Fântâna cu Pești, devenită roz somon, nu e pe placul poporului

Inaugurarea Fântânii cu Pești din centrul Timișoarei, în varianta sa renovată, revopsită în roz somon, a venit la pachet cu un adevărat festival de comentarii negative. ”Plăcerea” de a anunța finalizarea lucrărilor din partea actualei administrații i-a revenit viceprimarului Ruben Lațcău, așa că pe pagina sa de Facebook, la postarea cu Fântâna curg peste o sută de comentarii, majoritatea negative.

De la foști oficiali, la actuali consilieri locali, până la oameni de rând, opiniile sunt majoritar împotriva formei ciudate pe care Fântâna cu Pești a luat-o în urma unei renovări care s-a născut mai greu decât după o cezariană. Adrian Orza a comparat-o cu ”oalele de sarmale din ceramică, vândute la tarabe”. Un alt fost viceprimar, Dan Diaconu, o compară cu un ”vas de ceramica vândut în târg de comună, sau somon-fume cum a mai fost numit”. Desigur, pe subiect a comentat și fostul primar, care pare a fi mai puțin ”comparativ” cu oalele, dar subliniază că în realitate culoarea folosită este mai urâtă decât în poze. Vă reamintim că proiectul reabilitării a fost pornit în timpul administrației sale, Robu luând chiar decizia de a opri temporar construcția.

Totuși, comentariile publicului larg, plasate la postarea lui Lațcău, sunt cele mai explicite în ceea ce privește opinia (aproape) generală asupra calității și rezultatelor lucrărilor.

”Arată nemaipomenit. Cred că a fost unul dintre cele mai anevoioase proiecte de restaurare din istoria orașului. Nivelul de complexitate este greu de egalat. E complet schimbată fața acestui loc. Nici nu e de mirare că a durat atât restaurarea. În mod normal o lucrare de genul acesta se poate întinde și pe câteva decenii”.

”Eu nu înțeleg ce au avut toți primarii de-a lungul timpului cu fântâna asta. După fiecare renovare arata tot mai urat! Dacă era doar restaurată după proiectul inițial era mai bine”.

”Dacă așa a fost proiectul inițial atunci a fost gândită ca un imens ghiveci pentru Timfloralis… Dacă nu, e doar urâtă… Poate că e oportun să punem panourile alea înapoi…”

”După 3 ani de așteptări ați reușit sa faceți din fântâna cu Pești, sa arate ca un obiect zburător aterizat in mijlocul centrului. O porcărie de culoare (rahat) care nu are nici o legătura cu peisagistica din centru. Cu ce naiba va lăudați nu știu? Cu o oala de lut ?”

„Sub orice critică !!! Niciodată această fântână nu a avut această culoare, făcută în bătaie de joc , vă spun asta deoarece am crescut și trăit cu această fântână!!! RUȘINE !!! ”

„Zici că e făcută din lut. Din păcate, nu se potrivește deloc cu stilul arhitectural din zonă.”

”Arată jalnic din păcate,sper să schimbați culoarea .Alb murdar era culoare în tonalitate cu Opera și centru Așa fântâna urâta nu am mai văzut”.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

13 comentarii pentru acest articol

Pop a spus: (noiembrie 20th, 2022 at 22:09 )

Fântâna, în culorile astea, ar merge la fix lângă marea moschee din Toumbouctou, în Mali.

Unul oarecare a spus: (noiembrie 21st, 2022 at 08:10 )

Doamne Dumnezeule!! Dar acest specimen de primar depaseste limita unui nivel de bun simt cu valori total inaceptabile Fantana asta din piata operei o stiu de peste 70 de ani in forma in care era cu circulatia tramvaielor pe langa ea.cu plimbarile de sambata,duminica pe CORSO.Si acuma vine un neica din Padurea Neagra si o face o oala de sarmale si se si mai lauda FRITZ – LASCAU cu o realizare EPOCALA Si mai si vine cu teoria ROBU este de vina dar el oare ce a clocit 2 ani de zile?” așa că l-am rugat pe arhitectul-șef să elaboreze un proiect nou, în consonanță cu ceea ce vrem să devină Timișoara”, a declarat primarul Dominic Fritz.” dar ce la primaria sa instalat vreo casa de rugaciune???? Si mai ale termenul 2028 cand el va fi uitat si ca TRISTA AMINTIRE🤣

George a spus: (noiembrie 21st, 2022 at 10:29 )

@oareca(ca)re, „Vă reamintim că proiectul reabilitării a fost pornit în timpul administrației sale, Robu luând chiar decizia de a opri temporar construcția.”. Dac citesti selectiv, asta e rezultatul: ai facut rahatul praf.

Reos a spus: (noiembrie 21st, 2022 at 10:35 )

Bine ar fi să mai iasă de după calculatoare în oraș fîntîna este la doi pași sau mai bine zis ce a rămas din ea , Timișoara se balcanisează pe zi ce trece și parcă a dispărut și un pește.Acum încerc și pe limba lui poate,poate citește cineva.Herr Bürgermeister verkaufen sie die Temesvarer nicht für blöd!!!!!!

Un USR-ist a spus: (noiembrie 21st, 2022 at 11:39 )

Pt ” Unul oarecare ”. Eșți oltean, nu ?

RUSINE a spus: (noiembrie 21st, 2022 at 11:46 )

Din câte știu, apa tasnea din gura peștilor spre fântână. Se pare ca peștii aia sint puși acolo doar de decor, și nu mai au nici un rol.

Unul oarecare a spus: (noiembrie 21st, 2022 at 11:49 )

@George Informeazate in primul rand de a comenta. Si dupa aceia sa iti pupi idolul Fritz unde ii place lui

Costy a spus: (noiembrie 21st, 2022 at 12:33 )

Nu inteleg de ce este atât de mare supărare. La cât de des se renovează Fântâna cu Pești a de venit o vacă buna de muls Primaria Timisoara. Mai așteptați un mandat două si se va scoate iar la licitație renovarea renovarii Fantanii cu Pesti. Este doar o problema de rabdare. Daca se vroia ceva durabil se repara si consolida vechea Fantana cu Pesti dar atunci ar fi fost doar o spoiala pe care nu se puteau mulge prea multi bani. Actuala renovare èste finalizata. Daca era ceva de contestat se putea contesta in faza de licitatie. Banuiesc ca au fost mai multe variante prezentate cu ajutorul ultimelor tehnici vizuale. Sa fi purtat ochelari de soare toti evaluatorii proiectului ?.

@oarecine a spus: (noiembrie 21st, 2022 at 12:38 )

Rudotel și produse similare. Și băi de nămol la Techirghiol, pentru (vorba bancului) obișnuit cu pământul.

Unul oarecare a spus: (noiembrie 21st, 2022 at 13:02 )

@Un USR-ist Si olteni sant oameni si chiar uni mai inteligenti decat FRITZ al tau

Un USR-ist a spus: (noiembrie 21st, 2022 at 14:16 )

Ba sa ne pupi tu pe noi undeva……

Ciprian a spus: (noiembrie 21st, 2022 at 14:32 )

Buna ziua. Daca iubesti Timisoara cu patrimoniul sau natural si antropic, divers si bogat te astept sa te inscrii in grupul nou creat.
Multumesc anticipat si scuze pentru eventualul deranj.

https://web.facebook.com/groups/3286262358357310

Timisorean obiectiv a spus: (noiembrie 21st, 2022 at 16:46 )

RUSINE : apa tisneste din gura pestilor si dupa renovare. N-ar strica o deplasare la fata locului inainte de a posta comentarii

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Turcii de la Bozankaya s-au apucat de asamblat noile tramvaie galbene ale Timișoarei/VIDEO

Dorința actualei administrații a Timișoarei, de a avea tramvaie noi, dar vopsite în galben și nu în violet a devenit realitate. Deocamdată doar la uzina Bozankaya din Turcia, acolo unde a început construcția următorului lot de 17 tramvaie noi, care vor circula pe șinele orașului. E confirmat, tramvaiele care vor ajunge în noul lot la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Turcii de la Bozankaya s-au apucat de asamblat noile tramvaie galbene ale Timișoarei/VIDEO
Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Jurnal de campanie (4). Meandrele alegerilor. Cum a căzut între scaune primarul din Remetea Mare.

Încurcate şi bizare sunt căile politico-electorale prin unele zone! Studiu de caz, comuna Remetea Mare. Pe 24 februarie a.c., într-o conferinţă de presă, preşedintele PSD Timiş, Alfred Simonis, prezenta un generos lot de primari şi viceprimari racolaţi de la alte partide, în special de la PNL. Printre cei care au avut revelaţia social-democraţiei s-a numărat...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Jurnal de campanie (4). Meandrele alegerilor. Cum a căzut între scaune primarul din Remetea Mare.
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Liga 3. Ghiroda rămâne prima în C7, Politehnica bate la Peciu Nou în C8

Meciurile din play-off-ul Ligii a 3-a au ajuns la etapa a patra, prima din retur, iar unele lucruri s-au lămurit în seriile în care evoluează și echipele din Timiș. În C7, liderul Ghiroda a fost condus cu 3-1 la Deva, dar a reușit o revenire spectaculoasă fiind chiar la un pas de victorie. S-a terminat...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Liga 3. Ghiroda rămâne prima în C7, Politehnica bate la Peciu Nou în C8
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Au apărut primele utilaje speciale pe șantierul tronsonului lipsă din A1, dintre Margina și Holdea/FOTO

UMB a început să își aducă utilajele de forare a tunelurilor de pe șantierul celor zece kilometri lipsă din autostrada A1, dintre Margina și Holdea. Aceasta chiar dacă încă nu a fost emisă autorizația de construire, din diferite motive birocratice. O serie de imagini realizate de unul dintre user-ii forumului peundemerg.ro arată că grupul românesc...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Au apărut primele utilaje speciale pe șantierul tronsonului lipsă din A1, dintre Margina și Holdea/FOTO

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Încurcate şi bizare sunt căile politico-electorale prin unele zone! Studiu de caz, comuna Remetea Mare. Pe 24 februarie a.c., într-o conferinţă de presă, preşedintele PSD Timiş, Alfred Simonis, prezenta un generos lot de primari şi viceprimari racolaţi de la alte partide, în special de la PNL. Printre cei care au avut revelaţia social-democraţiei s-a numărat...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Jurnal de campanie (4). Meandrele alegerilor. Cum a căzut între scaune primarul din Remetea Mare.
Prim-divizionara de rugby SCM USV Timișoara și-a confirmat statutul de favorită în etapa a doua a campionatului și s-a impus conform așteptărilor cu 45-10, pe terenul echipei U Elbi Cluj. Nu a fost însă un meci extrem de spectaculos, fragmentări, multe greșeli de ambele părți, indisciplina, făcându-și simțite prezența din plin. Chiar dacă a deschis...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Obiectiv îndeplinit la Cluj. Victorie cu bonus ofensiv pentru SCM USV Timișoara
Dorința actualei administrații a Timișoarei, de a avea tramvaie noi, dar vopsite în galben și nu în violet a devenit realitate. Deocamdată doar la uzina Bozankaya din Turcia, acolo unde a început construcția următorului lot de 17 tramvaie noi, care vor circula pe șinele orașului. E confirmat, tramvaiele care vor ajunge în noul lot la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Turcii de la Bozankaya s-au apucat de asamblat noile tramvaie galbene ale Timișoarei/VIDEO
UMB a început să își aducă utilajele de forare a tunelurilor de pe șantierul celor zece kilometri lipsă din autostrada A1, dintre Margina și Holdea. Aceasta chiar dacă încă nu a fost emisă autorizația de construire, din diferite motive birocratice. O serie de imagini realizate de unul dintre user-ii forumului peundemerg.ro arată că grupul românesc...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Au apărut primele utilaje speciale pe șantierul tronsonului lipsă din A1, dintre Margina și Holdea/FOTO
Joi, 25 aprilie, săptămânala şedinţă a Guvernului României va avea loc la Timişoara. Cu această ocazie se va da Hotărârea de Guvern privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru noul stadion Dan Păltinișanu. Cu aceeaşi ocazie se va da o HG privind deschiderea punctului de frontieră cu Ungaria de la Beba Veche. De la Doha la Timişoara....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Guvernul României se mută saptămâna viitoare la Timişoara. Pe lângă HG pentru stadion, se va da undă verde deschiderii punctului de frontieră de la Beba Veche
Zece fanfare, cinci scene, sute de alămuri! Emoții, nostalgie, atmosfera Banatului de altădată și o muzică irezistibilă, ce face inimile să tresalte, la Festivalul Fanfarelor. Cea de-a 36-a ediție a festivalului se va desfășura în Duminica Floriilor, 28 aprilie 2024, de la ora 16:00, în cinci locații din Timișoara. Zece redutabile formații muzicale vor anima...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Un festival unic şi de tradiţie ajunge la a 36-a ediţie! Haideţi să ascultaţi fanfarele
Vineri, Primăria Timișoara a anunțat că va penaliza societatea care se ocupă de extinderea Școlii Generale nr. 30. Suma este una semnificativă, de 2,7 milioane de lei, De asemenea, a mai anunțat că a reziliat contractul cu respectiva firmă, iar primarul Dominic Fritz spune că respectiva firmă ar fi refuzat să termine lucrările în timpul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara intră în conflict cu firma care extinde Generală 30. Se lansează acuzații de intervenții … electorale
Top