Fostul primar Gheorghe Ciuhandu despre succesorul său: „Domnul Robu e de rea credinţă şi minte”

Nicolae Robu si Gheorghe Ciuhandu

Nicolae Robu si Gheorghe Ciuhandu

Fostul primar Gheorghe Ciuhandu îl consideră pe succesorul său în funcţie Nicolae Robu drept mincinos şi de rea credinţă, fiindcă acesta n-a recunoscut proiectele pe care i le-a lăsat moştenire. Ciuhandu spune că Robu se comportă la fel şi în relaţia cu Dominic Fritz. Totodată, Ciuhandu l-a acuzat pe Robu de populism şi politicianism în problema Colterm

După o lungă absenţă în spaţiul public, fostul primar al Timişoarei Gheorghe Ciuhandu a revenit într-o emisiune la TVR Timişoara. Fostul primar din perioada 1996-2012 a vorbit despre moștenirea administrației pe care a condus-o, dar şi dspre alte chestiuni precum Colterm-ul

„M-am axat pe fonduri europene. Şi aici trebuie să spun şi  e un subiect în care, din păcate trebuie să-l contrazic pe dl Robu fiindcă e de rea credinţă şi minte. Eu când am plecat din primărie, dl Robu avea 37 de proiecte în valoare de 1,7 miliarde de lei, Sau 35 de proiecte la care se mai adăugau două ale Colterm şi Aquatim. O sumă imensă. Eu nu i-am lăsat dlui Robu primăria goală, lipsită de proiecte. Iar primul mandat al lui Robu s-a axat strict pe aceste proiecte moştenite. Faptul că el nu recunoaşte şi acum îl atacă pe primarul Dominic Fritz cum că dl Fritz şi-ar fi însuşit proiectele lui, dl Robu a aplicat aceeaşi tactică faţă de mine. Mă ataca că nu i-am lăsat nimic şi că toate proiectele erau ale lui. Nu erau ale lui. Eu îmi asum pentru tot ce s-a întâmplat până în 2012. După 2012 să-şi asume domnul Robu, iar mai nou dl. Fritz. Dar problema nu trebuie judecată în temeni puniutivi că te pun la zid şi te împuşc. Trebuie rezolvată constructiv”, a afirmat Ciuhandu.

Ciuhandu s-a referit şi Colterm, acuzându-l pe Robu că, din motive populiste şi politicianiste nu a majorat preţul la gigacalorie, în condiţile în ace n-ai investit nimic în societate. El aminteşte şi de unde a pornit problema Colterm, mai exact din momentul în care Guvernul Năstase a obligat primăriile să preia vechile CET-uri cu mari pierderi

„Din 2012 nu s-a mai investit nimic. Doar că în 2013 s-a finalizat proiectul demarai în 2010. N-ai majorat gigacaloria. Nu vă daţi seama? Preţul de producţie e pe la 800 de lei, iar preţul la populaţie 209lei, nu ai majorat de zece ani preţul. Cu tot riscul, că te înjură lumea, că pierzi alegerile, dar asumă-ţi un risc! Eu mi l-am asumat de două ori. Costul politiuc îi sperie pe toţi, ţara e condusă prost, toţi sunt cu ochii pe sondaje. Ce se întâmplă la Colterm e cea mai bună dovadă. Nu doar Coltermul e în situaţia asta. Tot sistemul centralizat, conceput în comunism. Trebuia gândit şi regândit pe nişte criterii capitaliste. Guvernl a aruncat problema în 2002 la autorităţile locale. Eu am refuzat şase luni să preiau şi m-am certat şi cu prefectul şi cu cu cei de la Bucureşti. Era bătaie de joc ce s-a întâmplat”, a continuat Ciuhandu.

El a vorbit puţin şi despre marea şi vechea controversă a banilor Timişoarei care se duc la Bucureşti şi nu se mai întorc.

„Bucureştiul nu ne-a iubit niciodată. Pe ăia din Bucureşti, fiindcă am avut de-a face cu indivizi care n-au fost în viaţa lor în Timişoara, dar decideau de investiţii în Timişoara, nu-i interesează. Şi probabil fiindcă am fost tot timpul în conflict cu ăştia, am suportat consecinţe. Pe ăştia îi interesa două chestii: să aibă autostradă la mare şi cale ferată. Acum le au. Şi să mai aibă drum la Poiana Braşov. Nu vedeţi că plâng în fiecare sâmbătă la televizor că şoseaua e prea îngustă? În rest nu-i interesează nimic. Am sperat că cu venirea acestui preşedinte Iohannis, pe care eu l-am susţinut cu toate forţele, că lucrurile se vor schimba. Dar nu s-au schimbat”, a mai spus Ciuhandu.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

9 comentarii pentru acest articol

Anonim a spus: (ianuarie 13th, 2022 at 11:39 )

Dar realizarile domnului Ciuhandu sunt cam putine. Si sa nu uitam la cine s-au dat apartamentele ANL.

Eugen a spus: (ianuarie 13th, 2022 at 11:48 )

Dupa mine Lae e bolnav: paranoic, grandoman si mitoman. La spitalul puscariei cu el, sectia agitati.
Despre „bucuresteni”: asa e, lor le pasa doar sa aiba autostrada spre mare si munte, sa isi expuna „valuarea” masinilor si respectiv femeile, nimic altceva nu ii intereseaza.

asfrs a spus: (ianuarie 13th, 2022 at 12:02 )

După ce ai fost 20 de ani primar, ani in care nu ai făcut absolut nimic, pardon, era să uităm, ai prăduit fondul locativ al municipalității și ai scos oameni din locuințe că sa îi împroprietărești pe Cârpaci și pe alții că el și mai ai și tupeu să scoți capul in lume?
Ai obrazul gros ca tovalul.
Pentru cei care nu cunosc, tovalul este materialul din care se confecționează talpa pantofilor de calitate superioară. E o piele tare, din mai multe straturi.
Ciuhandu îi ia apărarea lui Fritz, că de, sunt pe același calapod. Foști vecini de stradă și zero realizări pentru comunitate.
Un fost primar de tristă amintire.

T. a spus: (ianuarie 13th, 2022 at 12:51 )

Dl Robu are o problemă: trebuie să găsească repede un serviciu secret străin și-o putere europeană sau mondială la care să-l arondeze pe dl Ciuhandu!. Cam greu, Fritz a luat tot … Mai e totuși o șansă: poate-a rămas repetent în școala primară! Succes, dle Robu’ propriilor dstră idei năstrușnice!

George a spus: (ianuarie 13th, 2022 at 14:24 )

@ asfrs, asa e cand esti de doi ani in oras, habar n-ai ce a facut Ciuhandu in mandatele de primar. De reabilitarea B-dului Tinereti, a strazii Gh. Doja, a Pietei Traian, troleibuze si autobuze noi (pe langa tramvaiele alea vechi, primite de la nemti pe vremea lui Oancea), inlocuirea traseelor de conducte de incalzire (nu toate) Daca nu stii unde sunt strazile despre care am scris, iti fac o harta. Tovalul il ai in dotare, dar nu-ti dai seama, din pacate.

asfrs a spus: (ianuarie 13th, 2022 at 18:20 )

#George, care trasee de conducte, pe Văcărescu, strada pe care locuiește Ciuhandu? Blv. Tinereții atâta l-a modernizat până au falimentat toți comercianții. Ție îți place cum arata Bv Tinereții acum?
Ce a făcut nen’ tu Ciuhandu cu piatra cubica șlefuită? A vândut-o sau a furat-o.
Unele municipalități din vest(Viena și Cracovia) au cumpărat masiv piatra cubica din Timișoara.
Pe strada Reșița, când au început modernizarea, au stivuit-o direct pe paleți și calea exportului.
Îmi este scârbă de găinăriile și potlogăriile Ciuhandului.
Sunt timișorean crescut pe strada Reșița și nu pot aprecia nimic din mandatele alesului tău.
Daca unele ONG nu făceau scandal, probabil că și piatra cubica din piata Unirii ar fi avut aceeași soartă. EXPORT!!!!

Stefan a spus: (ianuarie 13th, 2022 at 18:34 )

@ asfrs vorbesti sa te afli in treaba! Oare de ce a fost votat 4 mandate daca nu a facut nimic??? Pt ca a facut enorm de mult la vremea respectiva si cu posibilitatiile de atunci in comparatie cu oricare oras din Romania! Iar daca ar fi concurat mai departe tot el ar fi castigat. Ce stii tu?

Timisorean obiectiv a spus: (ianuarie 13th, 2022 at 22:20 )

george @ asfrs. Foarte corect si toate facute in vremuri in care nu existau fonduri europene. Sigur, Ciuhandu, asa cum dealtfel recunoaste, trebuie sa-si asume si nerealizarile : problemele pe fondul locativ pentru care a ajuns la DNA, acvariul din piata Operei, predarea orasului tiganilor – cel putin in ceea ce priveste problema autorizatiilor de constructie, etc

asfrs a spus: (ianuarie 14th, 2022 at 10:08 )

#stefan eu mă refer la aspecte concrete. Tu, așa, la general că a avut 4 mandate. Și ce folos? Bucuria alogenilor care au ocupat zona istorică, locuințe , spitale, instituții…. Că dacă mai avea un mandat poate ceda și clădirea primăriei și Opera Română, că și astea doar au fost făcute înainte de 1944.
Da’ poate ne spui ceva despre piatra cubica, că prea ai sărit așa, din baie că să-l aperi pe bocciu.
Știi ceva despre sau ești și tu din Stuttgart?

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

MINA Pop-Up 3 octombrie - 12 ianuarie

Politica vezi arhiva Politica

Academia de Advocacy cere partidelor pro-europene responsabilitate politică și stabilitate guvernamentală

În contextul crizei politice actuale, Academia de Advocacy face un apel ferm către partidele politice pro-europene să constituie o coaliție stabilă și să formeze un guvern cu o majoritate parlamentară solidă. Potrivit Academiei de Advocacy, există trei mari priorităţi pentru ţara nostră în acest moment. “Este imperativ ca liderii politici să prioritizeze dialogul, să depășească...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Academia de Advocacy cere partidelor pro-europene responsabilitate politică și stabilitate guvernamentală
dermaskin-orizontal

Sport vezi arhiva Sport

Întăriri pe linia de treisferturi! Doi internaționali vin la SCM USV Timișoara

Lotul pentru următorul sezon al campioanei naționalei de rugby se completează cu alți doi jucători din circuitul Stejarilor. Cele două transferuri se adăugă mutării făcute la începutul acestei săptămâni, când talonerul Tudor Butnariu s-a alăturat SCM USV Timișoara, la fel ca David Trăușan, care revine la Timișoara. „De data aceasta este vorba despre transferul a...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Întăriri pe linia de treisferturi! Doi internaționali vin la SCM USV Timișoara
isho.ro

Social vezi arhiva Social

Muzeul National al Banatului
No More Bad Gifts

Economic vezi arhiva Economic

E gata fântâna arteziană din piațeta Gării de Nord Timișoara/FOTO

Proiectul de reabilitare a Gării de Nord Timișoara a ajuns într-un nou stadiu, piațeta din fața acesteia are acum o fântână arteziană finalizată. Aceasta a fost deja testată, oferă un spectacol de apă și lumini. CFR Infrastructură Timișoara a anunțat că fântâna arteziană amplasată în piațeta nou amenajată în fața Gării de Nord din orașul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul E gata fântâna arteziană din piațeta Gării de Nord Timișoara/FOTO

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Duminică, 21 decembrie, de la ora 18.00, la Casa Naţională “Efta Botoca” din Jebel va avea loc un concert de colinde, datini şi obiceiuri de Crăciun.  Spectatolul este organizat de Primăria şi Consiliul Local Jebel. Magia colindelor şi a datinilor de Crăciun va prinde viaţă sâmbătă, 21 decembrie, de la ora 18.00, la Casa Naţională...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Concert de colinde, sâmbătă, la Jebel
Proiectul de reabilitare a Gării de Nord Timișoara a ajuns într-un nou stadiu, piațeta din fața acesteia are acum o fântână arteziană finalizată. Aceasta a fost deja testată, oferă un spectacol de apă și lumini. CFR Infrastructură Timișoara a anunțat că fântâna arteziană amplasată în piațeta nou amenajată în fața Gării de Nord din orașul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul E gata fântâna arteziană din piațeta Gării de Nord Timișoara/FOTO
Mult disputatul proiect al taxelor și impozitelor la nivel maxim permis de legislația fiscală, pentru anul 2025, a picat la limită în Consiliul Local Timișoara. Amendamentul primarului Dominic Fritz, prin care a propus reducerea impozitării clădirilor nerezidențiale, de la 1,9% la 1,8%, la care se adaugă reducerea de 10% pentru plata până în luna martie...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Proiectul taxelor și impozitelor pe 2025 a picat la votul din Consiliul Local!
În contextul crizei politice actuale, Academia de Advocacy face un apel ferm către partidele politice pro-europene să constituie o coaliție stabilă și să formeze un guvern cu o majoritate parlamentară solidă. Potrivit Academiei de Advocacy, există trei mari priorităţi pentru ţara nostră în acest moment. “Este imperativ ca liderii politici să prioritizeze dialogul, să depășească...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Academia de Advocacy cere partidelor pro-europene responsabilitate politică și stabilitate guvernamentală
Pe lângă Portalul Libertății, la 19 școli din oraș Primăria Timișoara a montat instalații luminoase care reprezintă semnul victoriei, deja consacrat ca identitate vizuală pentru Revoluție. De asemenea, continuă acțiunile speciale dedicate Revoluției, cu Gala Libertății în prim plan. Mâine, 20.12.2024, la 35 de ani de când Timișoara devenea primul oraș liber de comunism, Primăria...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Pe fațadele a 19 școli din oraș e instalatsemnul victoriei, simbol al Revoluției
O discuție mai veche legată de spațiile educaționale din Timișoara și-a găsit rezolvare. În ședința de miercuri a Guvernului României, a fost aprobată trecerea din domeniul public al Municipiului Timișoara, în domeniul public al Statului și trecerea în administrarea Ministerului Educației, pentru Universitatea de Vest Timişoara în vederea mutării acolo a activității Facultatății de Educație...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Universitatea de Vest primește fostul Liceu Leonida din Timișoara pentru a găzdui acolo Facultatea de Educație Fizică și Sport și un campus de cercetare
Expoziția „Luminile lui Caravaggio. Începutul modernității în pictura europeană, capodopere din colecția Roberto Longhi” se dovedește un succes de casă. Organizată de Muzeul Național de Artă Timișoara, a reușit să aducă, miercuri, 18 decembrie, o premieră pentru MNArT. 735 de elevi din toate colțurile țării, alături de studenți ai Facultății de Arte și Design din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Expoziția “Luminile lui Caravaggio” a atras un număr record de elevi și studenți vizitatori într-o singură zi
Încă un pas înainte pe calea modernizării şi a inovaţiei. Universitatea Politehnica Timișoara (UPT) marchează un pas important în dezvoltarea infrastructurii educaționale prin inaugurarea unui laborator de luminotehnică de ultimă generație. Realizat în parteneriat cu Power Electric SRL, investiția de 30.000 de euro oferă studenților acces la tehnologii avansate și un mediu de învățare modern,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul UPT continuă să inoveze şi a inaugurat un laborator modern de luminotehnică
Top