O echipă româno-germană, formată din arheologi și geografi, pleacă, de la Timișoara spre… capătul lumii. De fapt, până în Kârgâzstan, în Asia. E prima expediție științifică internațională pusă la cale de Muzeul Național al Banatului. Va dura două luni, nu e lipsită de pericole și își propune să găsească acolo… români.
Jucării pentru copiii de toate vârstele, în mansarda Bastionului Theresia / FOTO
Titirobil, Cutia Magică, Dacii și Romanii, Păcălici. Soldăței. Cățeluși de cauciuc. Șah și moară. Și câte și mai câte. Sunt peste 600 de jocuri și jucării în mansarda Bastionului Theresia, unde vizitatorul poate face o călătorie cât se poate de plăcută în lumea copilăriei.
Povești cu jucării, în Bastionul Theresia. Expoziție pentru copiii din noi
Vă mai amintiți ursulețul de pluș preferat? Sau păpușa de care nu vă despărțeați nici în somn? Sau mașinuțele cu care vă jucați sub masă pe covor? Oare când au apărut jucăriile? Cu ce s-au jucat părinții și bunicii? Veți găsi niște răspunsuri săptămâna viitoare, la Muzeul Banatului, unde va fi deschisă o expoziție specială.
Rondul de noapte, în Bastionul Theresia. E Noaptea Muzeelor.
Dacă e mai, e Noaptea Muzeelor! Se întâmplă și la Muzeul Național al Banatului, sâmbătă, 19 mai, între orele 20 și 1. Vizitatorii vor avea parte de un „rond de noapte”, care include mai multe colecții, dar și spectacole de reconstituire istorică în acorduri de muzică medievală.
Evul Mediu din estul si centrul Europei, in conferinta in Bastionul Theresia
Muzeul Național al Banatului organizează, în perioada 25-27 octombrie, conferința internațională „Politică şi societate în Europa sud-estică şi centrală (secolele XIII – XVI)”. Dezbaterile vor fi structurate pe două secţiuni, istorie şi arheologie.