Numită politic de PSD, Aura Danielescu contestă la CEDO… numirile politice din România

Aura Danielescu

Aura Danielescu

Schimbată de la vârful învăţământului din Timiş, Aura Danielescu nu se lasă şi vrea să conteste înlocuirea ei din funcţie la… CEDO. De asemenea, ea spune că va face o plângere la CNCD pentru discriminare pe motive politice. În urmă cu şapte ani, Aura Danielecu a fost numită şefa Inspectoratului Şcolar Timiş tot pe motive strict politice.

După şapte ani la conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş, Aurei Danielescu nu i-a mai fost prelungit mandatul care expira pe data de 22 martie. În locul ei fost numit fostul şef al ISJ Timiş din perioada guvernării PDL, consilierul judeţean PNL Marin Popescu. Deranjată de gestul ministrului Educaţiei, Monica Anisie, Danielescu i-a trimis acesteia o scrisoare deschisă, publicată de Cotidianul

„Pentru mine nu mai ești ministra mea. Ești un profesor și atât, o persoană care mi s-a adresat mie, pe nume, de atâtea ori și la care vreau să mă adresez la fel. Am văzut, de câteva minute, că ai decis să fiu eliminată din grupul ISG! Țin să-ți reamintesc că până duminică, inclusiv, ar fi fost normal să am acces. Nu s-a produs încă predarea/primirea și actul oficial nu a ajuns la ISJ, nici pentru mine și nici pentru Popescu. Ar trebui să nu mă mire nimic îm țara asta. Cu toate acestea nu-mi vine să cred cu câtă ușurință te scapi de oameni. M-am înșelat mult în privința ta. Nu-mi vine să cred că am avut o reacție de bucurie când am auzit că ești propusă tu la Educație. Am dat dovadă de o maximă naivitate. Ești un om rece, lipsit de profesionalism și de multe ori te-ai împiedicat în ”misiunea” ce, cred că e mult prea mare pentru tine și echipa ta. M-a costat mult adevărul întotdeauna, dar așa sunt eu. Acum cu tine îl plătesc deja, dar ura ta fără margini nu mai are cum să mă ajungă. Să nu uiți că toate pe această lume se plătesc. Nu plecăm nici unii fără să ne achităm. Rău faci Monica, rău primești”, a scris Danielescu.

Ea o acuză apoi pe Anisie că este “un militar al unui partid politic”, aflată tot timpul în campanie electorală.

“Doamne, cum poți să fi (lipseşte un “i” – n.r.) atât de falsă? Bulversezi de câteva zile tot sistemul. Ne-ai tâmpit pe toți cu un volum imens de informații, fără să ai o logică, fără să fi (idem – n.r.) capabilă să faci o procedură, să trimiți ceva unitar. Pentru răul pe care-l faci acestui sistem, după ce ieșim din criza Coronavirusului, eu îți voi cere, public, demisia. Ai semnat liniștită eliberarea mea din funcție și numirea lui Popescu. Nu cred că meritați, pe mandatul vostru, să aveți în jur oameni de calitate care-și fac treaba. V-ați da seama cât sunteți voi de incompetenți. Mesajul meu îl consider o scrisoare deschisă. Așa că pe considerentul că ți-ai permis să mă elimini din rândul ”generalilor”, mai repede cu câteva zile, mă consider liberă și eu să-ți spun ce gândesc, ce simt și ce cred despre tine”, a continuat Danielescu.

Dar ea nu se opreşte doar la acuze, ci anunţă şi lucruri concrete. Printre acestea o plângere la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, dar şi la CEDO.

“Voi depune, luni, o plângere la CNCD și voi invoca schimbarea mea pe criterii politice. E o discriminare clară și voi face uz de înțelegerea unor profesioniști. Ne vedem la Strasbourg, la Comisia pentru drepturile omului. (probabil a vrut să spună Curtea Europeană pentru Drepturile Omuluoi (CEDO), care funcţionează, într-adevăr, la Strasbourg n.r.). Voi da un ton în țara asta că e vremea schimbării. Că indiferent de guvern și partid politic ați putea avea bunul simț ca, după 30 de ani, să lăsați școlile să se dezvolte”, a amai scris Danielescu.

De menţionat că, în urmă cu şapte ani, Danielescu a fost numită tot politic la şefia ISJ Timiş de către PSD, la cărui partid este şi membră. De altfel, este de notorietate faptul că este cumnata fostului premier şi preşedinte al PSD Timiş, Sorin Grindeanu.

 

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

14 comentarii pentru acest articol

Emil Aluas a spus: (martie 21st, 2020 at 11:12 )

Emil Aluas
Greu de inteles: D-na a fost numita politic. Iar acum ea invoca alt „partid” ca facand exact acelasi lucru. Suntem popor ciudat, cu oameni ciudati, cu o istorie ciudata. Uniunea Ardelenilor SI Banatenilor (UAB), Cluj.

tudorita a spus: (martie 21st, 2020 at 11:58 )

Această doamnă este învățătoare și a fost numită să conducă profesori emeriți din județul Timiș dar ea are o meteahnă: este parțial agramată, ca și alții puși pe funcții de PSD, fără să aibă nici un merit dar să îndeplinească doar două condiții, să aibă carnet roșu și să fie foarte activi pe facebook. ATAT. Cum este posibil ca o invatatoare să nu stie să scrie ”cum poți să fii atât de” și scrie ”cum poți să fi atât de”? Ce ii invata ea pe copii? Și ea vorbeste de profesionalism? Oare ca inspector scolar nu trebuie să știi să scrii corect, este suficient doar să dai din gură? Și ne mai mirăm de ce copiii noștri nu știu să scrie și iau note proaste la examene. Pentru că, așa cum spune o vorbă: ”Cum e turcul și pistolul”. Sper că nu mă amenință și pe mine cu vreo discriminare.

wtg a spus: (martie 21st, 2020 at 12:47 )

Ar fi foarte bine daca CEDO ar desfinta toate aceste numiri politice (si psd si pnl se comporta exact la fel, nu-i nici o diferenta intre ele, doar eticheta e alta), chiar daca demersul va fi initiat de catre cineva numit politic.

Antonescu a spus: (martie 21st, 2020 at 13:22 )

Cucoana asta care s-a numit Inspector General timp de 7 ani abia acum isi arata marlania. Ce plangere sa faca ea pentru discriminare? Ii expira mandatul si gata…..ajunge.

Just a spus: (martie 21st, 2020 at 13:41 )

Bravo, Aura…Dar sa ne amintim cum ai apărut tu pe scena ISJ. O qvasianonima de la Masloc, care „din cauza” unei legături de rudenie și apartenenta la un partid ai ajuns acolo. Ne amintim că nu ai avut contracandidat la concursul pentru ocuparea postului de inspector general. Și-or fi dat seama că erai cea mai bună și s-au retras? Postul nu este pe viata, iar „meritele” să îți fie recunoscute de alții, nu sa fii sculptorul propriei statui, așezată pe un „piedestal al învățământului” românesc, neatins de altcineva, in afara de tine! Pleacă și mai lasă lamentările penibile! Trezirea la realitate doare, nu? Eu sper sa nu îți „rezolvi” postul de director (nici la CCD, nici la Pedagogic sau chiar la Giroc, cum se zvonea) și să te întorci în anonimatul de unde ai apărut acum ceva vreme!

Anto a spus: (martie 21st, 2020 at 14:12 )

Un profesionist adevărat se vede la catedră. Nu înțeleg de ce un cadru didactic poate fi supărat că se întoarce în mijlocul copiilor.

Cicio a spus: (martie 21st, 2020 at 14:50 )

Istorie , peste trei zile nu mai stie nimeni nu mai vorbeste nimeni .

Mi-e greata a spus: (martie 21st, 2020 at 15:38 )

Am fost la ISJ de câteva ori în audiență, cu diverse probleme (atât ca profesor, cât și ca părinte)!
D-na ne tot agaseaza în ultima vreme cu mesaje lacrimogene, strigand cat de mult iubește oamenii, copiii, învățământul!
Ar trebui să specifice ca iubeste doar pe acei oameni care îi fac plecaciuni si ii aduc laude, căci pe mine si pe altii (părinți și profesori) ne-a trimis la plimbare, asigurandu-se ca „respecta proceduri” (la care se lauda ca se pricepe să le facă pentru a-și ascunde fărădelegile)! Totul e o spoiala în învățământul din Timiș,ca peste tot!
E bine ca toți șefii să nu stea mult în funcții, să mai revină si la catedra unde pot să-și arate realmente dragostea si implicarea în educația copiilor!
E penibil să te milogesti în așa hal pentru o functie, mai ales când știm că ai ajuns tot politic acolo!
Când sunt puși politic le place, dar când le expiră mandatul si sunt înlocuiți încep să se creadă unicii profesionisti!
Nu d-na, nu sunteți nici pe departe cel mai bun profesionist in educație din Timis! Ați ajuns ca Ceaușescu, să vă credeți cel mai iubit conducător, doar pt ca multi directorasi va ridica osanale de teamă să nu fie și ei schimbați! Sa le fie rușine că au pus presiune pe profesori să semneze petiții sau să șteargă comentarii „nepotrivite” la adresa d-voastra!
Slava Domnului ca multi nu se mai lasă prostiti, așa că semnatarii petiției sunt majoritatea care nu au treabă cu învățământul.Au semnat toate rudele și prietenii…

Delia a spus: (martie 21st, 2020 at 15:45 )

Dincolo de orice considerent politic, este absolut inacceptabil ca un cadru didactic sa nu stie sa scrie corect romaneste! Cu atat mai mult unul care a detinut ani de zile o functie de responsabilitate in invatamantul national!
„Sa fi”, doamna Danielescu? Si de doua ori, ca sa fim siguri ca nu e „lapsus calami” ( dictionarul va va spune ca nu e o insulta). Nu, mai bine „sa nu fi”!
S-ar rasuci Gheorghe Lazar in mormant!

poetul a spus: (martie 21st, 2020 at 15:53 )

Se potrivesc versurile poetului Păunescu:
„- Hoţule, ce s-a-ntîmplat ?
– Am pierdut un cal furat,
astăzi fără el mi-e greu,
parcă devenise-al meu.

Asterix a spus: (martie 21st, 2020 at 18:14 )

Lara Croft de Masloc…pai matale ajungeai la ISJ pe merit? Baaaaiiii, nu esti Lara, esti Geanina din Fierbinti. Dezastro’ care esti, vai s’amar… du te in gradina si pune rasaduri, poate iti incolteste ceva in elipsoidul ala de pe umeri

MARIA a spus: (martie 21st, 2020 at 21:46 )

Ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, haaaaaaaaaaaaaaaa, Aura, CUM FACI, ASA PRIMESTI !
Tu, insa, te-ai comportat mizerabil, nu Ministrul Educatiei care a asteptat sa-ti expire mandatul de numire prin DELEGATIE, deci despre ce vorbesti ? Aveai postul pe persoana fizica ? Calmeaza-te, te-ai facut suficient de ras.

Cosmin a spus: (martie 21st, 2020 at 23:35 )

D-na inspector, sa nu uitam cine te-a adus acolo. Esti nepoata fostului P.M. Grindeanu … asa intamplator. Demers penibil de a te tine cu dintii de post. Lamentabil rau de tot.

Victoraggio a spus: (martie 22nd, 2020 at 06:20 )

Are tupeu idioata și agramata. Mars cu tot cu psd-ul tau la GUNOI.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Ce candidați propune PSD la ”mixarea” cu PNL. Au fost stabilite propunerile pentru CLT și CJT

PSD Timiș a decis lista consilierilor locali propuși pentru Timișoara, respectiv a celor județeni. Sunt zece poziții pentru CJT, respectiv șapte pentru CLT. Propunerile urmează să fie ”amestecate” cu propunerile partenerilor de la PNL. Paritatea la consiliul județean este una favorabilă PSD, iar aici sunt zece candidați propuși de social-democrați, în ordinea pe care vor...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ce candidați propune PSD la ”mixarea” cu PNL. Au fost stabilite propunerile pentru CLT și CJT
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

SCM Politehnica Timișoara joacă pentru bronzul Campionatului Național de Tineret

Tinerii handbaliștii alb-violeți participă în aceste zile la turneul Final 8 al Campionatului Național de Tineret. Acesta se dispută la Plopeni, în sistem eliminatoriu. În sferturi, băieții în alb-violet au trecut de HC Buzău, cu 32-29 (18-12). Darius Bran a înscris 9 goluri și a dat 3 pase decisive, Turcitu și Burzo au punctat de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul SCM Politehnica Timișoara joacă pentru bronzul Campionatului Național de Tineret
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Începe marea asfaltare în comuna Moşniţa Nouă

Marţi a fost semnat contractul în vederea execuției lucrărilor de reparații cu asfalt a străzilor din comuna Moșnița Nouă. Aceste reparaţii fac parte în cadrul obiectivului ”REABILITARE STRĂZI, PARCAJE, TROTUARE, ACCESE AUTO, RIGOLE, CANAL TEHNIC, AMENAJARE ZONA VERDE” Valoarea contractului este de 𝟏.𝟗𝟕𝟑.𝟑𝟓𝟎,𝟗𝟑 𝐥𝐞𝐢, finanţarea fiind făcută de la bugetul local. Termenul de execuție a...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Începe marea asfaltare în comuna Moşniţa Nouă
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Companiile PPC din România își dezvăluie noua identitate de brand

Grupul de companii PPC din România a demarat recent prima sa campanie de imagine, marcând astfel trecerea la noua identitate de brand. Noua marcă reflectă responsabilitatea în fața comunității, angajamentul de a crea valoare pentru toți, de a fi o organizație axată pe sustenabilitate și economia circulară. ” Energia electrică ne însoțește constant în rutina...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Companiile PPC din România își dezvăluie noua identitate de brand

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

PSD Timiș a decis lista consilierilor locali propuși pentru Timișoara, respectiv a celor județeni. Sunt zece poziții pentru CJT, respectiv șapte pentru CLT. Propunerile urmează să fie ”amestecate” cu propunerile partenerilor de la PNL. Paritatea la consiliul județean este una favorabilă PSD, iar aici sunt zece candidați propuși de social-democrați, în ordinea pe care vor...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ce candidați propune PSD la ”mixarea” cu PNL. Au fost stabilite propunerile pentru CLT și CJT
Disputa dintre Alin Nica, actualul președinte al CJ Timiș, și Alfred Simonis, contracandidatul său la alegerile locale, pe tema ședinței de guvern de joi de la Timișoara pare să nu mai aibă final. Miercuri, Alin Nica a ieșit public și a acuzat PSD că ar fi amenințat participanții la o dezbatere pe teme de regionalizare,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alfred Simonis îi cere lui Alin Nica să prezinte lista celor care acuză că au fost amenințați de PSD: ”Să depună plângeri la Parchet”
Concursul prin care Florin Răvăşilă, fostul consilier personal al lui Nicolae Robu, a ajuns şef peste jumătate din patrimoniul Tmişoarei a fost anulat în instanţă. Trimis în judecată de DNA pentru şpagă, Răvăşilă a trecut acest concurs fără ca măcar să-şi scrie lucrarea. Primăria Timișoara a câștigat procesul de anulare a concursului în baza căruia...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Instanţa a anulat concursul prin care Florin Răvăşilă, omul lui Nicolae Robu, a ajuns stăpân peste patrimoniul Timişoarei
Surpriză în organizarea ședinței de guvern de la Timișoara. Întâlnirea ar putea avea loc în sala Video, aflată la sediul Prefecturii Timiș, și nu la sala Multifuncțională, așa cum se dorea inițial. Scandalul sălilor pentru găzduirea ședinței de guvern programate joi la Timișoara s-ar putea termina cu o surpriză. Discuțiile susținute, mai ales în contradictoriu,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sala Video de la Prefectură ar putea fi gazda ședinței de guvern de la Timișoara
Marţi a fost semnat contractul în vederea execuției lucrărilor de reparații cu asfalt a străzilor din comuna Moșnița Nouă. Aceste reparaţii fac parte în cadrul obiectivului ”REABILITARE STRĂZI, PARCAJE, TROTUARE, ACCESE AUTO, RIGOLE, CANAL TEHNIC, AMENAJARE ZONA VERDE” Valoarea contractului este de 𝟏.𝟗𝟕𝟑.𝟑𝟓𝟎,𝟗𝟑 𝐥𝐞𝐢, finanţarea fiind făcută de la bugetul local. Termenul de execuție a...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Începe marea asfaltare în comuna Moşniţa Nouă
Deputatul PNL de Timiş Cosmin Şandru afirmă că, situându-se în primii trei contribuabili ai țării, Timişul are tot dreptul la  investiții serioase atât în județ, cât și în Timișoara. Ca atare timioşorenii şi timişenii nu trebuie să fie șantajați electoral ca să voteze un partid sau altul pentru a beneficia de fonduri guvernamentale.  El porneşte...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cosmin Şandru: Timișenii și timișorenii nu trebuie să voteze un partid sau altul pentru a beneficia de fonduri guvernamentale
Grupul de companii PPC din România a demarat recent prima sa campanie de imagine, marcând astfel trecerea la noua identitate de brand. Noua marcă reflectă responsabilitatea în fața comunității, angajamentul de a crea valoare pentru toți, de a fi o organizație axată pe sustenabilitate și economia circulară. ” Energia electrică ne însoțește constant în rutina...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Companiile PPC din România își dezvăluie noua identitate de brand
Top