Municipalitatea timișoreană a fost nevoită să preia Parcul Civic, în starea în care este, în ciuda a numeroase probleme pe care le-a descoperit acolo, din cele anunțate de primărie. Administrarea parcului va fi trecută la societatea Horticultura. Procesul de predare – primire a fost semnat miercuri, 17 ianuarie, iar intervențiile vor fi suportate din garanția de bună execuție reținută de la executant.
Într-o primă etapă, planul de intervenție include lucrări de cosire a gazonului, de degajare a terenului, toaletare de arbori, întreținere a zonelor cu trandafiri și de curățare a aleilor, anunță primăria timișoreană.
„Această predare către societatea Consiliului Local înseamnă că vom avea un mai bun control al modului în care parcul va fi îngrijit de acum încolo. Practic, ne vom afla în aceeași situație ca în celelalte parcuri centrale ale Timișoarei, care sunt administrate de Horticultura. Sunt încrezător că nu vom mai trece prin situațiile revoltătoare din anii trecuți, când firma care trebuia să modernizeze parcul nu a făcut lucrări minime de întreținere, cum ar fi tăiatul ierbii”, a declarat primarul Dominic Fritz.
La finalul anului trecut, Primăria Timișoara a respins recepția proiectului de modernizare a Parcului Civic din cauză că executantul nu a refăcut lucrările neconforme. Comisia de recepție a constatat că materialul dendrologic uscat și lipsă nu a fost înlocuit și că aleile din interiorul parcului prezintă probleme de planeitate fapt ce favorizează băltirea apei.
”Mai mult, pentru băncile circulare „SOLE”, constructorul a introdus ancore în pământ în loc de fundații, astfel că acestea pot fi ridicate de la sol, iar în cazul stâlpilor de iluminat, nu a fost respectat proiectul. La fântâna ornamentală, comisia de recepție a constatat că presiunea apei este foarte mică, iar cărămida decorativă este ruptă sau ciobită în multe locuri. Pentru pergole, care prezentau crăpături, constructorul a optat pentru acoperirea cu silicon, astfel că au apărut ondulații, deoarece nu s-au putut șlefui. În plus, culoarea nu respectă nuanța lemnului”, mai spun cei de la Primăria Timișoara.
Valoarea finală a lucrărilor executate a fost de 5,2 milioane de lei fără TVA, iar garanția de bună execuție reținută de la constructor se apropie de 250.000 de lei.
Comentarii prin facebook