USR și PLUS au decis să candideze împreună la alegerile europarlamentare din 2019. Decizia a fost luată în seara asta, iar lista USR-PLUS pentru Parlamentul European va fi deschisă de Dacian Cioloș.
Sâmbătă, în data de 2 februarie, a avut loc o reuniune a Convenției Naționale a PLUS, și o ședință a Comitetului Politic al USR. Conducerile partidelor s-au reunit în ședințe separate pentru a-și decide viitorul apropiat. Discuțiile purtate de reprezentanții celor două partide s-au întins toată ziua. „Avem alianță! La ora 20:20 s-a decis Alianța 2020 USR PLUS”, a anunţat Uniunea Salvaţia România, pe pagina de Facebook.
Decizia vine și în urma analizelor interne făcute de cele două partide, care se completează reciproc. Dacă PLUS a intrat târziu pe scena politică, USR nu se poate baza pe o „locomotivă”, rol interpretat pe lista pentru alegerile europarlamentare de fostul premier tehnocrat al României, Dacian Cioloș.
Prin decizia luată în această seară, USR și PLUS vor strânge mai ușor cele 250 de mii de semnături, condiția legală pentru depunerea listelor de candidați, în loc să strângă fiecare partid separat același număr. Și asta în condițiile în care Guvernul întârzie adoptarea formularului, tocmai pentru a pune piedici celor două partide. În plus, susținătorii alianței mizează pe impactul simbolic la electorat, care ar putea antrena entuziasm și noi adeziuni în rândul alegătorilor. De menționat că, inclusiv în sondaje făcute de apropiați ai PSD, o alianță USR-PLUS este creditată cu 21%.
Lista comună a celor două partide este formată din: 1. Dacian Cioloş (președinte PLUS), 2. Cristian Ghinea (USR), 3. Dragoş Pîslaru (PLUS), 4. Clotilde Armand (USR), 5. Dragoş Tudorache (PLUS). 6. Nicolae Ştefănuţă (USR), 7. Vlad Botoş (USR), 8. Ramona Strugariu (PLUS), 9. Vlad Gheorghe (USR), 10. Alin Mituţă (PLUS), 11. Anamaria Naomi Reniuţ (PLUS), 12. Valeriu Nicolae (PLUS), 13. Oana Ţoiu (PLUS), 14. Radu Ghelmez (USR), 15. Liviu Iolu (PLUS).
Comentarii prin facebook