Universitatea de Vest oferă cursuri de pregătire, dar și consiliere în carieră, pentru elevii care vor susține bacalaureatul

Universitatea de Vest Timișoara

Universitatea de Vest Timișoara

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) va oferi în acest an, ca și în precedenții, un amplu program de sprijin, format din sesiuni de pregătire pentru examenul de bacalaureat, webinare de dezvoltare personală și consiliere individuală în carieră, destinat elevilor din întreaga țară.

UVT vine în sprijinul elevilor de clasa a XII-a, printr-un program online săptămânal de pregătire pentru examenul de bacalaureat, pentru toate disciplinele pentru care se organizează probe scrise de examen. Programul de pregătire se va desfășura sâmbăta, începând cu data de 18 martie 2023, până în data de 24 iunie 2023.

Cadre didactice universitare vor susține sesiuni de formare interactive pentru a sprijini elevii din întreaga țară să promoveze cu succes examenul de bacalaureat, punând la dispoziția acestora inclusiv materiale didactice special elaborate în acest sens.

De mai mulți ani, într-o abordare devenită deja tradiție, UVT se află aproape de preocupările elevilor, viitorii studenți ai UVT. Dedicăm elevilor din toață țara mai multe programe de pregătire, dezvoltare personală și consiliere pentru că în comunitatea noastră a devenit deja binecunoscută abordarea conform căreia UVT nu este doar pentru studenți, cercetători și mentorii lor, ci este și pentru elevi. Iar rezultatele sunt foarte bune, mii de elevi, din toată țara, participând în fiecare an la sesiunile de pregătire, ca un preambul al vieții de student la UVT.”, spune rectorul Universității de Vest din Timișoara, Marilen Gabriel Pirtea.

Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 18.03 – 24.06.2023 (cu excepția 15 și 22 aprilie, respectiv 3 iunie), este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:

 • 09:00 – 10:30 – Limba și literatura română;
 • 10:45 – 12:15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
 • 12:30 – 14:00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.

Elevii se pot înscrie gratuit la programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat completând formularul disponibil AICI.

Ulterior înscrierii, fiecare participant va primi un e-mail cu detalii despre modul de conectare la activitățile de pregătire și pe platforma Google Classroom.

Mai multe detalii despre programul de pregătire și tematicile abordate pot fi accesate AICI.

Totodată, UVT susține elevii de liceu printr-un program de webinare dedicate dezvoltării personale organizate de Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră. Webinarele vor avea loc în zilele de miercuri, începând cu ora 16:00, după programul de mai jos:

 • 29 martie 2023: Secretul unei vieți împlinite
 • 5 aprilie 2023: O călătorie către sine
 • 26 aprilie 2023: Cum să treci peste lipsa de motivație?
 • 3 mai 2023: Care este motorul în procesul decizional al carierei mele?
 • 10 mai 2023: Cum să te împrietenești cu emoțiile tale?
 • 17 mai 2023: Timpul: inamic sau prieten?
 • 24 mai 2023: În era digitală, merită să vin fizic la universitate?
 • 31 mai 2023: Alegerea programului de studiu potrivit

 

Pentru a participa la aceste webinare, elevii sunt invitați să completeze următorul FORMULAR DE ÎNSCRIERE, unde pot indica temele de interes.

De asemenea, Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră (CCOC) al Universității de Vest din Timișoara (UVT) pune la dispoziție servicii de consiliere individuală în carieră elevilor sau altor aspiranți la studii universitare care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional. În cadrul ședințelor de consiliere se vor discuta aspecte ce țin de aptitudini, abilități, interese personale și profesionale, oferta educațională UVT și alte aspecte relevante, astfel încât beneficiarii să poată lua cea mai bună decizie privind propria carieră. Fiecare elev sau aspirant la studii universitare poate beneficia de 3 ședințe gratuite de consiliere individuală în carieră, oferite de Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră al UVT.

Pentru a programa o ședință de consiliere individuală în carieră, persoanele interesate pot completa ACEST FORMULAR.

De asemenea, Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) pune la dispoziție în mod gratuit tuturor celor interesați platforma de testare psiho-vocațională YTM – o platformă de testare psiho-vocațională dezvoltată de UVT special în vederea generării unor rapoarte cu privire la interesele, abilitățile și aptitudinile utilizatorilor, cu scopul orientării spre un anumit traseu educațional și profesional.

Prin intermediul acestei platforme, elevii își pot evalua personalitatea, aptitudinile și interesele profesionale, printr-un test de orientare vocațională. Raportul și recomandările rezultate în urma parcurgerii acestui test pot fi foarte utile în procesul de luare a unei decizii cu privire la studiile universitare pe care le vor urma în viitor.

Pentru elevii care în această vară vor absolvi clasele a X-a sau a XI-a, Universitatea de Vest din Timișoara (UVT), în parteneriat cu Organizația Studenților din Universitatea de Vest din Timișoara (OSUT), oferă șansa de a simula, timp de două săptămâni, viața de student din toate perspectivele sale, descoperind domeniile de studii universitare și municipiul Timișoara prin participarea la școala de vară West Summer University. Înscrierile pentru acest eveniment vor demara în curând, toate detaliile urmând a fi publicate pe site-ul https://wsu.osut.ro/.

Nu în ultimul rând, menționăm faptul că facultățile UVT organizează concursuri pentru elevii de liceu, în urma cărora participanții cu rezultate deosebite pot beneficia de condiții speciale de admitere la programele de studii universitare de licență de la UVT. Detalii despre concursurile organizate pot fi găsite pe site-urile facultăților UVT.

În plus, elevii cu rezultate deosebite la olimpiade și concursuri naționale beneficiază de un pachet special de facilități în cazul în care doresc să urmeze studiile universitare la UVT, toate detaliile fiind disponibile AICI.

Oferta educațională a Universității de Vest din Timișoara (UVT) cuprinde 79 de programe de studii universitare de licență și 92 de programe de studii universitare de masterat din 34 de domenii de studii universitare.

 

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

isho.ro
isho.ro

Cele mai citite articole


gauss-topografie-timisoara_728x90px

Administratie vezi arhiva Administratie

Parcare supraetajată

TIMPARK a demarat procedurile pentru construirea a patru parcări supraetajate în Timişoara

Serviciul Public de Interes Local pentru Administrarea Parcărilor Publice în Municipiul Timișoara – TIMPARK anunță intenția de achiziționare a serviciilor de proiectare aferente studiilor de fezabilitate pentru crearea a patru parcări supraetajate. Parcările vor fi construite în zonele Lipovei, Complexul Studențesc, Cetate și Calea Buziașului. Fiecare dintre acestea va avea aproximativ 250 de locuri de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul TIMPARK a demarat procedurile pentru construirea a patru parcări supraetajate în Timişoara
Fidelity by Iulius Mall
Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Primăria Timișoara

Duelul comunicatelor de presă de dimineață. USR și PNL se ceartă în continuare, la trei zile distanță, pe tema Direcției Sociale a Primăriei Timișoara

Atunci când timișoreanul de rând de abia își face cafeaua de dimineață și pornește spre serviciu, cele două forțe politice principale din viața politică locală se duelează în comunicate pline de pilde și urări, pe teme deja disputate și ”certate” în plenul Consiliului Local Timișoara. După ce s-au certat și contrat fără un scop realizat...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Duelul comunicatelor de presă de dimineață. USR și PNL se ceartă în continuare, la trei zile distanță, pe tema Direcției Sociale a Primăriei Timișoara
dermaskin-orizontal

Sport vezi arhiva Sport

Ultima șansă de a scăpa de baraj. Poli întâlnește CSM București

Liga Națională de handbal a ajuns la etapa a XXIII-a care programează un meci pe teren propriu pentru SCM Poli. Echipa alb-violetă va fi gazdă pentru CSM București, vineri, 31 martie, la ora 16.00, la sala Constantin Jude. Cele două echipe sunt despărțite de șase locuri în ierarhie: CSM București este pe poziția a șasea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ultima șansă de a scăpa de baraj. Poli întâlnește CSM București
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Timișoara își așteaptă noii sosiți cu cele mai mici chirii la apartamente dintre marile orașe din România

Timișoara este o locație excelentă pentru a te muta cu serviciul, aici sunt cele mai scăzute niveluri ale chiriilor dintre marile orașe ale României. Conform datelor imobiliare.ro, cele mai accesibile apartamente de închiriat pot fi găsite în Timișoara, diferența dintre chiriile solicitate în Timișoara și Cluj-Napoca sau București, se apropie de 30% în cazul garsonierelor...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timișoara își așteaptă noii sosiți cu cele mai mici chirii la apartamente dintre marile orașe din România

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Serviciul Public de Interes Local pentru Administrarea Parcărilor Publice în Municipiul Timișoara – TIMPARK anunță intenția de achiziționare a serviciilor de proiectare aferente studiilor de fezabilitate pentru crearea a patru parcări supraetajate. Parcările vor fi construite în zonele Lipovei, Complexul Studențesc, Cetate și Calea Buziașului. Fiecare dintre acestea va avea aproximativ 250 de locuri de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul TIMPARK a demarat procedurile pentru construirea a patru parcări supraetajate în Timişoara
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a semnat, joi, la Timișoara, contractele de finanțare pentru Institutul Regional de Oncologie Timișoara, respectiv noul Spital Municipal Lugoj. Sunt contracte de sute de milioane de euro, finanțate prin Programul Național de Redresare și Reziliență. Joi, la Timișoara, s-a semnat contractul de finanțare pentru Institutul Regional de Oncologie Timișoara. Este vorba...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ministrul Sănătății a semnat contractele de finanțare pentru Institutul Regional de Oncologie Timișoara și pentru Spitalul Municipal Lugoj/FOTO
Primăria Municipiului Timișoara propune actualizarea procedurii privind majorarea impozitului pe clădirile neîngrijite sau degradate din oraş. Scopul este de-a stimula conformarea proprietarilor la prevederile legale referitoare la aspectul estetic-arhitectural al imobilelor deținute. Prin acest demers municipalitatea îşi doreşte îmbunătățirea aspectului patrimoniului și, totodată, de a crește atractivitatea turistică și investițională a orașului. Astfel, în acest...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timişoara modifică procedura de majorare a impozitului pe clădirile neîngrijite sau degradate
La intersecția dintre drumul județean și cel comunal care traversează comuna Dudeștii Noi, Consiliul Județean Timiș va amenaja un nou sens giratoriu. O lucrare de 1,4 milioane de lei, care va oferi siguranță sporită pentru traficul din centrul comunei periurbane a Timișoarei. Acest sens giratoriu era absolut necesar, spune Alin Nica, șeful CJ Timiș, instituție...
Citeşte tot articolul Citeste articolul La Dudeștii Noi a fost predat spre constructor amplasamentul viitorului sens giratoriu din centrul comunei/FOTO
Două societăți din București și Caransebeș, sancționate cu 80.000 lei pentru că au acumulat cantități mari de deșeuri pe terenurile deținute pe Bulevardul Eroilor de la Tisa și pe Calea Urseni. Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului monitorizează și iau măsuri, în permanență, în cazul persoanelor fizice și juridice care depozitează deșeuri pe domeniul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Firme amendate drastic pentru că nu făceau curat la „locul de muncă”
Programul care finanțează infrastructura sportivă de la școlile și liceele din Timișoara, revine cu o nouă ediție. Prin Sportul pentru toți se acordă finanțări nerambursabile instituțiilor de învățământ și organizațiilor non guvernamentale care propun proiecte de reamenajare și îmbunătățire a facilităților sportive din școlile din Timișoara. Programul este finanțat de Decathlon România și implementat local...
Citeşte tot articolul Citeste articolul O nouă șansă pentru mai multe școli din Timișoara de a îmbunătăți infrastructura sportivă
Cei doi secunzi ai lui Dominic Fritz, Ruben Lațcău și Cosmin Tabără, descoperă în această perioadă Asia, acolo unde au plecat, ambii, în scop de serviciu. Primul s-a deplasat în Taiwan, pentru a împărtăși experiența Timișoarei în domeniul viitorului orașelor, cel de-al doilea a dezbătut la Tokyo pe probleme culturale. Timișoara a fost prezentă și...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Viceprimarii Timișoarei, în vizite de lucru în Asia. Tabără a dezbătut cultura la Tokyo, Lațcău orașul viitorului în Taiwan
Două volume dedicate istoriei regiunii în care trăim, „Banatul otoman. Studii istorice” și „Scurtă istorie a Banatului medieval, secolele X-XVIII”, semnate de istoricii Ioan Hațegan și Alexandru Kósa, cercetători la Institutul de Studii Banatice „Titu Maiorescu” ai filialei Timișoara a Academiei Române au fost lansate la Timișoara. Organizator al evenimentului a fost Fundația Politehnica Timișoara,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Istoria Banatului, prezentată în două volume lansate în organizarea Fundației Politehnica Timișoara/FOTO
Atunci când timișoreanul de rând de abia își face cafeaua de dimineață și pornește spre serviciu, cele două forțe politice principale din viața politică locală se duelează în comunicate pline de pilde și urări, pe teme deja disputate și ”certate” în plenul Consiliului Local Timișoara. După ce s-au certat și contrat fără un scop realizat...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Duelul comunicatelor de presă de dimineață. USR și PNL se ceartă în continuare, la trei zile distanță, pe tema Direcției Sociale a Primăriei Timișoara
Top