Acţiunile comune desfăşurate de specialiştii români şi sârbi în domeniul amenajărilor hidrotehnice au continuat în perioada 8-11 octombrie. Au fost organizate verificările de toamnă a obiectivelor de interes comun româno-sârbe, pentru apărarea împotriva inundaţiilor şi gheţurilor pe teritoriul românesc. Aceste verificări se realizează în conformitate cu Regulamentul comun de apărare împotriva inundaţiilor şi gheţurilor pe…
Efectele codului roșu de inundații, în Timiș: case și gospodării inundate, persoane evacuate. Se construiesc diguri de apărare
Efectele codului roșu de inundații sunt tot mai vizibile în județul Timiș. Pompierii, alături de reprezentanți ai Administrației Bazinale de Apă Banat (ABA Banat), intervin pentru a scoate apele din curți și gospodării, pentru a evacua persoane din calea apelor sau pentru a forma diguri de apărare. În cinci localități din județ au fost înregistrate…
Digurile și nodurile hidrografice din Banat sunt sigure în caz de inundații
Au avut loc verificări de toamnă la lucrările cu rol de apărare împotriva inundaţiilor de pe teritoriul României, efectuate de o comisie româno-sârbă.
Apele si digurile din Banat, verificate de specialisti sarbi si romani
Toate râurile şi construcţiile hidrotehnice aferente din zona de graniţă a Banatului sunt verificate în aceste zile de echipe de specialişti români şi sârbi. Caraşul, Vicinicul, Bârzava, Timişul şi Bega Veche sunt în atenţia acestora, operaţiunea fiind prevăzută de un acord semnat încă din anul 1955.
Timisul are nevoie, de la Bucuresti, de sase milioane de euro pentru lucrari post-inundatii
Precipitațiile abundente de la finele lunii iulie au avut efecte dezastruoase asupra județului Timiș. Sute de gospodării au fost afectate de inundații, iar digurile, albiile și malurile râurilor Bârzava și Moravița au fost și ele distruse. Acum este nevoie de reparații majore pentru a proteja populația din zonă, dar bani nu sunt. Ar fi nevoie de șase milioane de euro, care trebuie alocați de la București.