Istoria se repetă. “Borsetă”, Nasleul lui Alin Nica

Editorial de Ino Ardelean

Editorial de Ino Ardelean

A trecut mai bine de o săptămână de la izbucnirea în presa naţională a scandalului în care Alin Nica este fotografiat la Dubai în prezenţa unui personaj dubios, Cristian Birlic. Scandalul a produs un adevărat taifun în PNL Timiş, extins însă şi la Bucureşti, în condiţiile în care Nica este vicepreşedinte naţional al partidului. Vâlva pare puţin estompată acum, e şi perioadă de vară şi concedii, dar cu siguranţă va avea multe urmări. Trebuie spus că scandalul a venit şi pe fondul unei tot mai mari fierberi în interiorul PNL Timiş, o fierbere care în mod cert va da în clocot în luna septembrie. Iar acest lucru se întâmpla şi fără tărăşenia Dubai, scandalul punând însă lângă kerosenul adunat un chibrit aprins. Şi asta după ce tot mai mulţi primari PNL din Timiş au devenit tot mai nemulţumiţi de prestaţia lui Nica în fruntea organizaţiei, dar şi a CJ Timiş.

Probabil deja toată lumea ştie scandalul în care Nica a intrat pe deoparte de unul singur, dar a şi fost atras în el de şeful său de cabinet, Iosif Nicoară, zis “Borsetă” din perioada în care lucra la Poliţia de Frontieră? De ce “Borsetă”? Uite o întrebare la care Nica trebuia să-i ştie răspunsul înainte de a şi-l face şef de cabinet. Pe scurt, Nica, din plicitiseală sau în lipsa unor proiecte sau până termină ciotul ală de drum dintre Dumbrăviţa şi Giarmata, şi-o fi zis că dă o lovitură de imagine vorbind de construirea unui terminal cargo la aeroport. “Mica” problemă a lui Nica era faptul că nici aeroportul, nici terenurile din jur nu sunt ale Consiliului Judeţean, ci ale Ministerului Transporturilor. Ca să înţelegeţi mai bine, un demers de acest fel este ca şi cum un vecin al dumneavoastră, fără să vă întrebe, se întâlneşte cu un terţ pentru a face planuri privind casa în care staţi.

Nica nu a stat mult cu mâinile în sân şi a găsit şi “investitorul”, firma unui şeic din Emiratele Arabe Unite. Prin nu se ştie ce circumstanţe, acesta din urmă îi are printre angajaţi pe dubiosul Birlică. Iar Birlică, un semi-interlop, se ştia de mai mult timp cu Iosif Nicoară. Mesajele schimbate dintre cei doi sunt făcute, de asemenea publice, la fel ca poza din Dubai. Din  toată tărăşenia Nica se alege cu o poză alături de milionarul din Dubai, dar şi un imens scandal.

Cum a gestionat Nica scandalul? Lamentabil la nivel de comunicare, dar şi de fapte. Iniţial spune că nu-l cunoaşte pe cel cu care stătea la masă. Măcar de o lăsa aşa. În urmă cu vreo trei zile, purtătoarea de cuvânt a CJ Timiş are o revelaţie şi declară pentru Adevărul că Birlic era la masă în calitate de reprezentant al firmei din Dubai. Aşadar, lui Nica i-au trebuit câteva zile să-şi amintească faptul că toruşi îl ştia pe Birlică. Cel mai frapant este însă faptul că Nicoară este absolvit total de către liderul CJ Timiş de orice vină. Ori pentru o ieşire cât de cât onorabilă din stânjenitoarea situaţie, primul pas pe care trebuia să-l facă Nica era să-l demită pe şeful său de cabinet. A ratat ocazia cu brio.

De unde au început multe speculaţii privind natura relaţiei dintre Nica şi “Borsetă”. Mai exact, multă lume se întreabă cu ce-l are la mână fostul poliţist pe şeful său. Este exact aceeaşi întrebare care i-a frământat pe mulţi şi în privinţa relaţiei pe care fostul primar Nicolae Robu a avut-o cu Ionuţ Nasleu, alt individ din zona interlopă. Nu aş merge până acolo să spun că Nasleu şi anturajul lui au avut un rol determinant în pierderea alegerilor de către Robu, dar a contat mult. Lui Nica nu-i spune nimic acest lucru?

A fost şi o acţiune de compromitere a liderului CJT? A fost într-un fel, dar şi el “şi-a dorit-o” cum se spune. De altfel, cerându-i-se explicaţii din partea primarilor PNL,  Nica a dat vina pe Sorin Grindeanu. (Fals, ştiu sigur.) Cum la fel de fals e şi un scenariu pe care l-am văzut la Antena3, cum că “afacerea Dubai” ar face parte dintr-o acţiune mai amplă de filaj din partea unor servicii prin care se încearcă discreditarea mai multor lideri PNL. În schimb, se vede şi din avion că la acţiune a participat dubiosul Birlică, prietenul lui “Borsetă”. Mult timp de acolo, numele lui Nica va fi legat şi de Ţancă Uraganu, un alt prieten al lui Birlică. Sigur, o mare exagerare. Dar ce nu înţelege Nica, exact ce nu a înţeles şi Robu, e că dacă te bagi în troacă te mănâncă porcii. Iar Nica a intrat voios în troacă, alături de “Borsetă”, ca să ajungă lângă Ţancă Uraganu.

 

 

 

 

 

 

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

7 comentarii pentru acest articol

pocaitul a spus: (august 6th, 2022 at 12:42 )

pocaitul nica a învățat de la neamuri din America că afacerile cu arabii intermediate de bisnitari rromani aduc mulți dolari!
Dorim și poze cu mafioții din alcool și tutun (să nu fie mai prejos că beni ardeleannnuuu)!

Dinu a spus: (august 6th, 2022 at 13:17 )

N-are Ni(mi)ca nici o treabă cu pocăința. Are doar cu voturile enoriașilor. Atat! În rest, e „MARE” cântăreț în strană la Biserica Ortodoxă din metropola Dudesti.

Simple Man a spus: (august 6th, 2022 at 14:00 )

Lucrurile sunt probabil mult mai simple. Prozaice, chiar. „Marii” oameni politici de la noi sunt de slabă calitate. Cercurile lor sunt penetrate foarte ușor de interlopi. N-au nici fler să miroasă pericolele, nici să iasă din încurcături.
Noi – proști că avem așa de mari așteptări de la ei, ei – proști pentru că.

Reos a spus: (august 6th, 2022 at 18:44 )

Căldură maximă la domnul Nica oare pentru bătătura de la Giarmata nu găsește vreun interlop să investească,dacă ar ști el cîtă lume îl pomenește și cîtă pu.. mîncă zilnic de nu se mai oprește din sugițat.

Alin a spus: (august 6th, 2022 at 21:49 )

Lasă va face la Parta o megaivestitie…a cerut de la primarie 70 de ha de teren sa facă un fel de Balton al Banatului …vede mega-proiecte acolo ,dar nu vede podul peste Timiș sprijinit pe piloni de lemn de acum 60 de ani…penibil personaj….fuga după bani i-a intunecat ultimul neuron .

Santu a spus: (august 7th, 2022 at 17:29 )

Chestia asta se încadrează la rubrica ” Hai să ne ….râdem”.
Oare de ce nu vede că a sosit momentul să plece, da’ de tot. Incepe sa devina ridicol și atunci ne mirăm ca proștii de numărul de voturi al „ciolacilor”, care jubilează copios. Uitați-vă la comentariile nevertebratelor PSD iste ajunse în Parlamentul României și care dau acum ora exactă în deconcentratele din Timiș.
După cum stau lucrurile în ultima perioadă se pare că „borsetele” controlează tot ce mișcă în PNLTimiș.
Oameni mici, pălării mari.

Soros a spus: (august 9th, 2022 at 12:55 )

Nu credeam ca o sa vina vreodata momentul in care sa-l regret pe Robu. Ehhhh Nica a ajuns sa reusit performanta asta.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute
L'architect du Beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall
Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Raoul Trifan: ”Trebuie să ne opunem cu toții. Partidul Comasat Român vrea să blocheze Alianța Dreapta Unită să candideze.”

Senatorul USR de Timiș, Raoul Trifan, s-a arătat foarte îngrijorat față de practicile antidemocratice ale PSD-PNL. El s-a referit la contextul în care coaliția de guvernare a respins reprezentanții Dreptei Unite din birourile electorale și secțiile de votare și, mai nou, a blocat intrarea Alianței în alegerile europarlamentare. „Noul PCR, Partidul Comasat Român, a eliminat...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Raoul Trifan: ”Trebuie să ne opunem cu toții. Partidul Comasat Român vrea să blocheze Alianța Dreapta Unită să candideze.”
isho.ro
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Semne bune anul are, de la clubul de haltere al oraşului

Medalii culese la prima acţiune importantă din 2024! În perioada 11-15 martie s-a desfășurat în cadrul CSN Bascov/Piteşti, Campionatul Naţional de juniori U20-Cupa României. Prima etapă de campionat naţional a debutat cu o ședință a adunării generale, cu multe promisiuni și un plan îndrăzneț pentru 2024, culminând cu un obiectiv olimpic pentru România. Cum Timișoara...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Semne bune anul are, de la clubul de haltere al oraşului
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Protecția Consumatorilor a închis temporar cantina Liceului Silvic Timișoara/Foto

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor a efectuat, în urma unei reclamații, un control la Cantina Liceului Tehnologic de Silvicultură și Agricultură “Casa Verde” Timișoara. În urma verificărilor, aici au fost descoperite mai multe probleme. Inspectorii OPC au identificate materii prime cu data limită de consum depășită, produsele fiind expirate, respectiv cu stare termică schimbată. Agregatele...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Protecția Consumatorilor a închis temporar cantina Liceului Silvic Timișoara/Foto
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Se montează grinzile din Freidorf pe Centura Sud. Se toarnă deja asfalt pe unele porțiuni/Foto

Șoferii care folosesc ruta de intrare în oraș dinspre Sânmihaiu Român – strada Polonă, vor trebui să circule cu restricții în zona unde centura Sud supratraverseză șoseaua. Aceasta pentru că, veste bună, se montează grinzile de la pasaj. O altă veste, a fost turnat asfalt pe unele porțiuni din Centura Sud. Miercuri, 20 martie, începând...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se montează grinzile din Freidorf pe Centura Sud. Se toarnă deja asfalt pe unele porțiuni/Foto

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor a efectuat, în urma unei reclamații, un control la Cantina Liceului Tehnologic de Silvicultură și Agricultură “Casa Verde” Timișoara. În urma verificărilor, aici au fost descoperite mai multe probleme. Inspectorii OPC au identificate materii prime cu data limită de consum depășită, produsele fiind expirate, respectiv cu stare termică schimbată. Agregatele...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Protecția Consumatorilor a închis temporar cantina Liceului Silvic Timișoara/Foto
Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri (ADID) Timiș a organizat a doua ediţie a campaniei educative “Școala Afară – Laboratoare de educație ecologică în aer liber”. Activitatea s-a desfăşurat în Timișoara – Perdeaua Forestieră de Protecție a Timișoarei în zilele de 15-16 martie. În cadrul eforturilor continue de promovare a educației ecologice și a conectării tinerei...
Citeşte tot articolul Citeste articolul 500 de tineri voluntari au plantat peste 2.500 de puieți, la a doua ediţie a campaniei educative “Școala Afară”, organizată de ADID
Medalii culese la prima acţiune importantă din 2024! În perioada 11-15 martie s-a desfășurat în cadrul CSN Bascov/Piteşti, Campionatul Naţional de juniori U20-Cupa României. Prima etapă de campionat naţional a debutat cu o ședință a adunării generale, cu multe promisiuni și un plan îndrăzneț pentru 2024, culminând cu un obiectiv olimpic pentru România. Cum Timișoara...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Semne bune anul are, de la clubul de haltere al oraşului
Căutat de câteva zile, fără succes. Dacă îl recunoaşteţi pe biclist anunţaţi la 112. În data de 14 martie, în jurul orei 16:27, un participant la trafic în calitate de biciclist se deplasa pe Splaiul Tudor Vladimirescu dinspre strada Miron Costin înspre bulevardul 16 Decembrie 1989 din Timișoara, pe pista destinată bicicliștilor, iar la un...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Poliţiştii caută un biciclist care a accidentat un pieton şi a fugit de la faţa locului
Șoferii care folosesc ruta de intrare în oraș dinspre Sânmihaiu Român – strada Polonă, vor trebui să circule cu restricții în zona unde centura Sud supratraverseză șoseaua. Aceasta pentru că, veste bună, se montează grinzile de la pasaj. O altă veste, a fost turnat asfalt pe unele porțiuni din Centura Sud. Miercuri, 20 martie, începând...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se montează grinzile din Freidorf pe Centura Sud. Se toarnă deja asfalt pe unele porțiuni/Foto
Senatorul USR de Timiș, Raoul Trifan, s-a arătat foarte îngrijorat față de practicile antidemocratice ale PSD-PNL. El s-a referit la contextul în care coaliția de guvernare a respins reprezentanții Dreptei Unite din birourile electorale și secțiile de votare și, mai nou, a blocat intrarea Alianței în alegerile europarlamentare. „Noul PCR, Partidul Comasat Român, a eliminat...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Raoul Trifan: ”Trebuie să ne opunem cu toții. Partidul Comasat Român vrea să blocheze Alianța Dreapta Unită să candideze.”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, duminică, la Digi 24 că, indiferent dacă vor exista candidați comuni sau proprii, cele două partide vor forma majoritățile în administrațiile locale. Asta înseamnă că, şi la Timiş, cu toate că sunt aproape la cuţite, preşedintele PSD Timiş, Alfred Simonis, trebuie să colaboreze, post-electoral, cu omologul său de la PNL,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Nica şi Alfred Simonis, obligaţi să colaboreze după alegeri. Marcel Ciolacu: PSD şi PNL vor forma majorități în administrațiile locale
Lista anunțurilor de primari racolați la un partid la altul continuă, luni dimineață, cu o nouă cucerire PSD de la PNL. La scurt timp după ce PNL a anunţat înregimentarea primarului PSD din Remetea Mare  Ilie Golubov, social-democratii au comunicat trecerea liberalului Virgil Ciocea, primarul din Pietroasa, de la PNL la PSD. Conform PSD Timiș,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul PSD Timiș nu se lasă. PNL-istul Ciocea, de la Pietroasa, lasă liberalismul pentru social- democrație
La aproape o lună de la marele anunț al trecerii a numeroși primari din Timiș, mare parte de la PNL, la PSD, Alin Nica spune că trecerea s-a făcut în moduri mai puțin ortodoxe. El vorbește despre șantaj și amenințări, respectiv despre primari PNL care ar fi fost forțați să semneze ”adeziuni în alb la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Nica vorbește de șantaj, amenințări și comportament golănesc la adversarii politici care îi ”fură” primarii
PNL Timiș reușește o adevărată lovitură de imagine, după ce a anunțat transferul actualului primar din Remetea Mare, Ilie Golubov, de la PSD. În urmă cu mai puțin de o lună, social-democrații anunțau că acesta decisese, după multe mandate, să renunțe la a mai candida și, în plus, îl propusese pe viceprimarul său, Cosmin Chira,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul PNL Timiș contraatacă în bătălia primarilor. Actualul edil-șef de la Remetea Mare, trecere surpriză la liberali
Top