După un spectaculos start, weekend-ul de deschidere a programului Timişoara – Capitală Culturală Europeană, continuă, sâmbătă, cu nu mai puţin de 56 de evenimente. Programul complet al zilei aici.
La Universitatea Politehnica Timișoara, de la ora 10 începe XR Show Spotlight Heritage Timișoara; Experimentarium. XR Show Spotlight Heritage Timișoara oferă între 18-19 februarie 2023, orele 10–17, tururi ghidate în Experimentarium și Muzeul UPT cu tehnologii digitale (realitate augmentată/virtuală/mixtă, holograme, aplicații interactive) și de știință (demonstrații spectaculoase de fizică, experimente de chimie pentru cele cinci simțuri, prezentarea premierelor tehnice ale Timișoarei).
De la ora 16.00, sub titlul „Idei care schimbă lumea”, filozoful german Peter Sloterdijk și scriitorul și regizorul român Andrei Ujică vor avea un dialog public de neratat, despre „filmul filosofiei și filosofia filmului”. Conferința are loc în Aula Magna a Universității de Vest.
La Muzeul de Transport Public „Corneliu Miklosi” are loc deschiderea, în prezența artiștilor și a curatorilor, expoziției colective centrale „Chronic desire – Sete cronică”. Aceasta este urmată de o sesiune de dialog pe tema ecologiei și politicii într-o lume aflată în schimbare.
La Stația de Tratare a Apei Urseni, de la ora 11.00, copiii și tinerii scriitori au ocazia să se întâlnească și să participe la un atelier susținut de scriitorul Robert Șerban. Tot la Uzina de Apă vor avea loc tururi ghidate.
Între orele 12.00 și 18.00, la Casa Tineretului au loc spectacole de teatru senzorial puse în scenă de Teatrul Senzorial Labirint „Refugiul”. Tot aici au loc ateliere transdisciplinare, dar și un panel cu 13 speakeri locali pe teme sociale, comunitare, sustenabile și artistice.
La INDECIS artist run space (Str. Coriolan Brediceanu 2) va putea fi vizitată expoziția „Timpuri Noi: Xenogeneze ale SF-ului”, accesul fiind gratuit. Expoziția prezintă traiectorii și dinamici care au pornit din comunitățile SF, din fandomul primar SF, dar care acum aparțin tuturor. Conceptul pornește de la ideea că oriunde ne-am afla, chiar și în cel mai izolat loc imaginabil, extremitatea realității contemporane ne duce în SF, cu întâlniri de gradul trei la tot pasul.
De la ora 18:30, la Palatul Culturii va concerta cântărețul și compozitorul suedez-britanic Jay-Jay Johanson. În deschiderea concertului va urca pe scenă cântăreața EMAA, originară din Lugoj.
Între orele 10.00 și 17.00, va putea fi vizitată expoziția „Laboratoarele Memoriei”, la sediul Asociației Pietatea Bănățeană.
Între orele 19.00 şi 23.00 la Casa Tineretului se va desfăşura Concert/Time to Rock.
Comentarii prin facebook