Un frigider nu este un aparat foarte exigent, dar are câteva cerințe care nu ar trebui ignorate. Pe lângă păstrarea mâncării în valoare de sute de lei pentru a nu se strica și a ne îmbolnăvi, este, de asemenea, cel mai costisitor aparat de bucătărie, din întreaga casă, după aparatul de aer condiționat.
Pentru a vă menține frigiderul în stare bună, iată câteva greșeli obișnuite pe care probabil le faceți cu aparatul dvs. și cum să le evitați.
Îl umpleți prea mult
A avea o mulțime de alimente poate să nu fie cel mai bun lucru, când vine vorba de frigider, congelator sau combină frigorifică. Pentru a-l menține în stare de funcționare eficientă (și pentru a menține mâncarea rece), trebuie să lăsați puțin spațiu în frigider pentru ca aerul să circule.
Fără acesta, frigiderul dvs. se va chinui pentru a menține alimentele suficient de reci, iar alimentele se pot strica mai repede. Umpleți rafturile, dar evitați supraîncărcarea. Ar trebui să puteți ajunge confortabil în spatele frigiderului. Dacă nu, este timpul să renunțați la unele articole.
Nu sigilați ușa complet
Ușa frigiderului nu este ca ușile obișnuite ale dulapului. Are o bucată de cauciuc care se etanșează, atunci când este închis, pentru a păstra aerul rece înăuntru. Adesea este magnetizat, astfel încât să simțiți rezistență atunci când îl deschideți din nou. Problema pornește de la faptul că vă suprasolicitați frigiderul sau supraîncărcați rafturile de pe ușă. Poate părea închis dar dacă nu e etanș, frigiderul va lăsa aerul rece să scape. Verificați ușa de fiecare dată odată ce o închideți, pentru a vă asigura că este complet etanș.
Reduceți temperatura prea mult
Poate fi puțin deranjant să lăsați să scape tot aerul rece în timp ce vă așezați alimentele în frigider. Dacă lăsați ușa frigiderului larg deschisă, fapt ce permite aerului rece să iasă, veți reduce temperatura „temporar”. Este un detaliu ușor de uitat, care face frigiderul sau combina frigorifică să consume şi mai multă energie electrică. Atâta timp cât nu este umplut în exces și este sigilat corespunzător, chiar dacă ați lăsat ușa deschisă timp de un minut sau două, frigiderul dvs. poate recupera singur pierderea de temperatură, înainte ca mâncarea din interior să aibă șansa de a se strica. Asigurați-vă că aveți un termometru undeva în frigider. (Dacă nu, este timpul să investiți într-unul.) Efectuați mici ajustări și acordați-i o oră sau două (sau mai multe, în funcție de instrucțiunile producătorului) până când ajunge la temperatura potrivită.
Nu-l curățați suficient
Frigiderul este un loc ideal pentru scurgeri. Sigur, curățăți mizeriile evidente, dar probabil că nu îi oferiți frigiderului o curățenie adevărată spălare pe cât de des ar trebui. Recomandă curățarea frigiderului ca parte a rutinei obișnuite de „curățare a bucătăriei”, deoarece bacteriile periculoase cauzate de scurgerile dintr-un pachet de carne pot contamina alte produse alimentare, pe care este posibil să nu le gătiți înainte de a le mânca. Nu uitați să curățați și sub frigider. Este un loc minunat pentru colectarea prafului și murdăriei, ceea ce face ca frigiderul dvs. să funcționeze mai ineficient. Oricât de dificil ar fi, vă va economisi bani pe termen lung.
Puneți mâncare caldă în el
Majoritatea frigiderelor pot suporta puțină căldură din câteva porții calde, dar dacă puneți o oală fierbinte de supă, de exemplu, în frigiderul dvs., ar putea fi un dezastru pentru celelalte alimente din interior. Dacă crește temperatura din interiorul frigiderului, bacteriile pot începe să se înmulțească rapid, ceea ce face ca mâncarea să nu fie sigură pentru a fi consumată. Pentru a păstra în siguranță alimentele fierbinți și care trebuie refrigerate, împărțiți-le în recipiente mai mici. Acest lucru permite o mai bună circulație a aerului, care la rândul său răcește mâncarea mai repede, permițând ca temperatura frigiderului să rămână ideală.
Comentarii prin facebook