Timișoara are un viceprimar! Ruben Lațcău a fost votat de toți consilierii, cu excepția Pro România, Tabără primește doar votul PNL/FOTO

Dorința lui Dominic Fritz s-a împlinit și acum are alături viceprimarul pe care și l-a dorit, Ruben Lațcău. În plus, el a și fost votat de aproape toți consilierii locali timișoreni, așa cum ceruse noul primar. Cosmin Tabără a fost propus, a fost votat doar de colegii liberali, iar din cauza nefinalizării negocierilor politice PNL- USR PLUS, nu a devenit al doilea vice.

Prima ședință de plen de la constituirea Consiliului Local Timișoara a avut un singur punct pe ordinea de zi, cu adevărat cu miză. Desigur, vorbim despre alegerea viceprimarului sau a viceprimarilor, o decizie puternic influențată de certurile dintre partidele care împreună au cvasimajoritatea din organul de conducere al orașului.

Până la urmă am rămas la un singur viceprimar, așa cum anunța primarul Fritz că se va întâmpla, cel puțin deocamdată. Ruben Lațcău a fost votat în bloc de toți consilierii locali, indiferent de culoarea lor politică. Dacă liberalii au făcut jocul cerut de partid, votând ambii candidați, cei de la PSD au anunțat că dau un vot în alb noii administrații. Cei de la Pro România doar au votat, nu au exprimat nicio ”părere” politică.

Disputa politică a apărut în prim plan, cele două forțe din consiliul local, PNL și USR PLUS, s-au bătut până și pe modul în care să se facă votul pentru numirea viceprimarilor. Cele două propuneri au fost Ruben Lațcău și Cosmin Tabără. Iar președintele de ședință, chiar Lațcău, și secretarul primăriei, Caius Șuli, au cerut să fie câte un buletin pentru fiecare candidat, iar votul secret. Liberalul Dan Diaconu a cerut să fie un singur buletin de vot, moment în care s-a pierdut, conform tradiției CLT precedent, aproape o jumătate de oră pe argumente care nu au influențat absolut deloc situația. Până la urmă au fost două buletine, așa cum s-a pornit la drum. În plus, un alt consilier local a solicitat să se găsească o metodă gen ”urna mobilă”, care să fie dusă acasă la doi consilieri locali care sunt în carantină. Desigur, propunerea a fost respinsă. Până la urmă, acele două voturi nici nu ar fi influențat situația.

Zis și făcut! Votul s-a terminat, iar Ruben Lațcău a primit 23 de voturi pentru, adică toți consilierii prezenți, cu excepția a doi dintre ei, iar Cosmin Tabără doar cele opt aparținând liberalilor, două împotrivă, iar 13 s-a abținut. Două buletine au fost predate fără a fi completate, semn că cineva nu a fost de acord cu situația existentă și nu a dorit să voteze.

Ulterior votului, Radu Țoancă, ales din partea PSD, nu a scăpat ocazia să le scoată ochii colegilor săi de la PNL și USR, despre care a spus că sunt actori într-o telenovelă, care devine deja tragi-comică.

”Este un nou episod dintr-o telenovelă, care pare să prindă aspecte tragi-comice. Noi suntem aici și pare că am fost invitați la o nuntă la care cei doi iubiți, care și-au urat dragoste veșnică în care relațiile sunt deja deteriorate. Sper să vă împăcați și să dați un exemplu. Lucrurile pot degenera”, a declarat Radu Țoancă.

Cosmin Tabără, propunerea liberală pentru viceprimar, spune că partidul său a făcut tot ce s-a putut pentru deblocarea situației.

”Nimeni nu trebuie să-și justifice votul, astăzi a votat fiecare partid. PNL, din punctul meu de vedere ne-am ținut promisiunea la care ne-am angajat, am venit cu o propunere și am susținut candidatul USR tocmai pentru a debloca această situație existentă în Timișoara. Cu toții ne confruntăm la ora actuală cu probleme grave și care trebuie rezolvate. Și țin să vă anunț că suntem în prag de iarnă, este posibil să vină zăpada, să vină frigul, sunt probleme la Colterm, sunt probleme peste tot care trebuie rezolvate. Noi nu putem să stăm în continuare și să așteptăm ce se întâmplă în alte localități sau la județ. USR nu poate condiționa alianța de la Timișoara de ceea ce se întâmplă în celelalte localități pentru că problemele pentru care suntem aleși sunt problemele Timișoarei. Din punctul nostru de vedere, lucrurile sunt clare și la județ. Noi nu am ieșit în presă în tot acest interval să atacăm USR sau să dezmințim această alianță. Au apărut în presă tot felul de supoziții cum că noi negociem cu alte partide, dar astăzi am arătat că noi am venit la masă cu USR. Așa se va întâmpla și la județ probabil, dar nu putem să facem aceste două ședințe concomitent”, a explicat Tabără.

Fostul viceprimar,Dan Diaconu, a vorbit despre… formarea de majorități, făcând aluzie la votul consilierilor PSD.

”Din punctul de vedere al grupului PNL, lucrurile au fost clare încă înainte de vot, am spus onest și transparent că vom vota ambele variante de viceprimari pentru că suntem în Consiliul Local al municipiului Timișoara. Pe de altă parte, sunt surprins de rezultatul votului și nu am cum să nu fiu surprins pentru că astăzi, la toate voturile pe care le avem până acum și la voturile pe care le vom avea în continuare s-au identificat majorități, iar la votul pentru Cosmin Tabără și acolo, s-a identificat din păcate o majoritate, dar nu cea pe care ne-o doream cu toții aici”, a spus, după ședință, Diaconu.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

8 comentarii pentru acest articol

scârbit a spus: (noiembrie 16th, 2020 at 18:42 )

Radu Țoancă, eternul traseist, ar trebui să tacă. Nu are deloc ținuta morală de a da lecții liberalilor sau useriștilor. Este trist că două partide ce au obținut majorități semnificative, au ajuns subiect de discuție pentru nimuricii de la PSD. Măcar cei de la ProRo au demnitatea lor!

Poli 21 a spus: (noiembrie 16th, 2020 at 19:06 )

Incepe sa se devoaleze adevarat fata a usr si implicit a celui care a aparut in Timisoara ca si Aphrodita cea zeita. Hai tovarasi , munciti cu spor , caci parintele vostru, prin vocea lui simonis va felicita si asteapta sa va intoarceti acasa.

Postac Pro Romania a spus: (noiembrie 16th, 2020 at 20:31 )

Pt dommul ce s a semnat ca fiind scarbit sa il intrebe pe traseistul Adi Pau care e la al treila partid si pe Roxana Iliescu care e o alta traseista si pe “greul” politicii timisorene Marius Craina cum e cu traseismul?? Pro Ro are demnitate ? E un partid format doar din traseisti. Asa ca dl scarbit esti doar un purtator de cuvant de la Apele Romane .

Anonim a spus: (noiembrie 16th, 2020 at 21:09 )

Pe Fritz, baietii nemti l au invatat cum sa castige alegerile, nu si sa guverneze. Degeba priviti spre el, poate fi un om deosebit, dar este complet nepregatit pentru ce presupune functia de primar al Timisoarei.

Vasile V.D. Toth a spus: (noiembrie 16th, 2020 at 21:27 )

Pentru ,,scarbitu'” : Mai scarbavnic madular , R. Toanca va da lectii de administratie publica la toti ! Asa ca scoateti carnetelul si creionul chimic si notati tot ce va spune Radu. Altfel sunteti in buda din fundul curtii …

vicol a spus: (noiembrie 17th, 2020 at 00:21 )

Fritz si USR-ul sunt la fel cu PSD si PNL. Observ aceleasi jocuri politicianiste si nu vad nici o reducere de birocratie sau vreo inlesnire pentru noi, cetatenii de rand. Acelasi dispret al functionarilor fata de noi si acelasi dispret al politicienilor USR fata de cetateni. Toate partidele politice au uitat de ceea ce inseamna sa fie patrioti.

Donut a spus: (noiembrie 17th, 2020 at 06:37 )

Lațcău avea freza facuta?

Un USR-ist a spus: (noiembrie 17th, 2020 at 10:50 )

poli 21, poli 21, treci ma odata la cantena 3, si nu mai citi deBANAT, că-ți face rău.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un joc de glezne şi pentru timişorenii care nu sunt familiarizaţi cu lumea lui Florin Răvăşilă. Exact, mă refer la omul său de casă, pentru care Robu a spart în două patrimoniul Timişoarei, Răvăşilă ajungând stăpân peste o jumătate de oraş....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul ligii secunde. Deşi la un moment dat părea doar o formalitate, Dumbrăviţa încă nu reuşeşte să se salveze matemic de la retrogradare. Echipa bănăţeană a avut un meci accesibil acasă cu Metaloglobus şi avea nevoie de victorie pentru a depinde...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta să primească două grupe suplimentare. Contractul de finanţare este de peste 2,6 milioane de lei. Vineri a avut loc predarea de amplasament pentru acest proiect, urmând ca ordinul de începere a lucrărilor să fie emis în curând, imediat după sărbătorile...
Citeşte tot articolul Citeste articolul După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum

Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, a participat la deschiderea oficială a celei de-a VII-a ediții a FoodIntelForum – Agribusiness – Producție alimentară/băuturi – Retail – Ho.Re.Ca., eveniment găzduit de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, sub cupola Leader Space. „Doresc să vă mulțumesc pentru invitația de a participa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul ligii secunde. Deşi la un moment dat părea doar o formalitate, Dumbrăviţa încă nu reuşeşte să se salveze matemic de la retrogradare. Echipa bănăţeană a avut un meci accesibil acasă cu Metaloglobus şi avea nevoie de victorie pentru a depinde...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans
În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta să primească două grupe suplimentare. Contractul de finanţare este de peste 2,6 milioane de lei. Vineri a avut loc predarea de amplasament pentru acest proiect, urmând ca ordinul de începere a lucrărilor să fie emis în curând, imediat după sărbătorile...
Citeşte tot articolul Citeste articolul După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda
Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate, nu a fost să fie organizat chiar la conacul unde lucrările de reabilitare sunt în partea lor finală, dar problemele descoperite au făcut necesare lucrări suplimentare. Totuși, evenimentul vine să încununeze 10 luni de muncă susținută și colaborări de excepție....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes
Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un joc de glezne şi pentru timişorenii care nu sunt familiarizaţi cu lumea lui Florin Răvăşilă. Exact, mă refer la omul său de casă, pentru care Robu a spart în două patrimoniul Timişoarei, Răvăşilă ajungând stăpân peste o jumătate de oraş....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan
Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În fruntea listei se află Alin Nica, actualul preşedinte al CJ Timiş şi candidat pentru un nou mandat în fruntea instituţiei. Pe următoarele locuri se află doi tineri, Vlad Şendroiu (USR) şi Ionuţ Sîrbu (FD), fost preşedinte al TNL Timiş. De...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei
România găzduiește în acest weekend, 26 – 27 aprilie, Campionatul Balcanic de Culturism și Fitness, ce se va desfășura în premieră, la Timișoara, în Iulius Town. În cadrul competiției vor fi prezenți 150 de sportivi din România, Muntenegru, Kosovo, Grecia, Cipru, Serbia, Nord Macedonia, Albania și Croația, care își vor  demonstra abilitățile. Concurenții vor participa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Competiție de bodybuilding în premieră în România, întâlniri cu Iepurașul, premii și distracție, toate la Iulius Town Timișoara
Presat să găsească o locație pentru găzduirea canotorilor de la CSM Timișoara, după ce le-a demolat hangarele în procesul de curățire a malului Begăi de mai multe construcții, primarul Dominic Fritz anunță că s-a înțeles cu Elisabeta Lipă, președinta Agenţiei Naţionale pentru Sport. Sportivii și bărcile lor ar urma să fie mutați la baza deținută...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara vrea să mute canotorii la baza Agenției Naționale pentru Sport din Parcul Rozelor
Top