Arhiva pentru eticheta: oscar berger

Un an fara Oscar Berger

Un an fara Oscar Berger

Pe 23 august 2013, Timișoara a devenit mai săracă: Oscar Berger, unul dintre ultimii ei mari boemi, a plecat puțin dintre noi. Avea 66 de ani și, cu doar câteva săptămâni înainte, zburase pentru prima data cu motodeltaplanul. Zborul era una dintre pasiunile lui, așa cum era – și a rămas până în ultima clipă – presa. Jurnaliștii timișoreni au cerut CL i se acorde titlul de cetățean de onoare, dar solicitarea lor n-a ajuns încă de pe mesele aleșilor locali.

Nesimtire cu premeditare: vrei Oscar Berger, primesti la pachet si Bogdan Herzog

Că titlul de „Cetățean de onoare” al Timișoarei s-a demonetizat încă din timpul primarului Gheorghe Ciuhandu e un lucru arhi-cunoscut. Însă faptul că pe piață există o adevărată inflație de „cetățeni de onoare” e una. Iar să se ajungă până acolo încât consilierii locali să-și „onorifice” rudele, deja e cu totul alta. Că parcă acolo s-a ajuns.

primaria timisoara

Nu s-a putut cand traiau, s-ar putea macar post-mortem: Oscar Berger si Bogdan Herzog, cetateni de onoare

Peste 150 de semnături, provenind din toată mass-media timșoreană, au fost depuse la primărie, sub forma unei adrese oficiale prin care se solicită Consiliului Local al Municipiului Timișoara acordarea titlului de Cetățean de Onoare, post-mortem, pentru doi oameni de presă care au marcat istoria recentă a orașului de pe Bega. Este modul în care breasla jurnaliștilor vrea să onoreze amintirea lui Oscar Berger și a lui Bogdan Herzog, plecați dintre noi anul trecut.

La revedere, Oscar Berger!

UPDATE: Ceremonia funerară va avea loc duminică, la ora 12, la Capela nr. 2 din cimitirul din Calea Șagului. Oscar Berger, unul dintre ultimii mari boemi ai Timișoarei, a murit vineri dimineață. Regizor și ziarist, un personaj pe care, odată ce l-ai cunoscut, n-aveai cum să-l uiți, el s-a luptat, în ultimii ani, cu o boală cruntă și, obosit, a plecat să se odihnească un pic.

Puteti deveni actionari la ziarul „Timisoara”!

Ziarul „Timișoara”, primul cotidian din România născut după evenimentele din decembrie 1989, cu ediţie tipărită continuă până în prezent, este oferit spre subscripție publică. Oscar Berger a ales, cu mare greutate, această variantă, pentru a nu fi obligat să întrerupă apariția „copilului său de suflet”.

Top