Arhiva pentru eticheta: rauri

Putem sta linistiti, sarbii se ocupa de raurile comune de la granita cu Romania

Putem sta linistiti, sarbii se ocupa de raurile comune de la granita cu Romania

Specialiştii din domeniul apelor din zona Banatului şi au verificat, în zona de graniţă, instalaţiile hidrotehnice din Serbia. Având în vedere că numeroase ape au cursul de curgere pe teritoriul ambelor ţări, nefuncţionarea acestor instalaţii poate afecta atât teritoriul României, cât şi cel al Serbiei.

Apele si digurile din Banat, verificate de specialisti sarbi si romani

Toate râurile şi construcţiile hidrotehnice aferente din zona de graniţă a Banatului sunt verificate în aceste zile de echipe de specialişti români şi sârbi. Caraşul, Vicinicul, Bârzava, Timişul şi Bega Veche sunt în atenţia acestora, operaţiunea fiind prevăzută de un acord semnat încă din anul 1955.

Inca o noapte cu cod galben de inundatii

Hidrologii au emis, duminică seară, o nouă avertizare care vizează județele din vestul țării. Până la ora 3 a dimineții de luni se vor înregistra scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu posibile efecte de inundații locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de inundații.

Cod galben de inundatii pe Bega si Bega Veche

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, vineri, un cod galben de inundații care vizează mai multe râuri din judeţele Caraş-Severin, Timiş, Hunedoara şi Arad. Avertizarea este valabilă până duminică, la ora 18. Sunt sub cod galben râurile din bazinele hidrografice Bega Veche, Bega – curs superior şi mijlociu (judeţul Timiş),

Top