UPDATE. Votul în Timiș s-a încheiat: la închiderea urnelor au votat 52,96% din cetăţeni la europarlamentare, 47,94% la Referendum

Prezența la vot

vot

Peste 7700 de timişeni au votat până la ora 8 a dimineţii în cadrul scrutinului pentru alegerile europarlamentare, arată datele Biroului Electoral Central, în timp la Referendum au ştampila pe cele două buletine peste 6700 de persoane.

Conform primei raportări transmise de Biroul Electoral Central, în judeţul Timiş până la ora 8.00 votaseră 7749 de persoane, adică 1,23% din totalul celor cu drept de vot. Pe listele permanente au ales 5845 de persoane, dar remarcăm numărul mare de persoane pe listele suplimentare, 1901 de persoane. Au fost trei persoane care au solicitat şi votat cu ajutorul urnei mobile.

În ceea ce priveşte Referendumul, datele arată că au votat în Timiş, până la ora 8, 6775 de cetăţeni, adică 1,08% din persoanele cu drept de vot. 5052 de votanţi şi-au exprimat opţiunea pe listele permanente, 1721 pe liste suplimentare şi două persoane în urna mobilă.

UPDATE 1. La ora 9 prezenţa la urne a urcat la 3,1% la europarlamentare şi 2,7% la Referendum

Numărul locuitorilor din Timiş care au decis să meargă deja la cabinele de vot a ajuns la ora 9 la 19.415, adică 3,10%. Un număr de 15.015 de persoane au votat pe listele permanente, iar numărul celor care au votat pe listele suplimentare creşte din nou în judeţ, ajungând la 3497.
La Referendum au votat mai puţini alegători, 16.899, adică 2,7%. Pe listele permanente au ales să răspundă la cele două întrebări pe teme de justiţie 13.728 persoane, iar pe listele suplimentare 3.169.

UPDATE 2. La orele prânzului peste o sută de mii de timişeni se prezentaseră deja la urne

Un număr de 120.729 de persoane se prezentaseră deja la cabinele de vot din Timiş în cadrul scrutinului care va stabili parlamentarii care vor reprezenta România în Parlamentul European. Aceasta reprezintă 19.29% din totalul persoanelor cu dept de vot din judeţ. 102.613 cetăţeni votaseră pe listele permanente sau speciale, 18.054 pe listele suplimentare, iar 62 de alegători au cerut prezenţa urnei mobile. Remarcăm din nou prezenţa numeroasă a votanţilor pe listele suplimentare, de altfel, în Timişoara secţiile deschise în Complexul Studenţesc au cel mai mare număr de astfel de alegători, fiind vorba de studenţi. Aici, Biroul Electoral Judeţean a decis transferul urgent a unor buletine de vot suplimentare, prin transfer de la alte secţii, pentru că numărul celor disponibile pentru cei care doresc să voteze se apropie de sfârşit.

În cadrul Referendumului pe teme de justiţie convocat de Klaus Johannis, 106.366 timişeni, adică 16,99%, deciseseră să-şi exprime opţiunea pe buletinele de vot. Un număr de 89.853 persoane de pe listele permanente votaseră la Referendum, alte 16.479 pe listele suplimentare şi 34 cu ajutorul urnelor mobile.

UPDATE 3. Judeţele cu prezenţă masivă la vot şi opţiuni de stânga , depăşite de cele cu opţiuni dreapta şi prezenţă scăzută la precedentele scrutinuri

Ceea ce ne obişnuiserăm să vedem la diferite alegeri, ca anumite judeţe cunoscute cu opţiuni de stânga ale votanţilor, dar cu prezenţă masivă la urne, iată că se schimbă şi judeţele cu prezenţă mai scăzută la cabinele de vot, inclusiv Timişul, au un număr tot mai mare de electori care vor să aleagă. În cel mai vestic judeţ al ţării au ajuns la cabinele de vot 32,35% din total, adică 202.479 alegători, dintre care 169.282 pe liste permanente, 32.971 pe liste suplimentare, respectiv 226 cu urna mobilă. La nivel naţional votaseră 31,29%, iar lider naţional este Ilfov, cu 38,32%, urmat de Cluj, cu 37,60%, Sibiu, cu 36,12%, Braşov, 36,01%. Teleormanul lui Dragnea, liderul absolut al prezenţei la vot la alte scrutinuri, a coborât la jumătatea clasamentului, cu o prezenţă de 31,12%

Raportările de la ora 16 oferite de Biroul Electoral Central, referitor la Referendum, arată că în cel mai vestic judeţ al ţării au fost la urne 29,16% dintre alegători, adică 182.485 votanţi, dintre care 151.532 pe listele permanente, 30.786 pe liste suplimentare şi 167 cu urna mobilă. La nivel naţional, pe primul loc se află Clujul, cu 34,68%, urmat de Sibiu, cu 33,94%, şi Ilfov, cu 33,88%. Timişul e în top, pe locul 8, toate judeţele fiind peste media naţională, care e puţin peste 26%. La celălalt capăt al clasamentului, Teleormanul cade pe penultimul loc al clasamentului (!!!), cu 19,04%, semn că tendinţa imprimată de PSD, de a nu se vota la Referendum, se respectă cu sfinţenie.

UPDATE 4. Referendumul pe temele din justiţie a fost validat în Timiş, la alegerile europarlamentare judeţul este peste media naţională.

Indiferent de rezultatele care vor fi înregistrate la cele două întrebări puse de preşedintele Klaus Iohannis pe teme de justiţie, Referendumul a depăşit în Timiş pragul de voturi necesar pentru validarea plebiscitului. Astfel, la ora 18, datele de la Biroul Electoral Central arată că la Referendum, în Timiş şi-au exprimat opţiunile un număr de 231.288 persoane, adică 36,96% din total, adică ncesarul pentru validare.

La alegerile pentru Parlamentul European prezenţa la vot a fost şi mai mare, adică 257.710 persoane, reprezentând 41,18 % din total alegători. Surpriza cea mai mare este prezenţa masivă la vot a oamenilor, Timişul este în acest moment peste media naţională, care este de 39,01%, ceea ce reprezintă o diferenţă clară faţă de lipsa de interes de la scrutinurile precedente. Un număr de 7,1 milioane de români au votat până la ora 19 în secţiile de votare din ţară. De asemenea, în străinătate au votat deja 237.693 cetăţeni români, dar cozile la secţiile din Europa sunt de zeci de metri. În acest moment se cere insistent prelungirea orei de închidere a urnelor din ţările bătrânului continent.

UPDATE 5. Votul s-a încheiat în judeţul Timiş. Prezenţă neaşteptat de ridicată la vot

Urnele s-au închis fără incidente majore în judeţul Timiş. La finalul zilei de vot, un număr de 331.327 persoane au fost înregistrate la cele 499 secţii de votare exprimându-şi o opţiune pentru candidaţii la Parlamentul European. Dintre aceştia 271.464 persoane au votat pe listele permanente, 58.951 pe liste suplimentare şi 1.007 cu ajutorul urnei mobile. 

La votul pentru referendumul pe teme de justiţie au votat 299.986 persoane, adică 47,94%. Un număr de 244.190 de persoane au votat pe listele permanente, 54.937 pe liste suplimentare, iar 876 cu ajutorul urnei mobile.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

1 comentariu pentru acest articol

wtdg a spus: (mai 26th, 2019 at 10:23 )

Destul de mare numarul cvelor care au fost la vot si au refuzat votul pentru referendum.
Votarea de azi va fi si un recensamant al hotilor din Romania, cei care desi au mers la vot nu au votat impotriva hotiei.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

aeroportul-timisoara-stuttgard

Administratie vezi arhiva Administratie

gauss-topografie-timisoara_728x90px

Politica vezi arhiva Politica

CCIAT, misiune economică în SUA

Sport vezi arhiva Sport

Iulius Town

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Distracţie pentru toată lumea, în acest weekend, la Iulius Town

Cel mai important centru comercial din Timişoara îşi aşteaptă clienţii cu oferte de distracţie pe placul tuturor. În acest weekend prelungit, Iulius Town își întâmpină clienții cu târguri tematice, sesiuni prelungite de shopping și concursuri la patinoar, dar și ateliere de creație pentru prichindei. De vineri până duminică inclusiv, în perioada 24 – 26 ianuarie...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Distracţie pentru toată lumea, în acest weekend, la Iulius Town

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Primăria Timişoara mai încearcă o dată, a patra oară şi la şase ani de la lansarea ideii, să găsească o firmă dispusă să construiască două străzi, între blocuri, locaţia viitorului campus Lenau şi Penitenciarul Popa Şapcă. Iar pentru a atrage măcar interesul, aleşii locali au decis să adauge aproape o jumătate de milion de euro...
Citeşte tot articolul Citeste articolul După şase ani de încercări se caută din nou constructor pentru două străzi noi din zona Popa Şapcă

Albirea dentară

albirea dentara
Albirea dentară este una dintre cele mai frecvente manopere care se fac în ziua de azi în cabinetele de medicina dentară. Pentru ca albirea să fie corect efectuată,  trebuie însă ca înainte să fie tratate toate afecţiunile stomatologice prezente.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Albirea dentară
Accident cu victimă, sâmbătă seara, în localitatea timişeană Cărpiniş. O autospecială aparţinând Poliţiei de Frontieră, condusă de un angajat al instituţiei, a accidentat o femeie care traversa pe bicicletă pe trecerea de pietoni.   În cursul serii de sâmbătă, la ora 19:47,  A. B. G., angajat al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră,  din anul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Un poliţist de frontieră a accidentat grav o tânără,  pe trecerea de pietoni
Top