Stirile din ziua: 4 decembrie 2019

CSM Lugoj

Şi a fost victorie! CSM Lugoj a învins Dukla Liberec în debutul european

Şi a fost victorie! CSM Lugoj a învins Dukla Liberec în debutul european

Echipa de volei feminin CSM Lugoj a învins miercuri, pe teren propriu, formaţia cehă Dukla Liberec, cu scorul de 3-0, în manşa tur din faza 16-milor Challenge Cup. Bănăţencele au debutat astfel cu o victorie în primul lor meci european, într-o atmosferă deosebită făcută de fanii lugojeni.

baschet cupa romaniei

A plouat cu “triţe”! Leii din Banat, calificare facilă în turul 3 al Cupei României

A fost până la urmă un galop de sănătate pentru „Lei”. Baschetbaliştii bănăţeni s-au calificat la pas în turul 3 al Cupei României după ce au învins şi în retur SCM Galaţi. A fost 93-85 pentru SCM Timişoara, dar după un meci mai uşor decât o arată scorul, ecartul fiind la un moment dat de 22 de puncte.

DJ Bobo Diskoteca

Diskoteka 2020 – nume de top la Timișoara. Cum s-a hotărât DJ Bobo să vină la festival

În 2020 puteți da „rewind” la tinerețe. Diskoteka Festival vine din nou în oraș, cu cea de-a doua ediție, pe Stadionul ,,Dan Păltinișanu”, în perioada 1-3 mai. V-ați petrecut tinerețea și adolescența cu DJ Bobo, No Mercy, Las Ketchup, Snap si Technotronic? Veți petrece în 2020, cu ei, la Timișoara. Cum s-a hotărât DJ Bobo să cânte la Diskoteka?

masini in parcare

Municipalitatea somează centrele comerciale să nu mai blocheze maşinile în parcările proprii

Un nou scandal este pregătit să înceapă la Timişoara, între marile centre comerciale şi primărie. După ce în parcările aferente acestor unităţi comerciale a apărut practica blocării autovehiculelor care nu respectă regulamentele interne, Comisia de Circulaţie a municipiului Timişoara s-a întrunit de urgenţă şi cere oprirea acestor practici. În cazul nerespectării deciziei, ar urma retragerea avizelor pentru aceste incinte şi blocarea acceselor.

primaria timișoara

Timişoara urcă 37 de locuri în clasamentul mondial al inovării

Două oraşe româneşti au intrat într-un top mondial în domeniul inovării. Timişoara şi Bucureştiul fac parte din clasament, iar oraşul de pe Bega a urcat 36 de locuri în clasamentul respectiv, faţă de anul precedent. Deşi s-a mândrit cu acest clasament, primarul Nicolae Robu nu ştie pentru ce a ajuns Timişoara acolo, care ar fi criteriile de cuantificare.

Simonis si Dobra

Se fac jocurile şi în PSD Timiş. Alfred Simonis, mare favorit să preia preşedinţia organizaţiei

În prezent lider al Grupului social-democrat din Camera Deputaţilor, Alfred Simonis are prima şansă de-a ajunge preşedinte al PSD Timiş la alegerile care vor avea loc la începutul anului viitor. O funcţie pe care şi-o doreşte şi actualul preşedinte, Călin Dobra, şi, posibil, senatorul Eugen Dogariu. Un rol important în stabilirea viitorului preşedinte al filialei îl va avea şi fostul premier Sorin Grindeanu.

Podul Dragalina

Cele două poduri, Dragalina şi Eroilor, reabilitate din zona Gării au acum balustradă. Parţial

Cele două poduri reabilitate de Primăria Timişoara cu bani din programul guvernamental PNDL, deşi sunt circulabile, atât pentru pietoni, cât şi pentru vehicule, nu sunt finalizate, ele având termen de închidere a investiţiei anul viitor. Una dintre marile probleme, la reluarea circulaţiei, a fost lipsa unor balustrade, fiind instalate doar unele provizorii. Acum se lucrează la acestea.

Sună din nou alarmele în Timiș!

Astăzi, de la ora 10, în Timiș vor suna din nou alarmele. Va avea loc un nou exercițiu “Miercurea Alarmelor”. Va fi dată „alarma la dezastre”. Nu vă speriați, este doar un exercițiu. Astăzi, miercuri, 4 decembrie, la ora 10, sirenele din județ vor emite semnalul “Alarmă la dezastre”, care presupune iminența producerii unor calamități

Se lucrează pentru a face Bega navigabilă până în Serbia

Se fac demersuri, pe bani europeni, pentru a face Bega navigabilă. În județul Timiș și în localități din Serbia se derulează proiectul „Repararea infrastructurii de navigație a Canalului Bega”. O dată cu reabilitarea canalului vor prinde viață activitățile turistice și inițiativele publice și private. Proiectul, finanțat prin Programul de cooperare transfrontalieră INTERREG IPA România-Serbia 2014

Avarie majoră în Timișoara

Se taie apa caldă şi căldura pe un număr mare de străzi din Timişoara

Colterm anunţă că se va întrerupe apa caldă şi încălzirea pe un număr mare de străzi din Timişoara. Situaţia neplăcută apare ca urmare a necesităţii remedierii unei defecţiuni. În vederea remedierii acestei defecțiuni, compania de termoficare e nevoită să întrerupă furnizarea apei calde și a încălzirii la punctele termice PT 12, Siret, S. Titel, Plevna,

Mituri demontate despre contoarele inteligente

O privire mai atentă asupra contoarelor inteligente și a informațiilor care se vehiculează despre această tehnologie ne arată că există o mulțime de informații false și dezinformări care apar în jurul acestor contoare, inclusiv dacă sunt cu adevărat eficiente sau nu. Acesta este motivul pentru care ne-am decis să abordăm câteva mituri despre contoarele inteligente

cciat

Proiectul SIA VEST, derulat de Camera de Comerţ Timiş, continuă cu succes

Un număr de 24 de firme create în cadrul proiectului cu titlul „SIA VEST – Suport pentru Inițiative Antreprenoriale”, derulat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș sunt aproape de a primi şi ultima tranşă a finanţării nerambursabile acordate în cadrul proiectului. CCIA Timiş continuă activitatea de sprijinire a start-up-urilor finanțate în cadrul proiectului.

Top