Daaaaa? E cu Moscova? Interesant, noi credeam că e cu „Vonderlaien”

Editorial de Eugen Sasu

Editorial de Eugen Sasu

Premierul Marcel Ciolacu se laudă că va cere oficial autorităților din Ucraina și Republica Moldova să comunice motivele pentru care liderul partidului extremist AUR, George Simion, are interdicție de intrare în ambele țări. Poveste e mai veche și ar ucide prin curiozitate orice om normal de pe planeta asta. Chiar așa, de ce nu poate președintele unui partid ce-și propune „unitatea românilor” să intre într-o țară vecină și soră, Republica Moldova, chinuită la granițe de o Federație Rusă tot mai imperialist? Dar de ce o altă țară vecină cotropită de aceeași federație criminală ar avea același comportament față de George Simion, chiar dacă în acest caz putem găsi interese contondente între ucraineni și revizioniștii din România?

De ce, de ce, de ce? Tocmai pentru că întrebarea asta e peste putință de retorică, instituțiile statului ar fi trebuit să afle și să tranșeze problema, nu să ne trezim cu un filorus cocoțat președinte al României. Aici pot interveni felurite explicații, depinde de aplecarea omului spre conspirații. Că Simion este pus de serviciile românești să facă partidul AUR, pentru ca un adevărat AUR să nu apară și să facă ravagii în această țară atât de expusă la fenomen. Iar dacă Simion e omul serviciilor noastre, atunci e clar că nu-l vor divulga serviciile pe unul de-al lor. Dar să revenim cu picioarele pe pământul patriei și să vedem de ce Marcel Ciolacu face astăzi acest demers.

Și nu l-a făcut atunci când autoritățile ucrainene și moldovene și-au făcut publice suspiciunile lor despre anumite complicități ale lui Simion cu serviciile de informații rusești. Ce să înțelegem de aici, că siguranța României nu contează și că doar atunci i-a intrat lui Marcel Ciolacu arcul în fund când s-a ascuțit lupta electorală? Ca să nu ne mai întoarcem la conspirații și scenarii din care Simion era până acum un întreținut al PSD-ului pentru ca partidul să aibă garantată victoria la prezidențiale, într-o finală dintre un frecventabil și un nefrecventabil, ca în anul 2000. Iar acum Simion s-ar apropia primejdios de Ciolacu, cu partidul, dacă nu pe cont propriu, cum se tot socotește pe la colțuri.

Nu mai contează dacă aceste temeri sunt întemeiate au ba. Ce ar trebui să deranjeze este că un posibil viitor președinte al României este acuzat că ar lucra în soldă străină (comportamentul său a cam alimentat această suspiciune) iar premierul cere lămuriri doar acum. Dar de ce nu cere și pentru Diana Șoșoacă? Faptul că dumneaei merge să ia lumină tot acușa de la ambasada Rusiei nu e ceva dubios? Sau ea nu contează, la șapte, zece sau paisprezece procente câte ar avea în sondajele de opinie?

Nu era mai eficient să lămurești treaba asta între anii electorali, să nu se victimizeze respectivul? Bun, și ce-o să facă Marcel Ciolacu după ce premierii Republicii Moldova și Ucrainei vor repeta ce-au spus autoritățile lor de câțiva ani încoace? Că George Simion s-a întâlnit cu responsabili ai spionajului rusesc pe teritoriul respectivei țări. Nu va face nimic, căci important e doar să audă electoratul că Marcel Ciolacu îl bănuiește pe Simion că e spion, nu și reacția statului la un astfel de adevăr. Îi va interzice candidatura? De abia atunci ar exploda AUR și PSD va avea o mare problemă cu viitoare guvernare.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

7 comentarii pentru acest articol

Jack a spus: (februarie 5th, 2024 at 10:31 )

Voi vota Aur pentru ca:
– vreau sa aud in Parlament o voce care spune raspicat: Dumnezeu si familia!
– vreau un partid care sa spuna ca feminismul a esuat si ca rolul principal al femeii e sa fie sotie si mama;
– vreau un partid care sa spuna clar ca avortul e crima;
– vreau un partid care sa spuna nu emigrantilor. Romania si Europa trebuie sa ramana albe si crestine. Experienta Europei de vest arata clar ca emigrantii nu se integreaza, vin direct din evul mediu si nu aduc nimic bun cu ei. Ba mai mult dau foc tarii gazda, asa cum o fac in Franta, Suedia sau Irlanda. Adica parazitii omoara gazda;
– vreau un partid care sa spuna raspicat ca lgbt e sminteala, boala de cap. Si locul nebunilor nu e in prim plan.
– vreau sa dau o palma vechilor partide. Psd-ului pentru ca e un partid cu hotia in adn. Pnl-ului pentru ca sunt identici cu Psd-ul asa cum o arata alianta de acum si cea mai veche dintre ele. Usr-ului pentru ca sunt niste prosti, care in loc sa faca ce stiau mai bine, adica sa strige jos hotii, au inceput sa promoveze ateismul si homosexualii

Doctoru' a spus: (februarie 5th, 2024 at 11:46 )

Numa’ boli de ficat ai, băi Jack, nici una de creier: vrei să auzi voci, vrei să moară caprele altora, vrei să ia palme nu-știu-cine, vrei să-i obligi să creadă pe cei care nu cred, crezi că ești vreun rege al naturii și că nu există femei mai deștepte decât tine sau care vor să aibă aceeași libertate cât ai și tu etc. etc. Și nici memorie nu prea ai, pentru că atunci când au fost la guvernare, useriștii nu numai c-au strigat hoții, dar chiar au inițiat ACȚIUNI împotriva hoților!
Mai bine dă un bun exemplu: trăiește-ți viața creștinește, caută o femeie cu aceleași idei (fixe), fă copii, fii cinstit și nu-i mai judeca pe alții. Sau emigrează în Rusia și asta nu-i o înjurătură! Există comunități ortodoxe rurale unde preceptele creștine sunt respectate în mare măsură. Te-aș trimite și la amishi, dar nu cred că ai capacitatea de a le învăța limba. Măcar din respect pentru cei care încă mai au în memorie jafurile și violurile Armatei Roșii ori au auzit despre ele de la părinții și bunicii lor, ar trebui să taci dracului din gură. Votează cum vrei și nu mai împuți forumul ăsta cu comentarii de-o inepție greu de egalat!

KROKO a spus: (februarie 5th, 2024 at 13:47 )

Vai si amar de tarile alea IN CARE SPIONII RUSI SE INTALNESC, cu cine vor si cand vor muschii lor!!!! Vai de mama lor!!! Deci,daca cumva cineva vrea sa se intalneasca cu un spion rus, cel mai recomandabil e sa se duca in Ukraina, sau Rep.Moldoca ??????Probabil chiar si in Rusia e complicat,dar in cele doua tari e foarte simplu,nu-i nici o problema ???Iar lui Simion e normal sa-i interzica accesul, tot asa cum normal e….sa NU le interzica accesul la spionii rusi !!!

Observator scrbt a spus: (februarie 5th, 2024 at 15:04 )

Scapi din vedere un lucru: pe pașaportul lui George Simion scrie „George Simion”, în timp ce pe pașapoartele spionilor ruși nu srie „spion rus”! Una e să te școlești în galerie la Steaua și alta în galeriile de la Ermitaj, să zicem. Una e să umbli cu toba naționalismului și să-o bați la fiecare răscruce când trebuie și când nu trebuie și alta e să stăpânești tehnicile de a te face nevăzut. Pentru știinșa ta: spionii ruși se întâlnesc în toate țările, așa cum cei ai NATO se află acum la Sankt Petersburg pentru că asta le e meseria.
(Mă aștept în zilele următoare ca Simion să oasă și să spună că s-a întâlnit cu cineva de FSB ca să ceară ajutorul Rusiei, să scape țara de hoți, de ocultă etc. În disperare și din dragoste de țară (așa cum alții mor înjurându-și concitadinii din dragoste de Timișoara).

andrei a spus: (februarie 5th, 2024 at 17:03 )

@Jack

Da, mă, votează AUR, și o să auzi „Dumnezeu” și „familie” în parlament. Dar va fi ceva de genul „0rc1 fără niciun Dumnezeu, au violat și au ucis membri din familie.”

andrei a spus: (februarie 5th, 2024 at 17:11 )

@autorul articolului

Foarte bun articolul. Faptul că nu se cere pentru Șoșoacă și alți rus0fili nici măcar din partea serviciilor noastre un aviz, arată că Simion este miza lui Ciolacu. Corect.

Dacă aș fi patriot adevărat, așa cum susține șeful PSS, aș cere o anchetare a tuturor celor suspectați de trădare de țară, începând cu Ion Iliescu, urmând Năstase, Severin, apoi cei din AUR și așa mai departe.

Numai că primii sunt din PSD și și -ar pune partidul în cap. Partidul ăla înființat de criminalul care în 1989 suna la Moscova să trimită armata ca să înăbușe Revoluția pornită de la Timișoara.

Ochiul Limpede a spus: (februarie 5th, 2024 at 19:48 )

Adevărata imagine construita minuțios de propagandiștii buni include tiparul occidentalist bazat pe pupincurism și supunere civică.De fiecare dată românii cu o altă opțiune sunt clasificați ca fiind pro ruși,trădători și implicit sunt sfătuiți să plece în Rusia.Tovarășul Petrov pentru cine naiba a guvernat timp de două mandate? Să reformezi statul cu un ,,fost” dovedit mult prea tărziu,reabilitat ulterior prin schimbarea orientarii simpatiei politice este chiar o bătaie de joc.Clasa politică ,presa,instituțiile statului abilitate nu au semnalat incompatibilitatea acestuia pentru a ocupa funcția de președinte.Sau poate unii pot?Articolul era bun în urmă cu 20 de ani raportat la candidații acelor vremuri, poate aveam o altă clasă politică ,o altă presă și implicit o societate cu alte aspirații politice.Peste 20-30 de ani tot comuniștii sunt de vină iar partidele prezentului vor fi la fel de iubite și adulate.Capitalismul și democrația sunt pe ducă iar viitorul sperăm să nu aducă ceva și mai rău.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Primaria Timisoara

243 dosare soluționate, alte 1.367 de dosare în lucru. Primăria vrea să rezolve problema terenurilor de sub locuințele vândute cu Legea 112

În ultimele 12 luni, 243 de dosare pentru obținerea gratuită a terenului de sub locuințele dobândite în baza Legii nr. 112/1995, inclusiv a anexelor gospodărești, a curților și grădinilor aferente au fot soluționate de Primăria Timișoara și au fost înaintate spre aprobare și validare Comisiei județene pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor Timiș....
Citeşte tot articolul Citeste articolul 243 dosare soluționate, alte 1.367 de dosare în lucru. Primăria vrea să rezolve problema terenurilor de sub locuințele vândute cu Legea 112
MINA Pop-Up 3 octombrie - 12 ianuarie

Politica vezi arhiva Politica

Dominic Fritz: „Este evident că există o mentalitate a unor ‘milițieni politici’ care sunt trimiși să-i pedepsească pe cei care fac lucrurile corect, în timp ce privilegiații își mențin puterea”

Dominic Fritz, primarul Timișoarei a tras un semnal de alarmă, în cadrul unei emisiuni difuzate pe postul B1 Tv, asupra pericolului reprezentat de acapararea instituțiilor statului de către PSD și folosirea acestora în scop politic. Acesta a subliniat contrastul între un PSD obișnuit să controleze statul și un USR care militează pentru respectarea legii fără...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Dominic Fritz: „Este evident că există o mentalitate a unor ‘milițieni politici’ care sunt trimiși să-i pedepsească pe cei care fac lucrurile corect, în timp ce privilegiații își mențin puterea”
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Poli handbal

SCM Poli, deplasare lungă și dificilă la Vaslui

SCM Politehnica Timișoara începe cea de-a doua jumătate a turului din Liga Zimbrilor cu o deplasare în Moldova. Handbaliștii viola întâlnesc CSM Vaslui, în etapa a opta. Partida va avea loc sâmbătă, 19 octombrie, de la ora 17.30. Vasluienii au început campionatul cu două victorii, dar apoi au suferit cinci înfrângeri. Totuși, antrenorul principal al...
Citeşte tot articolul Citeste articolul SCM Poli, deplasare lungă și dificilă la Vaslui
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Zilele Carierei de la UPT au început cu mult entuziam și interes/FOTO

Un eveniment mult așteptat de tineri a început în forță. Cantina Universității Politehnica Timișoara s-a umplut miercuri, 16 octombrie 2024, încă de la primele ore, de studenți și absolvenți veniți la cea de-a XXV-a ediție a Zilelor Carierei, cel mai important târg de joburi și practică din partea de Vest a țării, organizat de Centrul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Zilele Carierei de la UPT au început cu mult entuziam și interes/FOTO
dermaskin-orizontal

Economic vezi arhiva Economic

Parfumul arăbesc

Parfumul arăbesc: cum a ajuns de la bazarurile orientale în România și de ce îl iubim

Parfumul arăbesc nu este doar un produs cosmetic, ci o artă rafinată cu o istorie de mii de ani, care în ultimele decenii a cucerit întreaga lume, inclusiv România. Cum s-a întâmplat acest lucru? Parfumul arăbesc își are originile în Orientul Mijlociu, o regiune cunoscută pentru bogăția sa în mirodenii și esențe aromate. Încă din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Parfumul arăbesc: cum a ajuns de la bazarurile orientale în România și de ce îl iubim

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

SCM Politehnica Timișoara începe cea de-a doua jumătate a turului din Liga Zimbrilor cu o deplasare în Moldova. Handbaliștii viola întâlnesc CSM Vaslui, în etapa a opta. Partida va avea loc sâmbătă, 19 octombrie, de la ora 17.30. Vasluienii au început campionatul cu două victorii, dar apoi au suferit cinci înfrângeri. Totuși, antrenorul principal al...
Citeşte tot articolul Citeste articolul SCM Poli, deplasare lungă și dificilă la Vaslui
Echipele a cinci licee din Timișoara au luat parte la faza județeană a competiției de baschet din cadrul proiectului „Tri-Sport Challenge: Campionatul Interșcolar de Volei, Baschet și Handbal”. Întrecerea a fost câștigată de elevele Liceului Teoretic „Nikolas Lenau” care, astfel, vor reprezenta Timișul la faza regională a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar. Competiția de baschet...
Citeşte tot articolul Citeste articolul CSU Poli, implicată în promovarea sportului în școli. S-a încheiat faza județeană a campionatului interșcolar de baschet
O tradiție culinară veche de 140 de ani a învins, într-un sondaj inedit, realizat de Muzeul Național al Banatului, a învins o alta, destul de mult supralicitată, și urcată în preferințele consumatorilor folosind metodele actuale de promovare, mai ales internetul. Așadar, deliciosul tort Doboș, creat la Budapesta pentru curtea regală de la Viena, a învins...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Concurs inedit la Muzeul Banatului. Tortul Doboș bate ciocolata Dubai!
Atenție unde staționați cu autovehiculele! 1458 de mașini ridicate de polițiștii locali din zona pietonală, de pe piste de biciclete, care blocau circulația tramvaielor ori din apropierea spitalelor. Poliția Locală Timișoara continuă acțiunile de verificarea a modului în care se respectă legislația pe linie de oprire și staționare a autovehiculelor în zonele în care acest...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Aproape 1500 de mașini ridicate, deoarece „bizonii” au blocat circulația
Dominic Fritz, primarul Timișoarei a tras un semnal de alarmă, în cadrul unei emisiuni difuzate pe postul B1 Tv, asupra pericolului reprezentat de acapararea instituțiilor statului de către PSD și folosirea acestora în scop politic. Acesta a subliniat contrastul între un PSD obișnuit să controleze statul și un USR care militează pentru respectarea legii fără...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Dominic Fritz: „Este evident că există o mentalitate a unor ‘milițieni politici’ care sunt trimiși să-i pedepsească pe cei care fac lucrurile corect, în timp ce privilegiații își mențin puterea”
Forța Dreptei Timiș abordează alegerile parlamentare din Timiș cu mult curaj. Partidul a depus la Biroul Electoral Județean listele de candidaturi. Și vorbim de liste mai mult decât … generoase. De fapt, lista celor de la Forța Dreptei este formată din candidați de la trei partide, ceea ce explică numărul mare de candidați propuși, adică...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Forța Dreptei Timiș merge la parlamentare cu gânduri mari. 13 candidați la Camera Deputaților, 6 la Senat
Actualul (încă) președinte al Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, a anunțat oficial că nu va candida pentru un post de parlamentar. După ce a evitat un răspuns tranșant pe acest subiect luni de zile, de la alegerile parlamentare în urma cărora a pierdut postul de lider al administrației județene, Nica spune că Bucureștiul nu e...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Nica nu candidează la alegerile parlamentare: ”Bucureștiul nu este o miză pentru mine”
Druckeria vă invită, vineri, 25 octombrie, de la ora 14.00, la deschiderea expoziţiei „La revedere, El Monumental!”, aflată în tribuna oficială a stadionului „Dan Păltinişanu”. La eveniment vor participa mai mulţi jucători emblematici și personalități din istoria clubului de fotbal Politehnica Timişoara. Prin proiectul „La revedere, El Monumental!”, organizat de Asociația Suporterilor Timișoreni Druckeria, tribuna...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Deschiderea expoziției ”La revedere, El Monumental!”, pe 25 octombrie
Top