Asociația Timișoara 2021 va fi reprezentată şi în noul mandat al comitetul executiv al Culture Action Europe, principala rețea europeană de organizații culturale. Aceasta reunește organizații, artiști și responsabili de politici culturale ai Uniunii Europene.
Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii se numără printre membrii Culture Action Europe. Directorul executiv al Asociației, Simona Neumann, face parte din comitetul de conducere al organizației europene încă din anul 2017. În urmă cu câteva zile, reprezentantul Asociației Timișoara 2021 a fost reales în această funcție pe care o va ocupa până în 2023. Comitetul executiv din care face parte și Simona Neumann este format din 12 persoane din mai multe țări europene și îi reprezintă pe cei 140 de membri ai organizației în relația cu Comisia Europeană.
„Este o onoare pentru mine să fiu realeasă, după o competiție cu alte două persoane din Europa, în Boardul CAE și să reprezint nu doar Timișoara 2021, dar și România în acest prestigios for de cultură. În primul mandat (2017-2020) am contribuit, alături de colegii mei din comitetul executiv, la elaborarea strategiei organizației și am fost co-organizatori la Timișoara, în 2018, a conferinței anuale – Beyond the Obvious – punându-i în legătură, astfel, pe membrii organizației cu sectorul cultural timișorean. Culture Action Europe este principalul for de advocacy în cultură pe lângă Comisia Europeană și îmi propun ca în acest nou mandat să promovez și să fac vizibilă Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii în Europa”, a declarat Simona Neumann.
Culture Action Europe este singura rețea din Europa care reunește toate domeniile culturale, de la artele spectacolului la literatură, arte vizuale, proiecte și inițiative artistice transdisciplinare până la centrele comunitare și grupurile de promotori culturali. Membrii comitetului executiv activează pro-bono și sunt reprezentanți ai unor importante organizații și instituții culturale europene.
Asociaţia Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii a fost înființată în 2011, cu scopul de a pregăti dosarul de candidatură pentru obținerea titlului de Capitală Europeană a Culturii. După câștigarea titlului pentru anul 2021, Asociația își continuă misiunea de a dezvolta Programul Cultural. Ulterior anului 2021, Asociaţia va avea ca scop sprijinirea şi dezvoltarea de proiecte culturale în folosul comunităţii. În anul 2019, în primul an de producție propriu-zisă, Asociația a derulat împreună cu partenerii săi peste 400 de evenimente culturale la care au luat parte peste 130.000 de persoane.
Comentarii prin facebook