Unul dintre punctele cel mai dificil de trecut pentru șoferi în drumul dinspre Timișoara spre București, via Craiova, era Balșul, Traversarea orașului era un adevărat coșmar, din fericire de joi acolo există o centură de ocolire, iar cei de la Compania de Drumuri ne demonstrează extrem de simplu ce avantaje prezintă o astfel de centură pentru siguranța și ușurimea deplasării unui autovehicul.
Timișoara suferă de ani buni de zile din cauza traficului greu din orașul, în timp ce șoferii care trebuie să traverseze capitala Banatului stau mult timp pe străzile municipiului pentru a-l traversa. Din fericire, un prim tronson din centura de ocolire a Timișoarei este deja deschis, acesta leagă Calea Aradului de Calea Lugojului, oferind și o legătură, e drept de slabă calitate, spre autostrada A1. Centura Sud e în lucru și, în condiții ideale, anul viitor vom putea circula pe aici, în timp ce ultimul tronson al centurii e doar un proiect. Chiar și așa, legătura cu Calea Șagului va putea elimina aproape integral traficul de tranzit din oraș.
Joi, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a deschis traficul pe 18 kilometri din tronsonul 2 al drumului expres Craiova – Pitești. De fapt, este o centură de ocolire a Balșului, o adevărată mană cerească pentru locuitorii localității, dar și pentru șoferii care avea nevoie, de multe ori, și de o oră, în vârf de trafic, pentru a traversa orașul.
CNAIR demonstrează foarte simplu, cu o filmare în paralel realizată pe drumul prin oraș, respectiv pe noua centură, care sunt efectele unui asemenea proiect de infrastructură. Din imaginile prezentate în paralel se poate vedea că pe noua centură drumul durează 5,42 de minute, iar prin oraș 22,49 minute. Și aici vorbim de un trafic mai redus prin Balș. Vedeți mai jos imaginile extrem de sugestive.
Comentarii prin facebook