Nicolae Robu a decis: Tandemul prefect – subprefect trebuie format din „apolitici” PNL

Petre Ehegartner si Nicolae Robu

Petre Ehegartner si Nicolae Robu

Subprefectul Daniel Cristian Franţescu e un om cu care primarul Timişoarei, Nicolae Robu, nu a avut nicio divergenţă, dar odată ce se schimbă guvernul, e nevoie şi de oameni noi, cei în funcţie reprezentând vechea conducere a statului, spune liderul PNL Timiş. Aceasta chiar dacă partidul (ALDE) care l-a trimis pe „apolitic” pe funcţie a fost alături de liberali la dărâmarea Executivului Dăncilă.

Ideal ar fi o conducere a Prefecturii asigurată de un duet prefect – subprefect format din apolitici de la PNL, afirmă Nicoale Robu. Preşedintele PNL Timiş spune că odată venit guvernul Orban şi cei doi lideri administrativi locali ar trebui să fie din aceiaşi barcă în care se află şi cabinetul monocolor al liberalilor. Dacă despre prefect s-a pronunţat că trebuie să plece, considerând că un „apolitic” de la PSD nu poate rămâne pe funcţie, acum Robu a vorbit şi despre subprefectul Daniel Cristian Franţescu. Deşi despre prefectul de Timiş, Eva Andreaş, se ştie că nu a fost membră de partid niciodată, liderul PNL crede că nu e aşa, dar a spus că evită să se pronunţe pentru că s-ar putea să greşească. În ceea ce îl priveşte pe Franţescu, el a

fost trimis pe funcţie de ALDE, fosta formaţiune politică din arcul guvernamental şi care a întors armele, ieşind de la putere şi votând alături de PNL căderea Cabinetului Dăncilă. Dar aceasta nu reprezintă un impediment pentru ca postul să fie vacantat.

Instituţia Prefectului nu trebuie să fie una neutră, consideră Robu, care crede că se impune şi o schimbare a legislaţiei în domeniu, deşi chiar Uniunea Europeană ar fi cerut transformarea acestei funcţii, din una politică, în una de funcţionar. România e un stat independent şi care poate lua propriile decizii, crede Nicolae Robu.

„Nu am nimic cu domnul Franțescu. nu am avut nicio divergență cu dânsul. Când prefectul și subprefectul reprezintă și la nivel de instituție guvernul în teritoriu, e oare normal să ții în funcție aceleași persoane care au reprezentat guvernul anterior, cu care ai fost în confruntare? Domnul Franțescu a fost un om rezonabil, nu am avut niciun conflict cu dânsul. Totuşi, nu e normal să reprezinte aceleași persoane noul guvern. Ce înțeleg cetățenii din Timiș, dacă văd că la nivelul reprezentării guvernului sunt aceleași persoane care au fost și cu Guvernul Dăncilă. Asta e o Românie normală? Instituția Prefectului nu trebuie să fie o instituție neutră. trebuie schimbată legea. Nu cred că cineva ne obligă la a continua pe această linie. Nu e normală, e împotriva naturii. după părerea mea, nu e normal. Totuşi, nu vreau ca PNL să săvârșească vreun abuz față de nimeni”, a subliniat Robu.

Potrivit mai multor surse din interiorul PNL Timiş, în funcţia de prefect va fi numită Liliana Oneţ (a mai deţinut fncţia de subprefect în perioada 2012-2014.), iar scaunul de subprefect va fi ocupat de Petre Ehegartner, fost senator PNL, trecut la ALDE şi revenit la PNL.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole

aeroportul-timisoara-700x280-01

Administratie vezi arhiva Administratie

gauss-topografie-timisoara_728x90px

Politica vezi arhiva Politica

CCIAT, misiune economică în SUA

Sport vezi arhiva Sport

iulius-mall-timisoara-craciun_728x90

Social vezi arhiva Social