Pentru Alin Nica, speranța moare ultima. El solicită Biroului Politic Național să se opună deciziei din ședința coaliției

Alin Nica

Confruntat cu decizia deja luată în ședința coaliției PNL – PSD, de a-l impune pe candidatul PSD ca și reprezentant al coaliției în lupta pentru șefia CJT, Alin Nica mai are o ultimă speranță pentru ca decizia liberalilor timișeni să fie aplicată. El speră Biroul Politic Național va întoarce decizia luată în ședința coaliției și nu vor permite ca Alfred Simonis, reprezentantul PSD, să fie candidatul unic pentru acest post.

Nica vorbește despre existența unor interese personale în luarea unei asemenea decizii.

Liderii coaliției PSD-PNL au decis astăzi să treacă peste voința liberalilor din Timiș și să desemneze un candidat comun la președinția Consiliului Județean Timiș în persoana șefului PSD Timiș, Alfred Simonis.  În repetate rânduri am atras atenția colegilor de la București că fac o greșeală și vând pe nimic o întreagă filială, însă, înclin să cred că interesele personale au fost deasupra intereselor Partidului Național Liberal. Timișoara și Timișul au fost și vor rămâne de drepta, fără afinități socialiste sau nostalgii comuniste. Un exemplu simplu: președintele României, Klaus Iohannis, a obținut aici aproape 80% din voturile exprimate în turul doi al alegerilor prezidențiale”, spune Nica.

El reamintește că la Timișoara, PSD nu a fost niciodată un partid de două cifre. 

PSD nu a reușit vreodată să obțină la Primăria Timișoarabun scor cu două cifre, de aceea preluarea ostilă a organizației locale PNL reprezintă un gest fără precedent, o umilire a liberalismului și a spiritului Timișoarei. Acest comportament al liderilor de la București va fi sancționat de electoratul de dreapta, majoritar în Timiș”, a mai spus Alin Nica.

Liderul PNL Timiș nu a rămas fără speranță, iar ultima dintre acestea se numește BPN. 

Sper ca măcar în ultimul ceas colegii din BPN să se opună acestei decizii abuzive și să oprească răul pe cale să se întâmple partidului nostru”, a încheiat Nica.

 

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

11 comentarii pentru acest articol

dan a spus: (martie 25th, 2024 at 15:05 )

nica e un zero in administratie pt Timis, omul trebuie sa plece cat mai repede de la butoane. Nu a reusit nimic semnificativ in ultimii 4 ani de cand e la conducerea CJT, in relatia cu Guvernul si cu atragerea sprijinului guvernamental pt proiectele Timisului. SI acum se leaga de aceasta functie ca un nesimtit. Lasa-ne Aline, tiimesnii nu te vor cand vad ce putin ai realizat pt judet in 4 ani de mandat.

supapa a spus: (martie 25th, 2024 at 15:15 )

Bine dl. Nica…dar de ce nu ai spus asta acum o luna? Daca te puneau astia candidat erai PSDist de mic ca Mihaita Plesan?
Mai bine ai reflecta la 2 lucruri:
1. de ce esti vazut ca cea mai mare dezamagire a Timisenilor? Toata lumea se astepta la lucruri marete si de fapt nu ai facut absolut nimic
2. cum se poate ca un mare lider de partid al unui mare oras sa nu aiba nici un cuvant de spus in coalitie sau macar in PNL la nivel national? Poate ca nu esti un mare lider totusi….

PS: Crezi ca pe Boc de exemplu l-ar fi sarit cineva din schema? Nu, pentru ca el e mare tu esti mic.

Pnlist a spus: (martie 25th, 2024 at 15:34 )

Nica, nu te lasa! E ultima sortare pentru ca pnl sa nu fie înghițit de psd!

D.D. a spus: (martie 25th, 2024 at 16:00 )

Cât electorat de dreapta s-a alăturat spontan lui Nica și PNL-ului când au scos pupitrul pe trotuar să protesteze împotriva Bucureștiului? Asta arată priza PNL-ului la public! Dacă ați fi fotografiat din dronă o mulțime de câteva mii de oameni, ar fi fost OK, dar fotografiile arată o gașcă de activiști de partid excitați. Lui Nica, care a avut grijă să-și taie și punțile cu USR și FD, i se va frânge gâtul demonstrativ. Electoratul timișorean va părăsi, în mare măsură, PNL-ul, iar în rural se va vota PNL pentru c-așe zîce dom’ primare, eventual.
Delegarea clovnului Rareș la Timișoara este o insultă adusă tuturor timișorenilor, indiferent de partid, așa cum va fi și candidatura vameșului Blaga la Senat pe listele PSD-PNL Timiș. Și exact cum este candidatura lui Robu la primărie! Pentru prima oară, PSD-ul va face în Timișoara un scor mai mare decât cel al PNL-ului.

Reos a spus: (martie 25th, 2024 at 16:42 )

Ceva tot a făcut dădea vina pe alții mai băga strîmbe pe la spate ,parcarea din centru este gata ,stadionul început ,bătătura de la Giarmata este după mulți ani gata ,castelul cu un meș fain rezolvat repede și ieftin ,sensuri giratorii pentru mulți bani montate repede și la fel de repede demontate banii bineînțeles donați ,gălușca pentru un băiat de la sat a fost prea mare.

Dan A. a spus: (martie 25th, 2024 at 17:20 )

PNL Timis si-a pierdut autonomia locala cand a acceptat sa-i fie numiti candidatii de la centru. Mai intai Robu, pe post de senator, un om care era membru de partid de cateva luni la data respectiva, apoi tecuceanca Gorghiu. Cu doar cateva luni in urma Nica & Co au acceptat sa-l puna pe Robu candidat la Primarie, dupa ce s-au insultat public ca la usa cortului, si era clar ca doar o minoritate din PNL Timis l-ar sustine pe domnul profesor. A fost clar ca Robu nu era alegerea lor. Acuma, cand a ajuns Nica mielul de sacrificiu, a inceput sa ia atitudine. Daca incepea sa-si arate barbatia mai demult nu plecau primarii la PSD si (poate) avea si ceva sustinere. Lugojul PNL-ist (al doilea oras al judetului) e anti-Nica. Documentarul „Ascensiunea si decaderea lui Alin Nica” (si a PNL Timis), a ajuns la ultimele capitole. Poate e cazul sa schimbati sigla partidului, aia cu sageata, in asa fel ca sageata sa se incline in jos.

ana a spus: (martie 25th, 2024 at 18:05 )

Omul asta e deja istorie cu tot cu filiala lui de psihopati. Doar Simonis si Falcoi mai au sanse reale sa faca ceva in judet.

Daniel a spus: (martie 25th, 2024 at 19:14 )

@ Dan A.
Si cu Drula pe lista USR in 2020 cum a fost?

Nelu a spus: (martie 25th, 2024 at 21:41 )

Ce lieralism, ma, ce dreapta visezi? E doar ciolanul, care te supara acum ca vrea sa fie rosu si nu albastru si galben. Ipocritule, cine mai crede balivernele astea cu liberlism si drepta? Ce masuri de drepta ai luat tu, ma?! Ti-ai dat un hectar jumate de intravilan in dudesti, asta e de drepta?!!?? coruptule si mincinosule!
Povsteste si cum votau consierii PNL in consilul local timisoara, mincinosule ce esti. Cum se opuneau oricarui proiect de dezvoltare de-au trebuit USR-ul sa-l mituiasca pe infectul ala de Ambrus ca sa treaca proiectele.
Coruptule ce esti.

Dan A. a spus: (martie 25th, 2024 at 21:48 )

@Daniel
Scuze, asta e cumva un articol despre USR si Drula si n-am observat eu?

Nica e un om al sistemului care își descoperă brusc veleitățile de rebel când e gata să fie scos pe linie moartă. Adică prea târziu. Nu mai are timp nici să înființeze un partid de dreapta (avem atâta dreapta în România, de zici că suntem un paradis fiscal cu câte o bancă internațională la trei case, nu cu jumătate din populație cu WC-ul în grădină!). Pare un șoarec plouat, cu spatele la zid. Dar chiar și-așa, Nica nu va merge cu revolta mai departe de invocarea spiritului Timișoarei și a presupusului caracter dreptaci al votantului mediu bănățan. Să stai ani de zile ca șef în PNL (vicepreședinte național, totuși) și să nu vezi spiritul servil serviciilor, ce caracterizează acest partid în ultimii 10 ani, adânca lui plecăciune permanentă în fața unei nulități ajunsă președinte al României, închinarea la un șef formal de paie și de o mediocritate evidentă, înseamnă că ești cu ei, de fapt. Dacă te apuci să vomiți public, e bine să nu te oprești la jumătate. Prea multe ocazii n-o să mai ai, dle Nica, cel puțin multă vreme de-acum încolo. Deci, problema se cam pune așa: ești revoltat sau negociezi? Că deocamdată nu-i clar. Dacă vei fi numit totuși candidat al PNL la CJ, PNL-ul devine brusc un partid curat, de dreapta, care incarnează spiritul de libertate al Timișoarei, în care Bucureștiul nu dictează proștilor din provincie? Și dacă vei fi ales președinte al CJ încă un mandat și șef al filialei Timiș, ce vei face dacă Bucureștiul va trimite iar niște „vinituri” pe listele pentru parlament?

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Flavius Biea

Biea îşi pune centura în joc sâmbătă. Vineri are loc cântarul oficial

Gala Boxing Fighting Championship 4 „Biea luptă pentru România”, va avea loc sâmbătă, începând cu ora 20 la Sala Constantin Jude. Cântarul oficial se va desfăşura, vineri, 26 aprilie, de la ora 18.00, la Iulius Town. După o carieră impresionantă la amatori, unde a câștigat 9 titluri de campion național, 3 titluri de campion european,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Biea îşi pune centura în joc sâmbătă. Vineri are loc cântarul oficial
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Un proxenet de 67 de ani a fost săltat de acasă de „mascaţi”

Dacă la 67 de ani unii îşi plimbă nepoţii prin parc, un „peşte bătrân” se ocupa cu racolarea tinerelor cu probleme pe care le trimitea la „produs”. Joi, poliţiştii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Timișoara, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Timiș, au efectuat 3 percheziţii domiciliare, în Timișoara, la un...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Un proxenet de 67 de ani a fost săltat de acasă de „mascaţi”
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Premierul Ciolacu a discutat cu mediul de afaceri local: E nevoie de forță de muncă înalt calificată

Învățământul dual a fost unul dinte cele mai discutate subiecte de pe ordinea de zi a întâlnirii membrilor guvernului veniți la Timișoara cu mediul de afaceri local. Această zonă e clar mai puternic dezvoltată decât Moldova, iar necesitatea de forță de muncă e mult mai mare, a spus premierul Marcel Ciolacu. Evoluția României este clar...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Premierul Ciolacu a discutat cu mediul de afaceri local: E nevoie de forță de muncă înalt calificată

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Învățământul dual a fost unul dinte cele mai discutate subiecte de pe ordinea de zi a întâlnirii membrilor guvernului veniți la Timișoara cu mediul de afaceri local. Această zonă e clar mai puternic dezvoltată decât Moldova, iar necesitatea de forță de muncă e mult mai mare, a spus premierul Marcel Ciolacu. Evoluția României este clar...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Premierul Ciolacu a discutat cu mediul de afaceri local: E nevoie de forță de muncă înalt calificată
Pe cai mari, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri, Nicolae Robu și Alfred Simonis promit să se înțeleagă atunci când vor fi primar și președinte de consiliu județean. Vor fi ”prieteni” și vor colabora pentru județ și pentru atragerea de noi investiții. Nu au fost prieteni când unul era primar și unul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Simonis și Robu, cei mai buni prieteni ”administrativi”. Cei doi promit că vor colabora pentru județ și Timișoara
Dacă la 67 de ani unii îşi plimbă nepoţii prin parc, un „peşte bătrân” se ocupa cu racolarea tinerelor cu probleme pe care le trimitea la „produs”. Joi, poliţiştii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Timișoara, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Timiș, au efectuat 3 percheziţii domiciliare, în Timișoara, la un...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Un proxenet de 67 de ani a fost săltat de acasă de „mascaţi”
Asociația Grupul de Acțiune Locală Colinele Recaș lansează apelul de selecție pentru Măsura 5/6A – Înființarea și dezvoltarea întreprinderilor. Intervalul de depunere: 14.05.2024-26.06.204* sau până când valoarea proiectelor depuse este de cel puțin 110% din valoarea alocării sesiunii Fonduri disponibile: 124.692,42 Euro Ghidul solicitantului este disponibil pe site-ul GAL Colinele Recaș, la adresa: https://galcolinelerecas.com/apeluri-deschise/.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Asociația Grupul de Acțiune Locală Colinele Recaș lansează apelul de selecție pentru Măsura 5/6A – Înființarea și dezvoltarea întreprinderilor
Primăria Municipiului Timișoara și Arhiepiscopia Timișoarei vor semna, în perioada imediat următoare, un contract de închiriere a imobilului de pe bulevardul Loga nr. 3, în vederea desfășurării activității Grădiniței cu Program Prelungit nr. 19. Clădirea cu demisol, parter și etaj, în suprafață totală de 1.145,3 mp, a fost verificată deja de către echipe de la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Grădinița cu Program Prelungit nr. 19 are asigurat un spațiu adecvat pentru funcționare
Elevii interesați să vadă cum e viața de studenți pot participa și în acest an la proiectul West Summer University (WSU), universitatea de vară destinată elevilor începând cu vârsta de minimum 16 ani, organizat la Universitatea de Vest din Timișoara (UVT), care simulează toate aspectele vieții de student. În acest an, acesta va avea loc...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Universitatea de Vară revine cu o nouă ediție a Școlii de Vară. Elevii vor afla cum e să fii student
Sediul Prefecturii Timiș găzduiește de la această oră ședința Guvernului României. În frunte cu primul ministru, Marcel Ciolacu, miniștrii dezbat  în sedință  mai multe proiecte.  Lista include și trei asemenea proiecte extrem de importante pentru județ. Vorbim despre cele referitoare la Institutul Oncologic, cel de aprobare a indicatorilor pentru noul stadion care va fi ridicat...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Proiectele noului stadion, al Institutului Oncologic și cel al PTF Beba Veche au fost aprobate in ședința de guvern de la Timișoara
Top