Arhiva pentru eticheta: descentralizare

Descentralizarea are termen pana miercuri! Grindeanu: E primul pas concret

Descentralizarea are termen pana miercuri! Grindeanu: E primul pas concret

Strategia de descentralizare este pe site-ul Ministerului Dezvoltării şi ar trebui adoptată până la şedinţa de guvern de miercuri. Declarația îi aparține premierului Sorin Grindeanu, care spune că descentralizarea înseamnă deopotrivă forţă mai mare către autorităţile locale, dar şi responsabilitate mai mare.

Descentralizarea, pe repede inainte: o ora si jumatate de discutii, la Timisoara

Timișorenii interesați de un subiect care a făcut multă vâlvă în ultimii ani sunt așteptați vineri, 18 martie, la CJ Timiș. Aici are loc o discuție pe tema „Descentralizarea României – între putință și neputință”, la care sunt invitați să participe reprezentanți ai administrației locale, universitari, politicieni și oameni de afaceri.

Banatenii ar fi mai motivati, daca banii lor nu s-ar duce la Bucuresti

Dacă banii bănățenilor ar rămâne în proporție mai mare acasă, oamenii s-ar simți mult mai motivați și asta ar genera dezvoltare economică. Asta crede consilierul județean liberal Marian-Constantin Vasile, care acuză guvernarea PSD că pune piedici descentralizării și lasă administrațiile locale să se îndatoreze masiv.

Sefii de deconcentrate supuse descentralizarii vor fi demisi

Toți șefii instituțiilor deconcentrate care vor trece în subordinea autorităților județene, în urma procesului de descentralizare, vor fi puși pe liber. Acest lucru se va întâmpla până cel tâziu la data de 1 ianuarie 2014. După această zi vor fi organizate concursuri pentru ocuparea funcțiilor în cauză, se arată în proiectul de lege privind descentralizarea țării.

Liviu Dragnea vrea sa le umfle muschii lui Bojin si Robu

Puterile președintelui CJ Timiș, Titu Bojin, și ale primarului Nicolae Robu vor crește mult, în cazul în care un proiect legislativ pregătit de vicepremierul Liviu Dragnea va fi pus în practică. Bojin va deveni șef peste mai multe instituții deconcentrate, va primi bazele sportive de la Ministerul Tineretului și Sportului, în timp ce Robu va avea în subordine Poliția Rutieră.

Top
WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com