A economisi bani este, pentru multă lume, un subiect limitat la a pune câțiva bani deoparte la sfârșitul lunii, fără un scop anume. Dar dacă acest scop ar transforma visul tău în realitate?
Atunci, cu siguranță ai vrea să știi mai multe detalii despre felul în care poți face asta, astfel încât să obții ceea ce ți-ai dorit. Totodată, este clar că setarea unui obiectiv va fi motivația ta de bază, care te va ajuta să respecți ceea ce ți-ai propus, fără să te lași influențat de tot felul de ispite care te pot face să te abați de la drum.
Metode pentru a strânge bani fără efort
1.Regândește-ți prioritățile și calculează-ți bugetul lunar pentru a vedea exact câți bani aloci pentru utilități, mâncare, articole vestimentare sau ieșit în oraș cu prietenii. Dacă la final, când tragi linie, observi că nu râmâi cu prea multe resurse, atunci ar fi bine să îți faci o listă cu lucrurile importante și să le reevaluezi pe cele care nu sunt urgente sau primordiale în perioada respectivă din viața ta. Vei vedea că, în felul acesta, lucrurile devin mai clare și vei găsi soluții pentru a evita anumite cheltuieli inutile, salvând automat o parte din bani.
2.Dacă, de-a lungul timpul, ai accesat mai multe credite cu dobânzi mari, atunci e cazul să găsești o soluție mai avatajoasă, care să-ți aducă un echilibru în buget. În acest sens poți face o simulare de refinantare online chiar de la tine de acasă, dacă ai la îndemână o tabletă, un laptop sau chiar un smartphone. Răspunsul îl vei primi într-un timp relativ scurt și, diferența de bani pe o achitai pentru plata mai multor rate, o poți transfera într-un cont de economii de care să te bucuri atunci când consideri că este momentul potrivit.
3.În cazul în care conturarea obiectivelor sau deschiderea unui cont de economii la care să ai acces oricând nu sunt sufieciente pentru o disciplină financiară potrivită planurilor tale de viitor, atunci ar trebui să iei în calcul posibilitatea deschiderii unor depozite la termen, cu perioade diferite în care poți retrage banii, pentru a nu exista tentația să golești contul. Poți opta pentru cele în lei, euro sau dolari, care au avantajul că, la deschiderea lor, nu ai alte costuri suplimentare. Din contră, poți beneficia de un bonus de dobândă pentru perioada în care încasezi venitul în cont, ceea ce ar contribui la atingerea mai rapidă a scopurilor tale.
Odată ce ți-ai format obiceiul de a strânge bani, nu renunța la el imediat ce ți-ai atins țelul pentru care ai strâns. Nu întotdeauna poți ști cu exactitate ce nevoi vei avea pe termen lung, așa că, este bine să fii acoperit în orice moment.
Comentarii prin facebook