Rahatul în ventilator. Operaţiunea PSD “Toţi sunt la fel”

Editorial de Ino Ardelean

Editorial de Ino Ardelean

Oricum ar întoarce-o, PSD a ieşit rău şifonat din scandalul lagărelor de exterminare de la Voluntari, feuda cuplului Firea-Pandele. Şi asta în pofida faptului că, într-o operaţiune de demage control s-a descotorosit de preacuvioasa înconjurată de interlopi sadici şi prostanul de la Muncă. Oricum destul de târziu. La nivel personal, Marcel Ciolacu s-a mişcat destul de bine, rezolvând două probleme dintr-un lovitură. A dat un puternic semnal de autoritate într-un partid care dintotdeauna a cerut un “tătuc”, dar a scăpat şi de Firea, pericol permanent pentru orice lider PSD.

La Voluntari a rămas însă un munte de rahat uns cu mir, oricât ar fi încercat să-l ascundă sub icoane personaje sulfuroase precum Gigi Begali, Teo Şpagoveanu, alte feţe bisericeşti şi interlopi (combinaţie mortală!). Rahat de care trebuia scăpat neapărat. Cum? Punându-l într-un imens ventilator ca să murdărească pe toată lumea. Asta ştie PSD, asta face! Iar primul pas a fost celebrele controale comandate la toate centrele sociale din ţară. Trebuia arătat că toate căminele sunt la fel ca la Voluntari. Foarte greu de găsit aşa ceva, dar a intrat în joc şi propaganda bine plătită de PSD în ultimii ani.

Primii vizaţi, primarii USR. O dată fiindcă trebuia arătat că şi “imaculaţii” sunt mânjiţi de rahat, iar în al doilea rând din răzbunare fiindcă, politic, USR a fost singurul partid care a ţinut sus subiectul Voluntari, în timp ce PNL şi altfel zbuciumaţii AUR-işti au stat pe brânci. “Căminul groazei la Timişoara!”, a urlat toată propaganda, atunci când – atenţie! – într-un centru temporar pentru oamenii străzii, iar nu cămin, au fost găsite un perete scorojit şi o drojdire expirată. Iar oamenii erau fericiţi, nu schingiuiţi. “Căminul groazei la Braşov!”, s-a urlat şi când în oraşul de sub Tâmpa au fost găsite două lămâi mucegăite, de i-a fost ruşine şi lui Ciolacu de excesul de zel al aparatcicilor săi. Şi, desigur, trebuia găsit ceva şi în Sectorul 1. Ghinion, nu s-a găsit!

Asta nu a împiedicat PSD să lanseze o petiţie publică sponsorizată, cu titlul “Primarii USR au gerstionat direct aziluri de bătrâni unde s-au găsit probleme grave!”, cu feţele lui Dominic Fritz şi Clotilde Armand. Repet, la Sectorul 1 nu s-a găsit nimic. Dar punând indexul spre primarii “străini”, un neamţ şi o franţuzoaică, PSD a mers în căutarea electoratului pierdut la AUR. Au intrat apoi în arenă “morsele competente” (licenţă Traian Băsescu) şi dihăniile coprofage cu pretenţii de analişti şi, pe punctajul de partid, au repetat seară de seară, prin haznalele TV: “Căminele groazei de la Fritz şi Clotilde!”.

Dar a mai rămas mult rahat de ventilat şi a venit rândul celor din PNL să fie “pictaţi”. Şi s-a forţat demiterea Ralucăi Turcan din guvern. Nu, nici pe departe nu sunt un admirator al acesteia, dimpotrivă, dar acuzele la adresa ei au fost absurde: că a semnat actul de înfiinţare a căminului. Ori problema acolo n-a fost căminul în sine, ci gestionarea activităţii de către interlopii protejaţi de clanul Firea – Pandele. Ciudat, dar nu prea am auzit acuze la adresa preşedintelui CJ Ilfov, baronul Hubert Thuma, a lui Lucian Bode sau Nicolae Ciucă, toţi aceştia fiind avizaţi despre monstruozităţile din Voluntari.

Dincolo de rahatul împrăştiat special pe cazul Voluntari, operaţiunea PSD se înscrie într-o mai veche campanie a partidului, de descurajare a mersului la vot, prin inducerea faptului că “toţi politicienii sunt la fel”. Indiferenţa şi lehamitea faţă de politică a fost susţinută intenţionat de propagarea acestui gen de mesaj. Nu întâmplător, a existat pe aceeaşi linie şi un cântec în mare vogă al unui fost senator PSD „Vin ai noştri, pleacă ai noştri”. Şi dacă “toţi sunt la fel”, ce rost are să mai mergi la vot? Las’ că merg alţii pentru tine, adică cine „trebuie”. Activiştii de partid, sinecuriştii, fripturiştii, neamurile şi amantele. Se ştie, în mediul rural, votanţii sunt duşi la urne cu arcanul şi microbuzele destinate transportului şcolar. Nu, dlor, nu toţi sunt la fel, oricât te-ai chinui să spui că Everestul şi Munţii Măcin sunt la fel, doar fiindcă în ambele cazuri e vorba de munţi!

Autor
Etichete , ,
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

13 comentarii pentru acest articol

Realitatea se uită în ochii voștri. Prin lunetă. a spus: (iulie 20th, 2023 at 08:25 )

Cca 50% dintre români nu pot citi fluent articolul acesta, iar vreo 75% nu-l înțeleg. Dintre cei care-l înțeleg, jumătate ar lua foc de furie și n-ar accepta nicio discuție în marginea lui. Unii ar scuipa sau ar da cu pumnul. Deci, lasă, maică, că măcar ăștia ne-au dat rahat! Ăilalți ce „ne-a” dat?
Să fii pesedist (cu valorile reale, slujite și vădite în fiecare zi și-n fiece sat din România, nu cele clamate în discursuri oficiale), într-un asemenea mediu oligo-neuronat, este unul dintre cele mai naturale lucruri.

tm a spus: (iulie 20th, 2023 at 10:25 )

…” haznalele TV „…
…” dihăniile coprofage cu pretenţii de analişti „…

HA, HA , HA !
Cand aceleasi haznale TV si aceleasi dihanii cu pretentii de analisti , lansau atacuri suburbane , impotriva magistratilor , a politistilor si a militarilor pt. pensiile de serviciu , parca erati cu totul de acord vis a vis de mizeriile debitate de colegii de breasla prezenti la TV …

tm a spus: (iulie 20th, 2023 at 10:32 )

Din pacate acele televiziuni sunt un instrument foarte eficient in manipularea majoritatii oamenilor si PSD-ul isi va atinge scopul si cu ajutorul lor .

Bila a spus: (iulie 20th, 2023 at 10:35 )

Cel mai mare ciocan în cap la primit psd TImis de la prefectul psd de Timiș.

Jack a spus: (iulie 20th, 2023 at 13:36 )

Si totusi Fritz e un esec de primar

George a spus: (iulie 20th, 2023 at 13:39 )

@ tm, daca tot ai venit cu ideea asta ” lansau atacuri suburbane , impotriva magistratilor , a politistilor si a militarilor pt. pensiile de serviciu , parca erati cu totul de acord vis a vis de mizeriile debitate de colegii de breasla prezenti la TV …” ai dovezi sau doar dai din tastatura? Mai mult ca sigur ca esti purtator, cu mandrie, de pensie (cica) de serviciu!! Sau ai impresia ca latraii adorati de tine de pe la A3, RTV, Nasul, etc comenteaza si fac emisiuni „deontologic profesional”? HA,HA,HA.!

George a spus: (iulie 20th, 2023 at 13:41 )

@tm, P.S. – OT, GJ, MH, DJ nu e acelasi lucru cu BANATUL.Asa ca dijaba ti-ai ales acest nik…

Dan A. a spus: (iulie 20th, 2023 at 15:31 )

Parafrazandu-l pe Ion Creanga „nu stiu altii cum sunt”, habar nu am despre alte orase si judete, dar pe la noi, daca e sa ne luam dupa comentariile din ziare, nimeni nu a muscat, n-am auzit sa zica oamnenii, „da dom’le, si in Timisoara batranii sunt batjocoriti”, toata lumea considera ca PSD-ul, indrumat de la centru, ne persecuta. Asta si datorita ziaristilor locali care au facut front comun in aceasta directie. Si multumim prefectului Ritivoiu, daca nu s-ar fi ocupat in ultimele luini de aspecte de mare, mare interes (catarge, monumente, continutul gunoiului), ar fi avut ceva credibilitate. Asa, controalele dansului s-au lasat cu aruncatului rahatului cu ventilatorul, cum zice articolul, doar ca a pornit ventilatorul invers.

Costel a spus: (iulie 20th, 2023 at 16:12 )

@ Jack (ass), ce e misto la tine e faptul ca ai o idee fixa:”Fritz e de vina”, fie ca e vorba de el in articol, fie ca nu. Candideaza la functia de primat, la anul, si iti promit ca te votez.

tm@George a spus: (iulie 20th, 2023 at 18:07 )

…”OT, GJ, MH, DJ nu e acelasi lucru cu BANATUL”…
Aproape ai ghicit !
Totusi , nu sunt mexican , sant secui , nascut in Elisabethin , doua statii de tramvai 7 , din Piata Lahovari . Balcescu cum ii spuneti voi . La 5 minute de terenul de fotbal unde juca acasa echipa de fotbal Azur Timisoara . Dara esti banatean intelegi ce spun .

Ertem ?

PS : nu am pensie de serviciu , sunt jurist , deci inteleg legile asa cum sunt ele bune sau rele , legi promulgate de legiuitor , adica Parlament .
Pont :pensiile speciale aflate deja in plata nu pot fi taiate si nici macar impozitate altfel decat celelalte pensii aflate de asemenea in plata .

TMEUTM a spus: (iulie 20th, 2023 at 20:53 )

@TM ce mai bucura pe tine pensiile inventate. Orice se poate taia. Si cand e dat de stat, va fi taiat si mai rau. Se poate da afara omul…se poate impozita, supraimpozita. Nu a venit FMIul inca peste noi,dar il invitati voi cu pretentiile exagerate. Cum poti pretinde ca intelegi o lege care iti da pensia mult mai mare ca orice salariu castigat vreodata in viata ta(evident e valabila pt unii)?! Nici nu vreau sa te conving. Te las sa crezi ca asa e normal. Eu zic ca meritati dupa 1an de lucru la stat sa primiti pensie speciala si salariu atat timp cat vreti. E normal…
Acum sa fiu mai direct si clar, nu neaparat definitia de pensie speciala e o problema, de bonusare pt anumite activitati(aici ar trebui bine evaluate categoriile ce chiar merita), ci problema majora consta in cantitatea exagerata de bani pe care o pensie speciala o contine fata de cea de contributivitate. Ar trebui sa fie maxim 25% sa zicem,din cea de contributivitate. Atunci da, alese bine functiile si domeniile, chiar ar fi mult mai putini asa-zisi gica-contra cum ne numiti voi.

Litera și spiritul securismului a spus: (iulie 21st, 2023 at 09:16 )

Dacă juristul ar fi fost securist în 1989, ar fi zis la fel: fraierilor, ăsta-i jocul! Am câștigat o pensie mare, pe legi strâmbe, dar sunt legi, voi aveți salarii și vieți de rahat, dar aveți un pic de fair-play!
(E același „jurist” care combătea acum vreo două săptămâni injustiția măsurii reducerii pensiilor speciale. O aromă inconfundabilă de manta sovietică îmbibată discret cu vomă și vodcă!)

@Litera și spiritul securismului a spus: (iulie 21st, 2023 at 21:36 )

Hai mai terminati cu kkatul asta cu securisti si comunism sovietic .
Au trecut 34 de ani de la revolutie .
34 de ani de cand traim in capitalism , nu asta ne-am dorit toti in 89 ?
Sau credeati ca capitalismul inseamna prosperitate pt toti ?
Credeati ca toti vom trai in lux ca personajele din serialul Dinastia , difuzat de vecinii sarbi ?
Toti v-ati visati JR sau Bobby Ewing . Cati anticipau ca vor avea o viata de rahat , ca a unui afro american nascut in Harlem , la periferia New York-ului , fara casa , fara job , etc ?
Oamenii nu se impart in crestini si musulmani , albi sau negrii , de stanga sau de dreapta .
Oamenii au fost si vor fi intotdeauna impartiti in BOGATI si SARACI .

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în locul lui urmând să fie instalată Sorina Ciurlea, şefa Organizaţiei de Femei a PNL Timiş. Este al doilea subprefect schimbat în ultima perioadă, după ce, pe partea PSD, Sorin Ionescu a demisionat din funcţie, fiind înlocuit de Raul Ambruş. Subprefectul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să impresioneze, în timp ce Politehnica a înregistrat prima înfrângere pe teren propriu în acest sezon. În C7, Ghiroda a obţinut o victorie preţioasă la Filiaşi, 3-1, care o ţine pe prima poziţie. Razvan Trandu, Dragoş Coroiu şi Ion Vasluian au...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei 19:40, cu privire la faptul că pe strada Ardealului dinl Timișoara, s-a produs un accident de circulație soldat cu rănirea a două persoane, conducătorul auto vinovat de producerea accidentului părăsind locul faptei fără încuviințarea poliției sau a procurorului. Polițiștii s-au...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va fi respectat, spunea, joi, la Timișoara, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. Iar situația din teren pare să evolueze favorabil, constructorul român a ajuns cu investiția la 80 la sută din total. Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara a anunțat că stadiul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei 19:40, cu privire la faptul că pe strada Ardealului dinl Timișoara, s-a produs un accident de circulație soldat cu rănirea a două persoane, conducătorul auto vinovat de producerea accidentului părăsind locul faptei fără încuviințarea poliției sau a procurorului. Polițiștii s-au...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea
Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va fi respectat, spunea, joi, la Timișoara, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. Iar situația din teren pare să evolueze favorabil, constructorul român a ajuns cu investiția la 80 la sută din total. Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara a anunțat că stadiul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto
Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent în localitatea Tapia. Acesta fusese închis circulației în toamna anului trecut, ceea ce a însemnat probleme mari pentru locuitorii din zonă, care nu au mai avut pe unde traversa acel canal. La finalul lunii noiembrie, Consiliul Județean Timiș anunța închiderea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia
Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și porțiunea care traversează Timișoara, sunt demarate, deocamdată pe un singur lot dintre cele patru, Lugoj – Timișoara Est. Pentru alte două loturi, inclusiv cel timișorean, au fost emise autorizațiile de construire. Primul șantier de pe tronsonul Caransebeș – Timișoara –...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara
Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în locul lui urmând să fie instalată Sorina Ciurlea, şefa Organizaţiei de Femei a PNL Timiş. Este al doilea subprefect schimbat în ultima perioadă, după ce, pe partea PSD, Sorin Ionescu a demisionat din funcţie, fiind înlocuit de Raul Ambruş. Subprefectul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL
Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor Pavel şi Luchian Savu, acestora fiindu-le interzise candidaturile. Ei vor fi înlocuiţi chiar de… fiii lor, Aurel Adrian Pavel şi Natanael Savu. Şi la Recaş şi la Şandra, sunt candidaţi comuni PSD-PNL. Modelul Piedone de-a lăsa primăria moştenire prinde prozeliţi...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor
Nici nu prea a apucat să transpire. Timişoreanul Flavius Biea a obținut o victorie clară prin abandonul adversarului Darleys Perez, sâmbătă seara, în Gala Biea Fighting Championship 4. Prima rundă a fost echilibrată, apoi a doua dominată de român, iar columbianul s-a retras după două runde, acuzând o accidentare la braţ. Aşadar, KO tehnic şi...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Biea, victorie uşoară la gala de la Timişoara
Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de Cultură Timișoara a pregătit un concert pentru iubitorii tuturor genurilor muzicale, vedeta serii fiind cuoscuta DJ Sonique. de asemenea, are loc și un cros. Joi, 9 mai, în Piața Victoriei din Timișoara, cu începere de la ora 18:00, va avea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei
Top