Furtună în PNL Timiş! Marilen Pirtea, atac devastator la tandemul Nica – Groza: Oamenii „bipezi” sunt înlăturați, rămânând în scenă „Gardă Pretoriană” a slugilor

Marilen Pirtea

Marilen Pirtea

Deputatul Marilen Pirtea, primvicepreşedinte al PNL Timiş, a produs un atac extrem de dur, e adevărat, în interiorul partidului, la adresa tandemului Alin Nica-Dănuţ Groza. Pirtea afirmă, printre altele, că Nica şi Groza au confiscat filiala în interes propriu, iar tinerii “învață modelul obedienței și al slugărniciei” pentru a avea acces la poziţii în partid

Marilen Pirtea a trimis, sâmbătă, un mesaj pe Grupul de WhatsApp al primarilor liberali  în care face o analiză devastatoare la adresa conducerii PNL Timiş. Fără să rostească vreun nume, în colimator sunt luaţi preşedintele Alin Nica şi secretarul general Dănuţ Groza. Atacul lui Pirtea este cu atât mai neobişnuit cu cât acesta nu a fost niciodată conflictual în interiorul partidului. De menţionat că în PNL Timiş există o grupare formată din mai mulţi primari care îi contestă pe Nica şi Groza. Foarte probabil, pornind de la textul lui Pirtea, Alin Nica a convocat intempestiv o şedinţă a conducerii PNL Timiş, în această seară de la ora 17.00.

Prezentăm mai jos, textul integral postat de Pirtea

 Dragi colegi,

Îngăduiți-mi să vă scriu aici ceea ce doream să spun marți la întâlnirea primarilor, la care nu am reușit să particip.

 Constat cu tristețe și dezamăgire că întâlnirile Forumului Primarilor se transformă în adevărate „tribunale obștești” ce par a veni dintr-o perioadă de tristă amintire a unor vremuri de dictatură, fărădelege și presiune! Nu se ratează niciodată ocazia „de a înfiera cu mânie proletara” pe unul sau pe altul… dintre noi, dintre colegi, dintre cei care ar trebui să funcționăm cu o echipă și ca o familie și, în mod particular, cu „tratament privilegiat” pe unii parlamentari neobedienți și neslugarnici „conducerii supreme”! A găsi permanent vinovați pentru lipsa de performanță a cârmuitorilor mesianici, în lipsa capacității și a inteligenței de a găsi soluții, este o strategie păguboasă pentru partid iar rezultatele ei se văd în atâtea și atâtea domenii – în bugetele primăriilor conduse de primari PNL, în reprezentarea PNL Timiș la conducerea instituțiilor și structurilor locale și județene sau în instituțiile și structurile naționale! Oamenii nu sunt orbi și proști așa cum îi vor unii și, sau mai ales, oamenii ce simt și trăiesc doctrina liberală se îndepărtează de o asumare politică atunci când constată astfel de derapaje! 

 Permanent am blamat împreună în PNL Timiș lipsa de colaborare cu conducerea centrală și susținerea acesteia! Am făcut schimbări peste schimbări și care este rezultatul? Suntem mai puternici? Suntem mai uniți? Fiecare poate să-și ofere singur un răspuns, în fața propriei conștiințe și a propriei bune credințe! De obicei, dezbinătorii, combinagii, purtătorii de vorbe, oamenii care nu se țin de cuvânt… ei sunt cei care arată cu degetul! Oare, care este cauza situației actuale din PNL Timiș: o fi reaua voință? O fi neputința? Cert este că cei care au „toate cărțile în mână” nu au dreptul să tot caute țapi ispășitori, ci să livreze rezultatele pe care le-au promis!

 Ani de zile Forumul Primarilor a fost unit împotriva unui anume tip de leadership! A fost depășit acel moment, dar, mă întreb retoric, există vreo schimbare în bine? Poate unii oameni se pricep mai bine să demoleze, să lupte împotriva a ceva ca mod de viață… dar sunt mai puțin capabili, mai puțin pricepuți să coaguleze, să construiască sau să adune energiile pozitive, fără să amăgească, fără să spună neadevăruri, fără să dezinformeze. Rând pe rând oamenii „bipezi” sunt înlăturați, rămânând în scenă așa zisa „Gardă Pretoriană” a slugilor și a celor cărora le este teamă… teamă generată de impostură, teamă generată de lipsa de profesionalism, teamă generată de iminenta pierdere a sinecurilor la care sunt legați.

 Vreau sa precizez în mod foarte clar:

– În calitate de prim-vicepreședinte al PNL Timiș NU am fost inclus în echipa de negociere a partidului atunci când s-au discutat aspectele ce vizau modul de conlucrare a coaliției PNL – PSD în județul Timiș (deși am solicitat asta – pe modelul central unde echipa de negocieri a fost, și este formată din președinte, prim-vicepreședinți, secretar general) atât pentru poziții de responsabilitate și de conducere naționale dar și locale, ca atare rezultatul dezastruos (pentru că acesta este adevărul gol – goluț și realitatea necoafată) prezentat ca pe un succes, să fie asumat de cine l-a negociat. Permanent se dă vina pe conducerea centrală pentru eșecurile din filială în condițiile în care firesc ar fi să ne facem propria analiză în mod onest și transparent.

– Mi-a fost golită de conținut „fișa postului” de prim-vicepreședinte, printre altele atribuțiile de comunicare ale partidului fiind „externalizate” către o doamnă de la CJT (care nu este membră PNL), cu bugetul lunar primit de la București, cu tot.

– Convocarea și coordonarea comisiilor de specialitate (foarte active, până la inexistente) se face de către secretarul general în condițiile în care face parte din atribuțiile prim-vicepreședintelui.

– Conform Regulamentului PNL ședințele de BPJ (chiar așa rare și regizate cum sunt ele la noi, lipsite de convocarea regulamentară, de ordinea de zi și de materialele aferente) ar trebui să fie conduse în lipsa președintelui de către prim-vicepreședinte, nu de către secretarul general, care a făcut din monologurile lungi un „brand personal”! Știu: cineva va spune că secretarul general a fost ales prim-vicepreședinte, da, așa este, dar acum este secretar general… nu ambele, nu avem cumul de funcții! Exact cum se întâmplă la nivel național (A se vedea exemplul lui Lucian Bode).

– Nu ni s-a prezentat nicio strategie, nicio viziune a filialei și niciun plan de acțiune. Din ce se vede, poate greșesc, se lucrează mai mult la binele personal și consolidarea propriilor poziții, nu a colectivității și a PNL Timiș în ansamblul său!

– Nu ni s-a prezentat niciun raport financiar (așa cum e normal) până acum, să vedem cum sunt cheltuiți în analitic banii partidului.

– Lipsa de transparență este o constantă care guvernează managementul filialei, coroborată cu presiunea exercitată om cu om, primar cu primar, pe aceia care îndrăznesc să aibă altă părere.

– Amenințarea cu… „pixul meu” a tot puternic, e un apanaj al dictaturii.

 Dragi colegi,

Prea mulți ani am jucat „la mic” în PNL Timiș, că nici nu mai știm cum e sa fii pe „cai mari” și să conteze părerea noastră la centru! Ne-am obișnuit cu asta. Dar, oare chiar asta vrem? Eu zic că putem mai mult… Iar lista de mai sus poate continua… fiecare dintre dumneavoastră are o listă dar vă cunosc pe toți și știu că lista dumneavoastră nu e plină de frustrări, de minciuni sau de veșnice acuze ci lista dumneavoastră are în ea speranțe, bună credință și optimism.

Primarii sunt extrem de importanți pentru partid, cei mai importanți, dar pentru a fi un partid puternic este nevoie de mult mai mult decât atât! Oamenii cu realizări profesionale, cu vizibilitate, cu idei, cu consistență… intră în viața politică și vin în partid doar dacă au încredere în direcția și viziunea partidului, în acțiunile lui de zi cu zi și dacă au încredere în liderul partidului și în echipa sa. Da, această categorie de persoane sunt mai greu de „înregimentat” împotriva convingerilor lor, pentru că au independență socială, autonomie financiară, autoritate profesională și nu se vor lăsa conduși de persoane care sunt sub nivelul lor și care nu-i inspiră, nu-i motivează și nu le transmit încredere! Asta dacă cineva se întreabă unde sunt oamenii de cultură, de educație, de profesii liberale, antreprenorii, mediul de afaceri… și alții!

Dacă sutele de tineri înscriși în partid (mulți există doar în hârtii) învață modelul obedienței și al slugărniciei care le oferă accesul la poziții și joburi… atunci PNL Timiș este pe un drum greșit! M-am oferit, și mă ofer în continuare, să organizez școli de primăvară, vară, toamnă, iarnă pentru tinerii noștri liberali, acolo unde să le aduc în față, așa cum am mai făcut (a se vedea acțiunile Fundației Konrad Adenauer), personalități puternice, oameni care să-i inspire și să-i motiveze pentru o construcție sănătoasă a PNL și, implicit, a României.

 Da, știu că acest mesaj este lung! Da, știu că acest mesaj va genera sarcasm pe fețele unora dintre cititorii săi, grimase pe fețele altora dar eu văd dincolo de el fețele luminoase și pline de speranță ale acelora care se regăsesc în modul meu de gândire.

Acest mesaj este un mesaj spre responsabilitate, spre trezirea la realitate și pentru a strânge rândurile în jurul valorilor liberale și ale comportamentului transparent, onest și constructiv! Cu siguranță marea provocare pentru mulți dintre noi este de a ne depăși condiția… dacă putem!

 Acest mesaj este unul intern, pentru partid. Am credința că el așa va rămâne și că nu va părăsi acest cadru! Daca însă el se va transforma într-unul public (spun asta gândindu-mă la exemplele din trecut) voi considera acest lucru o lipsă de colegialitate și responsabilitate și care, în mod evident, nu ajută pe nimeni, ca individ și cu atât mai mult pe noi, ca partid.

 

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

9 comentarii pentru acest articol

1/NL = 0 a spus: (septembrie 11th, 2022 at 17:57 )

Ultimul paragraf este o perlă de fariseism / ipocrizie!!!! Contrazice restul postării. Cum s-ar zice: Hai să fim bărbați și să scoatem cuțitele, dar loviturile din față nu-s permise!

observ a spus: (septembrie 11th, 2022 at 18:09 )

Cam tarziu , domnule Pirtea, Se apropie alegerile…ati avut atatea sanse de a va dezice de Nica si Alinutza…pacat ca ati pus umarul la prabusirea unui partid in care ne mai puneam putina speranta, Nu cred ca va ajung 50 de ani sa reparati ceea ce ati distrus de pe la Tariceanu incoace.

pdl-blaga=pirtilika a spus: (septembrie 11th, 2022 at 19:01 )

pirtilika, vărul blagga NU te mai ajută? Nu te mai asculta nimeni? Nu te mai propune/promovează nimeni?
Vin viitoarele alegeri! Pariu că NU mai prinzi niciun loc pe liste!
Nici la UVT nu te mai vrea nimeni!!
Ghinion te însoțește pretutindeni!

Thazan a spus: (septembrie 11th, 2022 at 19:01 )

Hahaha, ce tare. A aparut cu 5 minute inaintea sedintei, deci e clar ca el l-a „scapat”…

Santu a spus: (septembrie 11th, 2022 at 22:12 )

Comportament tipic de PD-list.
Ăsta în permanență a făcut politica coiwlui, adică pe ideea – eu particip, da’ nu mă bag, acum vrea să-l dea jos pe Ni(mi)ca cu ajutorul primarilor, unii dintre ei foști psd-iști, să-l susțină la șefia PNL Timiș pe Sorin Munteanu de la Buziaș( și el fost psd-ist – în tinerețea lui, a fost sluga lu’ Petru Andea, un fost deputat PSD), astfel încât să-l oblige moral după aceea ca să-l pună pe listă, pe un loc eligibil, la parlamentarele urmatoare.
Marlen e un impostor ca parlamentar, pe lângă un alt PD-list care se visa șeful PNL Timiș, Alin Popoviciu.
Ăla când era deputat măcar dădea din coate pe la Guvern pentru comunitățile din Timiș, mai obținea câte o finanțare ceva, ăsta e zero barat, nimicului nimic.
Fuziunea PNL PDL a făcut praf partidul Brătienilor în Timiș. A ajuns la mâna lu’ Freddy.

Hahaha a spus: (septembrie 11th, 2022 at 22:23 )

Veșnicul rector…vrea și președinte pnl:)))
Este adevărat ce scrie în scrisoare acest IPOCRIT care duce nepotismul și interesul personal la rang de artă……se pare că a uitat cum a făcut-o pe sora lui funcționar public pt 3 zile la grupul parlamentar,fără a da examen(altfel nu putea să ajungă funcționar public fiind incapabilă să promoveze un examen) că imediat să o transfere șefă la OPC și acum a adus-o șefă la finanțe….incompetența fiind o calitate necesară pt a fi promovat de PNL,iar nepotismul fiind un plus în ochii deputatului necunoscut,mai nou și autor de scrisori:))))
PNL=incompetență,nepotism

Obiectiva a spus: (septembrie 12th, 2022 at 01:12 )

Parcă citesc discursurile ” politice ” ale altor „liberali” la numeroasele tantative de detronare a dlui.Robu.
Atâta nerusinare, dezbinare și rele intenții in Filisla PNL Timișoara- Timiș nu a fost așa de mari și de grave decât după fuzionarea P..N.L. cu „rezidurile” aruncate de Băsescu…Și iată, când au ajuns să cucerească și „ultima redută”( citat din S.G.al partidului, dl.Groza)- Filiala P.N.L. Timișoara, au început să se mănânce între ei, băsei. Rîsul țari si plansul amar al unei mâini de liberali, care au mai ramas, de pripas, prin partidDoamne, dă-le ” unora” ” mintea de pe irmă a romanului”! Altfel ar fi prea mare blestemul peste Timișoara, timișoreni și timișeni…
.

@Obiectiva a spus: (septembrie 12th, 2022 at 13:20 )

Hă-hă-hă-hă-hă!!!!!!!!!!!!!!!!

jon a spus: (septembrie 12th, 2022 at 17:20 )

vai de capul meu cine vocifereaza, el marele rector, cel care trimite sute de amenintari prin interpusi celor din uvt care nu se conformeaza (alde bunoiu si restul din sleahta lui) , cel care a facut din uvt mosia lui personala, care desfinteaza posturi dupa bunul lui plac si unde angajarile se fac pe pile (vezi osut-isti angajati pe functii in uvt: baciu la matematica, petcu la administrativ….etc).
marele rector care se vrea primarul orasului, cel care isi da cu parerea despre orice si oricine, nu iti este rusine?

2 Trackbacks pentru acest articol

Deputatul PNL Timiș, Marilen Pirtea: în PNL Timiș sunt tribunale obștești, ca în dictatură, se înfierează cu mânie proletară și rămân în scenă doar slugile – tinerii învață modelul obedienței și al slugărniciei – Buletin Says:

[…] Deputatul Marilen Pirtea, primvicepreşedinte al PNL Timiş, a produs un atac extrem de dur, e adevărat, în interiorul partidului, la adresa tandemului Alin Nica-Dănuţ Groza. Pirtea afirmă, printre altele, că Nica şi Groza au confiscat filiala în interes propriu, iar tinerii “învață modelul obedienței și al slugărniciei” pentru a avea acces la poziţii în partid, scrie debanat.ro. […]

PNL Timiș instituie dictatura votului sub masca democrației – candidatul la Primăria Timișoara urmează să fie ales de “băieții de pe sate“ – Buletin de Timișoara Says:

[…] Rectorul UVT a afirmat astăzi că Nica şi Groza au confiscat filiala în interes propriu, iar tinerii “învață modelul obedienței și al slugărniciei” pentru a avea acces la poziţii în partid, așa cum a scris debanat.ro. […]

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

isho.ro
isho.ro

Cele mai citite articole


gauss-topografie-timisoara_728x90px

Administratie vezi arhiva Administratie

Timișoara cere 39 de milioane de lei din PNRR pentru eficientizarea a trei clădiri ale municipalității

Primăria Timișoara va depune încă trei proiecte, în valoare totală de 39 de milioane de lei, pentru finanțare prin PNRR. Acestea vor fi supuse votului consiliului locali În cadrul următoarei ședințe de plen. Toate proiectele vizează eficientizarea energetică a clădirilor publice ale municipiului. Proiectele sunt:„Realizare șarpantă, reabilitarea termică și modificări interioare la corp școală Colegiul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timișoara cere 39 de milioane de lei din PNRR pentru eficientizarea a trei clădiri ale municipalității
Shop Express - marea inaugurare
Shop Express - marea inaugurare

Politica vezi arhiva Politica

dermaskin-orizontal

Sport vezi arhiva Sport

Drumul spre Jocurile Olimpice de la Paris trece şi pe la Ateneu. Tragere la sorţi de gală

Tragerea la sorți a grupelor turneului final ale Campionatului European Under 21 va avea loc la București, pe 18 octombrie. Turneul final, la care vor participa 16 echipe, între care reprezentativele țărilor-gazdă, va fi organizat în țara noastră în două orașe, Cluj-Napoca și București, fiecare oraș urmând a fi gazda unei grupe. Acesta se va...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Drumul spre Jocurile Olimpice de la Paris trece şi pe la Ateneu. Tragere la sorţi de gală
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Şcoala se deschide chiar şi pentru cei de după gratii. O şansă la o viaţă normală

Şcolarizarea reprezintă o activitate fundamentală pentru reintegrarea socială a persoanelor private de libertate. În penitenciar, şcolarizarea este integrată în sistemul naţional de învăţământ, astfel încât la punerea în libertate persoanele care au suferit o condamnare să-şi poată continua studiile fără dificultăţi. Pentru a marca începutul anului şcolar 2022-2023, joi, 29 septembrie 2022, începând cu orele...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Şcoala se deschide chiar şi pentru cei de după gratii. O şansă la o viaţă normală

Economic vezi arhiva Economic

craft

CCIA Timiș anunță calendarul de cursuri de formare profesională al lunii octombrie

Camera de Comerţ, Industrie și Agricultură Timiş prin Direcția Instruire, Formare și Perfecționare Profesională demarează în cursul lunii octombrie o nouă serie de cursuri autorizate. Acestea au loc după cum urmează: MANAGER RESURSE UMANE – Cod C.O.R. 121207 Perioada: 03 – 18 octombrie 2022 Modalitate de desfășurare: fizic în sală UTILIZARE SEAP / SICAP Perioada:...
Citeşte tot articolul Citeste articolul CCIA Timiș anunță calendarul de cursuri de formare profesională al lunii octombrie

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Tragerea la sorți a grupelor turneului final ale Campionatului European Under 21 va avea loc la București, pe 18 octombrie. Turneul final, la care vor participa 16 echipe, între care reprezentativele țărilor-gazdă, va fi organizat în țara noastră în două orașe, Cluj-Napoca și București, fiecare oraș urmând a fi gazda unei grupe. Acesta se va...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Drumul spre Jocurile Olimpice de la Paris trece şi pe la Ateneu. Tragere la sorţi de gală
Primăria Timișoara va depune încă trei proiecte, în valoare totală de 39 de milioane de lei, pentru finanțare prin PNRR. Acestea vor fi supuse votului consiliului locali În cadrul următoarei ședințe de plen. Toate proiectele vizează eficientizarea energetică a clădirilor publice ale municipiului. Proiectele sunt:„Realizare șarpantă, reabilitarea termică și modificări interioare la corp școală Colegiul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timișoara cere 39 de milioane de lei din PNRR pentru eficientizarea a trei clădiri ale municipalității
Activitatea societății Piețe SA, aparținând integral Primăriei Timișoara, pare să fi devenit un teren de luptă pentru putere. Un e-mail anonim anunță depunerea unei plângeri la poliție pentru activitatea depusă de conducerea societății, în timp ce directorul acesteia anunță că firma a virat spre primărie milioane de lei profit și redevențe. Prin intermediul unui e-mail...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Luptă pentru putere la Piețe SA? Directorul societății, reclamat la poliție, acesta anunță venituri de milioane de lei virate la primărie
Începutul anului viitor ar putea aduce reluarea activității pe șantierul de lărgire la două benzi a drumului județean care leagă Timișoara de nodul de urcare pe autostrada A1 de la Giarmata. Vestea bună e că s-ar fi ajuns și la un acord pentru prima parte a tronsonului, cel care traversează Dumbrăvița. Marian Vasile, administratorul public...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Probleme grave descoperite pe șantierul de lărgire a DJ 691. Lucrările ar putea fi reluate peste câteva luni
Şcolarizarea reprezintă o activitate fundamentală pentru reintegrarea socială a persoanelor private de libertate. În penitenciar, şcolarizarea este integrată în sistemul naţional de învăţământ, astfel încât la punerea în libertate persoanele care au suferit o condamnare să-şi poată continua studiile fără dificultăţi. Pentru a marca începutul anului şcolar 2022-2023, joi, 29 septembrie 2022, începând cu orele...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Şcoala se deschide chiar şi pentru cei de după gratii. O şansă la o viaţă normală
Toamna a luat din nou prin surprindere autorităţile din Timiş. Coltermul nu a dat drumul la căldură, iar în şcoli e frig. „E mai cald afară decât în clasă”, s-a plâns un elev din zona Dacia. În aceste condiţii, Inspectoratul Şcolar Judeţean a făcut o analiză de caz. „În Timișoara majoritatea unităților de învățământ sunt...
Citeşte tot articolul Citeste articolul E frig în şcoli! Doar câteva unităţi de învăţământ sunt pregătite de sezonul rece
Camera de Comerţ, Industrie și Agricultură Timiş prin Direcția Instruire, Formare și Perfecționare Profesională demarează în cursul lunii octombrie o nouă serie de cursuri autorizate. Acestea au loc după cum urmează: MANAGER RESURSE UMANE – Cod C.O.R. 121207 Perioada: 03 – 18 octombrie 2022 Modalitate de desfășurare: fizic în sală UTILIZARE SEAP / SICAP Perioada:...
Citeşte tot articolul Citeste articolul CCIA Timiș anunță calendarul de cursuri de formare profesională al lunii octombrie
Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) organizează joi, 29 septembrie, ceremonia deschiderii noului an universitar 2022-2023, o festivitate specială ce va fi organizată  începând de la ora 12. Acțiunea are loc în în Aula Magna „Ioan Curea” a UVT. Snunt așteptați să participe studenții, familiile și apropiații lor, dar și universitarii, cercetătorii și personalitățile din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Universitatea de Vest Timișoara deschide noul an de studiu
Pâine cu maia abia scoasă din cuptor, carne de vită japoneză, salamuri și brânzeturi fine, cafea sau brânză grecească, pesto, paste sau ulei cu trufe, produse de patiserie pregătite manual, după rețete autentice din Germania și Italia, fructe proaspete, miere cu cimbrişor şi conifere, condimente pentru burgeri, prăjituri savuroase pregătite după metode artizanale, vinuri şi...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Concept stores cu delicii culinare în Shop Express, cea mai nouă zonă de retail din Iulius Town
Top