La Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara, locul unde doctorii sunt în prima linie în lupta cu SARS-Cov2, se construiesc încă două noi corpuri de clădire,
Au început deja lucrările, iar utilajele firmelor Constructim SA și Zitico SRL, cei care au câștigat licitația, lucrează de mai bine de o săptămână. A fost turnată o parte din fundație. Se construiește un nou corp de clădire de două etaje, unde la parter va exista o sală de așteptare cu o recepție, o zonă destinată internării și externării pacienților și o zonă cu cabinete de investigații și tratament. Aici va fi amenajată, printre altele, o sală de tratament pentru bronhologia intervențională și un cabinet pentru anumite proceduri toracice minim invazive. La etajul întâi vor fi amenajate mai multe saloane cu două paturi și grup sanitar propriu, dar și câteva spații medicale. Etajul al doilea, care va fi retras, va include o sală de conferințe, o sală de curs și câteva grupuri sanitare. Al doilea corp de clădire va fi o construcție cu regim de înălțime doar parter, legat de primul corp. Aici vor fi spații pentru tratament, o sală de mese, o zonă de odihnă, dar și birouri pentru medici și asistente.
„Din păcate, până acum, Spitalul Victor Babeș a fost considerat întotdeauna ca fiind “cenușăreasa” sistemului medical din Timișoara. Această clădire, Corpul A, ce se ridică în curtea unității sanitare, va fi amenajată la cele mai înalte standarde. Practic, vorbim de o relocare a ambulatoriilor de specialitate din Secția de Pnenumologie, dar și amenajarea a 13 saloane cu câte două paturi pentru pacienții incluși în programul de recuperare respiratorie. Cu ocazia asta, reducem și numărul de paturi din saloanele din clădirea veche a spitalului, unde, după cum se știe, există încăperi cu 8-10 paturi”, a spus doctorul Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Victor Babeș Timișoara.
Valoarea totală a proiectului este de aproape 19,3 milioane de euro, bani alocați din bugetul local al Primăriei Timișoara. Potrivit contractului, cele două clădiri trebuie predate în 24 de luni.
Comentarii prin facebook