Rodica Aurelian a făcut acord de recunoaştere a faptelor în dosarul concursurilor trucate din Primăria Timişoara. A primit trei ani de închisoare cu suspendare

Fosta șefă a Serviciului Resurse Umane din cadrul Primăriei Timişoara, Rodica Aurelian, a făcut un acord de recunoaştere a faptelor în dosarul privind concursurile trucate din perioada primarului Nicolae Robu. Propunerea cu care se va merge în instanţă este o condamnare la trei ani de închisoare cu suspendare. Înainte de Aurelian, alte două foste angajate ale primăriei, inculpate în acest dosar, au făcut acorduri de recunoaştere.

Potrivit procurorilor DNA Timişoara, Rodica Aurelian şi-a recunsocut toate cele cinci fapte pentru care a fost acuzată. De asemenea, ea a fost de acord şi cu pedeapsa stabilită de procurori: trei ani închisoare cu suspendare sub supraveghere și interzicerea unor drepturi. De menţionat că, în vară, alte două foste angajate ale primăriei, ambele cu mari legături în PNL, au făcut acorduri de recunoaştere a faptelor.

Comunicatul DNA:
AURELIAN RODICA, la data faptei șefă a Serviciului Resurse Umane din cadrul Primăriei Municipiului Timișoara, pentru săvârșirea infracțiunilor de:
– instigare sub forma participației improprii la abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată,
– instigare la fals material în înscrisuri oficiale, în formă continuată,
– fals material în înscrisuri oficiale, în formă continuată,
– sustragere sau distrugere de înscrisuri, în formă continuată,
– uz de fals, în formă continuată.
În acordul de recunoaștere a vinovăției, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
În prezenta cauză au fost cercetate aspecte referitoare la săvârșirea unor presupuse infracțiuni de către persoane din conducerea primăriei municipiului Timișoara în legătură cu modalitatea de organizare a unor concursuri de angajare, atât pentru posturi de conducere, cât și pentru posturi de execuție, în luna decembrie 2015 și în perioada 2018 – 2019.
În contextul menționat mai sus, inculpata Aurelian Rodica, în calitate de șefă a Serviciului Resurse Umane din cadrul Primăriei Municipiului Timișoara, ar fi înlocuit în dosarele de concurs a 20 persoane lucrările predate de acestea cu altele în care erau trecute răspunsurile corecte. În lucrările respective răspunsurile corecte ar fi fost trecute atât de inculpată cât și de alte trei subordonate (două dintre ele au încheiat cu procurorii anticorupție câte un acord de recunoaștere a vinovăției).
Urmarea acestor demersuri ar fi fost faptul că persoanele respective ar fi promovat concursurile și ulterior, prin dispozițiile primarului municipiului Timișoara, care ar fi acționat fără vinovăție, ar fi fost numite în posturi de consilier, inspector de specialitate, director executiv etc.
În prezența apărătorului, inculpata a declarat expres că recunoaște comiterea faptelor reținute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și a fost de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu forma de executare a acesteia, respectiv:
– trei ani închisoare, cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de patru ani și interzicerea unor drepturi.

Dosarul de urmărire penală privind-o pe inculpată împreună cu acordul de recunoaștere a vinovăției au fost trimise la Tribunalul Timiș.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

8 comentarii pentru acest articol

Gogu a spus: (noiembrie 7th, 2023 at 18:49 )

Jegul de Sustra adusa in ptimarie de tata Jan a scapat de parnaie.

Reos a spus: (noiembrie 7th, 2023 at 19:47 )

Veșnic neștiutorul și ultracinstitul bineînțeles nu avea nici o treabă cu ce se întâmpla în jurul lui dar poate mîna lui dreaptă organizatorul de demonstrații știa ceva .

TMEUTM a spus: (noiembrie 7th, 2023 at 21:11 )

Sper eu sa fie singura vinovata din institutiile din Timis. Am fi o tara aproape perfecta. Sa fim seriosi…

Alta a fost probabil înțelegerea: nu-l dă în gât pe Laie și ia cu suspendare. (În State ar fi luat 20 de dosare x 4 ani / dosar = 80 de ani cu suspendare din civilie).
Și mai e ceva: „… prin dispozițiile primarului municipiului Timișoara, care ar fi acționat fără vinovăție, ar fi fost numite în posturi de consilier, inspector de specialitate, director executiv.” Primarul n-a acționat fără vinovăție, ci în necunoștință de cauză, în cel mai bun caz; din moment ce se folosește condiționalul perfect (ar fi acționat), se poate deduce că tema e încă în lucru. Presupun că multe dintre cele 20 de loaze au lucrat și interacționat direct cu el, iar el, cu vreo trei decenii de experiență la catedră, n-a mirosit nimic!!! (Ca să nu mai spunem că în unele cazuri o fi fost chiar președintele comisiei de concurs). Ori ăia erau din întâmplare competenți, ori el are pricepere la oameni cam cât are o mătură, ori … Mai reiese că tanti Rodica era prădătorul de top din instituție, în timp ce pantalonii de șef se aflau pe dom profesor – cam greu de crezut, mai ales că unele curci veneau din ograda PNL-ului. Un procuror bun ia înregistrări de convorbiri telefonice și se lămurește după 1 zi de ascultat.
În concluzie, toată lumea rămâne cu banii (oameni care cumpără imobiliare în afara României știu să plaseze și banii, că doar n-or să plătească întreținerea în Ron!), unii devin mai ascultători, iar Fritz e rău și trebuie dat jos. Dacă nu rețineți toată morala, nu-i problemă, măcar finalul să vă intre în minte.

d a spus: (noiembrie 8th, 2023 at 07:32 )

deci faci o gramada de falsuri, 20 de pers castiga niste bani nemeritati si tu primesti cu suspendare?
nu a fost din greseala ci intentionat in forma continuata!
romania tara hotilor “inchisoare cu suspendare”

gicu a spus: (noiembrie 8th, 2023 at 07:46 )

Domoșneanu Urechiatu Dumitru tot la fel la ordinu lu Robu și tras de ate de Nesleu au facut o fenta de examen dupa care la proțapit pe ȚuȚiii . Nu intreaba nimeni.

fritzedevină a spus: (noiembrie 8th, 2023 at 08:03 )

Comunismul n-a însemnat doar fenomenul Pitești și defilări cu tablourile lui Lenin și Ceaușescu. Înseamnă și această mlaștină băloasă și urât mirositoare făcută din găinării, lipsă de cuvânt și principii, trafic de influență și hoție zilnică, nesocotirea legii în primul rând de către cei puși s-o păzească, confundarea violenței cu hotărârea, amestecarea lucrurilor, retezarea și tocarea destinelor. Nimic curat, nimic înălțător. Comuniști de omenie, ultracinstiți, putori și paraziți ascunși în spatele unor titluri, securiști preocupați să-și construiască case pentru ei și copii, generali cu burți de bulibașă și bulibașe pe post de primari de facto.
N-am scăpat. Nici măcar pe Bega!

Gigi a spus: (noiembrie 8th, 2023 at 08:56 )

E clar ca Robu sa inteles cu procurorii si trebuiau sa inchida dosarul. Oare pe cine a dat in gat Robu? …..va urma

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Sky Group la 20 de ani: Povestea merge mai departe!

În urmă cu două decenii, un startup început în Timișoara a avut o altfel de abordare: să revoluționeze piața națională a imprimantelor, aducând inovație și eficiență în fiecare birou și în fiecare casă. Din 2004 și până acum, Sky Group s-a transformat într-un lider de necontestat în producție, import și distribuție. Astăzi, Sky Group nu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sky Group la 20 de ani: Povestea merge mai departe!
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum

Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, a participat la deschiderea oficială a celei de-a VII-a ediții a FoodIntelForum – Agribusiness – Producție alimentară/băuturi – Retail – Ho.Re.Ca., eveniment găzduit de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, sub cupola Leader Space. „Doresc să vă mulțumesc pentru invitația de a participa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Presat să găsească o locație pentru găzduirea canotorilor de la CSM Timișoara, după ce le-a demolat hangarele în procesul de curățire a malului Begăi de mai multe construcții, primarul Dominic Fritz anunță că s-a înțeles cu Elisabeta Lipă, președinta Agenţiei Naţionale pentru Sport. Sportivii și bărcile lor ar urma să fie mutați la baza deținută...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara vrea să mute canotorii la baza Agenției Naționale pentru Sport din Parcul Rozelor
Alianța dreptei Unite este formată din susținători ai valorilor de dreapta și din oameni care conștientizează amenințarea ca PSD-ul să acapareze întreaga putere în România. Este un pericol cât se poate de real. Oamenii uită destul de repede anii 2000-2004, perioada Năstase, perioada Dragnea 2016-2020. În liniște, PSD-ul ne lucrează, pe fiecare dintre noi. Provin...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo.
CSC Dumbrăviţa se află în fața unui nou joc ce îi poate asigura, din punct de vedere matematic, îndeplinirea obiectivului. Sâmbătă, de la ora 11.00, pe arena „Ștefan Dobay”, vine Metaloglobus București. O victorie în această partidă ar echivala cu menținerea în Liga a II-a pentru al doilea an la rând al echipei de la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Şansa salvării vine sâmbătă
Veselie mare, vineri dimineața, la Biroul Electoral Municipal Timișoara. Nicolae Robu, la braț cu Alfred Simonis au venit să depună candidatura fostului primar la obținerea unui nou mandat. Alături de el s-au mai aflat și cei doi noi lideri liberali trimiși de la București să ocupe locurile de șefi la PNL Timiș și Timișoara, dar...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alianța PSD – PNL a depus candidaturile la alegerile locale pentru Timișoara și Timiș/FOTO
Alfred Simonis, liderul PSD Timiș, le recomandă celor de la Consiliul Județean Timiș să facă deja cererea pentru emiterea hotărârii de guvern de demolare a stadionului Dan Păltinișanu, pentru ca această operațiune să meargă în paralel cu cea de proiectare și licitație, care e derulată de CNI. Această etapă nu e condiționată de demolare, spune...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Simonis sfătuiește CJ Timiș să se apuce de demolarea stadionului: ”Avem opt luni pentru proiectare, timp în care putem demola baza”
Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, a participat la deschiderea oficială a celei de-a VII-a ediții a FoodIntelForum – Agribusiness – Producție alimentară/băuturi – Retail – Ho.Re.Ca., eveniment găzduit de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, sub cupola Leader Space. „Doresc să vă mulțumesc pentru invitația de a participa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum
Compania Colterm a decis ca în următoarea perioadă să oprească furnizarea energiei termice pentru încălzirea populației din sistemul de termoficare al orașului. Decizia a fost luată ca urmare a creșterii temperaturilor exterioare. Încălzirea va fi oprită cel târziu luni dimineața, dar parametrii de furnizare vor fi reduși progresiv în aceste zile. ”Având în vedere temperaturile...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se oprește furnizarea căldurii la Timișoara
Checea există ca şi comună doar fiindcă nişte minţi luminate au decis, în urmă cu ceva ani, să pulverizeze vechile UAT-uri, înfiinţându-se astfel, doar în Timiş câteva zeci de comune noi, unele dintre ele neavând bani nici pentru salariile angajaţilor. (Precum în povestea cu bolovanul aruncat în baltă, acum alte minţi luminate încearcă să comaseze...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Jurnal de campanie (5). Poveste din Checea, comuna în care naşul şi finul se bat pentru funcţia de primar. Şi nu e singura curiozitate de acolo
Top