În zona Kuncz din Timișoara curățenia de primăvară a venit mai devreme decât ne așteptam. Și vine după mult timp de așteptare, doar că va costa orașul 200.000 de lei din bugetul total. În doar câteva zile s-au ”recoltat” de aici 110 tone de gunoi.
„În Kuncz am ridicat 110 tone de deșeuri ilegale. Mai avem rampe clandestine acolo. Ne va costa acțiunea 200.000 de lei și, bineînțeles, vrem să evităm ca aceste costuri să revină periodic. Vom monta mai multe camere video în zonă pentru supraveghere. Biroul de salubritate lucrează cu Poliția Locală pentru a găsi acele persoane”, a declarat primarul Timișoarei.
Din păcate. avem de-a face cu un fenomen sistemic cauzat de firme neautorizate care oferă servicii de ridicare a deșeurilor, pentru ca apoi să le abandoneze pe domeniul public și a făcut apel la timișoreni să nu mai contracteze astfel de firme, mai spune Fritz.
„Este un fenomen organizat, sistemic: firme care ridică deșeuri și apoi le depun în spațiul public. Costul real îl suportăm cu toții. Suntem în discuții cu compania Retim pentru a dezvolta în continuare punctele de colectare. Nu apelați la firme ilegale pentru ridicarea deșeurilor. Și dacă o faceți să nu vă mirați că vă și amendăm”, a mai spus primarul Timișoarei.
El a mai cerut extinderea punctelor de colectare a deșeurilor administrate de Retim, special pentru a crește gradul de colectare ”legală” a unor astfel de deșeuri. Fritz a făcut un apel explicit la cetățeni, să nu apeleze la asemenea firme sau persoane pentru a scăpa de gunoaie.
În zona respectivă se vor instala mai multe camere de filmat pentru depistarea celor care aruncă deșeuri în zonă, de asemenea va crește colaborarea dintre Poliția Locală și Biroul Salubritate din primărie, special pentru stoparea fenomenului.
Comentarii prin facebook