Realităţile alternative ale lui Nicolae Robu. Între Ciuhandu şi Fritz, opt ani de narcisism

Editorial de Ino Ardelean

Editorial de Ino Ardelean

Depăşit în sondaje, după vreo doi ani în care a fost pe primul loc, Nicolae Robu a fost nevoit să se sustragă exerciţiilor de autoadmiraţie pe care le repeta necontenit în faţa oglinzii. Iar gelul estompator a lăsat  locul unor tot felul de contorsiorări, zvârcoliri şi zbuciume. Şi, evident, forţarea tot mai imposibilă a unei reveniri în faţă. Dar asta ar însemna Z.E.C.E. goluri date pe bune, iar nu în faţa unei echipe în care fundaşii şi portarul joacă pentru el.

Iar una din marile probleme ale lui Robu este, culmea, chiar una din marile sale făloşenii: proiectele europene pe care le-ar fi implementat. (Da, sună ca dracu’, vorba unui fost premier, ca un “şoşocist”, aflat într-o permanentă luptă cu Oculta europeană, să se laude cu bani europeni.) Şi aici, ca, de altfel în tot ce spune, Robu lucrează cu adevăruri alternative, ca să folosesc un eufemism. Iar când vorbeşte de succesorul său cu titulatura “Zero proiecte”, aplică exact românescul “Hoţul strigă hoţu!”.

În primul rând, în 2014, la peste un an şi jumătate de mandat, Robu nu avea niciun proiect scris. O spunea chiar el. „Nu putem să scriem efectiv proiecte, pentru că încă nu cunoaştem specificaţiile de aplicare. Nu este inca adoptat Ghidul aplicantului, însă noi suntem pregătiţi cu ideile de proiect. Scrierea proiectelor nu ia chiar atat de mult timp”, spunea Robu, pentru opiniatimisoarei.ro., pe 7 ianuarie 2014. De altfel, Robu a lucrat, la implementare, exclusiv cu proiecte moştenite de la Gheorghe Ciuhandu, cum o arată şi graficul de mai jos, cu roşu fiind investiţiile prin fonduri europene, cu negru cele de la bugetul local.

Se vede că fondurile europene au fost absorbite doar în primii ani ai primului mandat. Când trebuia să pară efectele proiectelor lui Robu din primul mandat… pauză.  De altfel, continua lăudăroşenie a lui Robu l-a scos din fire şi pe fostul primar, altfel foarte calmul Gheorghe Ciuhandu, care afirma că în primul său mandat succesorul său n-a avut niciun proiect, lucrând doar cu cele primite moştenire. Şi Ciuhandu a mai spus fără multe ocolişuri un lucru arhicunoscut: Robu minte.

 „M-am axat pe fonduri europene. Şi aici trebuie să spun şi e un subiect în care, din păcate trebuie să-l contrazic pe dl Robu fiindcă e de rea credinţă şi minte. Eu când am plecat din primărie, dl Robu avea 37 de proiecte în valoare de 1,7 miliarde de lei. O sumă imensă. Eu nu i-am lăsat dlui Robu primăria goală, lipsită de proiecte. Iar primul mandat al lui Robu s-a axat strict pe aceste proiecte moştenite. Faptul că el nu recunoaşte şi acum îl atacă pe primarul Dominic Fritz cum că dl Fritz şi-ar fi însuşit proiectele lui, dl Robu a aplicat aceeaşi tactică faţă de mine. Mă ataca că nu i-am lăsat nimic şi că toate proiectele erau ale lui”, afirma Ciuhandu în 2022.

Tot atunci, Ciuhandu arăta şi două din marile motive ale dezastrului lăsat de Robu la Colterm: populismul şi politicianismul “inventatorului” aplicaţiei web şi ale limbajelor de programare Java şi C++.

„Din 2012 nu s-a mai investit nimic. Doar că în 2013 s-a finalizat proiectul demarat în 2010. N-ai majorat gigacaloria. Nu vă daţi seama? Preţul de producţie e pe la 800 de lei, iar preţul la populaţie 209lei, nu ai majorat de zece ani preţul. Cu tot riscul, că te înjură lumea, că pierzi alegerile, dar asumă-ţi un risc! Eu mi l-am asumat de două ori”, a continuat Ciuhandu.

Evident că şi Fritz a lucrat cu proiectele lui Robu, mai bune sau mai proaste, fiindcă altfel nu se putrea. Nu ai cum în trei ani să absorbi deja fonduri pe proiectele tale. Dar lucrurile sunt aici la fel de clare ca şi la faptul că toată lumea acceptă că aplicaţia web a fost inventată în 1989, la Geneva, adică şase ani mai târziu de când Robu se lăuda că lucrează cu ea. Iar faptele arată o rată de absorţie de 0,3%. Dar pentru cel care spune despre o lărgire de pod că a construit patru noi poduri peste Bega, realitatea nu are nicio valoare. Eventual realitatea alternativă

Şi ce poţi să spui despre unul care se laudă că e academician, la “Academia” “terminatoarei” învăţământului românesc, Ecaterina Andronescu, şi coleg cu Teo “Şpagoveanu”, propagandistul lui Putin în România? Şi, bineînţelse, al cărei preşedinte de onoare este Ion Iliescu. Şi încă un lucru. Aici aveţi promisiunile electorale ale Robu din 2012. Câte au fost puse în practică în două madate?

 

 

 

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

12 comentarii pentru acest articol

de reflectat la PNL Timișoara: a spus: (decembrie 8th, 2023 at 12:07 )

Copiii mici și politicienii bătrâni trebuie schimbați din aceleași motive.

bocsig a spus: (decembrie 8th, 2023 at 12:10 )

Robu a fost primul doar in sondaje facute pe pagina lui de facebook. Majoritatea timisorenilor l-au uitat sau nu vor sa mai auda de el

Jack a spus: (decembrie 8th, 2023 at 13:33 )

Fritz e un esec si Robu e un senil. Pnl Timis trebuia sa livreze un candidat mai bun.

vest a spus: (decembrie 8th, 2023 at 14:38 )

Lae de Bocsig o sa mai o ia pe coaja inca o data la alegeri, dar problema nu e asta, ci faptul ca otraveste atmosfera permanent.

Ion Roata a spus: (decembrie 8th, 2023 at 14:42 )

Cel mai important este sa ai forta sa implementezi proiecte. Una este un proiect de casa si altceva este o casa fizica. Diferenta de la cer la pamant. Ciuhandu a avut proiecte doar pe hartie, nu a fost in stare sa implementeze nimic in ultimele 2 mandate. Imi amintesc ca a lucrat la strada Liviu Rebreanu 7 ani. Orasul a stagnat si s-a degradat cu Ciuhandu. Robu a facut Michelangelo, centrul istoric, Pasajul Jiu, Pasajul Popa Sapca, etc. Fritz a bagat taxa pe parcarile facute de Robu in cartiere. Fritz nu are proiecte si nici nu este capabil nici sa implementeze vreun proiect. Nici macar sa intretina proiectele implementate de Robu nu e capabil. In schimb este un actor bun, asta ca sa ma exprim elegant.

@Moș Ion Roată - Din jobenul meu cu gaur scot un epure de AUR a spus: (decembrie 8th, 2023 at 16:23 )

Ai centrat, ai demonstrat, ai dat cu capul! Facultate privată îți mai trebuie.

@Ion Roata a spus: (decembrie 8th, 2023 at 16:27 )

Ai atâta eleganță că doar 10 pete de muștar pe cravată ar putea-o întrece. Strecurați șopârle ieftine crezând că toți care citesc aici sunt proști.

George a spus: (decembrie 8th, 2023 at 16:31 )

@Ioane, ia-ti roata si te du. Robu a INAUGURAT Michelangelo, inceput si lasat 80% gata de Ciuhandu. La fel, a facut centrul istoric pietonal lasat 60% gata de Cuihandu, cu tot cu finantare. A facut, el de el, pista de atrizare pentru OZN-uri din Piata Libertatii. Piata Unirii s-a terminat mai tarziu, ca tocmai plecasera pietrarii la adunat de fan… Ia incearca sa treci pe la mult laudatele pasaje cu bicicleta sau pe jos… Poate nu stii (esti mai nou prin oras) dar Ciuhandu a inceput (si terminat) santierele de pe Tineretii (schimbat toata infrastructura subterana, calea tramvai, sosea si trotuare), similar pe Gheorghe Doja (te ajuta Google Maps) si pe 1 Decembrie.

A.M.M. a spus: (decembrie 8th, 2023 at 17:15 )

Foarte bun articol.

Dan A. a spus: (decembrie 8th, 2023 at 17:30 )

Am citit lista cu promisiunile electorale ale distinsului profesor doctor inginer. Inteleg ca gandirea magistrala nu s-a oprit atunci, a mai emanat si dupa aceea, caci ne-am ales cu alte realizari marete: poarta de intrare in oras pe Lugojului, catarge, trotuare sotron, anihilarea Pietei Libertatii, inchiderea Parcului Central pentru 2 ani, blocarea liniei de tramvai de pe Calea Sagului, eradicarea canotajului pe Bega, diminuarea iluminatului stradal, eradicarea copacilor, economisirtea banilor p[entru dezinsectie, ajutor pentru angajarea in primarie a persoanelor defavorizate pe motiv de incompetenta, achizitionarea de tramvaie cu baterii capabile sa parcurga distanta Timisoara-Bocsig dintr-o incarcare, infiintarea unui post interimar-perpetuu pentru seful Politiei Locale, presiuni asupra RETIM-ului ca sa aceepte ca e mai bine sa ofere un Mercedes gratuit primarului in loc sa goleasca cosurile de gunoi stradal, etc, etc. Aaa, da, era sa uit de patentarea procedeului de „adus mingea de fotbal cu elicopterul in plina pandemie”.

doctor honoris menopauza a spus: (decembrie 9th, 2023 at 14:45 )

Cat de mult poate sa scada pnl timis cu robu candidat la primarie… ce nivel…

tm a spus: (decembrie 10th, 2023 at 13:13 )

In 2000 am votat cu Ciuhandu (PNTCD) , apoi cu Robu (PNL) , ultima data cu Fritz (USR) ,dar la anul e randul meu sa va dau la toti UE.

1 Trackbacks pentru acest articol

Revista presei–09.12.2023 – Info Timișoara Says:

[…] Realităţile alternative ale lui Nicolae Robu. Între Ciuhandu şi Fritz, opt ani de narcisism […]

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Administrația județeană a semnat acordul pentru finanțarea cumpărării unor microbuze școlare mai puțin poluante

Timișul va primi aproape 25 de milioane de lei, bani de la Administrația Fondului pentru Mediu, pentru cumpărarea de microbuze hibride, acestea vor fi folosite pentru transportul elevilor la școală. Consiliul Județean Timiș a semnat cu Administrația Fondului pentru Mediu contractul de finanțare pentru achiziția a 25 de microbuze hibride, banii fiind alocați prin Programul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Administrația județeană a semnat acordul pentru finanțarea cumpărării unor microbuze școlare mai puțin poluante
Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

România, a dominat Europenele de culturism. Peste 100 de medalii obţinute, printre performeri şi o timişoreancă

La Campionatele Europene de culturism de la Santa Susana (Spania), România a câştigat 105 medalii: 53 de aur, 32 de argint şi 20 de bronz. În clasamentul pe naţiuni, România a strâns 119 puncte la categoria bodybuilding, 111 la fitness, 161 la master şi 148 de juniori. La final, sportivii Federaţiei Române de Culturism şi...
Citeşte tot articolul Citeste articolul România, a dominat Europenele de culturism. Peste 100 de medalii obţinute, printre performeri şi o timişoreancă
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Început de mai solicitant pentru pompierii militari, care au avut sute de intervenţii

În perioada 1-6 mai, pompierii militari din cadrul celor 7 subunități de intervenție ale inspectoratului au acționat în peste 400 misiuni pentru stingerea incendiilor, deblocarea sau salvarea persoanelor din medii ostile vieții și acordarea primului ajutor medical. În perioada 01-06.05.2024, echipajele medicale SMURD au fost solicitate să intervină în 327 misiuni desfășurate pentru acordarea asistenței...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Început de mai solicitant pentru pompierii militari, care au avut sute de intervenţii
dermaskin-orizontal

Economic vezi arhiva Economic

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au fost înregistrate, în martie, în București – 10.251, Ilfov – 4.230 și Timiș – 2.605, arată datele Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Județele cu cele mai puține imobile vândute în aceeași perioadă sunt Teleorman – 143, Covasna – 329...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

În perioada 1-6 mai, pompierii militari din cadrul celor 7 subunități de intervenție ale inspectoratului au acționat în peste 400 misiuni pentru stingerea incendiilor, deblocarea sau salvarea persoanelor din medii ostile vieții și acordarea primului ajutor medical. În perioada 01-06.05.2024, echipajele medicale SMURD au fost solicitate să intervină în 327 misiuni desfășurate pentru acordarea asistenței...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Început de mai solicitant pentru pompierii militari, care au avut sute de intervenţii
Timișul va primi aproape 25 de milioane de lei, bani de la Administrația Fondului pentru Mediu, pentru cumpărarea de microbuze hibride, acestea vor fi folosite pentru transportul elevilor la școală. Consiliul Județean Timiș a semnat cu Administrația Fondului pentru Mediu contractul de finanțare pentru achiziția a 25 de microbuze hibride, banii fiind alocați prin Programul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Administrația județeană a semnat acordul pentru finanțarea cumpărării unor microbuze școlare mai puțin poluante
La Timișoara vor fi organizate un număr de 50 de locuri unde vor putea fi amplasate materiale de afișaj electoral. Aici, partidele își vor putea prezenta candidații pentru alegerile locale și cele europarlamentare. Primăria Timișoara a anunțat că a stabilit locurile speciale de afișaj electoral. Cu ocazia desfășurării campaniei electorale pentru alegerea membrilor din România...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Au fost stabilite locurile de afișaj electoral de la Timișoara
Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) vă invită să participați la primul spectacol din turneul național ICONS. Show-ul pop-rock va avea loc joi, 9 mai 2024, la Casa Tineretului din Timișoara, iar intrarea va fi liberă (în limita locurilor disponibile). Modelarea muzicii unor nume „iconice” precum Michael Jackson, Queen, Deep Purple, Pink Floyd, Guns N’ Roses sau Aerosmith...
Citeşte tot articolul Citeste articolul La Timișoara va avea loc un show pop-rock unic, pe muzica de Michael Jackson, Queen, Deep Purple, Pink Floyd, Guns N’ Roses sau Aerosmith
La Campionatele Europene de culturism de la Santa Susana (Spania), România a câştigat 105 medalii: 53 de aur, 32 de argint şi 20 de bronz. În clasamentul pe naţiuni, România a strâns 119 puncte la categoria bodybuilding, 111 la fitness, 161 la master şi 148 de juniori. La final, sportivii Federaţiei Române de Culturism şi...
Citeşte tot articolul Citeste articolul România, a dominat Europenele de culturism. Peste 100 de medalii obţinute, printre performeri şi o timişoreancă
Partidul Național Liberal Timiș se vede în situația de a nu avea candidat la funcția de primar în comuna Dudeștii Noi, unde își are domiciliul fostul șef al organizației județene, Alin Nica. Fostul său viceprimar, Ioan Goșa, în perioada în care Nica era primar, face o schimbare bruscă și lasă PNL cu buzele umflate, trecând...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Supărare mare la PNL Timiș. Alin Nica le ”fură” candidatul la funcția de primar în Dudeștii Noi, pe ultima sută de metri
Familie îndoliată în a doua zi de Paşte. Accident rutier pe DN6, localitatea Sadova Veche, unde un autoturism a lovit un cap de pod. Consecinţele au fost tragice. Au intervenit pompierii din cadrul Detașamentului Caransebeș cu o autospecială de stingere cu modul de descarcerare, o descarcerare, o ambulanță SMURD, două ambulanțe ale Serviciului Județean de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Accident mortal pe DN 6 în a doua zi de Paşte
Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au fost înregistrate, în martie, în București – 10.251, Ilfov – 4.230 și Timiș – 2.605, arată datele Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Județele cu cele mai puține imobile vândute în aceeași perioadă sunt Teleorman – 143, Covasna – 329...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar
Top