Nicolae Robu, tot mai disperat: “Oameni buni, mandatul d-lui Fritz e nul de drept”. Fostul primar speră ca DNA să invalideze mandatul actualui edil-şef

Nicolae Robu

Nicolae Robu

Fostul primar Nicolae Robu produce un nou atac la adresa lui Dominic Fritz. Pentru a doua oară într-un interval de câteva zile, Robă invocă fapte de natură penală în dosarul de candidatură al succesorului său, afirmând că DNA va face lumină în acest caz. Robu are cel puţin două dosare la DNA, într-unul fiind trimis în judecată.

Nicolae Robu continuă să susţină că dosarul de candidatură al lui Dominic Fritz şi candidature sa au fost ilegale. Eludând adevărul, el afirmă că validarea lui Fritz nu a mai putut fi contestată fiindcă au fost depăşite termenele, ceea ce nu e adevărat. Au fost nu mai puţin de trei contestaţii vizavi de Fritz, toate făcute de personaje din anturajul lui Robu şi toate respinse. Robu aduce însă în discuţie o faptă penală, pe care ar trebui s-o resolve DNA.

“Alegerile nu mai pot fi contestate nu pt că n-ar exista motive de contestare, ci pt că au expirat termenele pt așa ceva și mandatul o dată validat, e validat! Falsurile și cârdășia de la alegeri rămân, însă, în seama DNA, căci PE ASPECTELE PENALE NU EXISTĂ TERMENE! Ce am tot spus eu în ultima vreme și voi continua să spun este dincolo de ce s-a întâmplat la alegeri! Anume, am spus că, în conformitate cu Codul administrativ, care operează în ipoteza că Primarul a fost corect ales, DOMICILIUL PRIMARULUI TREBUIE SĂ FIE PE TOT PARCURSUL MANDATULUI, ÎN LOCALITATEA ÎN CAUZĂ! Această condiție trebuia verificată la depunerea jurământului și trebuie monitorizată permanent.  NEÎNDEPLINIREA EI DUCE LA ÎNCETAREA DE DREPT A MANDATULUI DIN ZIUA ÎN CARE ESTE NEÎNDEPLINITĂ!”,  ascris Robu pe Facebook.

El îl acuză totodată pe Frirtz de falsuri în acte publice.

“Toată lumea, pe-aici, pe la noi, acceptă în locul dovezii legale a domiciliului declarațiile dv în fals, d-le Fritz (aveți o mulțime de falsuri, de exemplu 3×2=6 doar în declarațiile de avere și interese, date de 3 ori, completând la rubrica domiciliu adresa de rezidență). Ei, toată lumea e un fel de-a spune, în realitate, eu sunt convins că într-o bună zi, se va demonstra că România nu e chiar țara nimănui, în care unii sunt mai presus de lege și nu pățesc nimic! Sunt convins!

Oameni buni, mandatul d-lui Fritz e nul de drept de imediat de după depunerea jurământului! Așa scrie la lege, că nulitatea intervine din ziua când se ajunge la neîndeplinirea condiției, nu din ziua constatării! IATĂ DE CE ESTE SPERIAT DL FRITZ, IATĂ DE CE DL FRITZ NU SEMNEAZĂ NIMIC SAU ÎN ORICE CAZ NIMIC IMPORTANT, IATĂ DE CE I S-A DAT D-LUI FRITZ UN CITY MANAGER DE LA BUCUREȘTI, OM DE ÎNCREDERE, CARE SĂ SEMNEZE ÎN LOCUL LUI . Numai că acestor persoane le scapă că nu poți delega prerogative pe care de fapt nu le deții! Când se va declara nul mandatul, vor fi nule retroactiv și semnăturile, pt că actul de delegare va fi anulat, alături celelalte. Spectacol, nu?! Biată Timișoară, oraș drag, ce ți-au făcut acești oameni fără scrupule!”, a continuta Robu

Este pentru a doua în câteva zile în care fostul primar (două dosare la DNA) vorbeşte de fapte de natură penală la candidatur lui Fritz

“Primar -un ins acceptat drept candidat într-o cârdășie de grup infracționar, știindu-se din 14.08.2020 că nu îndeplinește următoarele condiții ale legii: cetățenie română și domiciliu în Timișoara (știu corect data, nu?!). Alegerea i-a fost, însă, validată, necontestând-o nimeni în termenele legale; după aceste termene, alegerile nu se mai analizează pe drept civil, ci doar în penal și… când se vor analiza -în curând, sunt convins!-, va fi spectacol!”, scria Robu pe 12 februarie.

 

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

16 comentarii pentru acest articol

Nelu a spus: (februarie 19th, 2021 at 11:34 )

Deci Robu are doua dosare la DNA si e trimis in judecata, nu doar ca e cercetat.
Apoi contestatiile, 3 la numar si facute de oamenii lui Robu au fost deja respinse.
Iar el inca sustine ca Fritz ar fi primar ilegal.

Duceti-l fratilor la Jebel, poate mai scapa cu un tratament bun.

Robica a spus: (februarie 19th, 2021 at 12:17 )

Cand am zis ca tu esti Trump-ul Timisoarei… Mars ma odata, sa nu mai auzim de tine! Sictir!

leo di taio a spus: (februarie 19th, 2021 at 12:35 )

D-le PROF. DR. ING. NICOLAE ROBU, daca a-ti fi avut bun simt si a-ti fi avut un comportament decent poate a-ti fi castigat si al treilea mandat.D-voastra aveti o reala problema si nu acceptati realitatea.

Costel a spus: (februarie 19th, 2021 at 12:50 )

„Anume, am spus că, în conformitate cu Codul administrativ, care operează în ipoteza că Primarul a fost corect ales, DOMICILIUL PRIMARULUI TREBUIE SĂ FIE PE TOT PARCURSUL MANDATULUI, ÎN LOCALITATEA ÎN CAUZĂ!” Cred (ba nu, sunt chiar SIGUR) ca robu a luat-o serios pe aratura. Adica cum, „DOMICILIUL PRIMARULUI TREBUIE SĂ FIE PE TOT PARCURSUL MANDATULUI, ÎN LOCALITATEA ÎN CAUZĂ”? Pai la data depunerii dosarului Dominik NU ERA primar. Esti nebun? Apropos, mai stie cineva ceva de dosarul cu POARTA UCIGASA? Pentru ca vad ca si (fostul) vice Diaconu si-a tras un Ford Kuga, in timp ce in declaratiile de avere precedente pierderii functiei nu avea nici o masina, circula cu a PMT-ului. Inclusiv in concedii….

vasile popescu a spus: (februarie 19th, 2021 at 13:40 )

Nefiind cetatean roman, primarul trebuie sa aiba o carte de rezidență (temporara sau permanentă) pe care Primaria sa o fi solicitat organelor in drept la momentul angajarii. De ce nu clarifica situatia lui in acest sens ?

eu a spus: (februarie 19th, 2021 at 13:54 )

„Biată Timișoară, oraș drag” de-as fi avut inca 8 ani sa te distrug complet …

Ion a spus: (februarie 19th, 2021 at 14:21 )

Problema cu Fritz e ca e incompetent. 0 rezultate in 5 luni

Tipilică Nebunu' a spus: (februarie 19th, 2021 at 14:22 )

Tupeul și nesimțirea acestui obsedat agramat (vezi „de imediat de”, „infracționar”), cu fracturi logice, ale cărui abuzuri au fost dovedite fără drept de apel, care invocă legea pe care a călcat-o în picioare în repetate rânduri, nu au limite și sfidează un oraș întreg. Nu-l mai băgați în seamă, lăsați-l să fiarbă în suc propriu, până face icter sau îl internează familia la nebuni. Lipsa de atenție și a cohortelor de lăudători îi provoacă cele mai amarnice suferințe, în anonimat viața lui nu are sens, e searbădă, el trăiește șise hrănește doar din titluri și laude, când e în centrul atenției, singur nu există, e o nulitate.

tot_eu a spus: (februarie 19th, 2021 at 15:03 )

Tic-tac, tic-tac se apropie si clipa cand Fritz va ajunge in atentia DNA. Dar, nu-i nimic: daca nu va fi Fritz il vom alege pe Bogdan Nanu, Ruben Latcau sau Trifan. Astia sunt oamenii de valoare ai Timisoarei!!! Robu era doar un papagal.

Nelu a spus: (februarie 19th, 2021 at 15:40 )

@Vasile Popescu nu mai e nimic de clarificat, Fritz si BEJ au clarificat asta acuma cateva luni. Fritz are resedinta si candidatura a fost legala. Nu poate Fritz sa iasa sa raspunda zilic la tot ce debiteaza pe facebook orice mos debil in timpul in care asteapta la coafor sa se vopseasca si ocupa locurile femeilor.

Rumburak a spus: (februarie 19th, 2021 at 17:04 )

Domnule profesor, mai îngrijorat decit legalitatea candidaturii lui Fritz as fi ca Johannis și Orban ți-au întors spatele înainte de alegeri, exista suspiciunea rezonabilă ca Fritz era cel care trebuia sa ajunga primar.

Anca S. a spus: (februarie 19th, 2021 at 22:17 )

Din punct de vedere juridic, Robu are dreptate, fie că ne e simpatic sau nu.

Tomi a spus: (februarie 20th, 2021 at 08:47 )

Observ ca toti se inghesuie sa il injure pe Robu, desi sunt peste 4luni de cand acesta nu mai e primar insa Fritz da. In aceste peste patru luni am constatat ca Fritz este mincinos, incompetent si fricos. Pot oricand sa detaliez insa pierdem inutil timpul. Acuma, constat ca e posibil ca Fritz sa fie si infractor, lucru care usor se coroboreaza cu celelalte „calitati”. In concluzie, de ce nu pune o copie dupa actul oficial care demonstreaza, conform legii, ca are domiciliul in Timisoara, din secunda in care si-a depus candidatura oficial??? Cu aceasta ocazie ar inchide gura lui Robu pentru totdeauna. Eu personal inclin sa cred ca Fritz a incalcat legea si ca mine vor fi tot mai multi.

drucker a spus: (februarie 20th, 2021 at 08:49 )

O instanta de judecata a validat candidatura lui Fritz , in baza legislatiei europene . Nu e nici un dubiu , candidatura este corecta .
Parghetul poate cerceta doar daca nu cumva exista falsuri in declaratii si documentele depuse .Aici putem vb o cercetare penala .

vasile popescu a spus: (februarie 20th, 2021 at 13:29 )

Nu ne-a spus nimeni, insa, daca Dominic a depus la dosarul de candidatura o declaratie legata de colaborarea cu serviciile, act prevazut de lege (Propunerile de candidați trebuie să fie însoțite de declarațiile de acceptare a candidaturii, declarațiile de avere, declarațiile de interese și declarațiile pe propria răspundere privind calitatea de lucrător al Securității sau de colaborator al acesteia, semnate și datate de candidați, precum și de copiile actelor de identitate ale candidaților)…

Nelu a spus: (februarie 21st, 2021 at 01:00 )

@vasile popescu nu ne-a spus nimeni nci despre tine ca ai IQ mic, dar uite, la ce intrebari pui putem sa ne dam seama.
Candidatura a fost acceptata de BEJ. Contestatiile au fost respinse, un judecator a zis ca totul e ok. Ia sa vedem daca tu poti sa-ti dai seama daca a avut sau n-a avut tot ce trebuie la dosar.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Vizită la cel mai înalt nivel din landul Bavaria, la Primăria Timișoara

Primăria Timișoara a fost vizitată, vineri, de către Ulrike Scharf, ministru de stat în cadrul conducerii landului german Bavaria. Discuțiile purtate au vizat colaborarea cu Timișul și Timișoara. „Am avut o foarte bună discuție cu doamna ministru din Bavaria. Avem o relație privilegiată cu landul Bavaria din Germania. Istoric vorbind, foarte multe proiecte sociale din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Vizită la cel mai înalt nivel din landul Bavaria, la Primăria Timișoara
iuliustown-primark

Politica vezi arhiva Politica

Fritz si Drula

Cătălin Drulă va rămâne deputat de Timiş. Începe competiţia internă pentru listele parlamentare ale USR Timiş

USR Timiş, cea mai importantă organizaţie judeţeană a partidului, a declanşat competiţia internă pentru listele parlamentare, liste care vor fi finalizate până cel târziu pe 21 septembrie. Aproape sigur, primul loc la Senat îi va reveni lui Sorin Şipoş, în timp ce mare favorit pentru prima poziţie la Camera Deputaţilor este Cătălin Drulă, fostul preşedinte...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cătălin Drulă va rămâne deputat de Timiş. Începe competiţia internă pentru listele parlamentare ale USR Timiş
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

CSU Politehnica a câștigat medalia de bronz la Campionatul Național de Beach Handball

Campionatul Național de Beach Handball a avut loc în perioada 2-5 septembrie 2024, la Mamaia, pe plaja „Mano Beach”. CSU Politehnica Timișoara s-a aliniat la start cu o echipă formată din 10 jucători care vor evolua și în sezonul viitor al Diviziei A la handbal masculin, într-o întrecere care crește în anvergură de la un...
Citeşte tot articolul Citeste articolul CSU Politehnica a câștigat medalia de bronz la Campionatul Național de Beach Handball
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Societatea care deține parcarea de pe Calea Circumvalațiunii, amendată cu 25.000 de lei, pentru mizerie

Societatea care deține parcarea de pe Calea Circumvalațiunii a fost sancționată de poliţiştii locali cu 25.000 de lei pentru neîntreținerea curățeniei. Este a patra sancțiune pentru aceeași faptă primită de socetatea în cauză, Columbus Active SRL, cu sediul în București.   Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului au luat astăzi măsura sancționării contravenționale a...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Societatea care deține parcarea de pe Calea Circumvalațiunii, amendată cu 25.000 de lei, pentru mizerie
dermaskin-orizontal

Economic vezi arhiva Economic

Piaţa muncii, dinamică dar în schimbare. Se caută specialişti în domeniile apropiate tehnologiei, iar nevoia de educaţie devine esenţială. Analiza UPT

Piața muncii din România, în special în domeniile din aria tehnologiei, trece printr-o transformare rapidă, ceea ce determină tot mai mulți profesioniști să își reevalueze abilitățile și să caute oportunități de recalificare. Într-un mediu în care tehnologiile evoluează constant, chiar și cei care dețin un loc de muncă stabil resimt nevoia de a se adapta...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Piaţa muncii, dinamică dar în schimbare. Se caută specialişti în domeniile apropiate tehnologiei, iar nevoia de educaţie devine esenţială. Analiza UPT

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Unul dintre cele mai importante evenimente de networking dedicat comunității locale de IT, Banat IT Autumn BBQ – RetroTech Edition, va avea loc pe data de 10 septembrie, în Iulius Gardens. Momente artistice speciale, activități interactive, competiții tematice, dar și o serie de surprize ce vor fi dezvăluite în timpul evenimentului sunt pregătite pentru aniversarea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Hubul de business din Iulius Town Timișoara se pregătește pentru Banat IT Autumn BBQ – RetroTech Edition
Societatea care deține parcarea de pe Calea Circumvalațiunii a fost sancționată de poliţiştii locali cu 25.000 de lei pentru neîntreținerea curățeniei. Este a patra sancțiune pentru aceeași faptă primită de socetatea în cauză, Columbus Active SRL, cu sediul în București.   Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului au luat astăzi măsura sancționării contravenționale a...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Societatea care deține parcarea de pe Calea Circumvalațiunii, amendată cu 25.000 de lei, pentru mizerie
Primăria Timișoara a fost vizitată, vineri, de către Ulrike Scharf, ministru de stat în cadrul conducerii landului german Bavaria. Discuțiile purtate au vizat colaborarea cu Timișul și Timișoara. „Am avut o foarte bună discuție cu doamna ministru din Bavaria. Avem o relație privilegiată cu landul Bavaria din Germania. Istoric vorbind, foarte multe proiecte sociale din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Vizită la cel mai înalt nivel din landul Bavaria, la Primăria Timișoara
Regiunea Vest va oferi celor care doresc să pedaleze 1.800 de kilometri de piste special destinate bicicletelor. La Consiliul Județean Timiș, președintele în exercițiu al CJ Timiș, Alin Nica, alături de omologii săi din cele trei județe partenere, Arad, Caraș-Severin și Hunedoara, Iustin Cionca, Romeo Dunca și Laurențiu Nistor, a semnat contractul pentru elaborarea studiului...
Citeşte tot articolul Citeste articolul A fost semnat contractul pentru studiul de fezabilitate. Se vor amenaja peste 1.800 kilometri de piste de biciclete
În acest sfârșit de săptămână, mai exact, sâmbătă, 7.09, în Sala Mare a Teatrului Național, apreciații actori Matei Chioariu, Alina Ilea, Cristina König și Romeo Ioan vor înnoda o hilară împletitură de adevăruri conjugale temporare, căutând ADEVĂRUL, în spectacolul semnat de Radu Iacoban pe textul lui Florian Zeller. În continuare, marți, 10 septembrie, petrecem O...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Spectacolele lunii septembrie la Teatrul Național Timișoara
Marți, cel târziu miercuri, pe Centura Sud se va putea circula. Traseul va oferi conexiunea între capătul centurii deja funcțională, la Ghiroda, până în sensul giratoriu nou construit în Freidorf. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat, vineri, că în doar câteva zile se va circula pe noua bucată de centură de ocolire. Într-un start “de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se deschide circulația pe Centura Sud/FOTO
Polițiștii Secției 2 Timișoara sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara, au reținut un bărbat bănuit de comiterea infracțiunii de agresiune sexuală. În fapt, la data 2 septembrie, în jurul orei 08:00, polițiștii Secției 1 Urbane Timișoara au fost sesizați de către o femeie, cu privire la faptul că, în timp...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Prădător sexual, reținut de oamenii legii
USR Timiş, cea mai importantă organizaţie judeţeană a partidului, a declanşat competiţia internă pentru listele parlamentare, liste care vor fi finalizate până cel târziu pe 21 septembrie. Aproape sigur, primul loc la Senat îi va reveni lui Sorin Şipoş, în timp ce mare favorit pentru prima poziţie la Camera Deputaţilor este Cătălin Drulă, fostul preşedinte...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cătălin Drulă va rămâne deputat de Timiş. Începe competiţia internă pentru listele parlamentare ale USR Timiş
  În urma publicării imaginilor în mass-media, la scurt timp a fost înregistrat un apel la 112 în care o persoană a furnizat informații cu privire la tâlharul surprins în imagini. Astfel, polițiștii au depistat în localitatea Chișoda un tânăr, în vârstă de 26 de ani, bănuit de comiterea faptei. În urma probatoriului administrat în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Tâlharul a fost găsit! Și reținut!
Top