Fără timpi pierduţi în staţiile STPT. Dominic Fritz anunţă implementarea unui nou sistem în mijloacele de transport în comun

Chiar în această lună în mijloacele de transport în comun va fi instalat un nou sistem de GPS-uri, sistem care va fi conectat de Google și de alte aplicații. Astfel, timişorenii vor şti exact timpul în care  tramvaiele, autobuzele sau troleibuzele ajung în staţii, a spus primarul Dominic Fritz. Pe de altă parte, tot în privinţa transportului în comun, Fritz nu înţelege de ce Bucureştiul dictează cât să fie plătiţi şoferii din Timişoara.

Dominic Fritz spune că este tot timpul în contact cu timişorenii şi le înţelege frustrările lor vizavi de transportul în comun.

“Parcările și transportul în comun sunt două teme despre care aud foarte mult. Duminică, atunci când mă duc la biserică, după slujbă sau în supermarket, la casă, sunt abordat chiar cu aceste teme. Pe partea de transport în comun, apropo de această imprevizibilitate, că de fapt nu știi dacă o să stai o jumătate de oră sau 10 minute în stație”, a spus Fritz, la o televiziune naţională.

El are însă o veste bună referitoare la timpul petrecut în staţiile STPT.

“Chiar în această lună, în februarie, vom finaliza proiectul nostru de a înlocui și de a instala un nou sistem de GPS-uri. Va fi conectat și de Google și de toate aceste aplicații și vei putea să vezi de pe canapea dacă tramvaiul în fața casei sau autobuzul vine exact în 10 minute”, a continuat Fritz

Bucureștenii ne spun nouă, în Timișoara, cât salariu să plătim șoferilor noștri

Altfel, în transportul în comun cel mai mare salt a fost înlocuirea flotei, dar şi aici marea problemă este lipsa personalului de bord, a menţionat edilul.

“Am asigurat finanțarea, mai ales printr-o finanțare record pe care am atras-o anul trecut de 75 de milioane de euro, să înlocuim toată flota de transport în comun, adică toate tramvaiele, autobuzele, microbuzele. Deci creștem confortul foarte mult. Unde mai avem de lucrat este în atragerea șoferilor. Ne lipsesc 150 de șoferi în Timișoara și asta este motivul de ce unele curse nu merg în intervalele 150 de șoferi. Pentru că în Timișoara este greu”, a continuat Fritz.

În atragerea şoferilor, autorităţile locale s-au lovit însă de o decizie a Guvernului, cea privind aşa zisele măsuri de austeritate.

“Avem salarii bune, dar aici vă spun o poveste despre guvernul PSD-PNL. Și îmi pare rău că trebuie să devin din nou politic. În octombrie anul trecut, după multe luni de negocieri cu sindicatul, am crescut salariul cu 20% pentru șoferi, ne-am pregătit pentru o mare campanie de recrutare. Și ce ne-a băgat guvernul pe gât în numele economiei, deși nu în Timișoara trebuie să facem economie, ci la bugetul de stat cu pensii special? Au tăiat sporurile, au limitat numărul orelor suplimentare și așa mai departe. Toate aceste lucruri au dus cumva la o scădere reală a salariilor șoferilor și acum iarăși ne este mai greu decât era tocmai când am anunțat această creștere. Și culmea este că atunci când și-au dat seama că au probleme în propriul aparat, guvernul și-a băgat o excepție pentru CFR, unde nu mai există aceste limitări. Dar iată că bucureștenii, îmi pare rău, trebuie să ne spună nouă în Timișoara cât salariu să plătim șoferilor noștri. Este un lucru care mă revoltă, dar o să rezolvăm și problema asta, o să atragem mai mulți șoferi”, a încheiat Fritz.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

17 comentarii pentru acest articol

liviu a spus: (februarie 14th, 2024 at 12:19 )

Da dar sa reginditi traseile și după aceia puteți pune G.P.S!!

Costel a spus: (februarie 14th, 2024 at 14:34 )

@ liviu, de ce? GPS-ul nu va functiona pe vechile trasee?

Sonia a spus: (februarie 14th, 2024 at 14:49 )

Cu ce ma încălzește (ceea ce nu este cazul pe liniile 7, 8 si 6) că din fotoliul comod al tramvaiului știu când ajunge în stație? Eu am nevoie sa vina la 5 min un mijloc de transport în comun. Doar când călătoresc cu trenul și am bagaje trebuie sa știu la ce ora sa fiu așteptată în stație. A mai propus și robu rezolvarea timpilor indelungati petrecuți în stație în combinație cu nervii aferenți – sa se scoată panourile informative din stații. Ce nu știi nu exista, deci, nu te enervezi

Marcu dorine a spus: (februarie 14th, 2024 at 16:06 )

Domnule primar, verificați va rog nu numai timpi de sosire/ plecare a mijloacelor de transport, mai sunt și alte lucruri care ar trebui reglementate sa zicem. Toată iarna cu temperaturi de – 2 la – 7grade dimineața la 6,30 când lumea merge la lucru pe linia tramvaiului 2, călătorește cu aerul condiționat pornit suflând aer rece, in loc de aer cald. Până ajungi la destinație ești gata înghețat chiar daca pl.ătești un abonament lunar de 130 ron.

Paul Lenuța a spus: (februarie 14th, 2024 at 18:00 )

Ați renunțat la talelele electronice care arătau când trebuie să ajungă în stație mijloacele de transport în comun.La catedrală in centru lipsește de câțiva ani.La intersecția tramvai 9 cu calea Sagului, ați dat o jos de luni bune și înapoi nu a apărut.In loc să puneți în fiecare statie,le scoateți și pe cele existente.La cap bus 33,sub podul Sagului,e ,,garajul,,șoferilor.Sint două,trei mașini staționate,oamenii îngheață în stații și ei s-ar peste plecări.Daca tabela existentă ,de data asta, arată că trebuie să pleca peste 6 min, după cele 6 min,tabela se schimbă, arată că următorul pleacă după este 15 min,deși cursa după cele 6 min nu a plecat.Deci s a sărit o plecare și asta se întâmplă frecvent.Sunteti deficitari ,cu mari probleme la transportul in comun !

Jack a spus: (februarie 14th, 2024 at 19:21 )

Fritz tepare, unde e Pasajul Solventul? Nicio parcare nou facuta, niciun pod nou facut, nicio sala noua de sport in Timisoara. Nimic, nimic nu se vede dupa tine in 3 ani jumate, decat povesti si marsuri de homosexuali.

Gb a spus: (februarie 14th, 2024 at 19:48 )

Este oare vorba de proiectul câștigător al bugetării participative 2022 denumit „Vizibilitea mijloacelor de transport în comun aflate în trafic” în valoare 400000 lei ?

Ion a spus: (februarie 14th, 2024 at 22:23 )

De ce vin toate tramvaiele,trolebuze,autobuze odata pe o linie apoi stai 20…30 min pana vine altul. Ex tr 14,M14, tr 11 vin impreuna apoi 30 min stai in statie.

George1000 a spus: (februarie 15th, 2024 at 01:29 )

Sonia se vede că ești proasta sau mai bine zis prost că sigur nu ești fata. Se referea că poți să vezi pe aplicația Google maps din fotoliu tau de acasă când vine autobuzul in statia din fata casei tale. Dar tu fie o faci pe prostul fie chiar ești bou de-a binelea

@Paul Lenuta a spus: (februarie 15th, 2024 at 07:12 )

Pai tocmai de acest lucru e vorba. Ca actualul sistem nu arata corect timpii in care ajung mijloacele de transport. Ori s-a stricat ori nu a fost implementat bine de la inceput. In ceea ce priveste pasajul Solventul, lucrurile nu se misca atat de repede in Romania. De pilda fondurile pentru pasajul Michelangelo au fost atrase in mandatul lui Ciuhandu. Tot atunci s-a facut documentatia si s-a stabilit constructorul. Dar de realizat s-a realizat um mandat mai tarziu pe vremea lui Robu.

Alina a spus: (februarie 15th, 2024 at 08:58 )

Azi nu a venit E14/, ptr a ajunge la servici am apelat la uber, zilnic se fac controale la pasageru dar la cum respecta șoferii orarul curselor verifica cineva ? Este o bătaie de joc la adresa noastră!

Crocodilu' a spus: (februarie 15th, 2024 at 19:54 )

Subscriu la cele arătate de Ion mai sus: troleibuzele 14 și M14 circulă în tandem de ani de zile.
Mă tot întreb dacă este numai imbecilitate sau incompetență și lipsa de verificări pe traseu…?!

Tico a spus: (februarie 16th, 2024 at 10:07 )

Mai lucrați și la comportamentul și vocabularul soferilor opririle in stații și deschiderea ușilor,ușa din față nu o deschid nici să moară!

Zuzu a spus: (februarie 17th, 2024 at 06:31 )

De ce nu circula 4 pana în ciarda ? Ci doar pana la AEM?

Cǎlin Iuga a spus: (februarie 18th, 2024 at 13:09 )

Ooo.
Dar ce discurs populist la domnu primar.
Bucureștenii (auzi, deci oamenii ce locuiesc acolo) dictează în Timișoara! Auzi tu, deci problema nu e cǎ domnu primar și echipa lui nu o făcut ceva pentru Timișoara, ci Bucureștiul! El face, ar da și salarii(mai zice ca a și dat) … dar nu e lăsat.
Și cel mai mult și cel mai mult… mi’o plăcut cum a zis domnu primar cum se duce el la biserică și cum se duce el ca un om obișnuit al urbei prin magazine dupǎ pătrunjel și cartofi.
Apropo domnu primar… ce ne facem cu miile de migranți? Și cum facem și noi să redevină Timișoara o urbe în care te poți plimba fără să îți fie teamă ori să îți lași copii pe stradă fără a te gândi ca pot fi furați, violați și chiar uciși?
Doamne ajutǎ domnu primar, așa spune un salut creștinesc, Doamne ajută!

Stana a spus: (februarie 18th, 2024 at 16:54 )

Asa e și cu tramvai 1 și 2. Tot impreuna sosesc deși au multe stații comune. După aceea stai si astepti min 20 de minute. Am tot sesizat dar rezultate nu s. Chiar nu vede nimeni dintre cei responsabili? Chiar nu le pasa!

ue psd a spus: (februarie 24th, 2024 at 09:28 )

Daca validez cu cardul portofel electronic, scrie ca este valabil 1 ora, insa la urcarea intr-un nou mijloc de transoprt, la validare ia din nou 4 lei
Cum se procedeaza in acest caz? sau este doar o metoda de a fura bani de la cetatenii neatenti?

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Flavius Biea

Biea îşi pune centura în joc sâmbătă. Vineri are loc cântarul oficial

Gala Boxing Fighting Championship 4 „Biea luptă pentru România”, va avea loc sâmbătă, începând cu ora 20 la Sala Constantin Jude. Cântarul oficial se va desfăşura, vineri, 26 aprilie, de la ora 18.00, la Iulius Town. După o carieră impresionantă la amatori, unde a câștigat 9 titluri de campion național, 3 titluri de campion european,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Biea îşi pune centura în joc sâmbătă. Vineri are loc cântarul oficial
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Un proxenet de 67 de ani a fost săltat de acasă de „mascaţi”

Dacă la 67 de ani unii îşi plimbă nepoţii prin parc, un „peşte bătrân” se ocupa cu racolarea tinerelor cu probleme pe care le trimitea la „produs”. Joi, poliţiştii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Timișoara, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Timiș, au efectuat 3 percheziţii domiciliare, în Timișoara, la un...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Un proxenet de 67 de ani a fost săltat de acasă de „mascaţi”
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

3. Apel scurt_page-0001

Asociația Grupul de Acțiune Locală Colinele Recaș lansează apelul de selecție pentru Măsura 5/6A – Înființarea și dezvoltarea întreprinderilor

Asociația Grupul de Acțiune Locală Colinele Recaș lansează apelul de selecție pentru Măsura 5/6A – Înființarea și dezvoltarea întreprinderilor. Intervalul de depunere: 14.05.2024-26.06.204* sau până când valoarea proiectelor depuse este de cel puțin 110% din valoarea alocării sesiunii Fonduri disponibile: 124.692,42 Euro Ghidul solicitantului este disponibil pe site-ul GAL Colinele Recaș, la adresa: https://galcolinelerecas.com/apeluri-deschise/.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Asociația Grupul de Acțiune Locală Colinele Recaș lansează apelul de selecție pentru Măsura 5/6A – Înființarea și dezvoltarea întreprinderilor

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Pe cai mari, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri, Nicolae Robu și Alfred Simonis promit să se înțeleagă atunci când vor fi primar și președinte de consiliu județean. Vor fi ”prieteni” și vor colabora pentru județ și pentru atragerea de noi investiții. Nu au fost prieteni când unul era primar și unul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Simonis și Robu, cei mai buni prieteni ”administrativi”. Cei doi promit că vor colabora pentru județ și Timișoara
Dacă la 67 de ani unii îşi plimbă nepoţii prin parc, un „peşte bătrân” se ocupa cu racolarea tinerelor cu probleme pe care le trimitea la „produs”. Joi, poliţiştii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Timișoara, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Timiș, au efectuat 3 percheziţii domiciliare, în Timișoara, la un...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Un proxenet de 67 de ani a fost săltat de acasă de „mascaţi”
Asociația Grupul de Acțiune Locală Colinele Recaș lansează apelul de selecție pentru Măsura 5/6A – Înființarea și dezvoltarea întreprinderilor. Intervalul de depunere: 14.05.2024-26.06.204* sau până când valoarea proiectelor depuse este de cel puțin 110% din valoarea alocării sesiunii Fonduri disponibile: 124.692,42 Euro Ghidul solicitantului este disponibil pe site-ul GAL Colinele Recaș, la adresa: https://galcolinelerecas.com/apeluri-deschise/.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Asociația Grupul de Acțiune Locală Colinele Recaș lansează apelul de selecție pentru Măsura 5/6A – Înființarea și dezvoltarea întreprinderilor
Primăria Municipiului Timișoara și Arhiepiscopia Timișoarei vor semna, în perioada imediat următoare, un contract de închiriere a imobilului de pe bulevardul Loga nr. 3, în vederea desfășurării activității Grădiniței cu Program Prelungit nr. 19. Clădirea cu demisol, parter și etaj, în suprafață totală de 1.145,3 mp, a fost verificată deja de către echipe de la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Grădinița cu Program Prelungit nr. 19 are asigurat un spațiu adecvat pentru funcționare
Elevii interesați să vadă cum e viața de studenți pot participa și în acest an la proiectul West Summer University (WSU), universitatea de vară destinată elevilor începând cu vârsta de minimum 16 ani, organizat la Universitatea de Vest din Timișoara (UVT), care simulează toate aspectele vieții de student. În acest an, acesta va avea loc...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Universitatea de Vară revine cu o nouă ediție a Școlii de Vară. Elevii vor afla cum e să fii student
Sediul Prefecturii Timiș găzduiește de la această oră ședința Guvernului României. În frunte cu primul ministru, Marcel Ciolacu, miniștrii dezbat  în sedință  mai multe proiecte.  Lista include și trei asemenea proiecte extrem de importante pentru județ. Vorbim despre cele referitoare la Institutul Oncologic, cel de aprobare a indicatorilor pentru noul stadion care va fi ridicat...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Proiectele noului stadion, al Institutului Oncologic și cel al PTF Beba Veche au fost aprobate in ședința de guvern de la Timișoara
O stradă ocupată timp de mai mulţi ani de samsarii imobiliari din Dumbrăviţa urmează să fie asfaltată. Strada a fost cedată primăriei abia anul trecut, după ce Primăria Dumbrăviţa şi locuitorii comunei au făcut front comun. Printre imobiliarii care au stăpânit strada se numără şi candidata PSD-PNL la primărie, Alina Sperlea.  Este un lucru arhicunoscut...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Stradă din Dumbrăviţa recuperată de la samsarii imobiliari urmează să fie asfaltată de primărie
Top