PNL Timiş, dizertaţie despre funie în casa spânzuratului

Editorial de Ino Ardelean

Editorial de Ino Ardelean

Am mai scris-o, nu ştiu dacă mai există vreo ţară în lume având zicale similare cu a noastră „hoţul strigă hoţii”. O zicală acoperită de realitate cu vârf şi îndesat, mai ales de clasa politică. Inclusiv cea timişoreană, fiindcă nouă ne place să spunem, unii chiar să creadă, că suntem altfel. Că doar suntem mai aproape de Viena – nu-i aşa? – decât de Bucureşti. (Sigur, asta e o vorbă, fiindcă atunci când vezi şi politica de la Viena, Ciolacii şi Ciucii din dotare ţi se par niţel simpatici.) Şi vin cu un foarte recent exemplu, unul şi cu o mare încărcătură de ridicol pentru PNL Timiş.

Astfel, zilele trecute a mai avut loc un nou episod din războiul dintre PNL şi USR, partide care cică ar avea o alianţă la nivel local. Cei din USR l-au acuzat pe Nicolae Robu de un deep-fake, motiv pentru care PNL-iştii au sărit să apere onoarea candidatului lor? Cum? Acuzându-i pe USR-işti, printr-un comunicat de presă, că ar fi atraşi de teoriile conspiraţioniste. Pe bune? Cei care îl au drept candidat pe unul care a contestat alegerile din 2020 fiindcă ar fi fost furate de “grupări geopolitico-economice germano-româno-austriace”? (Atenţie, diferenţa a fost enormă atunci: Fritz – 49.191 voturi, 53,25%; Robu –27.596 voturi, 29,87%.) Candidat care, de vreo trei ani, vorbeşte într-una, cu limbă de AUR, despre România “colonizată” de Oculta Mondială? Cel care susţine că galben-negrul autobuzelor e impus de o conspiraţie cu rădăcini în Imperiul Habsburgic? Şi câte “şoşocisme” n-a mai ventilat Robu în  aceşti trei ani de când e convins că Oculta l-a decuplat de la butoanele Primăriei! Iar acum PNL-iştii vorbesc de funie în casa spânzuratului.

Că Robu se complace în această mlaştină toxică a conspiraţiilor se poate înţelege prin ce electorat şi-a targetat. E treaba lui. Dar de ce PNL Timiş ţine neapărat să se acopere de ridicol şi să se scufunde în aceeaşi mlaştină, în loc să-l scoată pe Robu din ea, e mai greu de înţeles. S-au pus şi cei din PNL Timiş să caute voturi prin tomberoanele AUR-ist “şoşociste”, fiindcă, oricum, în zona liberală a societăţii e mai greu de găsit?

Şi oricum Robu trăieşte într-o lume paralelă, aşa cum spunea, cândva şi Alin Nica, preşedintele PNL Timiş Priviţi o foarte recentă mostră din lumea lui Robu, apropo de interlopi şi un  fost al său om de încredere: ”Atunci când l-am avut în echipă îl știam pe domnul Nasleu ca fost responsabil național în SRI, de lumea interlopă.” Că Nasleu era angajat al SRI în perioada în care serviciul era nereformat, plin de golani din fosta Securitate şi foşti turnători, “academicianul” poate nu avea cum să ştie. Dar chiar să crezi că Nasleu era responsabil la nivel naţional cu interlopii, pare deja prea mult. Inclusiv de la unul care pretinde că preda studenţilor web şi Java înainte cu zece ani de inventarea acestora. După ce prin prestaţia sa la primărie, marea dilemă a timişorenilor era dacă a fost hoţ sau prost, acum Robu vrea să pară ori de o naivitate copleşitoare, ori îi crede proşti pe ceilalţi.

Nu ştiu dacă există o lege vizavi de cei care profită de, încerc elegant s-o spun, afecţiunile unei persoane pentru un anumit câştig. Dar PNL Timiş chiar aşa se comportă cu Nicolae Robu, îl foloseşte. Inclusiv când, în acelaşi comunicat, PNL-iştii fac următoarea remarcă: “Domnul Robu nu a făcut decât să arate că este un adevărat profesionist, așa cum îl știu timișorenii de mulți ani.” Serios? Cât de profesionist îl văd timişorenii se vede şi din dinamica voturilor. În 2012, Robu a obţinut 55.442 de voturi, în 2016 – 41.531, pentru ca în 2020 să ajungă la 27.596. Păi dacă îl ştiau timişorenii atât de profesionist de ce l-au votat în număr tot mai mic, de la un scrutin la altul? De fiecare dată cu aproximativ 14 mii de voturi mai puţin. Dacă acest şir numeric se păstrează, câte voturi va primi în 2024? Chestie de aritmetică.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

11 comentarii pentru acest articol

Horatiu a spus: (noiembrie 17th, 2023 at 09:25 )

Mai înainte de a ne căuta loc pe axa București – Viena, mai bine să vedem bârna din ochiul nostru și anume faptul că clasa politică din Timișoara e de-o calitate execrabilă. Nu-i de mirare că miticii au colonizat atât de ușor listele electorale (mai ales ale PNL-ului și asta în condițiile în care Timișoara era văzută ca „fief liberal” !!!). Singurul cu anvergură europeană (prin naștere și prin cunoașterea unei limbi de circulație, măcar) e Fritz. Nu l-am văzut nici pe Robu vorbind franceza sau engleza la adunări sau de la vreo tribună a unui for european, nici pe Grindeanu sau Simonis glăsuind liber în engleză la vreo adunare a vreunui partid social-democrat din Occident. Despre AUR nu avem ce spune la capitolul ăsta, ei definindu-se implicit ca anti-europeni (dar Europa și banii europeni le plac!). Dacă știți de vreun articol serios scris de vreo frunce politică Timișoreeană, pe teme de politică, care să cuprindă niște idei clare, puneți aici un link, vă rog.
Rețeta succesului în politica de Bega pare asta: tata/unchiul mahăr comunist, gura mare, spate asigurat la București, adus bani la partid, ciocu’ mic despre propriile greșeli, pupat curajos poala popii!!!

Nelu a spus: (noiembrie 17th, 2023 at 11:59 )

De mult timp deja, discursul penelistilor se adreseaza celor saraci cu duhul. Ca doar saracii cu duhul nu pot vedea ca Nica cel care-l porcaia pe Robu pana acum cateva luni, acum zice ca-i cel mai bun candidat din tot partidul lor de hoti, partid care nu e chiar mic! Cum poate un om cu ceva inteligenta sa treaca peste o asemenea ipocrizie si bataie de joc, nu-=mi pot imagina.
Deci sa nu te mai surprinda asemenea delcaratii ale penelistlor. Or sa spuna orice, oricand, oricum, cei saraci cu duhul o sa cread, iar restul oamenilor, cei cu ceva intelgenta, nu reprezinta publicul tinta al lor.

nu_i bai a spus: (noiembrie 17th, 2023 at 12:19 )

Corect, politica locala este facuta de catre politicieni submediocrii. In afara de a se balacari unul pe altul nu ofera nimic.

Cetățean în Timiș a spus: (noiembrie 17th, 2023 at 12:47 )

PNL merită cu vârf și îndesat absolut tot ce va primi în 2024.

Pentru felul în care au batjocorit sensul clar și limpede al rezultatului alegerilor din 2020, merită pe deplin să dispară pentru totdeauna din parlament, consilii județene și chiar și primării. Au fost niște jeguri fără limită.

Merită acordat atenție noului val de partide inclusiv cele ce se formează în jurul unir foști membri USR, cum sunt:
Tudor Benga de la Brașov (care a depus în parlament proiect legislativ de reducere a numărului de județe de la 42 la 12, doar că PSD și PNL se fac că nu îi pricep sensul)
– Cosette Chichirău de la Iași
sau
Nicu Ștefănuță.

USR, Forța Dreptei și toți cei enumerați mai sus merită o șansă.

Alin Nica, la nivel local e o rușine.

@Cetatean in Timis a spus: (noiembrie 17th, 2023 at 16:14 )

Glumetule!!! USR o sansa??? Un sfat prietenesc= nu posta dupa ce bei,sau fumez, ca uite ce iese…..

Poli 21 a spus: (noiembrie 17th, 2023 at 16:43 )

Horatiule, daca nu am fi in secolul XXI as putea crede ca citesc „oda conducatorului iubit”.

Jack a spus: (noiembrie 17th, 2023 at 17:23 )

Dar las’ ca nici aia de la Usr nu-s mai breji!

George a spus: (noiembrie 17th, 2023 at 19:26 )

Se pare că lăudătorii marelui cârmaci lucrează pe deBanat doar seara. În restul zilei primesc punctajul și sunt activi pe Tion.

@Poli, George a spus: (noiembrie 17th, 2023 at 21:41 )

În afară de păreri („de pare că …”, „aș crede că …”), aveți și ceva contra-argumente? Mai precis, ceva secreții de neuroni, că secreții de bilă excedentare are orice cimpanzeu.

@Cetățean in Timis (de Timis, nu pare) a spus: (noiembrie 17th, 2023 at 21:46 )

Cele mai eficiente arme: șopârla și mișto-ul securistic. Citește Încă de pe atunci vulpea era vânătorul ca să afli ceva despre tine și despre alții ca tine. Dacă nu fumezi nimic și te prinde și sinceritatea, vei simți niște fiori.

+ a spus: (noiembrie 18th, 2023 at 13:55 )

Prostia , lacomia , coruptia sau incompetenta unor politicieni din partide precum PNL , USD , sau PSD , carora electoratul le-a dat sansa sa conduca Romania sau orase importante , vor propulsa AUR spre o majoritate parlamentara …
Daca acum e dezastru , sa vedeti cum va fi cu un AUR la guvernare .
Stat esuat , politicieni de rahat .

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

MINA Pop-Up 3 octombrie - 12 ianuarie

Politica vezi arhiva Politica

Dominic Fritz: “Nu poți elimina o candidată pro-rusă din competiție cu instrumente putiniste”

Preşedintele USR Timiş, Dominic Fritz, primar al Timişoarei, a reacţionat imedait după ce Curtea Constituţională a României şi-a demonstrat încă o dată slugărnicia faţă de PSD, invalidând candidatura Dianei Şoşoacă la preşedinţie. El afirmă că e indamisibil să elimini o candidată pro-rusă cu instrumente putiniste.  “Mă despart mii de lucruri de doamna Șoșoacă, mă dezic...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Dominic Fritz: “Nu poți elimina o candidată pro-rusă din competiție cu instrumente putiniste”
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Eșec dureros pe terenul Rapidului, la o singură posesie

Echilibru a fost cuvântul de ordine al partidei din etapa a III-a din sezonul regular al Campionatului Național de baschet masculin disputat între Rapid și SCM Timișoara. După un început mai bun al gazdelor, care au avut un prim sfert foarte bun, 22-10, alb-violeții au trecut în avantaj în minutul 32, au condus aproape întreg...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Eșec dureros pe terenul Rapidului, la o singură posesie
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Prostie dusă la extrem: beat și fără permis, l-a încurcat pomul de pe marginea drumului

La data de 5 octombrie, polițiștii Secției 11 Rurale Sânnicolau Mare, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sânnicolau Mare au reținut un bărbat, bănuit de comiterea infracțiunilor de conducerea unui autoturism pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice și conducerea unui autoturism pe drumurile publice fără permis de conducere. În fapt,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Prostie dusă la extrem: beat și fără permis, l-a încurcat pomul de pe marginea drumului
dermaskin-orizontal

Economic vezi arhiva Economic

CCIA Timiș, în discuții cu Ambasada Canadei la București

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș dorește să colaboreze cu Canada. Președintele CCIAT, Florica Chiriță, a avut o întrevedere cu Gavin Robb Buchan, ambasador al Canadei în România. Discuțiile au avut loc la sediul Ambasadei din București. La întâlnire a participat și Heather Bystryck, Consilier Comercial. Vizita a constituit un bun prilej pentru abordarea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul CCIA Timiș, în discuții cu Ambasada Canadei la București

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

La data de 5 octombrie, polițiștii Secției 11 Rurale Sânnicolau Mare, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sânnicolau Mare au reținut un bărbat, bănuit de comiterea infracțiunilor de conducerea unui autoturism pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice și conducerea unui autoturism pe drumurile publice fără permis de conducere. În fapt,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Prostie dusă la extrem: beat și fără permis, l-a încurcat pomul de pe marginea drumului
„Arhiva de Sunet”, o inițiativă independentă care sondează relația dintre muzică și societate, vă invită să contribuiţi la un proiect special. Sunt căutate materiale (fotografii, înregistrări, obiecte) legate de scena de jazz timișoreană de dinainte de 1990. O parte dintre dintre material vor fi incluse într-o expoziție multimedia, intitulată Jazz x TM x Viață 60-70-80...
Citeşte tot articolul Citeste articolul „Jazz și viață socială în comunism”. Expoziție multimedia
Festivalul Vinului şi Papricaşului de la Buziaş, cea mai mare şi populară manifestare de gen din vestul ţării, va avea loc, în acest an, în zilele de 12 şi 13 octombrie. Unul dintre cele mai aşteptate evenimente ale toamnei a ajuns la ediţia cu numă’rul XIV. Festivalul Papricaşului, Vinului şi Ţuicii de la Buziaş va...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Nu va faceţi program weekend-ul următor! Se întoarce mult aşteptatul Festival al Papricaşului de la Buziaş
Etapa a VI-a din C9 a fost una a vizitatorilor. Oaspeții au câștigat patru din cele cinci partide având per-total și golaveraj superior, 9-3. CSC Peciu Nou continuă să fie surpriza frumoasă a campionatului și a câștigat pe terenul incomodei nou-promovate Viitorul Arad. A fost 3-1 pentru bănățeni, un succes conturat în repriza secundă, iar...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Liga 3. Peciu bate la Arad și rămâne prima, victorii și pentru Poli și Ghiroda, eșec neașteptat pentru Șag
Preşedintele USR Timiş, Dominic Fritz, primar al Timişoarei, a reacţionat imedait după ce Curtea Constituţională a României şi-a demonstrat încă o dată slugărnicia faţă de PSD, invalidând candidatura Dianei Şoşoacă la preşedinţie. El afirmă că e indamisibil să elimini o candidată pro-rusă cu instrumente putiniste.  “Mă despart mii de lucruri de doamna Șoșoacă, mă dezic...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Dominic Fritz: “Nu poți elimina o candidată pro-rusă din competiție cu instrumente putiniste”
Teatrul Național din Timișoara invită publicul duminică, 6 octombrie 2024, de la ora 19, în Sala Mare, la prima premieră a stagiunii 2024 – 2025. Au mai rămas câteva zile până la întâlnirea publicului cu premiera absolută a spectacolului DE BERGERAC. FANTASMELE LUI CYRANO de Michele Santeramo. DE BERGERAC. FANTASMELE LUI CYRANO este o savuroasă...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Fantasmele lui Cyrano de Bergerac vin în premieră duminică la Teatrul Național
Mai multe rezultate pozitive afară decât acasă. CSC Dumbrăvița a încheiat la egalitate, 0-0, meciul disputat în această dimineață, în deplasare, cu Concordia Chiajna. Partida a contat pentru etapa a 9-a din Liga 2. Prima repriză s-a disputat sub semnul echilibrului, cu o primă ocazie de partea echipei bănățene venită în minutul 5, atunci când,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Dumbrăvița își îndeplinește obiectivul la Chiajna și vine cu un punct acasă
Garda de Mediu Timiș a acordat, în primele nouă luni ale acestui an, amenzi de aproape jumătate de milion de lei. De asemenea, a suspendat activitatea firmelor verificate în zece cazuri. În perioada 01.01.2024-30.09.2024, Garda Națională de Mediu Comisariatul Județean Timiș a efectuat un număr de 734 de inspecţii planificate și neplanificate. Dintre acestea 112...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Garda de Mediu Timiș a dat 90 de amenzi în primele nouă luni ale anului
Top