Arhiva pentru eticheta: incepe

La Garana incepe… jazz-petrecerea de majorat!

Festivalul de jazz din Poiana Lupului începe joi seară, într-o atmosferă mai altfel, pentru că doar o singură dată „copilul” face 18 ani. Cu un line-up impresionant, în același decor pitoresc, Gărâna Jazz Festival așteaptă mii de oameni care să se bucure de o „felie” consistentă din tortul – muzical, desigur – aniversar.

Primele doua cladiri reabilitate exclusiv din banii primariei intra in lucru in acest an!

Două clădiri din centrul istoric vor intra în reabilitare în acest an, cu bani de la bugetul local. Proiectele vor să fie validate în perioada imediat următoare, după ce la dosare vor fi depuse clarificările necesare. Este vorba de un imobil din Piața Unirii și unul din apropierea Pieței Mărăști. Primăria plătește integral costurile, după care recuperează, în zece ani, 80% din sumă de la proprietari.

lumina Pasti

A inceput Postul Mare

Creștinii ortodocși au intrat luni în cel mai greu post din an. Postul Paștelui – sau Postul Mare – se încheie abia pe 19 aprilie, fiind cel mai aspru dintre cele patru posturi de durată de peste an ale Bisericii Ortodoxe. Catolicii intră în post în Miercurea Cenușii. În acest an, ortodocșii și catolicii vor celebra Paștele împreună, la fel ca în 2010 și 2011.

Incepe Programul „Rabla”

Programul „Rabla” pe anul în curs începe luni, prin înscrierea şi validarea colectorilor şi producătorilor. Bugetul prevăzut pentru acest an este de 114 milioane de lei, iar cuantumul primei de casare rămâne același, adică 3.800 de lei.

A inceput Postul Pastelui

Creştinii ortodocşi intră, de luni, în Postul Mare, cel dinainte de Paşte. Învierea Domnului va fi celebrată, în acest an, pe 15 aprilie. Postul durează șapte săptămâni și este foarte sever, cu doar două dezlegări la pește.

Joi, prima zi de jazz in Poiana Lupului

Ediţia a XV-a a festivalului de jazz de la Gărâna stă să înceapă. În perioada 21 – 24 iulie, Poiana Lupului devine, din nou, gazda perfectă a concertelor şi evenimentelor atât de aşteptate an de an. Dacă mergeţi, nu uitaţi să vă luaţi cu dumneavoastră buna dispoziţie, prietenii, dar şi… haine groase şi pelerine impermeabile. Tradiţia e clară: dacă nu plouă cel puţin o dată, festivalul nu e complet!

Top