Ioana Mihăilă anunță: Spitalul de Copii Timișoara și noua unitate de Mari Arși de la Spitalul Județean sunt în prim planul Ministerului/FOTO

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a vizitat vineri mai multe unități medicale și a aflat despre viitoarea maternitate pe care Consiliul Județean Timiș o va ridica la Timișoara. Ea a subliniat că susținerea ministerului va continua pentru unitățile medicale din oraș.

Prima vizită a fost la Spitalul de Copii “Louis Țurcanu”, aici aflând care este stadiul lucrărilor la noul corp de clădire, ridicat de Primăria Timișoara, cu sprijin guvernamental. La noua aripă structura este realizată, finisajele interioare în proporție de 90%, iar clădirea este prevăzută cu sisteme smart de iluminare și încălzire. Acolo vor funcționa U.P.U (Unitate de Primire Urgenţe), o policlinică, laboratoarele de analize și secţiile de Radiologie, chirugie, ATI, prematuri. În noul corp vor fi amenajate spații pentru mame, astfel încât acestea să poată rămâne, în condiții de confort, alături de copiii lor aflați în tratament. Managerul Spitalului a menționat și necesitatea amenajării pe acoperișul-terasă a unui heliport.

“În mandatul meu îngrijirile medicale pentru copii sunt o prioritate. Mă bucur să văd aici cum se ridică un spital modern, dotat cu circuite medicale de secolul XXI. Voi susține toate demersurile municipalității și ale spitalului”, a declarat Ioana Mihăilă.

Primarul Dominic Fritz spune că susținerea din partea ministerului pentru acest proiect continuă.

”Vom susține, tot împreună, acest proiect cu dotări moderne și ne dorim să-l dăm în folosință cât mai repede. Aici vin copii din tot vestul țării, iar Țurcanu le oferă îngrijiri unice în țară, cum este transplantul medular”, a declarat  Dominic Fritz.

După ce a inaugurat noul centru de vaccinare “drive thru”, ministrul s-a deplasat la corpul de clădiri de la Spitalul Județean Timișoara. Deși urma să viziteze camerele speciale pentru arși, acțiunea nu a mai avut loc, acestea aflându-se în zona roșie de la Casa Austria. În schimb, a aflat despre noua maternitate ridicată de CJT tot în acea zonă.

„Este un proiect pe care îl desfășoară Consiliul Județean Timiș pe Programul de Cooperare Transfrontalieră România-Ungaria cu bani europeni și sper să obținem autorizația. Am depus documentația înainte de Paști, anunț în premieră acest lucru și dacă obținem autorizația rapid, într-o lună sper să punem piatra de temelie, avem constructorul selectat, vrem să începem lucrările. Sper să fie cea mai modern maternitate din țară”, a anunțat președintele CJ Timiș, Alin Nica, în discuția cu ministrul Sănătății.

Mai multe amănunte despre proiect au fost oferite de Raul Pătrașcu, managerul Spitalului Județean Timișoara, în cadrul căreia va funcționa maternitatea.

„Maternitatea Bega (n.r. actuala locație) este într-o clădire istorică, veche, cu circuite depășite, în care am investit mult de-a lungul anilor pentru tot felul de reparații, dar e clar că nu corespunde nevoilor, nici pentru pacienți, și nici ca siguranță la incendiu. Este un act de normalitate construcția acestei maternități care va corespunde secolului XXI, iar dotarea va fi una corespunzătoare. În aceeași clădire va fi relocată și secția de Neonatologie, una dintre cele mai performante din România. Recent, colegii de la Neonatologie au reușit să salveze un făt de doar 24 de săptămâni a cărui mamă din păcate a decedat fiind infectată cu covid. Dorim să avem astfel de performanțe prin investiții”, a declarat Raul Pătrașcu.

El a mai vorbit și despre noua secție de ATI, care va fi ridicată chiar deasupra actualei Unități de Primire a Urgențelor (UPU).

„Dacă pacientul va avea nevoie de operație va merge într-una din cele peste 20 de săli de operație pe care le vom construi, iar dacă va fi un pacient cu arsuri, va merge la Centrul de Mari Arși, care va fi în aceeași clădire. Acest proiect, în valoare de 52 de milioane de euro, este o premieră în România, Spitalul Județean fiind singurul în an de pandemie care a reuşit să acceseze acest proiect datorită în mare parte prof. Dorel Săndesc. Acum, proiectul este în faza de licitație a constructorului la Ministerul Sănătății”, a mai spus Pătrașcu.

Noul Centru de Mari Arși de la Timișoara este cel mai avansat ca maturitate tehnică dintre cele trei centre finanțate, în România, de Banca Mondială și gestionate de minister.

”Eu țin să mulțumesc public pentru efortul depus pentru realizarea acestui centru de mari arși, pentru că știț că avem niște termene și cu ajut colaborării cu autoritățile locale și cu managementul spitalului, centrul de mari arși de la Timișoara a ajuns să fie printre cele mai mai avansate dintre cele trei, care sunt finanțate de Banca Mondială”, a declarat Ioana Mihăilă.

Nica a mai prezentat și ceea ce a anunțat că este cel mai mare proiect din domeniul sanitar din România, extinderea UPU și interconectarea clădirilor de la Județean.

„Se va face interconectarea celor trei corpuri de clădire ale Spitalului Județean, un proiect în valoare de peste 240 de milioane de lei, 52 de milioane de euro. Va cuprinde și noua Unitate de Primiri Urgențe –UPU, Centrul de Mari Arși și secția de ATI plus un helioport pe acoperișul clădirii de interconectare. A doua investiție este noua maternitate, prima investiție de acest fel de după Revoluție. Toate aceste investiții vin să completeze acest ansamblu ansamblu spitalicesc și să creăm un adevărat hub de sănătate pentru județul nostru, pentru Timișoara și regiunea noastră”, a declarat şi Alin Nica.

 

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

2 comentarii pentru acest articol

Tăieri de panglici la fleacuri. La proiecte serioase doar sloganuri”SE VA face, VA FII gata, VOM realiza“1@, blablabla…
Ptr că Realitatea este alta, cea care se repeta de atitia ani în România, sub toate guvernarile: NIMIC NU SE RESPECTĂ, darămite vreun TERMEN/ANGAJAMENT: la Țurcanu s-a început proiectul în 2014 și ar fi trebuit sa fie gata in primavara lui 2016″!!! . Exact pe cind duduia ministresă traseistă era încă la PNL! Ati auzit-o cumva reclamând ceva public privind nefinalizarea proiectului?! NU, ptr ca duduia e doar o CARIERISTĂ POLITRUCĂ, hahaleră la fel de mediocră, precum ceilalti, în frunte cu ILUZIA Fritz! Pariu, că nu va face nimic relevant în SĂNĂTATE?! darămite ceva SPECTACULOS. Am votat USR, dar asa amatori nici în cele mai negre nopți nu mi-am imaginat că vor scoate în față… DEZAMĂGIRE PE LINIE!

Toți niște MĂSCĂRICI! a spus: (mai 7th, 2021 at 15:59 )

Ce fețe au de MĂSCĂRICI! Doamne cine ne conduc…

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute
L'architect du Beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall
Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Alfred Simonis si Nicolae Robu

Coaliţia a discutat despre candidaţi comuni la Timiş. PSD ar urma să preia preşedinţia CJ Timiş

Liderii coaliției PSD – PNL au discutat în ședința de luni şi situaţia din Timiş, ajungând la un acord de principiu să sprijine candidați comuni la preşedinţia Consiliului Judeţean şi Primăria Timişoara. Potrivit acestei înţelegeri, coaliția ar urma să sprijine un candidat PSD la Consiliul Județean și un candidat PNL la Primăria Timişoara, acesta din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Coaliţia a discutat despre candidaţi comuni la Timiş. PSD ar urma să preia preşedinţia CJ Timiş
isho.ro
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Semne bune anul are, de la clubul de haltere al oraşului

Medalii culese la prima acţiune importantă din 2024! În perioada 11-15 martie s-a desfășurat în cadrul CSN Bascov/Piteşti, Campionatul Naţional de juniori U20-Cupa României. Prima etapă de campionat naţional a debutat cu o ședință a adunării generale, cu multe promisiuni și un plan îndrăzneț pentru 2024, culminând cu un obiectiv olimpic pentru România. Cum Timișoara...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Semne bune anul are, de la clubul de haltere al oraşului
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Angajaţii Horticultura lucrează de zor în Parcul Civic

Angajaţii societăţii Horticultura continuă lucrările de întreținere a Parcului Civic, pe măsură ce condițiile meteo permit acest lucru. Acest parc a fost preluat de societatea municipalităţii, în luna ianuarie, după ce Primăria Timişoara a refuzat să recepţioneze lucrările de mântuială executate de o firmă contractată de fosta administraţie.  În prima zi a săptămânii angajaţii Horticultura...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Angajaţii Horticultura lucrează de zor în Parcul Civic
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Se montează grinzile din Freidorf pe Centura Sud. Se toarnă deja asfalt pe unele porțiuni/Foto

Șoferii care folosesc ruta de intrare în oraș dinspre Sânmihaiu Român – strada Polonă, vor trebui să circule cu restricții în zona unde centura Sud supratraverseză șoseaua. Aceasta pentru că, veste bună, se montează grinzile de la pasaj. O altă veste, a fost turnat asfalt pe unele porțiuni din Centura Sud. Miercuri, 20 martie, începând...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se montează grinzile din Freidorf pe Centura Sud. Se toarnă deja asfalt pe unele porțiuni/Foto

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Angajaţii societăţii Horticultura continuă lucrările de întreținere a Parcului Civic, pe măsură ce condițiile meteo permit acest lucru. Acest parc a fost preluat de societatea municipalităţii, în luna ianuarie, după ce Primăria Timişoara a refuzat să recepţioneze lucrările de mântuială executate de o firmă contractată de fosta administraţie.  În prima zi a săptămânii angajaţii Horticultura...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Angajaţii Horticultura lucrează de zor în Parcul Civic
Agenția de turism As Tour – Timișoara vă propune un început de toamnă reușit, alegând o ofertă de neratat: un sejur Antalya – Turcia în perioada 20 – 27 septembrie. Tarifele încep de la 590 euro de persoană într-un  hotel de patru stele Agenția de turism As Tour – Timișoara vă invită, de această dată,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Început de toamnă în Antalya, cu As Tour Timişoara
Liderii coaliției PSD – PNL au discutat în ședința de luni şi situaţia din Timiş, ajungând la un acord de principiu să sprijine candidați comuni la preşedinţia Consiliului Judeţean şi Primăria Timişoara. Potrivit acestei înţelegeri, coaliția ar urma să sprijine un candidat PSD la Consiliul Județean și un candidat PNL la Primăria Timişoara, acesta din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Coaliţia a discutat despre candidaţi comuni la Timiş. PSD ar urma să preia preşedinţia CJ Timiş
O firmă din București a primit contractul de dotare a Liceului Waldorf din Timișoara cu mobilier școlar nou. Valoarea înțelegerii cu Primăria Timișoara este de 708.000 lei plus TVA. Deocamdată, mobila nu prea are unde să fie instalată, încă se lucrează la noul corp de clădire al Liceului Waldorf unde acesta urmează să ajungă. Dotările...
Citeşte tot articolul Citeste articolul O firmă din București va furniza mobila pentru viitorul corp al Liceului Waldorf din Timișoara
Primăria Timișoara, prin Direcția de Asistență Socială, va depune spre finanțare un proiect pentru un nou centru pentru persoane vârstnice, acesta urmând să fie situate pe strada Lorena. Proiectul „VITAL – vârstnici integrați activ în comunitatea locală din Timișoara” a fost aprobat de consilierii locali și vizează înființarea unui nou centru pentru persoanele vârstnice. Acesta...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara vrea finanțare pentru un nou centru destinat persoanelor vârstnice. Suma necesară, 7,8 milioane de lei
Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor a efectuat, în urma unei reclamații, un control la Cantina Liceului Tehnologic de Silvicultură și Agricultură “Casa Verde” Timișoara. În urma verificărilor, aici au fost descoperite mai multe probleme. Inspectorii OPC au identificate materii prime cu data limită de consum depășită, produsele fiind expirate, respectiv cu stare termică schimbată. Agregatele...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Protecția Consumatorilor a închis temporar cantina Liceului Silvic Timișoara/Foto
Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri (ADID) Timiș a organizat a doua ediţie a campaniei educative “Școala Afară – Laboratoare de educație ecologică în aer liber”. Activitatea s-a desfăşurat în Timișoara – Perdeaua Forestieră de Protecție a Timișoarei în zilele de 15-16 martie. În cadrul eforturilor continue de promovare a educației ecologice și a conectării tinerei...
Citeşte tot articolul Citeste articolul 500 de tineri voluntari au plantat peste 2.500 de puieți, la a doua ediţie a campaniei educative “Școala Afară”, organizată de ADID
Medalii culese la prima acţiune importantă din 2024! În perioada 11-15 martie s-a desfășurat în cadrul CSN Bascov/Piteşti, Campionatul Naţional de juniori U20-Cupa României. Prima etapă de campionat naţional a debutat cu o ședință a adunării generale, cu multe promisiuni și un plan îndrăzneț pentru 2024, culminând cu un obiectiv olimpic pentru România. Cum Timișoara...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Semne bune anul are, de la clubul de haltere al oraşului
Căutat de câteva zile, fără succes. Dacă îl recunoaşteţi pe biclist anunţaţi la 112. În data de 14 martie, în jurul orei 16:27, un participant la trafic în calitate de biciclist se deplasa pe Splaiul Tudor Vladimirescu dinspre strada Miron Costin înspre bulevardul 16 Decembrie 1989 din Timișoara, pe pista destinată bicicliștilor, iar la un...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Poliţiştii caută un biciclist care a accidentat un pieton şi a fugit de la faţa locului
Șoferii care folosesc ruta de intrare în oraș dinspre Sânmihaiu Român – strada Polonă, vor trebui să circule cu restricții în zona unde centura Sud supratraverseză șoseaua. Aceasta pentru că, veste bună, se montează grinzile de la pasaj. O altă veste, a fost turnat asfalt pe unele porțiuni din Centura Sud. Miercuri, 20 martie, începând...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se montează grinzile din Freidorf pe Centura Sud. Se toarnă deja asfalt pe unele porțiuni/Foto
Top