Prea târziu. Abia când i-a afectat direct, PNL-iştii au avut revelaţia slugărniciei CCR în faţa PSD?

Editorial de Ino Ardelean

Editorial de Ino Ardelean

A fost nevoie ca ipochimenii din Curtea Constituţională să o scoată pe Diana Şoşoacă din lupta electorală pentru ca tot mai multe voci din România să pună sub semnul întrebării onestitatea acestei instituţii. Printre aceştia şi mulţi lideri PNL, care până mai ieri spuneau că CCR este o instituţie sacrosanctă ale cărei decizii nu ai voie sub nicio formă să le comentezi. În acest colţ de pagină am scris de mai multe ori că CCR, un organ care ar trebui să fie cheia de boltă a unei democraţii, este cea mai antireformistă instituţie din România, membrii acesteia nefiind altceva decât nişte sinecurişti, slugarnici cu cei care i-au numit şi interesaţi doar de privilegiile lor.

Cu alte cuvinte o cloacă imundă de politruci, alături de care şi Nuţu Cămătaru s-ar jena să apară. Pe bune, dacă ai pune în CCR Clanul sportivilor sau Cordunenii nu ar putea face atât rău României, cât au făcut pungaşii numiţi acolo, în special de PSD. Dar revin la cei din PNL care, începând cu preşedintele Nicolae Ciucă, dar şi titulara de Justiţie, Alina Gorghiu, s-au declarat foarte răvăşiţi de decizia CCR. Dar cei din CCR folosesc Constituţia pe post de hârtie igienică de ani de zile, intervenind tot mai des şi în politică, evident de partea PSD. Dar ce făcea PNL până acum, în momentele în care CCR îşi dovedea slugărnicia jenantă în faţa PSD?

Când CCR era în avangarda armatei de orci a lui Liviu Dragnea, armată care începuse asaltul la adresa Justiţiei, ce făceau PNL-iştii? Unii se hlizeau pe la Antena3, combatantă în aceeaşi oaste de orci.

Când CCR dădea în cascadă decizii în favoarea infractorilor, fie că ei erau hoţi, criminali, violatori, PNL n-a spus nimic. Cel mai mai probabil liderilor PNL le convenea, că doar au şi ei faliţii lor.

Când din cauza acelor decizii, puşcăriile erau golite de infractori, iar pentru unii procesele erau anulate, PNL-iştii în frunte cu ministra Justiţiei, Alina Gorghiu, probabil jubilau.

Când în fruntea CCR ere pus de PSD un comunistoid absolut sinistru, aşa cum este Marian Enache, iar PNL nu a spus nimic. Enache este nimeni altul decât autorul  scabroasei Proclamaţii de la Podul Înalt, un fel de mineriadă la adresa Proclamaţiei de la Timişoara, başca un pelerin asiduu la Mănăstirea Secu. Culmea, Enache venea după o altă nevertebrată comunistoidă pusă de PSD, Valer Dorneanu

La fel, PNL nu a comentat nimic atunci când PSD umplea Curtea cu personaje dubioase şi şantajabile, cu probleme nu doar morale, ci şi penale, precum Deliorga sau Gheorghe Stan. Acesta din urmă a fost şef al sinistrei Secţii Speciale a PSD pentru pedepsirea procurorilor oneşti.

Când veneau semnale de la CCR că se va respinge orice încercare privind eliminarea pensiilor speciale, PNL-iştii chiar jubilau. Aveau un pretext pentru a nu se lega de veniturile nesimţite ale celor din sistem.

Atunci când CEDO i-a dat dreptate Laurei Codruţa Kovesi care contestase o decizie a CCR, PNL-iştii iar  nu spuneau nimic.

PNL-iştii au reacţionat abia când CCR a invalidat-o pe Şoşoacă, care le afectează lor şansele electorale. Culmea, reacţia vine la un gest de igienă politică a CCR, evident că fără suport constituţional, dar când politrucii de acolo au judecat cu Constituţia pe masă?

Situaţia în care se află acum PNL în relaţia cu PSD îmi aminteşte perfect de un celebru citat al pastorului Martin Niemöller: „Când naziștii au venit să îi ia pe comuniști, n-am scos o vorbă. Nu eram comunist. Când i-au arestat pe social-democrați, am tăcut. Nu eram social-democrat. Când au venit să îi ia pe sindicaliști, nu am protestat. Nu eram sindicalist. Când au venit să îi ia pe evrei, nu m-am revoltat. Nu eram evreu. Când au venit să mă ia pe mine, nu mai rămăsese nimeni care să-mi ia apărarea.”

La fel ca pastoral luteran, PNL-iştii s-au trezit prea târziu (dacă s-au trezit cumva) faţă de ceea ce înseamnă cu adevărat nazismul. Pardon, PSD-ismul…

 

Autor
Etichete , ,
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

3 comentarii pentru acest articol

Regulare prin deregulare (bine făcută) a spus: (octombrie 9th, 2024 at 08:51 )

În încheierea textului este o greșeală: PSDismul e comunismul rebotezat și puțin remachiat; cu nazismul se aseamănă liberalismul, prin instituirea competiției sălbatice („deregulare”), considerarea omului drept resursă (nicio biserică sau instituție cu adevărat umanistă n-ar trebui să întrețină relații cu PNL), considerarea eficienței economice drept singurul criteriu de performanță în domenii precum sănătatea sau îngrijirea celor năpăstuiți (ai bani, trăiești, n-ai – vino când ai!). Nu că PSD-ul ar avea niște virtuți sociale și societale ieșite din comun! Sunt și ei făcuți din aceeași pastă de politruci inculți, care se deosebesc de secretarii de partid comunist de înainte de 1989 prin aceea că lăcomia a fost „deregulată”: furi cât poți, furi la infinit!, asta e deviza lor adevărată. Politica lor: să mintă, la fel, „deregulat”.
Pagubele produse de instituții care propagă neîncrederea și deznădejdea în popor, cum este această CCR, mereu compusă din comisari PSD-iști, sunt mai mari în viitor decât acel miliard de dolari împrumutat lunar de guvern. Pentru că ei asasinează viitorul, așa cum fac și zâmbetele tâmpe ale lui Ciolacu sau Ciucă.
Puțini au observat că șoșoaca ar fi trebuit de mult timp oprită, dar nu de instituții naționale, ci de poliția de circă.

Zdreanță a spus: (octombrie 9th, 2024 at 10:30 )

Principalele instituții cu putere decizională au făcut cu democrația ce au dorit ele .De cele mai multe ori au venit cu explicații sau argumente puerile care erau total străine realității din teren(chiar voinței poporului).Refuzul punerii în practică a demiterii lui Băsescu,împiedicarea reducerii numărului de parlamentari și cel mai important menținerea referendumlui la nivel consultativ fără a avea un rol decisiv în practică, sunt câteva din exemplele democrației de baltă din România.Klaus la putere cu PSD-PNL la guvernare a fost o pregătire pentru un viitor de genul :Lasconi președinte și psd -pnl+usr la guvernare.Cine mai face opoziție în România? Șoșo aut,Simeon dacă pierde se liniștește,poate UDMR?Toți trebuie să fim una,în gândire și acțiune ,în drumul nostru spre mult iubita lume nouă.

Daniel a spus: (octombrie 9th, 2024 at 11:34 )

Scorul electoral nu era problematic pentru PNL ei fiind convinși că vor fi la guvernare cu PSD doar în cel mai rău caz fiind nevoie și de UDMR pentru a forma o majoritate. Acum când există perspectiva ca Georgică să ajungă în turul 2 și să tragă partidul după el, a devenit posibilă și o eventuală înlocuire a PNL la guvernare prin activarea elementelor PSD-iste implantate în cadrul altor partide parlamentare. Astfel se ajunge în situația din 2000 când PSD deținea controlul absolut, baronii locali erau intangibili, justiția inexistentă iar șpaga ceva obișnuit. Pe deasupra această situație ne-ar prinde cu un baron local apropiat al interlopilor la CJ, lucru care nu a mai fost cazul de la Sipos încoace și atunci se știe foarte bine cum au evoluat lucrurile.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

MINA Pop-Up 3 octombrie - 12 ianuarie

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Lugojul se impune fără emoții pe terenul campioanei Cehiei

Prim-divizionara de volei feminin CSM Lugoj a debutat excelent în prima manșă a turului întâi din Challenge Cup. Echipa bănățeană a avut nevoie de doar 75 de minute pentru a trece de campioana Cehiei, VK Selmy Brno, chiar pe terenul acesteia. A fost un sec 3-0 pentru gruparea de pe malul Timișului, doar prima manșă...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Lugojul se impune fără emoții pe terenul campioanei Cehiei
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal

Economic vezi arhiva Economic

Constructorul clujean se poate apuca de lucrările de finalizare a noului drum de legătură Timișoara – A1/FOTO

Firma care a contestat și, în final, câștigat, licitația pentru realizarea lucrărilor neefectuate de fostul antreprenor pe drumul de legătură Timișoara (DN 69 – bifurcația spre Sânandrei) – A1, se poate apuca de construcție. Expertiza tehnică a celor efectuate de italienii cu acționariat chinez, Todini, care au fost dați afară de pe șantier pentru că...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Constructorul clujean se poate apuca de lucrările de finalizare a noului drum de legătură Timișoara – A1/FOTO

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, preşedinte al USR Timiş, se declară trist şi dezamăgit de opţiunea lui Alin Nica de a-l susţine pe Mircea Geoană la alegerile prezidenţiale. Fritz crede că demersul fostului său coleg de alianţă este oportunist, ca “să mai fie ceva”. Încă preşedintele CJ Timiş, Alin Nica, a afirmat, zilele trecute, că se...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Dominic Fritz, dezamăgit de oportunismul lui Alin Nica de a-l sprijini pe Mircea Geoană la prezidenţiale
Stabilirea prețurilor medii ale unor produse agricole și majorarea cu rata inflației a taxelor de interes județean vor fi supuse votului consilierilor județeni. Dar, până atunci, proiectele sunt în dezbatere publică. Consiliul Județean Timiș a lansat în data de 08.10.2024, în transparență decizională, conform Legii nr. 52/2003, trei proiecte de hotărâri. Primul dintre ele face...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Consiliul Județean Timiș cere părerea cetățenilor pe două proiecte de hotărâre
La finalul lunii octombrie a anului trecut, Guvernul României aproba memorandumul semnat de Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, și Péter Szijjártó, ministrul de Externe din Ungaria, pe tema deschiderii unui nou punct de trecere a frontierei dintre cele două țări. La Beba Veche – Kubekhaza. Pentru ca ideea să fie pusă în practică era necesară preluarea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Un nou pas spre deschiderea punctului de frontieră de la Triplex Confinium. Timișul are un nou drum național
Departamentul de Asistență Socială din cadrul Facultății de Sociologie și Psihologie de la Universitatea de Vest din Timișoara, în parteneriat cu Structura Timiș a Colegiului Național al Asistenților Sociali din România, a organizat Conferința cu angajatorii / supervizorii din serviciile sociale partenere în organizarea și efectuarea stagiilor de practică pentru studenții de la specializarea Asistență...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Studenții de la Asistență Socială s-au întâlnit, la Timișoara, cu angajatorii din sectorul  public
Firma care a contestat și, în final, câștigat, licitația pentru realizarea lucrărilor neefectuate de fostul antreprenor pe drumul de legătură Timișoara (DN 69 – bifurcația spre Sânandrei) – A1, se poate apuca de construcție. Expertiza tehnică a celor efectuate de italienii cu acționariat chinez, Todini, care au fost dați afară de pe șantier pentru că...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Constructorul clujean se poate apuca de lucrările de finalizare a noului drum de legătură Timișoara – A1/FOTO
Miercuri, 9 octombrie, în jurul orei 05:00, pompierii lugojeni au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință în localitatea Coșteiu. La locul evenimentului s-au deplasat o autospecială de primă intervenție si comandă și două autospeciale de stingere, un echipaj SMURD și o ambulanță SAJ cu medic, precum și pompierii voluntari...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Incendiu devastator în Coşteiu! O persoană şi-a pierdut viaţa
Două tinere care s-au luat la bătaie ”din dragoste” în zona Badea Cârțan, au fost despărțite de polițiștii locali. Una dintre ele şi-a scos rolele din picioare pentru a-și lovi adversara, dusă ulterior cu Ambulanţa. Polițiștii locali din cadrul Compartimentului Poliția Piețelor, aflați în serviciu în zona Badea Cârțan, au observat ieri, în jurul orei...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Dragoste cu năbădăi. Două tinere s-au luat la bătaie pentru un iubit comun, fiind oprite de poliţiştii locali
Muzeul Național de Artă Timișoara a fost finalist în competiția internațională a muzeelor de artă europene, organizată de European Museum Academy în colaborare cu The A. G. Leventis Foundation și The Leventis Municipal Museum of Nicosia, Cipru. Delegația Muzeului Național de Artă Timișoara a participat la Conferința European Museum Awards (Museums EMA Annual Conference &...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Muzeul Național de Artă Timișoara, finalist în cadrul unei importante competiții internaționale
Top