Istoria se repetă. “Borsetă”, Nasleul lui Alin Nica

Editorial de Ino Ardelean

Editorial de Ino Ardelean

A trecut mai bine de o săptămână de la izbucnirea în presa naţională a scandalului în care Alin Nica este fotografiat la Dubai în prezenţa unui personaj dubios, Cristian Birlic. Scandalul a produs un adevărat taifun în PNL Timiş, extins însă şi la Bucureşti, în condiţiile în care Nica este vicepreşedinte naţional al partidului. Vâlva pare puţin estompată acum, e şi perioadă de vară şi concedii, dar cu siguranţă va avea multe urmări. Trebuie spus că scandalul a venit şi pe fondul unei tot mai mari fierberi în interiorul PNL Timiş, o fierbere care în mod cert va da în clocot în luna septembrie. Iar acest lucru se întâmpla şi fără tărăşenia Dubai, scandalul punând însă lângă kerosenul adunat un chibrit aprins. Şi asta după ce tot mai mulţi primari PNL din Timiş au devenit tot mai nemulţumiţi de prestaţia lui Nica în fruntea organizaţiei, dar şi a CJ Timiş.

Probabil deja toată lumea ştie scandalul în care Nica a intrat pe deoparte de unul singur, dar a şi fost atras în el de şeful său de cabinet, Iosif Nicoară, zis “Borsetă” din perioada în care lucra la Poliţia de Frontieră? De ce “Borsetă”? Uite o întrebare la care Nica trebuia să-i ştie răspunsul înainte de a şi-l face şef de cabinet. Pe scurt, Nica, din plicitiseală sau în lipsa unor proiecte sau până termină ciotul ală de drum dintre Dumbrăviţa şi Giarmata, şi-o fi zis că dă o lovitură de imagine vorbind de construirea unui terminal cargo la aeroport. “Mica” problemă a lui Nica era faptul că nici aeroportul, nici terenurile din jur nu sunt ale Consiliului Judeţean, ci ale Ministerului Transporturilor. Ca să înţelegeţi mai bine, un demers de acest fel este ca şi cum un vecin al dumneavoastră, fără să vă întrebe, se întâlneşte cu un terţ pentru a face planuri privind casa în care staţi.

Nica nu a stat mult cu mâinile în sân şi a găsit şi “investitorul”, firma unui şeic din Emiratele Arabe Unite. Prin nu se ştie ce circumstanţe, acesta din urmă îi are printre angajaţi pe dubiosul Birlică. Iar Birlică, un semi-interlop, se ştia de mai mult timp cu Iosif Nicoară. Mesajele schimbate dintre cei doi sunt făcute, de asemenea publice, la fel ca poza din Dubai. Din  toată tărăşenia Nica se alege cu o poză alături de milionarul din Dubai, dar şi un imens scandal.

Cum a gestionat Nica scandalul? Lamentabil la nivel de comunicare, dar şi de fapte. Iniţial spune că nu-l cunoaşte pe cel cu care stătea la masă. Măcar de o lăsa aşa. În urmă cu vreo trei zile, purtătoarea de cuvânt a CJ Timiş are o revelaţie şi declară pentru Adevărul că Birlic era la masă în calitate de reprezentant al firmei din Dubai. Aşadar, lui Nica i-au trebuit câteva zile să-şi amintească faptul că toruşi îl ştia pe Birlică. Cel mai frapant este însă faptul că Nicoară este absolvit total de către liderul CJ Timiş de orice vină. Ori pentru o ieşire cât de cât onorabilă din stânjenitoarea situaţie, primul pas pe care trebuia să-l facă Nica era să-l demită pe şeful său de cabinet. A ratat ocazia cu brio.

De unde au început multe speculaţii privind natura relaţiei dintre Nica şi “Borsetă”. Mai exact, multă lume se întreabă cu ce-l are la mână fostul poliţist pe şeful său. Este exact aceeaşi întrebare care i-a frământat pe mulţi şi în privinţa relaţiei pe care fostul primar Nicolae Robu a avut-o cu Ionuţ Nasleu, alt individ din zona interlopă. Nu aş merge până acolo să spun că Nasleu şi anturajul lui au avut un rol determinant în pierderea alegerilor de către Robu, dar a contat mult. Lui Nica nu-i spune nimic acest lucru?

A fost şi o acţiune de compromitere a liderului CJT? A fost într-un fel, dar şi el “şi-a dorit-o” cum se spune. De altfel, cerându-i-se explicaţii din partea primarilor PNL,  Nica a dat vina pe Sorin Grindeanu. (Fals, ştiu sigur.) Cum la fel de fals e şi un scenariu pe care l-am văzut la Antena3, cum că “afacerea Dubai” ar face parte dintr-o acţiune mai amplă de filaj din partea unor servicii prin care se încearcă discreditarea mai multor lideri PNL. În schimb, se vede şi din avion că la acţiune a participat dubiosul Birlică, prietenul lui “Borsetă”. Mult timp de acolo, numele lui Nica va fi legat şi de Ţancă Uraganu, un alt prieten al lui Birlică. Sigur, o mare exagerare. Dar ce nu înţelege Nica, exact ce nu a înţeles şi Robu, e că dacă te bagi în troacă te mănâncă porcii. Iar Nica a intrat voios în troacă, alături de “Borsetă”, ca să ajungă lângă Ţancă Uraganu.

 

 

 

 

 

 

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

7 comentarii pentru acest articol

pocaitul a spus: (august 6th, 2022 at 12:42 )

pocaitul nica a învățat de la neamuri din America că afacerile cu arabii intermediate de bisnitari rromani aduc mulți dolari!
Dorim și poze cu mafioții din alcool și tutun (să nu fie mai prejos că beni ardeleannnuuu)!

Dinu a spus: (august 6th, 2022 at 13:17 )

N-are Ni(mi)ca nici o treabă cu pocăința. Are doar cu voturile enoriașilor. Atat! În rest, e „MARE” cântăreț în strană la Biserica Ortodoxă din metropola Dudesti.

Simple Man a spus: (august 6th, 2022 at 14:00 )

Lucrurile sunt probabil mult mai simple. Prozaice, chiar. „Marii” oameni politici de la noi sunt de slabă calitate. Cercurile lor sunt penetrate foarte ușor de interlopi. N-au nici fler să miroasă pericolele, nici să iasă din încurcături.
Noi – proști că avem așa de mari așteptări de la ei, ei – proști pentru că.

Reos a spus: (august 6th, 2022 at 18:44 )

Căldură maximă la domnul Nica oare pentru bătătura de la Giarmata nu găsește vreun interlop să investească,dacă ar ști el cîtă lume îl pomenește și cîtă pu.. mîncă zilnic de nu se mai oprește din sugițat.

Alin a spus: (august 6th, 2022 at 21:49 )

Lasă va face la Parta o megaivestitie…a cerut de la primarie 70 de ha de teren sa facă un fel de Balton al Banatului …vede mega-proiecte acolo ,dar nu vede podul peste Timiș sprijinit pe piloni de lemn de acum 60 de ani…penibil personaj….fuga după bani i-a intunecat ultimul neuron .

Santu a spus: (august 7th, 2022 at 17:29 )

Chestia asta se încadrează la rubrica ” Hai să ne ….râdem”.
Oare de ce nu vede că a sosit momentul să plece, da’ de tot. Incepe sa devina ridicol și atunci ne mirăm ca proștii de numărul de voturi al „ciolacilor”, care jubilează copios. Uitați-vă la comentariile nevertebratelor PSD iste ajunse în Parlamentul României și care dau acum ora exactă în deconcentratele din Timiș.
După cum stau lucrurile în ultima perioadă se pare că „borsetele” controlează tot ce mișcă în PNLTimiș.
Oameni mici, pălării mari.

Soros a spus: (august 9th, 2022 at 12:55 )

Nu credeam ca o sa vina vreodata momentul in care sa-l regret pe Robu. Ehhhh Nica a ajuns sa reusit performanta asta.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un joc de glezne şi pentru timişorenii care nu sunt familiarizaţi cu lumea lui Florin Răvăşilă. Exact, mă refer la omul său de casă, pentru care Robu a spart în două patrimoniul Timişoarei, Răvăşilă ajungând stăpân peste o jumătate de oraş....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul ligii secunde. Deşi la un moment dat părea doar o formalitate, Dumbrăviţa încă nu reuşeşte să se salveze matemic de la retrogradare. Echipa bănăţeană a avut un meci accesibil acasă cu Metaloglobus şi avea nevoie de victorie pentru a depinde...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta să primească două grupe suplimentare. Contractul de finanţare este de peste 2,6 milioane de lei. Vineri a avut loc predarea de amplasament pentru acest proiect, urmând ca ordinul de începere a lucrărilor să fie emis în curând, imediat după sărbătorile...
Citeşte tot articolul Citeste articolul După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum

Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, a participat la deschiderea oficială a celei de-a VII-a ediții a FoodIntelForum – Agribusiness – Producție alimentară/băuturi – Retail – Ho.Re.Ca., eveniment găzduit de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, sub cupola Leader Space. „Doresc să vă mulțumesc pentru invitația de a participa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul ligii secunde. Deşi la un moment dat părea doar o formalitate, Dumbrăviţa încă nu reuşeşte să se salveze matemic de la retrogradare. Echipa bănăţeană a avut un meci accesibil acasă cu Metaloglobus şi avea nevoie de victorie pentru a depinde...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans
În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta să primească două grupe suplimentare. Contractul de finanţare este de peste 2,6 milioane de lei. Vineri a avut loc predarea de amplasament pentru acest proiect, urmând ca ordinul de începere a lucrărilor să fie emis în curând, imediat după sărbătorile...
Citeşte tot articolul Citeste articolul După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda
Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate, nu a fost să fie organizat chiar la conacul unde lucrările de reabilitare sunt în partea lor finală, dar problemele descoperite au făcut necesare lucrări suplimentare. Totuși, evenimentul vine să încununeze 10 luni de muncă susținută și colaborări de excepție....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes
Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un joc de glezne şi pentru timişorenii care nu sunt familiarizaţi cu lumea lui Florin Răvăşilă. Exact, mă refer la omul său de casă, pentru care Robu a spart în două patrimoniul Timişoarei, Răvăşilă ajungând stăpân peste o jumătate de oraş....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan
Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În fruntea listei se află Alin Nica, actualul preşedinte al CJ Timiş şi candidat pentru un nou mandat în fruntea instituţiei. Pe următoarele locuri se află doi tineri, Vlad Şendroiu (USR) şi Ionuţ Sîrbu (FD), fost preşedinte al TNL Timiş. De...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei
România găzduiește în acest weekend, 26 – 27 aprilie, Campionatul Balcanic de Culturism și Fitness, ce se va desfășura în premieră, la Timișoara, în Iulius Town. În cadrul competiției vor fi prezenți 150 de sportivi din România, Muntenegru, Kosovo, Grecia, Cipru, Serbia, Nord Macedonia, Albania și Croația, care își vor  demonstra abilitățile. Concurenții vor participa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Competiție de bodybuilding în premieră în România, întâlniri cu Iepurașul, premii și distracție, toate la Iulius Town Timișoara
Presat să găsească o locație pentru găzduirea canotorilor de la CSM Timișoara, după ce le-a demolat hangarele în procesul de curățire a malului Begăi de mai multe construcții, primarul Dominic Fritz anunță că s-a înțeles cu Elisabeta Lipă, președinta Agenţiei Naţionale pentru Sport. Sportivii și bărcile lor ar urma să fie mutați la baza deținută...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara vrea să mute canotorii la baza Agenției Naționale pentru Sport din Parcul Rozelor
Top