Proiectul de promovare a bucătăriei culinare bănățene de către restaurantele din zonă, ”Gustă diversitatea în grai bănățean” a ajuns la final. Un număr de 16 restaurante din județul Timiș sunt în prezent incluse pe un traseu semnalizat al gastronomiei bănățene!
Proiectul a fost derulat de Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în județul Timiș și Asociația Patronală Horetim, cu sprijinul Consiliului Județean Timiș.
Proiectul a cuprins mai multe etape, printre acestea numărându-se introducerea rețetelor tradiționale din Banat în meniurile restaurantelor din Timișoara, crearea unei hărți a locațiilor cuprinse în proiect și marcarea acestora cu simboluri specifice ale proiectului, sintetizate într-un QR Code, realizarea de materiale de promovare, dar și editarea unui volum care cuprinde rețete tradiționale din Banatul de Câmpie, lucrare semnată de Mărioara Pisat.
Locațiile incluse în proiect sunt marcate încă de la intrare, iar clienții pot consulta meniul produselor tradiționale din restaurant prin intermediul unui QR Code realizat de APDT Timiș și pus la dispoziția fiecărei locații partenere.
De asemenea, info-centrele turistice din Timișoara și din județ, cât și Asociația Horetim au primit materialele de promovare pentru turiști, hărțile cu detalii privind restaurantele incluse în proiect și volumele de gastronomie bănățeană.
Proiectul a demarat în vara acestui an având dublul scop de a dezvolta oferta de servicii destinate turiștilor care ajung în destinația noastră prin promovarea patrimoniului gastronomic local, dar și de a sprijini industria ospitalității în această perioadă marcată de pandemia de COVID.
De la demararea proiectului s-au alăturat demersului 16 restaurante din întregul județ – Timișoara, Lugoj și Altringen, iar lista celor care doresc să introducă în meniurile lor produse tradiționale din Banat rămâne deschisă și ea poate fi accesată oricând, din întreaga lume, pe aplicația digitală Discover Timiș sub denumirea Gustă diversitatea.
Comentarii prin facebook