Asociația pentru Promovarea Turismului Timiș lansează un nou proiect inovator de promovare a județului ca și destinație turistică. Deși am intrat în toamnă, proiectul se numește Vara în Metropolă și propune vizitarea localităților din jurul Timișoarei prin intermediul transportului public periurban, respectiv a bicicletei. Până de curând, aceste destinații erau disponibile doar cu ajutorul autoturismului propriu sau al trenului.
Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului (APDT) în județul Timiș, cu sprijinul Consiliului Județean Timiș în cadrul programului TimCultura 2022, lansează în premieră un nou produs turistic destinat în egală măsură locuitorilor orașului, cât și turiștilor români sau străini care vizitează destinația. Acesta a fost prezentat de directorul executiv al APDT, Delia Brabu. Este vorba despre un produs care folosește infrastructura de transport locală și răspunde atât așteptărilor pe care le au locuitorii orașului în ceea ce privește legăturile de transport spre obiective turistice din proximitatea metropolei, cât și avizului Comitetului European al Regiunilor care, în 2020, a susținut că trebuie să se ia măsuri în ceea ce privește îmbunătățirea modelelor actuale de turism și transport, urmărind sustenabilitatea deplină a acestora din punct de vedere social, economic și al mediului.
Produsul, intitulat, Vară în Metropolă, se adresează tuturor categoriilor de vârstă sau preocupări, atât grupurilor de tineri cât și seniorilor sau familiilor cu copii și are trei componente: Harta liniilor metropolitane și prezentare obiectivelor turistice care pot fi accesate cu acestea; Harta pistei de biciclete Timișoara-Serbia și prezentarea serviciilor industriei ospitalității și a obiectivelor ce pot fi accesate de-a lungul acesteia; Primul tur virtual al evenimentelor Revoluției din 1989, un material care își propune să treacă peste generații poveștile eroilor din Decembrie 1989 de la Timișoara.
Atașat este realizat și un pliant, care a fost tipărit în limbile română și engleză, în tiraj total de 5800 de bucăți, și urmează să fie distribuit prin intermediul infocentrelor turistice și al APDT Timiș.
Vrei să vizitezi Conacul de la Hodoni sau să admiri Turnul Pompierilor din Giarmata? Să mergi pe urmele șvabilor de la Șandra? În premieră, Turism Timiș lansează un produs care folosește infrastructura de transport locală pentru promovarea turismului cultural în județ. Produsul răspunde atât așteptărilor pe care le au locuitorii orașului în ceea ce privește legăturile de transport spre obiective turistice din proximitatea metropolei, cât și tendinței actuale de îmbunătățire a modelelor de turism și transport, urmărind sustenabilitatea deplină a acestora din punct de vedere social, economic și al mediului (Comitetul European al Regiunilor, 2020).
Poți să călătorești pe baza unui bilet de 4 lei sau cu abonament valabil pe toate liniile, cu familia sau prietenii. Poți folosi un bilet pe suport de hârtie sau poți plăti cu telefonul, iar pensionarii, elevii, studenții pot călători gratuit sau cu abonamentul general.
Turism Timiș propune o serie de obiective ce pot fi vizitate folosind mijloace de transport în comun care pornesc din Timișoara, însă lista liniilor metropolitan completă poate fi găsită direct pe pagina STPT, alături de amănunte privind programul actualizat și costul exact al transportului și modalitățile de plată.
Iată care sunt și liniile disponibile:
M36 – Sânmihaiu Român, Sânmihaiu German
M46 – Șag
M41 – Sânandrei, Carani, Băile Calacea, Orțișoara, Seceani
M48 – Cornești
M45 – Dumbrăvița
M42 – Covaci
M22- Albina, Moșnița Nouă
M27 – Ianova
M47 – Satchinez
M35 – Muzeul Satului Bănățean
M49 – Giarmata, Cerneteaz
M50 – Șandra
M51 – Pădureni
M52 – Variaș
Mai multe detalii pe Proiecte Archives – Turism Timis.
Experiențe de-a lungul Pistei de biciclete România- Serbia
Realizarea celei mai lungi piste de bicicletă asfaltate din România, pista care leagă Timișoara de Serbia, de-a lungul râului Bega, a contribuit în anii imediat următori la dezvoltarea serviciilor din industria ospitalității în aria riverană acestui râu și a activităților de ecoturism. Mai mult decât atât, satele aflate în imediata apropiere a pistei au activat o serie de elemente locale menite să atragă turiștii și să crească numărul de vizitatori de la ei din destinație.
Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în județul Timiș a realizat o hartă a obiectivelor care pot constitui o destinație pentru orice iubitor de experiențe noi în apropierea Metropolei.
Astfel, harta cuprinde date de identificare a locațiilor și experiențelor pe care acestea le oferă, modalități de accesare, dar și obiectivele turistice ce pot fi descoperite în satele riveran Begăi, de-a lungul pistei de biciclete România-Serbia.
Comentarii prin facebook