Arhiva pentru eticheta: Grindeanu

Editorial de Eugen Sasu

Povești electorale cu Sorin-Mihai Karner și Marcel Nehammer

Povești electorale cu Sorin-Mihai Karner și Marcel Nehammer

Decembrie 2022. Republica Austria și-a folosit dreptul de veto pentru a ține România înafara Schengen. Se întâmpla într-un consiliul JAI, al ministrilor de interne din Uniunea Europeană, iar noi cei mai mulți am convenit că a fost o măgărie a cancelarului Karl Nehammer. Am fost pregătiți tehnic, nu am fost sută la sută compatibili prin

cale ferata

Contractul de reabilitare a căii ferate Caransebeș – Arad va schimba circulația rutieră în Timișoara

Contractele atribuite de CFR Infrastructură în cadrul proiectului de reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, via Timișoara va afecta în sens pozitiv întreaga circulație rutieră din orașul de pe Bega, spune ministrul Transporturilor. Se vor construi pasaje, barierele care blochează vehiculele de nenumărate ori pe zi vor deveni istorie, conform proiectului. În acest

Fritz, Grindeanu, Nica

Grindeanu îl sfătuiește pe Nica să își ia consilieri personali mai buni: Dacă vor sens giratoriu la Remetea, CJT trebuie să îl facă

Dacă cei de la Consiliul Județean Timiș cred că au nevoie de un sens giratoriu la Remetea Mare, ei ar trebui să se ocupe de realizarea acestuia, conform legislației, îl sfătuiește Sorin Grindeanu pe Alin Nica. În urmă cu câteva zile, cel din urmă spunea că un asemenea sens giratoriu e necesar la intersecția cu

deputati

Ziua Banatului si schimbarea resedintei comunei Traian Vuia: subiectele anului pentru deputatii de Timis

Deputații de Timiș nu prea s-au înghesuit la muncă în 2015, chiar dacă unii și-au pus numele pe zeci de propuneri legislative. Codașul anului a fost Alin Popoviciu (PNL), care în această legislatură a fost mult mai puțin vocal decât în trecut.

Lista rusinii, cu parlamentarii de Timis care si-au dat singuri pensii

Sorin Grindeanu, Petru Ehegartner, Ion Răducanu, Ioan Iovescu sau Gheorghe Ciobanu! Sunt doar câțiva dintre parlamentarii de Timiș care au votat pensiile speciale. Partidul Mișcarea Populară Timiș a hotărât să întocmească o listă a rușinii a parlamentarilor pe care îi întreabă și dacă și-au anunțat alegătorii că vor să-și dea singuri bonusuri.

parlament

Parlamentarii de Timis ar cam vota pentru pensiile speciale

USL pare să revină la viață, cel puțin în rândul unor parlamentarilor de Timiș ai PNL și PSD, care, teoretic, sunt de acord cu proiectul de lege privind pensiile speciale pentru deputați și senatori. Majoritatea este de părere că inițiativa nu e rea, dar există și parlamentari care nu s-au decis încă. Unul singur se opune categoric.

Bojin: Voi ramane prieten cu Robu, dar asta nu inseamna ca vom face compromisuri

La doi ani de la preluarea mandatului, chiar înainte de vacanța de vară, preşedintele CJ Timiş, Titu Bojin, vorbeşte deschis despre ce se mai întâmplă cu marile proiecte ale judeţului promise, dar încă tergiversate la Bucureşti. Social-democratul povesteşte şi despre cum se mai are cu senatorul Ilie Sârbu sau deputatul Sorin Grindeanu. Bojin vorbeşte cu zâmbetul pe buze şi despre acelaşi „Nicu”, primarul liberal al Timişoarei, sau despre prietenul Costi Ostaficiuc. ACS Poli, viceprimarul Dan Diaconu şi ASU Poli sunt alte subiecte pe care Titu Bojin nu s-a ferit să le atingă.

Daca ar vota maine, parlamentarii de Timis ar spune „Nu” exploatarii de la Rosia Montana

Executivul a aprobat proiectul privind Roşia Montană şi l-a trimis în parlament. În perioada imediat următoare, acesta ar putea intra la vot, iar parlamentarii ar putea da undă verde controversatei exploatări miniere din Munţii Apuseni. Dacă votul ar fi mâine, marea parte a parlamentarilor de Timiş ar fi înclinaţi să voteze împotrivă.

Pronosticuri pentru ACS Poli – Dinamo: optimism maxim in USL

Pe zi ce trece, tot mai multe lucruri par să-i despartă, dar există totuși o chestiune asupra căreia liderii PSD și PNL din Timiș sunt pe aceeași frecvență. Și anume, optimismul că ACS Poli va învinge vineri pe Dinamo în meciul inaugural al noului sezon fotbalistic de Liga 1.

Mari castigatori, mari perdanti

Fără nicio discuție, marele învingător al alegerilor locale din Timiș este liderul PSD, Titu Bojin. Dacă victoria lui nu este chiar surprinzătoare, scorul absolut detașat cu care l-a bătut pe Constantin Ostaficiuc reprezintă o mare surpriză. Și asta, în condițiile în care Bojin a jucat pe o singură carte, un eșec în alegeri însemnând pentru el o ieșirea din politică, „șacalii” din partid abia așteptând ca acesta să-și rupă capul.

Probleme si in PNL!

Drumul lui Nicolae Robu spre câștigarea fotoliului de primar al Timișoarei nu este atât de lejer cum pare. Culmea, cele mai mari piedici par a-i fi puse chiar din interiorul propriului partid. În loc să se ocupe de campania electorală, senatorul Robu este atras tot felul de  dispute politice.

PNL, alături de PSD în scandalul creşterii preţului gigacaloriei

După ce Primăria Municipiului Timişoara a câştigat în instanţă procesul intentat Prefecturii Timiş în scandalul “gigacaloria”, recaţiile nu au întârziat să apară. Sorin Grindeanu, viceprimarul Timişoarei, a propus plata diferenţiată a gigacaloriei, iar iniţiativa acestuia a fost privită cu ochi buni de partenerii de coaliţie din PNL, senatorul Nicolae Robu susţinând acest proiect. Liderii PSD

Top