În timp ce guvernanții fac tot posibilul pentru a scoate infractorii din pușcării și a da legi în favoarea borfașilor, românii continuă să moară în spitale insalubre din nepăsare și nesimțire. Unul dintre ei este Călin Fărcaș care, deși avea banii necesari unui transplant, a murit fiindcă România n-a mai avut un acord cu Eurotransplant.
100 de persoane, la handbal pentru Mariuca! Si tu o poti ajuta pe micuta bolnava de leucemie
Sala Banu Sport a fost gazda unui eveniment aparte. Este vorba despre un meci de handbal în scop nobil. Grupul Mămicile Mai Tari ca Google (MMTCG) a intrat în teren, pentru a fi alături de Măriuca, o fetiţă bolnavă de leucemie, care are nevoie de transplant.
Inima unui tanar de 27 de ani mort la Timisoara, transplantata la Targu-Mures
A murit la numai 27 de ani, dar va salva o altă viață. Un tânăr de 27 de ani s-a stins la Clinica ATI a Spitalului Județean, iar familia lui și-a dat acordul pentru prelevarea organelor. Inima sa va fi transplantată, la Târgu-Mureș, unui bărbat care are cord artificial.
Transplant de ligamente in premiera, la Spitalul Militar
Medicii ortopezi de la Spitalul Militar din Timişoara au făcut primul transplant de ligamente prin programul Ministerului Sănătăţii. O astfel de intervenţie a mai fost făcută acum câţiva ani, însă operaţia de marți este prima de când spitalul a primit acreditarea pentru prelevare şi transplant de ţesut osos şi tendinos.
Cazul Arsinel a scazut numarul operatiilor de donare de organe
Numărul transplanturilor de organe a crescut, în România, în ultimii șase ani, după ce s-a atins o rată de cinci donatori la un milion de locuitori. Medicii atrag, însă, atenţia că necesităţile sunt mult mai mari. Peste 3.600 de persoane se află pe listele de aşteptare, majoritatea având nevoie de transplant de rinichi sau de inimă. În ultima lună, după scandalul Arsinel, numărul donatorilor s-a redus la jumătate.
Paradoxul Timisoarei: codasa la transplanturi, fruntasa la prelevari de organe
În fiecare an, în 14 mai, în România este marcată Ziua Națională a Transplantului de Organe. Inițiativa aparține Fundației pentru Transplant, ale cărei date arată că țara noastră ocupă penultimul loc în Europa în privinţa numărului de donatori. La Timișoara nu se face, în momentul de față, niciun fel de transplant.
Inca un concert pentru Bianca Novac
Un nou eveniment organizat în sprijinul Biancăi Novac, tânăra care suferă de o boală rară a sistemului cardio-vascular, are loc vineri, de la ora 14. Pentru a putea supraviețui, Bianca are nevoie de un transplant de inimă.
Prelevare de organe la Timisoara
Prima prelevare de organe din 2012 de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Timișoara are loc marți dimineață. Donatorul este un tânăr de 19 ani, din Hunedoara, victimă a unui accident rutier.
Vor sa salveze mai multe vieti, dar au nevoie de ajutor
Medicii timișoreni care au realizat, în 2011, un număr record de prelevări de organe, spun că ar putea ajuta mult mai multe persoane. Au nevoie însă de implicarea Agenției Naționale de Transplant. Pe de altă parte, de anul viitor, la Timișoara se vor face, din nou, transplanturi de rinichi și cord.
Timisoara va avea banca de tesuturi
Prima bancă de ţesuturi din România care va funcţiona în afara Bucureştiului va fi ridicată în apropierea Spitalului Judeţean. Acest demers reprezintă o urmare firească a reuşitelor în domeniul prelevării de organe, SCJUT înregistrând performanţe neegalate în ţară.
O noua prelevare de organe la Spitalul Judetean
A patra operaţie de prelevare de organe din acest an de la Spitalul Judeţean din Timişoara are loc înainte de finalul lunii ianuarie. Ultima intervenţie a avut loc acum mai puţin de două săptămâni.
A doua prelevare de organe din 2010 la Judetean
La numai cinci zile de la prima prelevare de organe din anul 2010, medicii timişoreni operează din nou în această noapte. Anul trecut, la Timişoara au avut loc 15 astfel de intervenţii.