Potrivit rezulatelor de la nivel naţional, doar cinci partide vor intra în noul parlament. Este vorba de PSD, PNL, USR PLUS, AUR şi UDMR. Partide parlamentare în acest moment, PMP şi Pro România nu au reuşit să treacă pragul electoral de 5%, astfel că vor rămâne în afara pragului electoral.
În judeţul Timiş, USR PLUS a câştigat alegerile parlamentare, pe locurile următoare situându-se, în ordinea numărului de voturi PNL, PSD, AUR, PMP, Pro România, UDMR. De menţionat că Timişul are 14 parlamentari, dintre care patru senatori şi zece deputaţi. La o primă distribuire, în funcţie de coeficientul electoral obţinut, se repartizează doar un mandat de senator din patru, care va merge la USR PLUS. La Camera Deputaţilor, din zece mandate, la prima distribuire, USR PLUS şi PNL primesc câte două mandate şi PSD unul. Voturile rămase intră într-un „coş comun” la nivel naţional, acolo unde se fac următoarele etape ale repartizării mandatelor.
Datorită însă numărului mai mare de voturi din Timiş şi a resturilor mari, în final, cel mai probabil, la Senat vom avea următoarea configuraţie
USR PLUS – un mandat (Raoul Trifan);
PNL – un mandat (Alina Gorghiu);
PSD – un mandat (Eugen Dogariu).
Ultimul mandat de senator poate ajunge la oricare partid, şansele cele mai mari avându-le însă USR PLUS (Dan Reşitnec) sau AUR (Dorina Olteanu)
Camera Deputaţilor:
USR PLUS – trei mandate (Cătălin Drulă, Liviu Toda, Nicu Fălcoi);
PNL – trei mandate (Marilen Pirtea, Ben-Oni Ardelean, Cosmin Şandru);
PSD – două mandate (Sorin Grindeanu, Alfred Simonis)
AUR – un mandat (Ciprian-Titi Stoica).
Al zecelea mandat de deputat este imposibil de spus, la această oră, cărui partid îi va reveni. În acest caz nici măcar nu există un partid favorit care să-l obţină, putând să ajungă la oricare dintre cele cinci formaţiuni care au trecut pragul, respectiv inclusiv la UDMR.
Comentarii prin facebook