Arhiva pentru eticheta: conservare

Solutie extrema pentru salvarea Bailor Turcesti! S-ar putea ajunge la blocarea lucrarilor / FOTO

Solutie extrema pentru salvarea Bailor Turcesti! S-ar putea ajunge la blocarea lucrarilor / FOTO

Protestul pentru salvarea Băilor Turcești din Piața Libertății, convocat pe Facebook, s-a ținut, joi după-amiază, pe o ploaie mocănească. Oamenii au cerut primăriei să nu permită îngroparea vestigiilor și sunt dispuși chiar să împiedice lucrările! Primarul Nicolae Robu spune că n-are cum să schimbe soluția propusă de specialiști.

Baile Turcesti din Piata Libertatii nu raman la vedere! Cand vor fi bani, vor putea fi expuse

E oficial: Băile Turcești din Piața Libertății vor fi îngropate din nou și marcate doar în pavaj! Ele vor fi acoperite, printr-o soluţie de protejare in situ reversibilă, care va permite, cândva, expunerea lor integrală. Acum nu sunt bani pentru așa ceva.

Peste doua luni aflam ce se intampla cu vestigiile din Cetate! De conservat, probabil abia la anul

Avem vestigii în zona Cetate, dar nu știm pentru cât timp. După ce au stat deja luni bune la voia capriciilor vremii, acestea vor rămâne în același stadiu minimum încă jumătate de an. Primăria a atribuit, în sfârșit, contractul de punere în valoare a acestora, dar proiectul are termen de execuție opt luni. Cel puțin!

Mosiu vrea schimb de terenuri pentru stavilarul din Piata 700

Ministerul Culturii a decis conservarea unei mici părţi a vestigiilor descoperite în apropierea Pieţei 700. Aceasta va fi scoasă la suprafaţă şi expusă într-o piaţetă, în faţa clădirilor City Business Centre. Consilierul local PDL Simion Moşiu este total împotriva acestei măsuri și are o altă propunere.

Top