Cinema Victoria, primul dintre cele preluate de Primăria Timișoara și revenit din nou în viața culturală a orașului, va avea un program permanent de acțiuni. Lista evenimentelor cultural-artistice va cuprinde proiecții de film, piese de teatru, dezbateri și multe altele.
De coordonarea programului și de administrarea spațiului se ocupă o echipă din cadrul Centrului de Proiecte al Municipiului Timișoara, formată pentru moment din programator, proiecționist, administrator tehnic și casieră.
”În sfârșit, unul dintre cinematografele de tradiție ale orașului redevine un spațiu perfect în care iubitorii de film bun se pot întâlni cu regularitate. E un loc care lipsea Timișoarei. Am promis în primăvară că deschidem Cinema Victoria publicului și că îl punem pe harta culturală locală, mă bucur că în septembrie promisiunea se îndeplinește. De acum, Cinema Victoria vine în fiecare săptămână cu propria ofertă culturală, gestionată de o echipă de profesioniști de la Centrul de Proiecte: filme de artă, dar și piese de teatru, evenimente și festivaluri propuse de operatori culturali locali și naționali. Urmează Studio, Timiș, Dacia și Freidorf, unde lucrările de modernizare avansează”, spune primarul Dominic Fritz, vorbind și despre viața culturală a orașului.
Programul va începe cu secțiunea de film a Festivalului Flight, care are loc în acest weekendul, și care include trei filme urmate de dezbateri cu actori și producători, moderate de Irina-Margareta Nistor.
Următoarea secvență debutează vineri, 16 septembrie, cu Noaptea Albă a Filmului Românesc, eveniment de tradiție care revine la Timișoara după 10 ani pentru a celebra cinematograful autohton cu trei dintre cele mai recente filme românești: Om-Câine, Capra cu Trei Iezi și Imaculat. În completarea acestui eveniment, publicul cinefil este așteptat sâmbătă 17 septembrie să descopere în avanpremieră Marocco, urmat de o discuție cu regizorul Emanuel Pârvu și actrița timișoreancă Ana Indricău, iar duminică 18 septembrie regizorul Octav Chelaru și actorul timișorean Voicu Dumitraș vor răspunde întrebărilor spectatorilor după proiecția Balaur.
După acest concentrat de cinematografie autohtonă, weekendul 23-25 septembrie va pune accentul pe cea europeană. Sunt programate filme pentru copii și adolescenți, avanpremiere cu spectaculosul documentar Le Chêne și spumoasa comedie El Buen Patron, dar și piesa de teatru Terapia Gorgo, prezentată în premieră de Teatrul Basca.
Biletele pentru primele două weekenduri sunt deja disponibile:
Noaptea Albă a Filmului Românesc, 16 septembrie: https://eventbook.ro/program/noaptea-alba-a-filmului-romaneschttps://eventbook.ro/program/noaptea-alba-a-filmului-romanesc
Proiecția Marocco urmată de Q&A, 17 septembrie https://eventbook.ro/film/bilete-marocco-timisoarahttps://eventbook.ro/film/bilete-marocco-timisoara
Proiecția Balaur urmată de Q&A, 18 septembrie
https://eventbook.ro/film/bilete-balaur-timisoarahttps://eventbook.ro/film/bilete-balaur-timisoara
Programul complet al Cinema Victoria și modalitățile de achiziționare a biletelor vor fi anunțate foarte curând pe pagina de Facebook www.facebook.com/CinemaVictoriaTimișoara,http://www.facebook.com/CinemaVictoriaTimișoara, cât și pe pagina web www.cinemavictoria-tm.ro, care va fi lansată toamna aceasta.
Comentarii prin facebook