Mangalița – Gustul autentic din Banat, o delicatesă premium

Atunci când pasiunea pentru mâncarea tradițională se îmbină cu plăcerea creșterii animalelor, rezultă produse autentice, de o calitate superioară, ce ne bucură papilele gustative.

Alin Neamțu, fermier bănățean și Președinte al Comisiei de Verificare a Produselor 100% Originale din cadrul Asociației Crescătorilor de Rase Tradiționale Bazna și Mangalița, și-a transformat pasiunea pentru creșterea porcilor Mangalița într-o misiune dedicată calității și autenticității. În urma doctoratului său, axat pe această rasă de suine, și a cercetării științifice realizate, el aduce pe piață produse premium, menite să ofere consumatorilor gustul autentic și beneficiile unei cărni superioare.

Mangalița – Comoara gastronomică a Banatului

Rasa de porc Mangalița este apreciată de secole pentru calitatea superioară a cărnii sale. Textura fragedă, conținutul ridicat de grăsimi sănătoase și gustul său inconfundabil o transformă într-o veritabilă delicatesă. Spre deosebire de porcul industrial, Mangalița este crescută în mod natural, într-un mediu tradițional, având o dietă echilibrată care influențează pozitiv compoziția cărnii.

De ce este indicat consumul de produse din carne de Mangalița?

Carnea de Mangalița este considerată superioară față de cea a porcului obișnuit datorită compoziției sale specifice:

  • Marmurare ridicată – conține o proporție mare de grăsime intramusculară, similară cu cea a cărnii de vită Wagyu, ceea ce îi conferă frăgezime și savoare.
  • Textură fină și suculență – grăsimea se topește la temperaturi mai scăzute, oferind un gust bogat și o textură moale.
  • Nu conține apă în exces – spre deosebire de carnea porcilor din fermele industriale, care este adesea tratată pentru a reține apă.

Carnea de Mangalița are numeroase beneficii pentru sănătate datorită conținutului ridicat de grăsimi nesaturate, care reprezintă aproximativ 70% din total. Acest profil lipidic o face comparabilă cu uleiul de măsline sau somonul. De asemenea, este o sursă importantă de Omega-3, cu valori de 1-3 g la 100 g de grăsime, în funcție de dietă și modul de creștere, depășind astfel conținutul din carnea de vită hrănită cu iarbă sau ouă.

Spre deosebire de porcii crescuți industrial, Mangalița are un raport echilibrat între Omega-6 și Omega-3, de aproximativ 4:1, contribuind la reducerea inflamațiilor. În plus, grăsimea sa este bogată în acid oleic, cu peste 50% din total, având efecte benefice asupra sănătății cardiovasculare, similar uleiului de măsline.

De ce să alegi carnea de Mangalița?

  • Gust excepțional – perfectă pentru preparate gourmet, asemănătoare cu carnea de vită premium.
  • Profil lipidic sănătos – bogată în grăsimi bune și Omega-3.
  • Alternativă mai sănătoasă la alte tipuri de carne grasă – potrivită pentru un stil de viață echilibrat.
  • Hrănire naturală și creștere lentă – porcii Mangalița sunt crescuți în mod tradițional, fără furaje industriale.

Autenticitate și origine certificată – Garanția calității

La Mangalița Tradițional NIA, fiecare produs din Mangalița este realizat cu grijă, respectând reguli stricte pentru a asigura trasabilitatea și autenticitatea cărnii. De

aceea, este esențial ca fiecare consumator să aleagă produse certificate și verificate, pentru a se bucura de adevăratul gust al Mangaliței.

“Dragi consumatori, citiți eticheta! Într-o piață invadată de produse de calitate îndoielnică, este vital să știm ce consumăm. Ceea ce găsiți sub eticheta ‘Mangalița’ trebuie să fie autentic, crescut cu responsabilitate și procesat conform tradiției românești.” – Alin Neamțu, crescător și procesator de Mangalița din Banat, Mangalița Tradițional NIA.

Produse tradiționale, făcute cu pasiune

La Mangalița Tradițional NIA, carnea de Mangalița este transformată în produse premium, după rețete transmise din generație în generație. Pastrama, cârnații, toba și parizerul sunt realizate exclusiv cu ingrediente naturale, condimente și plante aromatice, fără compromisuri. Calitatea primează, nu cantitatea!

Produs în Banat susține producătorii locali!

Alegerea produselor autentice din Mangalița nu este doar o alegere pentru sănătatea ta, ci și un sprijin pentru fermierii locali care păstrează vie tradiția și duc mai departe acest meșteșug. Fiecare bucată de carne de Mangalița este mai mult decât un simplu produs – este o poveste despre pasiune, tradiție și respect față de natură.

Descoperă gustul adevărat al Banatului!

Dacă îți dorești să experimentezi savoarea autentică a cărnii de Mangalița, caută produsele locale, realizate cu responsabilitate și respect pentru calitate. Gustă diferența, susține producția locală și bucură-te de o experiență culinară de excepție!

Contact Mangalița Tradițional NIA:

Telefon: 0721 203 776

Email: alinneamtu13@yahoo.com

Comenzi: foodbooking.com/api/fb/e_qp_q5

Facebook: www.facebook.com/MangalitaTraditionalNIA

Alege Mangalița Tradițional NIA, alege autenticitatea Produselor in Banat !

Autor
Etichete ,
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

4 comentarii pentru acest articol

Daniel a spus: (martie 9th, 2025 at 08:57 )

Sunt și alte rase de porc mai cu randament mai ridicat în alte zone ale țării și în special la București. În Olt este rasa Stănescu iar în Ardeal rasa Bode, ambele dau randament bun și au șoriciul gros.

George a spus: (martie 9th, 2025 at 10:09 )

Daniele, Mangalița nu este o rasă de porc cu randament ridicat. Este o rasă de porc co o dezvoltare destul de lentă față de Marele Alb. Aici, dacă citeai cu atenție, e vorba despre calitatea deosebită a cărnii și beneficiile pentru sănătate ale cărnii de Mangalița.

Daniel a spus: (martie 9th, 2025 at 11:31 )

@George
În cazul de față mă refeream la randamentul financiar, cel care de fapt și contează. Te și miri uneori cât șorici se strânge din venituri exclusiv de la buget.

NEW a spus: (martie 10th, 2025 at 10:45 )

Este o rasa cu vechime in regiune. Unii zic ca era aici si pe vremea invaziilor hunilor, cand i se spunea Mongolița.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


ISHO

Administratie vezi arhiva Administratie

S-a deschis circulația rutieră prin Pasajul Solventul/FOTO

Circulația rutieră prin Pasajul Solventul a fost deschisă, a anunțat, la orele prânzului, primarul Dominic Fritz. Această deschidere va oferi o nouă conexiune între cele două părți ale orașului, alternativă la Pasajul Jiul, care, până acum, era singura disponibilă în zona respectivă. ”Este unul dintre proiectele strategice ale Timișoarei și un pas important pentru conectarea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul S-a deschis circulația rutieră prin Pasajul Solventul/FOTO
dermaskin-orizontal

Politica vezi arhiva Politica

Distracție pe patine 29 noiembrie - 11 ianuarie

Sport vezi arhiva Sport

SCM USV a prezentat Cupa României timișorenilor

Într-un scenariu deja obișnuit, la fiecare trofeu major câștigat de echipa de rugby a orașului, acesta este prezentat timișorenilor. Duminică seara, sportivii dela SCM USV au urcat pe scenă în centrul orașului și au fost aplaudați la scenă deschisă de cei prezenți. Echipa de rugby este cea mai bună formație din Timișoara din acest mileniu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul SCM USV a prezentat Cupa României timișorenilor
L'architect du beaute

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

ANAF

ANAF a anunțat programul special al operațiunilor pentru finalul de an

Astfel, programul calendaristic pentru efectuarea principalelor operaţiuni de încheiere a exerciţiului bugetar al anului 2025 prin unităţile trezoreriei statului va fi unul special. Iată care este calendarul operațiunilor Operaţiuni în numerar 1. Ridicarea sumelor în numerar din conturile instituţiilor publice deschise la unităţile Trezoreriei Statului. Autoritatea de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile poate...
Citeşte tot articolul Citeste articolul ANAF a anunțat programul special al operațiunilor pentru finalul de an

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Daniel David și-a dat demisia din funcția de ministru al Educației și Cercetării, anunţându-l verbal, în acest sens, pe premierul Ilie Bolojan. Cel mai vehiculat nume pentru a-l înlocui în funcţie este cel al deputatului Marilen Pirtea, preşedinte al PNL Timiş. Daniel David a confirmat oficial, pe blogul personal, că și-a dat demisia din funcția...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Daniel David a demisionat din funcţia de ministru al Educaţiei. Marilen Pirtea dat ca mare favorit pentru a prelua acest portofoliu
Circulația rutieră prin Pasajul Solventul a fost deschisă, a anunțat, la orele prânzului, primarul Dominic Fritz. Această deschidere va oferi o nouă conexiune între cele două părți ale orașului, alternativă la Pasajul Jiul, care, până acum, era singura disponibilă în zona respectivă. ”Este unul dintre proiectele strategice ale Timișoarei și un pas important pentru conectarea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul S-a deschis circulația rutieră prin Pasajul Solventul/FOTO
Administrația timișoreană a finalizat documentația tehnică necesară pentru modernizarea clădirii principale a Liceului Tehnologic Electrotimiș, campusul situat în Ciarda Roșie. Unitatea de învățământ funcționează într-un ansamblu de clădiri construite în anii ’70, astfel că sunt necesare intervenții complexe de modernizare, de la refacerea acoperișului, a instalațiilor și a finisajelor, până la izolarea termică a pereților....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Administrația timișoreană vrea să modernizeze Liceul Electrotimiș
Cu doar o zi înainte de Ajunul Crăciunului, Primăria Timișoara organizează marți dezbaterea publică necesară, având ca temă Proiectul de hotărâre stabilirea impozitelor și taxelor locale în Municipiul Timișoara pentru anul 2026. Aceasta va avea loc de la ora 16:00 în sala de Consiliu a Primăriei Timișoara. Proiectul de hotărâre poate fi consultat online: https://www.primariatm.ro/proiecte-hcl/0418d960-2450-43c8-9a22-73455cf66020...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara organizează dezbaterea publică obligatorie, pe tema noilor taxe și împozite, în data de 23 decembrie
Autoritățile cu responsabilități de control își sporesc activitatea înaintea sărbătorilor de iarnă, pentru a se evita apariția de probleme. La fel a fost și în acest an, iar controalele au scos la iveală numeroase probleme. În cadrul Colegiului Prefectural din această lună, reprezentanții Direcției Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor au anunțat rezultatele verificărilor efectuate în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Controale sporite pentru siguranța cetățenilor. Au fost date amenzi importante și efectuate confiscări de produse
Într-un scenariu deja obișnuit, la fiecare trofeu major câștigat de echipa de rugby a orașului, acesta este prezentat timișorenilor. Duminică seara, sportivii dela SCM USV au urcat pe scenă în centrul orașului și au fost aplaudați la scenă deschisă de cei prezenți. Echipa de rugby este cea mai bună formație din Timișoara din acest mileniu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul SCM USV a prezentat Cupa României timișorenilor
Căminul Cultural din Pișchia a găzduit prima ediție a Festivalului de Cultură Bănățeană „Ionel Iacob-Bencei”, dedicat valorilor culturale bănățene și memoriei scriitorului Ionel Iacob-Bencei, marcând un debut pentru un proiect cultural care își propune să devină tradiție. Evenimentul a atras un public numeros, care a umplut sala până la refuz. Festivalul a fost inițiat de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul La Pișchia a fost prima ediție Festivalul de Cultură Bănățeană „Ionel Iacob-Bencei”
Top
deBANAT.ro
Prezentare generală a confidențialității

Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în navigatorul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe site-ul nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsești mai interesante și mai utile.