Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii organizează concursul deschis pentru ocuparea a două poziţii, în cadrul Consiliului Director. Termenul limită pentru depunerea dosarelor este 18 martie. Este vorba de un reprezentant al sectorului cultural instituțional, respectiv al scenei culturale independente și al sectorului Industriilor Culturale și Creative. „Pentru cele două poziții pot aplica…
Unul cu Steinmeier, altul cu Nasleu. Timişoara între “colonia” europeană şi lumea interlopă

Vineri, Timişoara a fost vizitată, la invitaţia primarului Dominic Fritz, de preşedintele Germaniei, Frank Walter Steinmeier. A fost prima vizită a unui şef de stat în Timişoara după mai bine de 20 de ani, în 2001 ajungând aici Regina Beatrix a Ţărilor de Jos. Şi, anecdotic, a fost primul şef de stat de limbă germană…
Citeşte tot articolul
Citeşte şi următoarele articole de acelaşi autor:
România, în metastază. „Medicii” recomandă vitamina C

Cine crede că greva profesorilor va avea o rezolvare imediată negociată la o cafea și o oranjadă de politicieni și liderii sindicali se înșeală amarnic. Sunt argumentații pertinente și de valoare observate din ambele unghiuri ale parteneriatului social, ba chiar și privind din societatea civilă oarecum neutru. Categoric, unii profesori sunt prost plătiți. Se vorbește…
Citeşte tot articolul
Citeşte şi următoarele articole de acelaşi autor:
Ciolacu, protestele şi pensiile speciale

Începutul lunii februarie. Premierul Nicolae Ciucă şi ministrul de Interne, Lucian Bode, iniţiază un proiect de lege prin care se înăspresc pedepsele pentru cei care fac proteste de stradă. Mai exact spus, pentru „atingeri grave aduse demnităţii persoanelor” se poate ajunge la închisoare. Cum mar veni, dacă strigi că “doctor Bode” este un plagiator, se…
Citeşte tot articolul