Vine Paștele ortodox, iar centrele temporare de sacrificare a mieilor au fost deschise. Unde sunt acestea? Puteți vedea în acest material. În plus, președintele Comisiei de Agricultură din Consiliului Județean Timiș, medicul veterinar Narcis Bobic, face câteva precizări pe care crescătorii de animale sunt obligați să le respecte și este indicat să se țină cont de ele și de către cumpărător, pentru propria siguranță.
În primul rând trebuie să vă asiguraţi că mieii au fost sacrificăți într-unul dintre centrele temporare de sacrificare a mieilor, spune medical veterinmar Narcis Bobic. Aceste puncte temporare de sacrificare în care crescătorii de ovine pot sacrifica mieii trebuie să respecte condiţiile generale şi specifice de igienă, bunăstare a animalelor şi gestionare a subproduselor de origine animală nedestinate consumului uman stabilite de legislaţia sanitară veterinară. “În aceste puncte de comercializare şi sacrificare vor putea fi vânduţi şi tăiaţi numai mieii crotaliaţi, ce trebuie să fie însoţiţi de toate documentele sanitar-veterinare impuse de legislaţia în vigoare. Sacrificarea mieilor destinați consumului familial în perioada premergătoare sărbătorilor Pascale se va face numai în centrele de sacrificare temporară și în abatoarele autorizate sanitar veterinar din județul Timiș. Carnea de miel obţinută în centrele de tăiere provizorii va fi comercializată atât la fața locului cât și în halele agroalimentare autorizate sanitar-veterinar aparțînând de primăriile respective, fiind interzisă comercializarea în unităţile de vânzare cu amănuntul înregistrate sanitar-veterinar”, a transmis Bobic.
Adresele centrelor temporare pentru sacrifcarea mieilor din județul Timiș, care funcționează în perioada 15-28 aprilie, în intervalul orar: 70:00-17:00 sunt:
Remetea Mare, nr 183, proprietar Graur Luminița;
Colonia Bulgară, nr 280, proprietar Cornea Mircea;
Gad, nr 175, proprietar Hinsa Simion Constantin;
Colonia Bulgară, nr 24, proprietar Hinsa Dumitru;
Igriș, nr 137, proprietar Fărcaș Leon;
Valcani, nr 430, proprietar Dulău Vasile;
Cadăr, nr 13, proprietar Zeic Stelan;
Ivanda, nr 366, proprietar Banciu Maria;
Duboz, nr 24, Hinsa Mihai;
Iecea Mare, nr 327, proprietar Danuletiu Daniela;
Pădureni, nr 50, proprietar Ogirtin Ovidiu;
Chişoda, nr 5, proprietar Minzat Floare;
Sânandrei, nr 58, proprietar Bija Nicolae;
Becicherecu Mic, nr 469/c, proprietar Radutiu Gheorghe;
Percosova, nr 11, proprietar Taban Ionică;
Becicherecu Mic, nr 4, proprietar Salcu Nicolae;
Uliuc, nr 21, proprietar Radu Elena;
Unip, nr 1, proprietar Vulc Maria;
Dragșina, nr 129, proprietar Șerb Culita;
Jebel, nr 58, proprietar Mateu Flavia;
Foieni, nr 515, proprietar Moldovan Ioan;
Bărăteaz, nr 8. proprietar Nicoară Ioan;
Săcălaz, nr 302, proprietar Suingiu Gabriel;
P-ţa Făget, proprietar Primăria Făget;
Comloşu Mare, nr 1233, proprietar Lal Paraschiva;
Şemlacu Mare, nr 56, proprietar Bîrsan Pavel.
„Este foarte important să fim atenți la carnea pe care o cumpărăm pentru că au fost confirmate cazuri de scrapie în județele Argeş, Caraş-Severin, Constanţa, Sibiu, Hunedoara, acesta fiind și motivul monitorizării circulației pe teritoriul național a ovinelor și caprinelor destinate sacrificării, respectiv a întregului traseu de la ferme sau exploatații de origine către abatoare autorizate sanitar-veterinar”, mai spune Narcis Bobic.
Comentarii prin facebook