Salvaţi-o pe făţarnica Firea! „Noul PSD” pierde testul lagărelor morţii. Din nou, USR e de vină!

Editorial de Ino Ardelean

Editorial de Ino Ardelean

La doi paşi de Bucureşti, capitală a unei ţări europene de secolul XXI, în oraşul Voluntari, au fost descoperite câteva lagăre de exterminare. Singura diferenţă faţă de cunoscutele lagăre naziste este că cele din Voluntari nu au crematorii sau camere de gazare. În schimb, probabil la Birkenau se mânca mai bine, la Voluntari bătrânii ajungând să-şi mănânce hainele de pe ei. Voluntariul nu este o localitate în sensul acceptat în întreaga lume. Voluntariul este o feudă de tip medieval a clanului Pandele-Firea. Musca dacă vrea să se aşeze în Voluntari, trebuie să ceară voie de la clan. Vrei să tragi aer în piept în Voluntari, trebuie autorizaţie de la „stăpânii” domeniului.

Cazul de la Voluntari este de o gravitate incomensurabilă pentru o ţară care are pretenţii de civilizaţie şi denotă o inumanitate imposibil de înţeles pentru un om normal. Lagărele de concentrare de aici ne arată cât de jos am ajuns ca naţiune, cât de de eşuaţi suntem, cât de nepăsăsători suntem faţă de cei din jur. Şi, ca într-o oglindă, reflectă monstruozitaea unei societăţi. Un astfel de masacru programat necesita intervenţia imediată a preşedintelui Klaus Iohannis, dar deja ne-am obişnuit cu crasa sa lipsă de empatie şi imensa comoditate. De asemenea, era obligatoriu ca nu doar responsabilii penali, ci şi cei morali să fi zburat în secunda doi din funcţii.

Şi aici mă întorc la clanul Firea – Pandele. Cei doi farisei se jură că nu ştiau nimic, în condiţiile în care, aşa cum am spus, nu creşte iarba în Voluntari fără aprobarea lor. Mai mult, cu cinci luni înainte de descinderile DIICOT, au existat anchete jurnalistice despre ce se întâmplă acolo. Da, probabil Firea şi Pandele nu au câştigat bani şi n-au fost implicaţi direct în exterminarea bătrânilor. Dar ştiau ce se întîmplă, dar au preferat să întoarcă capul şi să pupe alte mii de icoane. Persoane din imediatul anturaj al celor doi (sora, consiliera, fostul şofer ai lui Firea ş.a.) erau implicate direct, dar ea nu ştia nimic. Fiindcă Firea este o culme ne neatins a fariseimului şi imposturii.

Chiar Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, de acolo de unde cei doi făţarnici cărători de cruci aşteptau ajutor, a intervenit în acest caz, aruncând săgeţi direct spre Firea: Cruzimea este probabil fața cea mai hidoasă a omului pervertit, purtător de măști. Când toate cad, rămâne chipul dezgolit și hâd al cruzimii(…) Să spui că nu știi ce se petrece într-un stabiliment public destinat unor persoane călcate în picioare de suferințe inimaginabile, deși ești cățărat suficient de sus încât să poți vedea nu doar în curtea proprie, ci până departe, a te lepăda de orice răspundere după care adaugi un grăbit „Doamne ajută”, e proba supremă de abjecție și cinism. Creștinismul afișat, clamat, formalizat, instrumentalizat este doar varianta plină de E-uri a religiei iubirii și confiscată antihristic de persoane adânc dedublate.”

Exact despre asta e vorba, abjecţie şi cinism. Şi crede cineva că Bănescu, oficial al BOR,  a vorbit fără să se informeze iniţial despre ce se întâmplă în lagărele morţii? Adulmecătoarea de moaşte a intervenit şi s-a plâns de atacul lui Bănescu cu o ipocrizie care sparge stratosfera. Atât Firea, cât şi Pandele au ocupat televiziunile pe care le-au finanţat cu bani grei şi, dincolo de atacuri la Bănescu, am mai înţeles un lucru: pentru tot ce s-a întâmplat. USR e de vină.

Mai grav mi se pare însă că şi „noul PSD” le ţine isonul, fără să aibă curajul unui chiuretaj, care ar fi sanitar şi pentru partid. Au apărut şi punctajele de partid cu care membrii PSD trebuie să apere onoarea doamnei Pandele. În acest caz, „Noul PSD” a pierdut testul maturităţii, rămânând acelaşi vechi PSD care se aduna în jurul infractorilor şi borfaşilor din partid. Da, am înţeles că, unic în Europa, s-a înfiinţat un minister pentru satisface orgoliile exacerbate ale unui personba. Dar asta nu înseamnă să perseverezi în eroare. De cele mai multe ori, asumarea unei erori îţi poate aduce profit inclusiv politic. Să-ţi aperi un om în numele onoarei e un gest mafiot.

În procesele de la Nürnberg, toţi inculpaţii se jurau, precum Firea şi Pandele, da, fără buzele lipite pe icoane, că nu ştiau nimic despre lagărele de exterminare. Unii chiar nu ştiau amănunte şi nu au fost implicaţi direct, dar au preferat să întoarcă capul. Dar asta nu i-a scutit de pedepse. Pedepse pe pământ, nu divine, pe care cei doi făţarnici din Voluntari cred că le pot răscumpăra, pe modelul indulgenţelor de odinioară.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

6 comentarii pentru acest articol

Unul a spus: (iulie 9th, 2023 at 17:00 )

Au regăsit tefelistii bunicii abandonați în azile pe care mai deunăzi scuipau muia?
Vai cum se răscoala spiritul civic în scop electoral. Să vărsăm o lacrimă, că florile useriste au făcut nimic pe la primăriile care le-au câștigat, și ii sufla vântul alegerilor

George a spus: (iulie 9th, 2023 at 17:45 )

Se pare că mai e câte unul care se ține de punctajul partidului.

Ghe. Stănescu a spus: (iulie 9th, 2023 at 22:10 )

Scoateți vă rog primul comentariu. Este abject și de-o prostie abisală. Nu-i lăsați să-mpută atmosfera și aici.

PSD macht frei! a spus: (iulie 9th, 2023 at 22:49 )

N-am priceput deloc de ce preacredincioasa, în loc să meargă să se roage într-o chilie mănăstirească 40 de zile (sau mai puțin), a dat buzna în televiziuni. Poate pentru că imaginea ei este mai importantă decât sufletele chinuiților din azilele nefericit plasate într-una dintre cele mai mafiotizate localități din România. Alții ar fi fost revoltați să știe că asemenea grozăvii se petrec în apropierea lor.
Nu știu dacă a făcut măcar gestul de a-i vizita pe bătrânii năpăstuiți (putea să facă un asemenea gest și prea-netalentatul în comunicare Pandele, în calitate de primar), însă să te repezi la gâtul lui Nicușor Dan, în asemenea mod și într-un asemenea moment, dovedește lipsă de abilități pentru ocuparea unor funcții publice, ca să fiu blând. Ciolacu ar fi trebuit s-o zboare (sau măcar s-o suspende), iar Iohannis putea să iasă cu un comunicat și să le aducă aminte PSD-iștilor că îl cam luau cu „Heil Hitler!” destul de des.
Ce are gestul exterminator al ex-șoferului primăriței Firea (o persoană care transmite ură din priviri chiar și-atunci când râde, și-aici nu mă refer la șofer) cu eficiența administrațiilor USR, e geu de explicat. Poate doar prin prisma comunismului primitiv feudal-românesc: când mintea și sufletul nu mai produc argumente, rămâne mereu gura ca să scuipe și pumnul ca să lovească.

Întrebări a spus: (iulie 10th, 2023 at 09:45 )

Știți cumva, „fondatorul doctrinei umaniste” (așa apare pe website-ul PUSL, nu râdeți!), „profesorul”, a exprimat vreo părere despre tratamentele inumane aplicate congeneraționalilor lui?

Vis a spus: (iulie 12th, 2023 at 15:56 )

Jeguri umane, in toate partidele.Din pacate tot mai multe! Mama lor are prea mult timp liber si umple tara cu ei dupa 9 luni, mai ales dupa o insemintare in vitro.Creste sansa de tripleti.Aoleuuu, vai de noi!

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Liga 3. Ghiroda şi-a asigurat locul la baraj

CSC Ghiroda şi Giarmata Vii revine după două sezoane la barajul de promovare în Liga 2. Echipa pregătită de Sorin Bălu s-a impus în anteneultima eatpă din play-off în faţa echipei CSM Deva. Chiar dacă anterioarele patru partide s-au terminat la egalitate, de această dată bănăţeanii au „spart gheaţa”. A fost 3-1 pentru gazde, toate...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Liga 3. Ghiroda şi-a asigurat locul la baraj
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Început de mai solicitant pentru pompierii militari, care au avut sute de intervenţii

În perioada 1-6 mai, pompierii militari din cadrul celor 7 subunități de intervenție ale inspectoratului au acționat în peste 400 misiuni pentru stingerea incendiilor, deblocarea sau salvarea persoanelor din medii ostile vieții și acordarea primului ajutor medical. În perioada 01-06.05.2024, echipajele medicale SMURD au fost solicitate să intervină în 327 misiuni desfășurate pentru acordarea asistenței...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Început de mai solicitant pentru pompierii militari, care au avut sute de intervenţii
dermaskin-orizontal

Economic vezi arhiva Economic

CRAFT

La Timișoara va avea loc, timp de două zile, un important Forum de Afaceri, în organizarea CCIAT

Timp de două zile, în 9 și 10 mai, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează la Centrul Regional de Afaceri din Timișoara, unul din cele cele mai importante evenimente de business din sistemul cameral românesc. Vor participa reprezentanți din 7 țări: Turcia, Germania, Italia, Polonia, Serbia, Bosnia și Herțegovina și România. Derulat sub...
Citeşte tot articolul Citeste articolul La Timișoara va avea loc, timp de două zile, un important Forum de Afaceri, în organizarea CCIAT

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Când și-a anunțat intenția de a candida pentru funcția de primar s-a vehiculat că face asta doar ca să-i strice lui Dominic Fritz calculele, dar Moș se pregătește pentru începutul campaniei electorale făcând declarații curajoase. „Vreau să vin în fața timișorenilor cu angajamente precise și termene clare pentru realizarea proiectelor propuse. Dacă la finalul termenelor...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cristian Moș – “ Îmi iau angajamentul că dacă nu voi respecta termenele proiectelor pe care le voi demara voi demisiona”
Cu banii asigurați pentru ridicarea unui campus pentru învățământ dual, Primăria Timișoara, împreună cu ceilalți membri ai Comitetului Local de Dezvoltare a Parteneriatului Social derulează o campanie de informare cu privire la oportunitățile oferite de învățământul dual. În cadrul campaniei, vor fi organizate sesiuni de informare în școli din Timișoara și județ și vor fi...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara și partenerii din programul campusului de învățământ dual se pun pe promovat acest sistem educațional
Institutul Regional de Oncologie Timișoara, care se va ridica pe Calea Torontalului, este cea mai mare investiție din istoria sistemului medical timișean: aproape 250 de milioane de euro, finanțare asigurată prin Programul Național de Redresare și Reziliență.  “Să aducem această mare investiție aici a reprezentat cea mai grea luptă pe care am dus-o pentru că...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alfred Simonis: Lupta pentru Institutul de Oncologie din Timișoara a fost cea mai grea
Începând de joi, 9 mai, Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara va relua operațiunea de montare de parapet median pe centura Timișoara, în zona localității Dumbrăvița spre intersecția cu drumul comunal cu localitatea Covaci. Pe durata lucrărilor de montare a prefabricatelor, circulația va fi dirijată de piloți de trafic. Cei de la DRDP nu uită...
Citeşte tot articolul Citeste articolul DRDP Timișoara continuă cu amplasarea de parapet median pe Centura Timișoarei
Echipa Facultății de Drept din cadrul Universității de Vest Timișoara a participat, la Praga, în Cehia, la etapa finală a Central and Eastern European Moot Competition, un prestigios concurs științific studențesc în domeniul dreptului Uniunii Europene. Aflat la a 29-a ediție, organizat de către Juris Angliae Scientia – British Law Centre, în cooperare cu Curtea de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Echipa Facultății de Drept Timișoara a obținut Premiul pentru cele mai bune pledoarii scrise din concursul Moot Competition
Consiliul Județean Timiș a inițiat procesul de transparență decizională asupra proiectului de hotărâre pentru completarea Hotărârii Consiliului Județean Timiș nr. 290 din 19 decembrie 2023, privind aprobarea tarifelor de interes județean și a prețurilor de pornire la licitații pentru anul fiscal 2024. Acesta se referă la propunerile de modificare a tarifelor de pornire a licitațiilor...
Citeşte tot articolul Citeste articolul CJ Timiș pregătește modificarea tarifelor de închiriere la Bastionul Theresia și la Palatul Administrativ
Odată lansată ediția din acest an a Bugetului Participativ la Timișoara, primăria lansează apelurile pentru selecția partenerilor campaniei, precum și a membrilor externi ai Comisiei de Buget Participativ. Cetățenii implicați civic sunt invitați să susțină această inițiativă. Termenul limită pentru înscriere, atât pentru membrii comisiei cât și pentru parteneri, este 13 mai 2024, ora 22:00....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria caută parteneri și membri pentru comisia de Buget Participativ
Timp de două zile, în 9 și 10 mai, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează la Centrul Regional de Afaceri din Timișoara, unul din cele cele mai importante evenimente de business din sistemul cameral românesc. Vor participa reprezentanți din 7 țări: Turcia, Germania, Italia, Polonia, Serbia, Bosnia și Herțegovina și România. Derulat sub...
Citeşte tot articolul Citeste articolul La Timișoara va avea loc, timp de două zile, un important Forum de Afaceri, în organizarea CCIAT
Top