Războiul spitalelor din Timişoara finanţate prin PNRR. Un consilier local USR vrea să scrie Comisiei Europene, acuzând politizarea finanţării

razvan negrisanu

razvan negrisanu

Consilierul local USR Răzvan Negrişanu acuză politizarea modului în care, din trei obiective spitaliceşti din Timişoara, Ministerul Sănătăţii a alaes să pună pe lista de finanţare prin PNRR singurul proiect care nu aparţine primăriei. Arhitect ca formaţie, Negrişanu are mari îndoieli că Institutul Oncologic va fi terminat la temenul limită, anul 2026. El anunţă că va scrie şefei PNRR din cadrul Comisiei Europene pentru a sesiza politizarea proiectului.

Institutul Oncologic Timişoara, proiect aparţinând DSP Timiş, va fi singurul obiectiv spitalicesc din Timişoara care va fi primi bani prin PNRR. Alte două proiecte, aparţinând Primăriei Timişoara şi aflate pe lista iniţială de 49 de obiective, nu vor mai ajunge pe lista finală de 25 de proiecte care vor primi finanţare. Consilierul local USR Răzvan Negrişanu afirmă că această selecţie s-a făcut strict pe criterii politice.

 “Noua maternitate Odobescu a fost exclusă din lista de 25 de obiective spitalicești prioritare din PNRR, spun jurnaliștii. La fel și dotarea corpului nou de la spitalul Țurcanu, aproape terminat. Singura explicație: proiectele au fost depuse de Dominic Fritz.  Regretabil, Guvernul PSD-PNL a început selecția proiectelor pentru PNRR, pe criterii politice și împotriva regulilor stabilite de Uniunea Europeană, cu Timișoara”, arată Negrişanu.

Poate o premieră, USR-istul recunoaşte că proiectul aparţine fostei administraţii, menţionând că acesta s-ar încadra în termen, urmând să fie finalizat în 2026.

“Maternitatea Odobescu era singurul proiect de infrastructură de sănătate în fază matură, adică cu toate etapele birocratice finalizate în administrația trecută. Planul este să construim pe strada Macilor, în spatele Liceului UCECOM de pe Calea Bogdăneștilor, o unitate sanitară cu 236 de paturi, modernă, cu toate dotările necesare. Ar fi fost gata dotată in 2026 când se va încheia PNRR. Ce nu se termină în 2026 nu se mai plătește, asta e regula!”, a continuat USR-istul.

El are mari îndoieli că Institutul Oncologic va fi realizat până în 2026, riscându-se astfel pierderea banilor. Mai mult, fiind arhitect de meserie, are întrebări privind expertiza tehnică a clădirii părăsite din Torontalului, pe osatura căreia va fi construit Institutul Oncologic.

“În locul celor două proiecte ale Primăriei, PSD și PNL au ales un altul, foarte necesar, respectiv transformarea ruinei de pe Torontalului într-un Institut Oncologic pentru zona de vest. Ni s-a spus că DSP Timiș realizează o expertiză tehnică a structurii, dar nu știm încă nimic despre rezultatele ei. Aceasta trebuie inclusă obligatoriu în proiectul trimis la Bruxelles. Este greu de crezut că Ministerul Sănătății va avea argumente puternice în fața Comisiei Europene pentru a convinge că va face în patru ani ce n-a făcut în 30. Acest proiect are puține șanse sa fie finalizat până în 2026. În caz de eșec, pierdem banii din PNRR pentru infrastructura de sănătate a Timișoarei. Totul dintr-un calcul politic meschin”, a rată Negrişanu.

Prin urmare, Negrişanu a anunţat că îi va scrie şefei Direcţiei PNRR din Comisia Europene, pentru a-i spune despre politizarea proiectului.

“Dacă apelul lui Dominic Fritz pentru includerea maternității pe lista obiectivelor prioritare va fi ignorat în continuare de PSD și PNL, îmi propun, în calitate de consilier local, să-i scriu o scrisoare deschisă doamnei Céline Gauer, șefa Direcției PNRR din cadrul Comisiei Europene, să-i afle că, în România, PNRR este politizat.  Vă țin la curent, poate o scriem împreună”, a încheiat Negrişanu.

 

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

4 comentarii pentru acest articol

guralivii a spus: (iulie 22nd, 2022 at 16:06 )

Problema e ca in nicio tara din lumea asta nu poate un singur partid (si ala cu 12-20 la suta in intentia de vot) sa stabileasca care sunt „interesele cetatenilor”. De aici negocierea politica. Si nu, nu e imposibila in Romania datorita faptului ca toti ailalti is hoti si doar usr-ul si firmele conduse de prieteni, membri sau simpatizanti sunt bune si curate si nu fura. Dar domnu Fritz refuza cam toate proiectele initiate de celelalte partide cu sintagma ca „nu e in interesul Timisorenilor” sau ceva pe acolo, dar se asteapta ca celelalte partide prin consilierii lor locali sa il serveasca intotdeauna „in interesul cetatenilor”. Daca ar invata sa mai negocieze am avea cu totii mai mult de castigat – eventual am fi obtinut doua obiective spitalicesti in loc de unul daca ar fi oferit ceva la schimb. Altfel nu ne alegem cu mare lucru de pe urma lui, doar cu radicalizare si o foame si mai mare la urmatoarele alegeri.

Guralivii bat curalivii a spus: (iulie 23rd, 2022 at 23:10 )

1) Interesele cetățenilor există și fără partide. Nu partidele stabilesc interesele cetățenilor, ci cetățenii. Partidele le pot influența cu propaganda. Dealtfel, există alegeri libere și democrație pentru că POPORUL ESTE ÎNȚELEPT și alege în funcție de interesele lui! Pentru orice democrat, asta este o axiomă!
2) Un partid care nu cunoaște intersele cetățenilor (ghilimelele sunt jigntoare!), să nu intre în alegeri!
3) Dacă PNL are divergențe majore cu USR asupra priorităților, atunci să nu mai stea cu curu-n două luntri: să rupă protocolul cu USR la nivel local.
4) Dacă interesele cetățenilor sunt purtate doar de bieții liberali (care au 10-15%), atunci pentru ce plm au făcut alianță cu PSD-ul? De dragul artei, sau așa s-a ordonat?
5) Care sunt proiectele pe care PNL le duce sisific în spate, iar căpcăunul Fritz le calcă cu labele lui monstruoase, mai puternice decât tot ADN-ul comunist ce legă PSD_PNL-UDMR, decât toată încrengătura bizantin-otomană de relații ce leagă „competenții” locali?
6) De ce-or fi votat timișorenii USR și Fritz? După logica unora, de proști, pentru că nu și-au cunoscut interesele.

Indiferent de ce vor aduce alegerile viitoare, cele trecute au adus un lucru cert: LIBERAL este un abuz de termeni în denumirea Partid Național Liberal. USR-ul nu va mai avea primar pentru că e un partid care nu știe să răspundă ca partid. Probabil PSD-ul, prin măsuri de milostivire a milogilor (fabricați tot de PSD!) va împărți scena politică locală și națională cu AUR. PNL este, în mare parte, absorbit în PSD și sunt convins că pe mulți primari și consilieri PNL-TM îi vom reîntâlni ca membri PSD.

Guralivu a spus: (iulie 24th, 2022 at 19:58 )

Dragule, comentariul de dinainte se poate interpreta si asa: ca modelul de elector usrist care se crede dastept, european si vrea o tara ca afara dar e si complet lipsit de umor, arogant, de fapt nepriceput la altceva decat la tastatura, incat crede ca democratia se reduce la un vot, radical si atat de sigur pe el ca e de partea buna a istoriei incat se apuca sa-i dascaleasca pe altii, totusi incapabil sa vada intersele altora care nu provin din acelasi mediu in nici un caz nu vrea sa se intalneasca la mijloc, macar un timp, samd- cam asta e motivul pentru care nu se vor realiza multe si nu va da usr-ul alt primar. Asa ca imi mentin parerea si ghilimelele 🙂 Un partid mic, mai nou creste daca isi largeste baza electorala in timp, nu daca e radical si atat. Pe fritz l-a votat toata lumea care avea ochi pentru ca robu era un papagal, asta nu inseamna ca nu se poate si mai bine. Pentru ca odata ce trecem de fritz si ne uitam la personajele din anturaj care conduc acum, e destul de mare jalea si inca nu s-a remaniat nici unul. Asta nu inseamna ca era mai bine pe vremea lui robu, sigur ca nu. Si da, sunt slabe sanse sa apara un candidat bun de la alt partid pentru ca e cam sterp peisajul

of, of, măi normalilor competenți !!! a spus: (iulie 25th, 2022 at 13:03 )

Democrația trece prin vot, vrem – nu vrem.
În rest, faci, vorba francezului philosophie de comptoir. Ori, pentru mai mare precizie, psychologie de comptoir.
(De unde atâtea concluzii mulse din nimic?)

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Știri de ultimă oră

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Ovidiu Drăgănescu îl acuză pe primarul Fritz de prezentări false în lupta cu clanuri imaginare

Subprefectul PNL de Timiș, Ovidiu Drăgănescu, îl acuză pe primarul Dominic Fritz, că dezinformează, realizând prezentări false despre strada Cezar, cea despre care primarul spune că a recuperat-o pentru oraș de la clanuri imobiliare. Nu e niciun clan, actuala configurație există din anii 50 și a fost făcută de Miliție, care deținea imobilele în administrare,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ovidiu Drăgănescu îl acuză pe primarul Fritz de prezentări false în lupta cu clanuri imaginare
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Victorie dramatică, dar atât de necesară. Lugojul, la un pas de cupele europene

Prim-divizionara de volei feminin CSM Lugoj a câştigat dramatic prima partidă pentru locul 5 în fața celor de la CSM București. S-a păstrat tradiția scorului din meciurile disputate în sezonul regulat: 3-2! CSM București a trecut peste o mare șansă. A condus cu 1-0 și 2-1 la seturi, iar apoi în decisiv a avut 10-5...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Victorie dramatică, dar atât de necesară. Lugojul, la un pas de cupele europene
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Se pregătește o nouă ediție a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale

La Timișoara se va desfășura o nouă ediție a Salonului Industrie Ușoare, una dedicată sărbătorilor pascale. Organizatorii au decis susținerea acestei ediții având în vedere succesul de care se bucură evenimentul în rândul publicului timișorean și la solicitarea expozanților tradiționali, urmând să aibă loc în perioada 24 – 28 aprilie, în organizarea Camerei de Comerț,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se pregătește o nouă ediție a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Subprefectul PNL de Timiș, Ovidiu Drăgănescu, îl acuză pe primarul Dominic Fritz, că dezinformează, realizând prezentări false despre strada Cezar, cea despre care primarul spune că a recuperat-o pentru oraș de la clanuri imobiliare. Nu e niciun clan, actuala configurație există din anii 50 și a fost făcută de Miliție, care deținea imobilele în administrare,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ovidiu Drăgănescu îl acuză pe primarul Fritz de prezentări false în lupta cu clanuri imaginare
Proiectul de realizare a studiului de fezabilitate pentru campusul de învățământ dual care se va ridica la Timișoara a fost semnat de primărie cu societatea timișoreană care a câștigat contractul. Investiția este făcută cu finanțare prin PNRR. Primăria pune la dispoziție un teren de trei hectare în Calea Buziașului, va realiza construcția și va asigura...
Citeşte tot articolul Citeste articolul A fost semnat contractul de proiectare faza SF pentru viitorul campus pentru învățământ dual Timișoara
Preşedintele CJ Timiş, Alin Nica, a decis să-i retragă lui Cristian Moş toate atribuțiile pe care le are în funcția de vicepreședinte al Consiliului Judeţean. Reacţia vine după ce Moş a anunţat că va candida la Primăria Timişoara, atacând totodată tandemul Aliana Dreapta Unită, Dominic Fritz – Alin Nica. Candidat pentru un nou mandat la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Nica i-a retras lui Cristian Moş toate atribuțiile pe care le are în funcția de vicepreședinte al CJ Timiş
Viitorul stadion care ar urma să fie ridicat la Timișoara, de Compania Națională de Investiții (CNI), ar urma să aibă indicatorii tehnico-economici aprobați în următoarea ședință de guvern. Mai mult, dorința liderilor locali politici este ca această ședință să aibă loc chiar la Timișoara, într-un gest simbolic. Conform celor de la PSD Timiș, Hotărârea de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ședința guvernului, susținută la Timișoara? Se aprobă indicatorii tehnico-economici pentru noul stadion al Timișoarei
Primăria Timișoara anunță că a recuperat o stradă care asigura o legătură între bulevardul Loga și Parcul Copiilor. Aceasta ar fi fost acaparată de proprietarii a două vile din zona respectivă, care ar fi ridicat acolo garduri și construcții ilegale. Acum, au fost emise documentele necesare pentru a demola construcțiile respective. Respectiva stradă ar avea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul O stradă pietonală din zona centrală a Timișoarei, închisă accesului public de clanuri imobiliare, va fi redată circulației publice/Foto
Dominic Fritz afirmă că fostul preşedinte al USR Timiş, Cristian Moş, a fost sedus sau chiar şantajat de PSD şi Nicolae Robu pentru a se înscrie în lupta pentru scaunul de primar al Timişoarei. Primarul Timişoarei mai spune că singura misiune a lui Cristian Moș este să saboteze proiectul de continuitate europeană a Timișoarei. Dominic...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Dominic Fritz despre candidatura lui Cristian Moş la Primăria Timişoara: “În realitate a fost șantajat sau sedus de tandemul PSD-Robu”
Misterul candidaturii lui Cristian Moș s-a elucidat joi, iar la decizia luată de cel care a reprezentat, timp de patru ani, USR Timiș în funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Timiș este de a candida ca și independent la funcția de primar al Timișoarei. Moș spune că decizia a luat-o exact după ce a văzut...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cristian Moș spune că s-a simțit nevoit să candideze la Primăria Timișoara: ”Cred în continuare în proiectul USR, nu mai cred în proiectul USR Timiș”,
Top