Nicolae Robu, tot mai disperat: “Oameni buni, mandatul d-lui Fritz e nul de drept”. Fostul primar speră ca DNA să invalideze mandatul actualui edil-şef

Nicolae Robu

Nicolae Robu

Fostul primar Nicolae Robu produce un nou atac la adresa lui Dominic Fritz. Pentru a doua oară într-un interval de câteva zile, Robă invocă fapte de natură penală în dosarul de candidatură al succesorului său, afirmând că DNA va face lumină în acest caz. Robu are cel puţin două dosare la DNA, într-unul fiind trimis în judecată.

Nicolae Robu continuă să susţină că dosarul de candidatură al lui Dominic Fritz şi candidature sa au fost ilegale. Eludând adevărul, el afirmă că validarea lui Fritz nu a mai putut fi contestată fiindcă au fost depăşite termenele, ceea ce nu e adevărat. Au fost nu mai puţin de trei contestaţii vizavi de Fritz, toate făcute de personaje din anturajul lui Robu şi toate respinse. Robu aduce însă în discuţie o faptă penală, pe care ar trebui s-o resolve DNA.

“Alegerile nu mai pot fi contestate nu pt că n-ar exista motive de contestare, ci pt că au expirat termenele pt așa ceva și mandatul o dată validat, e validat! Falsurile și cârdășia de la alegeri rămân, însă, în seama DNA, căci PE ASPECTELE PENALE NU EXISTĂ TERMENE! Ce am tot spus eu în ultima vreme și voi continua să spun este dincolo de ce s-a întâmplat la alegeri! Anume, am spus că, în conformitate cu Codul administrativ, care operează în ipoteza că Primarul a fost corect ales, DOMICILIUL PRIMARULUI TREBUIE SĂ FIE PE TOT PARCURSUL MANDATULUI, ÎN LOCALITATEA ÎN CAUZĂ! Această condiție trebuia verificată la depunerea jurământului și trebuie monitorizată permanent.  NEÎNDEPLINIREA EI DUCE LA ÎNCETAREA DE DREPT A MANDATULUI DIN ZIUA ÎN CARE ESTE NEÎNDEPLINITĂ!”,  ascris Robu pe Facebook.

El îl acuză totodată pe Frirtz de falsuri în acte publice.

“Toată lumea, pe-aici, pe la noi, acceptă în locul dovezii legale a domiciliului declarațiile dv în fals, d-le Fritz (aveți o mulțime de falsuri, de exemplu 3×2=6 doar în declarațiile de avere și interese, date de 3 ori, completând la rubrica domiciliu adresa de rezidență). Ei, toată lumea e un fel de-a spune, în realitate, eu sunt convins că într-o bună zi, se va demonstra că România nu e chiar țara nimănui, în care unii sunt mai presus de lege și nu pățesc nimic! Sunt convins!

Oameni buni, mandatul d-lui Fritz e nul de drept de imediat de după depunerea jurământului! Așa scrie la lege, că nulitatea intervine din ziua când se ajunge la neîndeplinirea condiției, nu din ziua constatării! IATĂ DE CE ESTE SPERIAT DL FRITZ, IATĂ DE CE DL FRITZ NU SEMNEAZĂ NIMIC SAU ÎN ORICE CAZ NIMIC IMPORTANT, IATĂ DE CE I S-A DAT D-LUI FRITZ UN CITY MANAGER DE LA BUCUREȘTI, OM DE ÎNCREDERE, CARE SĂ SEMNEZE ÎN LOCUL LUI . Numai că acestor persoane le scapă că nu poți delega prerogative pe care de fapt nu le deții! Când se va declara nul mandatul, vor fi nule retroactiv și semnăturile, pt că actul de delegare va fi anulat, alături celelalte. Spectacol, nu?! Biată Timișoară, oraș drag, ce ți-au făcut acești oameni fără scrupule!”, a continuta Robu

Este pentru a doua în câteva zile în care fostul primar (două dosare la DNA) vorbeşte de fapte de natură penală la candidatur lui Fritz

“Primar -un ins acceptat drept candidat într-o cârdășie de grup infracționar, știindu-se din 14.08.2020 că nu îndeplinește următoarele condiții ale legii: cetățenie română și domiciliu în Timișoara (știu corect data, nu?!). Alegerea i-a fost, însă, validată, necontestând-o nimeni în termenele legale; după aceste termene, alegerile nu se mai analizează pe drept civil, ci doar în penal și… când se vor analiza -în curând, sunt convins!-, va fi spectacol!”, scria Robu pe 12 februarie.

 

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

16 comentarii pentru acest articol

Nelu a spus: (februarie 19th, 2021 at 11:34 )

Deci Robu are doua dosare la DNA si e trimis in judecata, nu doar ca e cercetat.
Apoi contestatiile, 3 la numar si facute de oamenii lui Robu au fost deja respinse.
Iar el inca sustine ca Fritz ar fi primar ilegal.

Duceti-l fratilor la Jebel, poate mai scapa cu un tratament bun.

Robica a spus: (februarie 19th, 2021 at 12:17 )

Cand am zis ca tu esti Trump-ul Timisoarei… Mars ma odata, sa nu mai auzim de tine! Sictir!

leo di taio a spus: (februarie 19th, 2021 at 12:35 )

D-le PROF. DR. ING. NICOLAE ROBU, daca a-ti fi avut bun simt si a-ti fi avut un comportament decent poate a-ti fi castigat si al treilea mandat.D-voastra aveti o reala problema si nu acceptati realitatea.

Costel a spus: (februarie 19th, 2021 at 12:50 )

„Anume, am spus că, în conformitate cu Codul administrativ, care operează în ipoteza că Primarul a fost corect ales, DOMICILIUL PRIMARULUI TREBUIE SĂ FIE PE TOT PARCURSUL MANDATULUI, ÎN LOCALITATEA ÎN CAUZĂ!” Cred (ba nu, sunt chiar SIGUR) ca robu a luat-o serios pe aratura. Adica cum, „DOMICILIUL PRIMARULUI TREBUIE SĂ FIE PE TOT PARCURSUL MANDATULUI, ÎN LOCALITATEA ÎN CAUZĂ”? Pai la data depunerii dosarului Dominik NU ERA primar. Esti nebun? Apropos, mai stie cineva ceva de dosarul cu POARTA UCIGASA? Pentru ca vad ca si (fostul) vice Diaconu si-a tras un Ford Kuga, in timp ce in declaratiile de avere precedente pierderii functiei nu avea nici o masina, circula cu a PMT-ului. Inclusiv in concedii….

vasile popescu a spus: (februarie 19th, 2021 at 13:40 )

Nefiind cetatean roman, primarul trebuie sa aiba o carte de rezidență (temporara sau permanentă) pe care Primaria sa o fi solicitat organelor in drept la momentul angajarii. De ce nu clarifica situatia lui in acest sens ?

eu a spus: (februarie 19th, 2021 at 13:54 )

„Biată Timișoară, oraș drag” de-as fi avut inca 8 ani sa te distrug complet …

Ion a spus: (februarie 19th, 2021 at 14:21 )

Problema cu Fritz e ca e incompetent. 0 rezultate in 5 luni

Tipilică Nebunu' a spus: (februarie 19th, 2021 at 14:22 )

Tupeul și nesimțirea acestui obsedat agramat (vezi „de imediat de”, „infracționar”), cu fracturi logice, ale cărui abuzuri au fost dovedite fără drept de apel, care invocă legea pe care a călcat-o în picioare în repetate rânduri, nu au limite și sfidează un oraș întreg. Nu-l mai băgați în seamă, lăsați-l să fiarbă în suc propriu, până face icter sau îl internează familia la nebuni. Lipsa de atenție și a cohortelor de lăudători îi provoacă cele mai amarnice suferințe, în anonimat viața lui nu are sens, e searbădă, el trăiește șise hrănește doar din titluri și laude, când e în centrul atenției, singur nu există, e o nulitate.

tot_eu a spus: (februarie 19th, 2021 at 15:03 )

Tic-tac, tic-tac se apropie si clipa cand Fritz va ajunge in atentia DNA. Dar, nu-i nimic: daca nu va fi Fritz il vom alege pe Bogdan Nanu, Ruben Latcau sau Trifan. Astia sunt oamenii de valoare ai Timisoarei!!! Robu era doar un papagal.

Nelu a spus: (februarie 19th, 2021 at 15:40 )

@Vasile Popescu nu mai e nimic de clarificat, Fritz si BEJ au clarificat asta acuma cateva luni. Fritz are resedinta si candidatura a fost legala. Nu poate Fritz sa iasa sa raspunda zilic la tot ce debiteaza pe facebook orice mos debil in timpul in care asteapta la coafor sa se vopseasca si ocupa locurile femeilor.

Rumburak a spus: (februarie 19th, 2021 at 17:04 )

Domnule profesor, mai îngrijorat decit legalitatea candidaturii lui Fritz as fi ca Johannis și Orban ți-au întors spatele înainte de alegeri, exista suspiciunea rezonabilă ca Fritz era cel care trebuia sa ajunga primar.

Anca S. a spus: (februarie 19th, 2021 at 22:17 )

Din punct de vedere juridic, Robu are dreptate, fie că ne e simpatic sau nu.

Tomi a spus: (februarie 20th, 2021 at 08:47 )

Observ ca toti se inghesuie sa il injure pe Robu, desi sunt peste 4luni de cand acesta nu mai e primar insa Fritz da. In aceste peste patru luni am constatat ca Fritz este mincinos, incompetent si fricos. Pot oricand sa detaliez insa pierdem inutil timpul. Acuma, constat ca e posibil ca Fritz sa fie si infractor, lucru care usor se coroboreaza cu celelalte „calitati”. In concluzie, de ce nu pune o copie dupa actul oficial care demonstreaza, conform legii, ca are domiciliul in Timisoara, din secunda in care si-a depus candidatura oficial??? Cu aceasta ocazie ar inchide gura lui Robu pentru totdeauna. Eu personal inclin sa cred ca Fritz a incalcat legea si ca mine vor fi tot mai multi.

drucker a spus: (februarie 20th, 2021 at 08:49 )

O instanta de judecata a validat candidatura lui Fritz , in baza legislatiei europene . Nu e nici un dubiu , candidatura este corecta .
Parghetul poate cerceta doar daca nu cumva exista falsuri in declaratii si documentele depuse .Aici putem vb o cercetare penala .

vasile popescu a spus: (februarie 20th, 2021 at 13:29 )

Nu ne-a spus nimeni, insa, daca Dominic a depus la dosarul de candidatura o declaratie legata de colaborarea cu serviciile, act prevazut de lege (Propunerile de candidați trebuie să fie însoțite de declarațiile de acceptare a candidaturii, declarațiile de avere, declarațiile de interese și declarațiile pe propria răspundere privind calitatea de lucrător al Securității sau de colaborator al acesteia, semnate și datate de candidați, precum și de copiile actelor de identitate ale candidaților)…

Nelu a spus: (februarie 21st, 2021 at 01:00 )

@vasile popescu nu ne-a spus nimeni nci despre tine ca ai IQ mic, dar uite, la ce intrebari pui putem sa ne dam seama.
Candidatura a fost acceptata de BEJ. Contestatiile au fost respinse, un judecator a zis ca totul e ok. Ia sa vedem daca tu poti sa-ti dai seama daca a avut sau n-a avut tot ce trebuie la dosar.

1 Trackbacks pentru acest articol

Nanu, Nenu și cu Neamțu’ au legat Colterm cu lanțu’ – ZACUSCĂ PE POST DE CAVIAR Says:

[…] Diplome, nu ”adeverință de studii” ca a ministrului sănătății, plusistul Vlad Voiculescu. Ba mai mult, fostul edil dorește ca useristul să facă publică și dovada domiciliului, nu a reș…, pentru că așa cere Codul Administrativ și urlă din gură de șarpe că ”mandatul lui Fritz […]

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

isho timisoara

Cele mai citite articole


Aconnect - Digitalizam Romania

Administratie vezi arhiva Administratie

Dominic Fritz

Dominic Fritz aduce mult promisa ”sticlă” în zidurile primăriei. Toate plățile efectuate vor fi publice

Primăria Timișoara va avea în sfârșit mult așteptatele ziduri ”de sticlă”, cel puțin asta susține edilul-șef, Dominic Fritz. El anunță realizarea unei aplicații pe internet care va prezenta toate plățile efectuate de municipalitate, inclusiv de la instituțiile subordonate. Primarul Timișoarei vrea să facă publice toate facturile plătite de instituția pe care o conduce, toate plățile...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Dominic Fritz aduce mult promisa ”sticlă” în zidurile primăriei. Toate plățile efectuate vor fi publice
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Politica vezi arhiva Politica

Iulius Town
Iulius Town

Sport vezi arhiva Sport

Poli - Dumbravita

Victorie de moral pentru Politehnica înainte de o deplasare grea

Alb-violeţii au disputat astăzi un joc de pregătire în compania echipei de Liga a III-a din Dumbrăviţa. Politehnica s-a impus cu 3-1 (3-1) prin golurile lui Mircea Axente, Jose Casado (ambii din penalti) şi Romario Rus. Pentru oaspeţi a înscris Andrei Făgărăşanu. Ambele echipe au avut poftă de joc în primele minute ale amicalului de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Victorie de moral pentru Politehnica înainte de o deplasare grea
dermaskin-orizontal

Social vezi arhiva Social

Muzeul National al Banatului

Economic vezi arhiva Economic

Ikea se pregătește de demararea lucrărilor la noul magazin de lângă Timișoara

Pe pagina de internet a Primăriei Dumbrăvița a fost publicat în urmă cu câteva zile un proiect de hotărâre referitor la Planul Urbanistic Zonal pentru viitorul magazin Ikea, care se va ridica în comuna periurbană a Timișoarei. Printre modificările propuse la PUZ-ul inițial se numără și mutarea unui sens giratoriu. Lucrările ar urma să înceapă...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ikea se pregătește de demararea lucrărilor la noul magazin de lângă Timișoara

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Primăria Timișoara va avea în sfârșit mult așteptatele ziduri ”de sticlă”, cel puțin asta susține edilul-șef, Dominic Fritz. El anunță realizarea unei aplicații pe internet care va prezenta toate plățile efectuate de municipalitate, inclusiv de la instituțiile subordonate. Primarul Timișoarei vrea să facă publice toate facturile plătite de instituția pe care o conduce, toate plățile...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Dominic Fritz aduce mult promisa ”sticlă” în zidurile primăriei. Toate plățile efectuate vor fi publice
Primarul Dominic Fritz anunță că a venit primăvara pe șantierele Timișoarei. El are de dus la bun sfârșit investițiile începute și rămase oprite din timpul vechii administrații, dar vorbește și de pornirea unui alt mare șantier al orașului, cei de pe Calea Bogdăneștilor. De luni, la Timișoara se lucrează la bulevardele începute de Nicolae Robu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Fritz anunță primăvara pe șantierele părăsite din Timișoara:”Așa e iarna, nu a inventat primarul Fritz chestia asta, inginerii decid”
Biblioteca Universității Politehnica Timișoara și-a premiat ca în fiecare an, de Dragobete, cei mai activi cititori. În 2021, la cea de-a IV-a ediție, care s-a desfășurat miercuri, 24 februarie, în holul central al Bibliotecii UPT, în condițiile speciale determinate de pandemie, au fost premiați trei studenți și un cadru didactic, aceștia fiind cei mai activi...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Trei studenți și un cadru didactic au fost premiați de Biblioteca Universității Politehnica Timișoara/FOTO
Românii care au pierdut adeverința prin care pot dovedi faptul că s-au vaccinat anti-COVID nu pot descărca alta din platformă, ci trebuie să se întoarcă la centrul unde au fost imunizați, a declarat coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19. Medicul militar Valeriu Gheorghiță a fost întrebat, miercuri, de jurnaliști, ce pot face românii care au...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ce trebuie să faci dacă pierzi dovada vaccinării
Biroul Permanent Naţional al USR a votat în această seară ca Zoltan Nemeth să fie viitorul prefect al judeţului Timiş. De profesie avocat, Nemeth este vicepreşedinte al USR Timiş şi consilier judeţean. Avocatul Zoltan Nemeth va fi noul prefect de Timiş, el primind în acest sens toate voturile membrilor Biroului Permanent Național al USR. Absolvent...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Avocatul Zoltan Nemeth va fi noul prefect de Timiş
Matei Creiveanu a ajuns în Consiliul de Administrație al Retim pentru că primăria trebuie să aibă acces la deciziile luate în această societate, motivează primarul Dominic Fritz decizia de a-l trimite pe city-manager spre acest post bine plătit. Deși recunoaște că în acel consiliu de administrație puterea municipalității este una doar aparentă, din cauza minorității...
Citeşte tot articolul Citeste articolul De ce a ajuns city-managerul Matei Creiveanu pe un post călduț la Retim. Dominic Fritz: ca să îl informeze pe el și consiliul local
Pe pagina de internet a Primăriei Dumbrăvița a fost publicat în urmă cu câteva zile un proiect de hotărâre referitor la Planul Urbanistic Zonal pentru viitorul magazin Ikea, care se va ridica în comuna periurbană a Timișoarei. Printre modificările propuse la PUZ-ul inițial se numără și mutarea unui sens giratoriu. Lucrările ar urma să înceapă...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ikea se pregătește de demararea lucrărilor la noul magazin de lângă Timișoara
La Făget, primăria caută parteneri cu sprijinul cărora să implementeze mai multe proiecte pentru îmbunătățirea accesului la sănătate al populației. În acest scop e disponibilă suma de 500.000 de euro, obținută prin intermediul granturilor norvegiene. “Provocări în sănătatea publică la nivel european”, este numele proiectului finanțat prin granturile SEE și norvegiene 2014 – 2021. Cu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Făget caută parteneri pentru proiecte în domeniul sănătății, în valoare de o jumătate de milion de euro
Top