Nicolae Robu, în “vizită” la DNA în dosarul concursurilor de angajare fraudate. Halucinant, mai nou susţine că ancheta DNA a pornit de la el!

Ravasila Robu

Ravasila Robu

Fostul primar al Timișoarei, Nicoale Robu, a fost chemat joi dimineață la sediul DNA Timișoara pentru a da declarații în deja celebrul dosar al fraudării concursurilor de angajare din timpul mandatului său. Concursuri ai căror principali beneficiari au fost mai mulţi fruntaşi PNL Timiş, în  frunte cu fostul său consilier personal Florin Răvăşilă. De-a dreptul halucinant, Robu afirmă acum că ancheta DNA a demarat în urma unor sesizări făcute de el. Procurorii l-au contrazis în rechizitoriul dosarului Răvăşilă.

Procurorii l-au citat pe fotul primar în calitate de martor, a spus Nicolae Robu la ieşirea din sedioul DNA, menţionând din nou că n-a ştiut absolut nimic din ce s-a întâmplat în instituţia pe care o conducea.

„N-am știut absolut nimic, nu credeamcă ar fi cineva în stare de așa ceva. Sigur că, mai întâi procurorii și mai apoi instanța de judecată vor stabili vinovățiile și sancțiunile de rigoare așa cum est enormal. Eu n-am, chiar n-am ce să comentez, am fost profund decepționat, indignat, să văd că unii oameni sunt în stare să facă așa ceva. Mai mult n-am ce să spun. Este normal să mă cheme, eram primar în exercițiu, eu le-am semnat dispozițiile de angajare în urma concursului, era normal să mă cheme, nu-i de mirare”, a declarat Nicolae Robu la ieșirea de la audieri.

Robu a negat râzând, când a fost întrebat dacă s-ar putea trezi suspect în acest dosar.

„Nu am cum să mă tem pentru că nu există nici cea mai mică implicare a mea, cum să mă tem. Nici vorbă. Nu poate nimeni ajunge la concluzia că eu aș avea vreo implicare pentru că n-am avut”, a mai spus fostul edil.

Robu a declanşat şi acest dosar

De noaptea minţii, Robu a mai declarat că ancheta în acest caz este meritul lui. În realitate, procurii DNA au fost sesizaţi de primarul Dominic Fritz.

„Eu pot să vă arăt sesizarea făcută la DNA de către mine pentru directorul de atunci de patrimoniu, fost consilier personal al meu, Răvășilă. Eu m-am prezentat personal la DNA, am predat stick-ul și este înregistrarea de rigoare și sunt documentele de rigoare, doveditoare. Eu am făcut pentru cazul Răvășilă legat de implicarea lui în relația cu cei de la cimitire. În urma acelei sesizări făcute de mine s-a verificat dosarul de personal al domnului Răvășilă și procurorii, polițiștii judiciari, au văzut în dosar că erau scrisuri diferite și de aici a plecat totul. Este o minciună ordinară că noul primar a stat noaptea și a răsfoit dosarele și a făcut el pe marele detectiv. Nici vorbă”, a susținut Nicolae Robu la ieșirea de la DNA.

Această afirmaţie a fost contrazisă chiar de procurorii DNA, care în rechizitoriul lui Florin Răvăşilă au arătat că Robu a ştiut de şpaga luată de omul său de încredere dar n-a făcut nimic. Aminitim că în dosarul concursurilor fraudate apar, pe lângă Răvăşilă, mai multe nume împortante din PNL Timiş, organizaţie condusă de Robu până în toamna anului 2020.

 

Autor
Etichete ,
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

9 comentarii pentru acest articol

Reos a spus: (septembrie 7th, 2023 at 18:22 )

Dacă tot nu înțelegeți ,totul pleacă de la veșnic neștiutorul și ultracinstitul Maximus Robu.

Si-uite-asa o barba avea, Si uite-asa o pieptana! a spus: (septembrie 7th, 2023 at 21:50 )

Să fii în politica românească, să ai șatptej de ani (toți trăiți în România) și să spui „…nu credeamc ă ar fi cineva în stare de așa ceva”, „Eu n-am, chiar n-am ce să comentez, am fost profund decepționat, indignat, să văd că unii oameni sunt în stare să facă așa ceva. Mai mult n-am ce să spun.”
Wowwwwwwwwwwwwwwww!!!
Ca și când îți naște nevasta al unsprezecelea copil și când vii cu el de la maternitate zici: „Sunt profund șocat, nici acum n-am văzut locul în care aterizează berzele cu copiii!!!”
Și dac-ai descoperit înscrisuri diferite într-un caz, de ce nu ți s-a aprins beculețul să mai cauți și-n alte dosare de concurs? De ce l-ai luat la țintă doar pe bietul Răvășilă? Megacinstea impunea purecarea TUTUROR dosarelor.

dd a spus: (septembrie 8th, 2023 at 06:53 )

asa rezolva robu tot si largirea drumului din dumbravita si mai cate..

Vasile Gogoi a spus: (septembrie 8th, 2023 at 08:09 )

Ca ne place sau nu, aici Robu are dreptate. Fără sa știe mizeria din spatele lui Ravasila, a dat drumul la morișca. N-are Fritz nicio treaba. Se vede clar din procedura de UP ca totul a plecat de la Vopsit!

#Bedeleanu a spus: (septembrie 8th, 2023 at 10:12 )

Îmi pare rău că trebuie să scriu despre prof. Robu, dar interviurile și ieșirile în presă ale acestuia demonstrează și demască putreziciunea scenei politice timișene. La care el a avut o contribuție, din păcate, majoră.
Astfel, să ne amintim de angajările pe banda rulantă în primărie a căratorilor de geantă, pupătorilor de mână (!!?), etc. gen. Greblă, Kristoff, Știr, Bitea, Goje și mulți alții, care imediat după campaniile electorale au fost unși directori sau șefi in primărie, cu statut de funcționari publici. Nu cred că nu știa ultra-prea- cinstitul nimic. Statul de organizare și funcționare al primăriei se modifică în baza semnăturii primarului ales.
Nu vreau sa jignesc pe nimeni, dar dacă concursurile prin care cei enumerați mai sus au ocupat funcții publice administrative erau pe bune, nu cred că ar fi avut șanse.
E valabil pentru toate partidele, inclusiv USR Timiș, a se vedea angajarea pupilei Rebecca Bedeleanu și a altor neaveniți fără nicio experiență administrativă, de PSD nici nu are rost sa vorbim, că ăștia au căpușat pe îndelete toate administrațiile locale mai mici din Timiș.
Dar de undeva tre’ să înceapă și parchetul să facă lumină.
Domnule profesor, ghinion!
Am citat un clasic în viață.
P.S.
Să presupunem că vor câștiga alegerile locale viitoare, unii care sunt acum foarte vocali, la modă în mentalul masei de manevră sătulă de minciunile PSD, PNL … care au guvernat de 39 de ani incoace.
Cei care vor veni sunt flămânzi, săraci și cu perspective incerte, ca atare vor conduce abuziv, discriminatoriu și împotriva tuturor regulilor de bun simț. De ce? Pentru că au văzut timp de treizeci de ani că se poate, iar dacă cei care au școală pot, ei de ce nu ar putea.
Asta a învățat masa de manevră de la aleșii poporului, Robu, Pirtea, Grindeanu, Gorghiu,Ciuhandu…
Culegem ce am semanat

@# a spus: (septembrie 8th, 2023 at 11:15 )

nickname-ul spune multe
dac-ai cunoaște-o pe Rebecca, poate că ți-ai schimba nickname-ul cu miros de atac la persoană. Mai bine un tânăr cu calități care învață decât o șulfă bătrână înrăită.
schimbarea aduce aproape mereu oarece lipsă de experiență la început. la Timișoara, în Primărie, schimbarea a adus și boicotul noilor veniți, pentru că vechii țin cu foștii.

#Bedeleanu a spus: (septembrie 8th, 2023 at 14:53 )

@@# nu ai înțeles nimic și nu este de mirare. În funcții publice nu vii să înveți direct pe funcția de director. Comunitate nu își poate permite ca, la fiecare 4 ani, in administrație să vină cineva să învețe să fie director.
În privat dacă te angajezi la un nou loc de muncă, poți fi angajat director doar daca ai o experiență oarecare, dublată de performanță.
Așa că poți fi de trei ori ###, dacă ești egal cu zero, ramai zero și adunat și înmulțit!

@# a spus: (septembrie 8th, 2023 at 21:59 )

mai gândește-te. Gândește librer, nu competent.
(În locul doamnei sau domișoarei pe-al cărui nume îl folosești, te-aș reclama la poliție. Și dacă nu te cheamă Bedeleanu, ai avea de dat niște explicații, poate și niște despăgubiri. Cred c-ar ajunge și o reclamație la DB.ro ca să-ți șteargă commenturile, în marea lor majoritate deversări de rău și prostie, ca să nu zic mai mult.)

##### a spus: (septembrie 9th, 2023 at 18:59 )

Cine nu-i cu noi e împotriva noastră!

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Dumbrăviţa a tremurat puternic, dar a obţinut punctul care o menţine în Liga 2

Final incendiar la Dumbrăviţa, unde echipa gazdă a trecut prin mari emoţii, dar va continua pentru al treilea an la rând în eşalonul secund. Sâmbătă la amiază, bănăţenii au terminat la egalitate cu Ceahlăul, 1-1 şi evită retrogradarea datorită unui paragraf din reglament, care stipulează că la egalitate de puncte, se salvează echipa ce intră...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Dumbrăviţa a tremurat puternic, dar a obţinut punctul care o menţine în Liga 2
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal

Economic vezi arhiva Economic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Biroul Electoral de Circumscripție Județean Timiș a efectuat tragerea la sorți pentru stabilirea ordinii în care candidații pentru președintele CJT și pentru viitorii consilieri județeni vor fi pe buletinele de vot pentru alegerile locale din 9 iunie. În urma tragerii la sorți, candidatul PSD – PNL, Alfred Simonis va ocupa poziția 1, iar la Consiliul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alfred Simonis și UDMR sunt cap de listă pe buletinele de vot pentru județ
Se anunţă zile spectaculoase săptămâna viitoare în oraşul de pe Bega, odată cu desfăşurarea unui eveniment important şi mult aşteptat. Aşadar, din dorința de a oferi studenților și o altă perspectivă asupra studenției, care nu înseamnă doar cursuri, seminarii, laboratoare și examene, ci și distracție, relaxare, specifice vârstei, Universitatea Politehnica Timișoara s-a implicat în organizarea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Eveniment aşteptat de tineretul Timişoarei: Zilele Studenţilor vine cu multe concerte, proiecţii de film şi surprize
Final incendiar la Dumbrăviţa, unde echipa gazdă a trecut prin mari emoţii, dar va continua pentru al treilea an la rând în eşalonul secund. Sâmbătă la amiază, bănăţenii au terminat la egalitate cu Ceahlăul, 1-1 şi evită retrogradarea datorită unui paragraf din reglament, care stipulează că la egalitate de puncte, se salvează echipa ce intră...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Dumbrăviţa a tremurat puternic, dar a obţinut punctul care o menţine în Liga 2
Prima zi de campanie electorală, sau mai precis spus prima noapte, a adus şi prima confruntare “ideologică” iniţiată de către gloatele lui George Simion. Aflată în Piaţa Unirii, o bandă de AUR-işti i-a atacat verbal, iniţial, pe reprezentanţii Alianţei Dreapta Unită, care dădeau declaraţii de presă. De la atacurile verbale s-a trecut şi la cele...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Jurnal de campanie (10). Sub privirile “candidaţilor” Vlad Ţepeş şi Mihai Viteazul, gloatele AUR şi-au scos arsenalul de campanie
Emoţii, competivitate, premii şi mulţi participanţi la un eveniment de marcă organizat anual de UPT. Peste 1000 de elevi din toată țara au participat, și în 2024, la concursurile organizate în cadrul celei de-a XI-a ediții a manifestării „Politehnica Timișoara – Un pas spre viitorul tău!”, iar pentru cei mai buni dintre ei a venit...
Citeşte tot articolul Citeste articolul „Politehnica Timișoara – Un pas spre viitorul tău!”, un eveniment de succes cu peste 1000 de participanţi, a ajuns la final
Mare favorit pentru a câştiga un nou mandat de primar al comunei Şag, Flavius Alin Roşu face un apel tuturor candidaţilor să ducă o campanie decentă în localitatea din apropierea Timişoarei.  Flavius Alin Roşu candidează pentru un al treilea mandat de primar al comunei Şag, fiind susţinut de o largă coaliţie, Alianţa pentru Şag, alcătuită...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primarul comunei Şag, Flavius Roşu, apel pentru fair play în campania electorală
În acest final de săptămână, în Iulius Town, sunt așteptați iubitorii de satiră, care vor descoperi o expoziție cu peste 300 de caricaturi realizate de artiști români. Timișorenii care vin în Iulius Mall pot beneficia și de o spirometrie gratuită, iar cei care s-au înscris la Timotion au timp până sâmbătă să își ridice kit-urile...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Expoziție cu peste 300 de caricaturi și lucrări umoristice poate fi admirată în Iulius Town
Cristian Moș, candidat independent la funcția de primar al Timișoarei, își poate vedea acum unul dintre proiectele sale pus în practică. Este vorba despre amplasarea la Timișoara a unor parcări acoperite și securizate pentru biciclete, proiect pornit de Moș sub numele de ”Velo Timiș”. Cum? Acum Fritz și Nica sunt ”prieteni”, iar municipalitatea nu mai...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Parcările acoperite pentru biciclete, inițiate de Moș, au acum o soluție. Nica și Fritz sunt colaboratori politici, proiectul nu se mai blochează
Biroul Electoral de Circumscripție Timiș a respins contestația formulată împotriva preşedintelui Biroului Electoral de Circumscripție nr. 1 Municipiul Timişoara, Titu Birceanu, depusă de Mirela Toc. Aceasta contestase numirea lui Birceanu, spunând că cel în cauză nu îndeplinește condițiile legale pentru a ocupa poziția. ”Prin cererea redirecționată de către Tribunalul Timiş şi înregistrată la acest Birou...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Titu Birceanu poate rămâne președintele Biroului Electoral de Circumscripție Timișoara
Top