Nicolae Ciucă, sacrificat ritualic pe modelul Viorica Dăncilă

Editorial de Ino Ardelean

Editorial de Ino Ardelean

Din interiorul PNL a fost răspândită ştirea că decizia este ca şi luată, partidul urmând să aibă candidat propriu la alegerile prezidenţiale. Iar acel candidat nu va fi altul decât preşedintele Nicolae Ciucă. Prim-vicepreşedintele Rareş Bogdan a confirmat acest lucru într-o declaraţie, spunând cu subiect şi predicat: „Candidatul nostru la preşedinţie se numeşte Nicolae Ciucă, generalul Ciucă. Este obligat prin statutul partidului să candideze.”

E adevărat, Rareş Bogdan, devenit celebru după ce a desfiinţat pensiile speciale în 30 de zile, este un papagal şi-un demagog având ascendenţă directă în opera lui Caragiale. E acelaşi care urla ca un troglodit că Florin Cîţu va fi următorul preşedinte al României, dar şi printre primii care l-au trădat pe Cîţu, pentru a se pune în slujba lui Ciucă. Şi la fel de adevărat e că PNL a mai luat decizii oficiale – de exemplu cea de-a candida singur la alegerile europarlamentare – dar pe care apoi le arunca în primul tomberon ieşit în cale. Dar de această dată, lucrurile chiar sunt pe făgaşul intrării lui Ciucă în cursa pentru prezidenţiale. Deşi „Generalul” ar fi preferat ca PNL să susţină un candidat PSD, de această dată nu se mai poate. Nu are cale de întoarcere. De altfel se poate observa acest lucru, el furând parcă startul campaniei electorale, punctând asiduu tot felul de evenimente.

De menţionat aici că, în mod interesant şi habar n-am pe ce considerente, Ciucă este dat de teoriile conspiraţiei drept viitorul preşedinte al României. Iar ca să fie cât mai sugestivi, cei care colportează teoria, ca argument suprem folosesc cunoscutul gest al degetelor puse pe umerii de pe care lipsesc epoleţii. Nici nu mai contează că în mai toate sondajele de opinie Ciucă apare pe locul 5, după Mircea Geoană, Marcel Ciolacu, George Simion şi… Diana Şoşoacă. E drept, în ultima perioadă corăbiile cu ciudaţii autotintitulaţi suveranişti au început să ia apă serios. Că la capătul celor care răspândesc aceste teorii sunt tot aceiaşi care îl vor pe general candidat, nu ştiu. Cert este că nu toţi care forţează candidatura lui Ciucă îi vor neapărat şi binele. De ce?

O scurtă fotografie a PNL. Liberalii nu se simt deloc bine. Sau mai corect spus nu toţi liberalii se simt bine. Chit că sunt la guvernare şi le mai rămâne de la stăpânii din PSD câte un os de ronţăit, uneori chiar şi cu puţină cărniţă pe el. Evident că sunt destui şi dintre cei cu coloana verterbrală extrem de flexibilă care se mulţumesc să se aplece după fiecare oscior cules de pe jos. Dar nu despre aceştia e vorba în aceste rânduri. Situaţia jenantă în care se află partidul şi marşul său forţat spre disoluţie, a adunat o grupare destul de redutabilă care îşi doreşte o schimbare în partid.

Iniţial, schimbarea trebuia să aibă loc după alegerile europarlamentare, când era de prevăzut ca, fără o comasare cu alegerile locale, PNL să iasă pe locul 4. Evident, că aeastă ruşine trebui spălată cel puţin cu plecarea tandemului Ciucă – Bode. Cei doi au fost însă salvaţi de Marcel Ciolacu şi PSD, prin comasarea alegerilor şi listele comune pentru europarlamentare. Cum nu poţi să faci un mare bilanţ după astfel de alegeri, eventual să bifezi locul 4 la Primăria Bucureşti, decontul a fost amânat pentru perioada post-prezidenţiale. Atunci când şi influenţa preşedintelui Klaus Iohannis, un alt suţinător al lui Ciucă, va fi tot mai mică.

Şi cum poţi scăpa de Ciucă altfel decât făcându-l de râs? Precum în bancul cu ţăranul care-şi duce vaca bătrână şi pricăjită la târg, Ciucă trebuie să candideze. Apoi sacrificat ritualic. Şi nu e ceva nou. Exact acelaşi lucru l-au făcut şi cei din PSD cu Viorica Dăncilă în 2019. A fost taman acelaşi gen de sacrificare. I s-a spus că e foarte bună, că trebuie să candideze, pentru ca imediat după alegeri să fie mazilită. Culmea, pe cei doi îi leagă şi altceva: inteligenţa. Motiv pentru care Ciucă merge „la târg” cu o autosuficienţă debordantă.

 

 

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

10 comentarii pentru acest articol

Jack a spus: (mai 10th, 2024 at 09:17 )

O sa il votez pe Robu ca sa scapam de incapabilul si bulangiul de Fritz. In rest voi vota doar Aur . Voi vota Aur pentru ca nu mai vreau sa aud de lgbt, emigranti si avort. Voi vota Aur pentru ca eu cred in Dumnezeu si familie!

antiProstie a spus: (mai 10th, 2024 at 10:08 )

@Jack …să nu uiți de medicamente. Sau ești un trol…galbejior? Prietenii știu de ce!

Col. Otempora Omores a spus: (mai 10th, 2024 at 10:34 )

Ciucă dezonorează armata română și haina militară. Promite că nu intră în politică, apoi face invers. Încalcă statutul PNL prin parașutarea exact la vârful PNL de unde practică o impostură strident-fosforescentă (dar marele profesor Lae Orbu nu vede, evident). A și plagiat. În vremurile când cuvântul onoare era mai des folosit și chiar avea greutate, pentru ce-a făcut el, ar fi primit 3 gloanțe. În vremurile noastre, primește 3 pensii speciale.

Nelu a spus: (mai 10th, 2024 at 10:40 )

@Jack esti asa de inapoiat incat nici nu-ti dai seama ca prin comentariile tale faci de fapt un deserviciu adunarii de semianalfabeti numita AUR. Cine crezi ca mai vrea sa voteze tot ce voteaza un dereglat si o placa stricata ca tine?

Un USR-ist a spus: (mai 10th, 2024 at 12:02 )

Măi, jecule, chiar m-ai lăsat mască. Ce are sula cu prefectura ?

Daniel a spus: (mai 10th, 2024 at 12:49 )

La PNL nu se știe niciodată cum au fost la alegerile din 2014 când și-au tras alt președinte care să candideze și să câștige. O astfel de variantă nu este exclusă nici acum dar cert este că Ciucă pleacă cel mai târziu după ce pierde prezidențialele. Un motiv pentru devansarea lor fiind necesitatea pentru PNL de a se regrupa și a alege o nouă conducere cu care să defileze la parlamentare cu scopul de a evita dizolvarea, fie pe cont propriu fie în PSD, pe liste comune.

ArpadN a spus: (mai 10th, 2024 at 13:09 )

@Jack de fapt tu esti oltean, nu? Vinitura?

Zalma a spus: (mai 10th, 2024 at 16:53 )

Am citit cu interes articolul și doresc să exprim câteva gânduri. În primul rând, apreciez eforturile redacției de a aduce în atenția publicului subiecte de actualitate și de importanță pentru comunitate. În al doilea rând, consider că dialogul constructiv și schimbul de idei sunt esențiale pentru o societate sănătoasă. În final, încurajez continuarea dezbaterilor deschise și echilibrate pe temele abordate. Mulțumesc pentru informațiile prezentate!

@Jack a spus: (mai 12th, 2024 at 09:39 )

Uită-te la cel mai recent documentar-anchetă făcut de Recorder și care-l are ca personaj principal pe primarul liberal din Sinaia. Vorbim după aceea despre „bulangii”. E din același partid cu „senilu”, da, cel pe care-l votezi tu pentru valorile „tradiționale” nebulangiste (jaful feudal de tip otomano-fanariot la loc de cinste)!

ion a spus: (mai 13th, 2024 at 13:50 )

Jack tradatorule! Nu-l votezi pe candidatul AUR la primarie. Vezi ca te spunem lui Simion, jucator la doua capete ce esti.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Jurnal de campanie (14). PS(perlea)D Dumbrăviţa, doi traficanţi de migranţi pe lista pentru Consiliul Local

Care este legătura între traficul de terenuri şi traficul de migranţi? Unul singur: PS(perlea)D Dumbrăviţa. În timp ce “luptă” din greu cu mafiile imobiliare, samsara de terenuri Alina Sperlea, candidata PSD la Primăria Dumbrăviţa, ascunde o ditamai movilă de gunoi, sub o cupolă aurie de laude deşănţate. Şi nu e vorba de afacerile imobiliare pe...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Jurnal de campanie (14). PS(perlea)D Dumbrăviţa, doi traficanţi de migranţi pe lista pentru Consiliul Local
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

UPT organizează un eveniment internaţional cu oaspeţi din 16 ţări

International Staff Week, un nou proiect care este organizat de Universitatea timişoreană cu o istorie de peste o sută de ani. Universitatea Politehnica Timișoara organizează în perioada 20-24 mai 2024 cea de-a doua ediție a Săptămânii Internaționale Erasmus+, cu tema „Sinergii în lumea academică: cultivarea alianțelor, facilitarea interculturalității și promovarea durabilității”. În deschiderea evenimentului, care...
Citeşte tot articolul Citeste articolul UPT organizează un eveniment internaţional cu oaspeţi din 16 ţări
dermaskin-orizontal

Economic vezi arhiva Economic

CRAFT

CCIA Timiș organizează un nou seminar pe tema legislației vamale

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș va organiza seminarul ”Actualizări în legislația vamală și tehnologii moderne: AES RO, NCTS RO, e-Transport, e-sigiliu și noutăți în domeniul produselor accizabile”. Evenimentul are loc la Centrul Regional de Afaceri, Sala Banat, în 28 mai, ora 10. Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, în colaborare cu Direcția...
Citeşte tot articolul Citeste articolul CCIA Timiș organizează un nou seminar pe tema legislației vamale

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Una dintre cele mai lungi renovări a unui obiectiv public din Timișoara, Cinema Studio, ar putea fi finalizată în perioada următoare. Proiectul de reabilitare a fost donat, încă din anul 2020, de Grupama Asigurari cu Institutul Francez din Romania si Asociatiile Pelicula Culturala, Marele Ecran, Documentor si Asociatia Romana a Filmului Independent (Timishort), fiind în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Transformarea cinema Studio e aproape de finalizare
International Staff Week, un nou proiect care este organizat de Universitatea timişoreană cu o istorie de peste o sută de ani. Universitatea Politehnica Timișoara organizează în perioada 20-24 mai 2024 cea de-a doua ediție a Săptămânii Internaționale Erasmus+, cu tema „Sinergii în lumea academică: cultivarea alianțelor, facilitarea interculturalității și promovarea durabilității”. În deschiderea evenimentului, care...
Citeşte tot articolul Citeste articolul UPT organizează un eveniment internaţional cu oaspeţi din 16 ţări
Mai multe zeci de angajați ai unor primării din Timiș, Arad și Caraș-Severin s-au adunat luni în fața Palatului Administrativ din Timișoara, pentru a protesta și a cere salarii mai bune. Cei prezenți la acțiune fac parte din Sindicatul Național al Salariaților din Comune și Orașe – SCOR. Solicitările lansate vizează o majorare salarială de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Angajații din mai multe primării au protestat la Palatul Administrativ din Timișoara, pentru salarii mai mari
Politehnica Timișoara a câștigat șase medalii la Campionatul Național de floretă, care a avut loc în perioada 16 – 19 mai la București. Nu a fost nicio zi fără podium pentru scrimerii alb-violeți. Politehnica Timișoara s-a deplasat cu 13 sportivi la Campionatul Național de floretă destinat seniorilor, care a avut loc în perioada 16 –...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Politehnica Timișoara se întoarce cu șase medalii de la Campionatul Național de floretă, seniori. A lipsit doar… aurul!
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș va organiza seminarul ”Actualizări în legislația vamală și tehnologii moderne: AES RO, NCTS RO, e-Transport, e-sigiliu și noutăți în domeniul produselor accizabile”. Evenimentul are loc la Centrul Regional de Afaceri, Sala Banat, în 28 mai, ora 10. Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, în colaborare cu Direcția...
Citeşte tot articolul Citeste articolul CCIA Timiș organizează un nou seminar pe tema legislației vamale
Școala Gimnazială nr. 7 Sfânta Maria Timișoara (Portland Trail Blazzers) și Școala Gimnazială nr. 2 Lugoj (Los Angeles Clippers) vor reprezenta județul Timiș la turneul final al Ligii Nord din cadrul Jr. NBA League România, competiție de baschet ce se adresează elevilor din clasele I-IV. Playoff-ul celei de-a doua ediții organizate în vestul țării a...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Școala Gimnazială nr. 7 Sfânta Maria Timișoara și Școala Gimnazială nr. 2 Lugoj vor reprezenta județul Timiș la turneul Final 4 de la Cluj
Dominic Fritz sau Nicolae Robu? Este întrebarea de pe buzele multor timişoreni, acum când au mai rămas mai puţin de trei săptămâni pănă la alegerile locale. În lipsa unor sondaje de opinie publice (există în interiorul paridelor, dar relevanţa lor variază de factorul numit prezenţă la vot), o mână de ajutor în  privinţa întrebării de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Jurnal de campanie (15). În “meciul” pentru Primăria Timişoara, la casele de pariuri, Dominic Fritz, mare favorit în faţa lui Nicolae Robu
Cea mai nouă bază sportivă din judeţul Timiş a fost inaugurată cu mare fast la Urseni. Motiv de sărbătoare în comunitatea din Moşniţa, care demonstrează că atunci când îţi propui ceva, se poate îndeplini, cu ambiţie şi răbdare. Aşadar, în organizarea Primăriei Comunei Moșnița Nouă și Clubului Sportiv Comunal Moșnița a avut loc sâmbătă inaugurarea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Bază ca afară la Urseni. Sărbătoarea comunităţii Moşniţa/FOTO
Top