Dreapta Unită se extinde, la nivel local, și devine Alianța pentru Timișoara. Dominic Fritz deschide lista pentru consilierii locali

Alături de cele trei partide deja asumate pentru susținerea lui Dominic Fritz pentru obținerea unui nou mandat de primar, USR, PMP și Forța Dreptei, pe lista extinsă, devenită Alianța pentru Timișoara, apar, de joi, și Partidul Liberal – partea ”oficială” a aripii Raul Ambruș, desprinsă din PNL Timiș, și UDMR. În lista de consilieri locali cu care se va ieși la alegerile locale e acum aglomerație mare, dacă USR știe deja cu cine merge înainte, partenerii au încă timp să se decidă. Sigur e că Fritz deschide lista.

Fie că vorbim doar de un rol de ”locomotivă”, care să dea greutate listei amintite, așa cum susține chiar Dominic Fritz, fie că primarul în funcție își pregătește o eventuală depășire în clasamentul voturilor în fața principalul contracandidat, Nicolae Robu, cer e că ”actualul” deschide lista propusă la vot pentru consilierii locali. Pe doi apare Paula Romocean, șefa filialei Timișoara a USR, politician care pare să fie în permanentă evoluție ca și putere în partid, în timp ce ”viceprimarul meu”, Ruben Lațcău, e pe trei.

Având în vedere că, prin structura electoratului timișorean, pentru cei trei nu ar trebui să fie probleme în a intra în consiliul local, acum rămâne de văzut ce vor primi partenerii de Alianță pentru Timișoara. Joi s-a lansat doar alianța, nu s-a anunțat și lista completă a candidaților propuși, pur și simplu ”aliații” nu s-au decis încă pe cine să pună pe listă. Anunțăm în cadrul altui eveniment, asigură liderul organizației care va apărea pe buletinul de vot, Dominic Fritz.

Iar dacă tot vorbim de susținere, el are și votul Forumului Democrat German din Banat, respectiv Uniunea Bulgarilor, la ceremonia de anunțare a alianței fiind prezenți deputații celor două minorități, Ovidiu Ganț, respectiv Gheorghe Nacov.

Astăzi semnăm pactul Alianța pentru Timișoara unită împreună cu mai mulți parteneri care s-au unit pentru a ține Timișoara pe un drum european,un drum al respectului,un drum al corectitudinii. (…) am și în spatele meu o alianță largă a unor partide de bun simț, o alianță care este de dreaptă. O alianță care reprezintă buna credință și corectitudinea pentru Timișoara. Astăzi vă prezint Alianța Timișoara Unită, formată de cinci partide: USR, PMP, Forța Dreptei, Partidul Liberal Timiș și  UDMR. Mă bucur că această alianță are și susținerea a unor minorități din Timișoara (n.r FDGR și Uniunea Bulgarilor)”, a declarat Dominic Fritz, la lansarea noii alianțe.

El a prezentat și principalele motive pentru care această nouă alianță este necesară. Nicolae Robu, AUR și SOS, respectiv ”partidul unic”, adică alianța PSD și PNL, sunt răul care duc la formarea uniunii politice.

Primul pericol pentru acest drum european este un proiect de restaurație al fostului primar Nicolae Robu,susținut de mai multe clanuri care au pierdut accesul la resurse și la putere. Un proiect care nu are o viziune pentru viitorul Timișoarei,ci care vrea să ne întoarcă în trecut. Un proiect care caută răzbunare și un proiect care va întoarce Timișoara în timp dacă va avea succes. Al doilea mare pericol este pericolul extremismului. Vor din nou să ne luptăm pentru granițele trecute care vor din nou să devenim cu toții omogeni și care sunt susținuți de împăratul Rusiei, Vladimir Putin. Acest pericol reprezentat de partidele AUR și SOS România, Este un pericol și pentru Timișoara și mai ales pentru Timișoara multiculturală și o Timișoara care întotdeauna și-a luat energia și prosperitatea din diversitatea sa. Și al treilea pericol pentru Timișoara și pentru țara este încercarea de a pune mâna pe toată puterea în stat din partea unui nou partid unic, PSD-PNL, poate ați văzut ieri la lansarea candidatului pentru primăria București,cele două sigle PSD și PNL, unul lângă altul, pe mine mă zgârie la ochi după cele două campanii ale domnului Iohannis în care a promis să protejeze țara împotriva PSD-ului, acum această alianță, acest nou partid unic, vrea să pună mâna și așa au declarat pe toate primăriile din țară,pe toate instituțiile din țară, pe Parlamentul României, pe Președinției României”, a mai subliniat Fritz.

Alianța în cinci, plus cele două minorități, e doar pentru … Timișoara. Pentru Consiliul Județean Timiș mai rămâne de văzut, UDMR va merge pe listă proprie, la europarlamentare la fel.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

9 comentarii pentru acest articol

Daniel a spus: (martie 21st, 2024 at 14:00 )

Frumos d-le Fritz, ai ajuns să faci alianță cu fiul lui Ambruș mare membru PNL și pretenții cu Robu!

Daniel a spus: (martie 21st, 2024 at 14:06 )

Din moment ce s-a ajuns la cooptarea un personaj de teapa lui Ambrus este clar ca actuala administratie este disperata. Probabil ca au facut ceva sondaje interne si acum incearca sa mai dreaga busuiocul.

nimigean a spus: (martie 21st, 2024 at 14:18 )

bravo aliantei pentru timisoara!

ovi a spus: (martie 21st, 2024 at 15:44 )

@Daniel
am vorbit cu Nica si a promis ca iti lasa tie postul de postac de serviciu. sau poate te muti si tu la PSD, au crescut tariful pentru fiecare comentariu.

oana a spus: (martie 21st, 2024 at 15:55 )

Ambrus e probabil singurul fost PNL din Timisoara care si.a dat seama ca Nica cu vopsitul si interlopii locali se vor duce in cap si atunci a facut o platforma alternativa pentru votantii de dreapta cu Dreapta Unita. bravo lui tanar destept cu coloana.

Ochiul Limpede a spus: (martie 21st, 2024 at 16:48 )

Toată clasa politică vrea unitate dupa sondajele reale legate de opțiunea alegătorului.Fie ea de dreapta sau de stânga ,de centru sau de tușă,clasa politică este varză ,au abuzat ani la rând în campanile electorale de răbdarea,bunătatea alegătorului.Au fost și excepții când slugoii partidelor au profitat de pe urma iluzilor vândute alegătorilor.Unii cu diaspora, cu păstrarea valorilor în țară,alții cu sacrificarea partidelor pentru interesul național,într-un cuvânt promisiuni deșarte ce au dus la decredibilizarea omului politic.Problema lor este cum pot crește interesul alegătorilor dezinteresați sau scârbiți de minciunile aleșilor.

Marius Serbanescu a spus: (martie 21st, 2024 at 17:22 )

Daniel, după capul tău, în oraș nu se adopta niciun proiect. Pentru că așa doreau liberalii, robulieni sau nu.
A votat „oaia neagra” Ambruș pentru proiecte.
Liberalii au tot încercat sa-l promoveze pe Cosmin Tabără, de fapt s-a băgat singur în seamă, el și Ziua de Vest. Pentru colegii de partid era un zero mare și barat.
Acum, nerobulienii, au văzut că disciplina de partid le aduce PSD la conducerea CJ Timiș și pare că s-au trezit, din pumn, ca boxerii. Pare că Ambruș nu mai e trădător, e orientat, Forța Dreptei nu mai e o l..ă tristă, e o variantă de dreapta.
Johannis nu mai e conducător, e un fripturist, care își vede doar interesul propriu.
Împăratul e gol!!
Liberali, treziți-vă!!!

Daniel a spus: (martie 21st, 2024 at 20:28 )

@ovi
Iti doresc ca toata viata ta sa castigi suma de bani oe care ti-o doresti. Tu sa o scrii de mana ta dar sa o inmultesti cu ceea ce primesc eu pentru comentarii. Sper sa fii multumit.
@Marius Serbanescu
Pentru ca USR si Fritz sunt altfel ei au cooptat personaje controversate care au fost excluse din PNL pe motive intemeiate. I-au ratat pe Popovicu si Roman dar mei e timp. Alin Nica a incercat sa curete partidul si acum isi primeste rasplata. Nicio fapta buna si morala nu ramane nepedepsita.
In acesti ani ne-am lamurit bine de tot de competenta si corectitudinea lui Fritz si filialei sale, ca de calitati morale nici nu are rost sa vorbim din moment ce el prefera un individ de teapa lui Simonis. Si de ce? Pentru ca nu a vrut sa fie largit drumul prin Dumbravita pentru a face pe plac primarului din partidul sau.

Nemo a spus: (martie 22nd, 2024 at 21:51 )

Majoritatea timișorenilor vor vota cu Ludovic Orban, cu Evgheni Tomac și cu Ciolos bineînțeles, dar mai ales cu Ciolacu.
Pentru că e trendy.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Sky Group la 20 de ani: Povestea merge mai departe!

În urmă cu două decenii, un startup început în Timișoara a avut o altfel de abordare: să revoluționeze piața națională a imprimantelor, aducând inovație și eficiență în fiecare birou și în fiecare casă. Din 2004 și până acum, Sky Group s-a transformat într-un lider de necontestat în producție, import și distribuție. Astăzi, Sky Group nu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sky Group la 20 de ani: Povestea merge mai departe!
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum

Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, a participat la deschiderea oficială a celei de-a VII-a ediții a FoodIntelForum – Agribusiness – Producție alimentară/băuturi – Retail – Ho.Re.Ca., eveniment găzduit de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, sub cupola Leader Space. „Doresc să vă mulțumesc pentru invitația de a participa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Alianța dreptei Unite este formată din susținători ai valorilor de dreapta și din oameni care conștientizează amenințarea ca PSD-ul să acapareze întreaga putere în România. Este un pericol cât se poate de real. Oamenii uită destul de repede anii 2000-2004, perioada Năstase, perioada Dragnea 2016-2020. În liniște, PSD-ul ne lucrează, pe fiecare dintre noi. Provin...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo.
CSC Dumbrăviţa se află în fața unui nou joc ce îi poate asigura, din punct de vedere matematic, îndeplinirea obiectivului. Sâmbătă, de la ora 11.00, pe arena „Ștefan Dobay”, vine Metaloglobus București. O victorie în această partidă ar echivala cu menținerea în Liga a II-a pentru al doilea an la rând al echipei de la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Şansa salvării vine sâmbătă
Veselie mare, vineri dimineața, la Biroul Electoral Municipal Timișoara. Nicolae Robu, la braț cu Alfred Simonis au venit să depună candidatura fostului primar la obținerea unui nou mandat. Alături de el s-au mai aflat și cei doi noi lideri liberali trimiși de la București să ocupe locurile de șefi la PNL Timiș și Timișoara, dar...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alianța PSD – PNL a depus candidaturile la alegerile locale pentru Timișoara și Timiș/FOTO
Alfred Simonis, liderul PSD Timiș, le recomandă celor de la Consiliul Județean Timiș să facă deja cererea pentru emiterea hotărârii de guvern de demolare a stadionului Dan Păltinișanu, pentru ca această operațiune să meargă în paralel cu cea de proiectare și licitație, care e derulată de CNI. Această etapă nu e condiționată de demolare, spune...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Simonis sfătuiește CJ Timiș să se apuce de demolarea stadionului: ”Avem opt luni pentru proiectare, timp în care putem demola baza”
Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, a participat la deschiderea oficială a celei de-a VII-a ediții a FoodIntelForum – Agribusiness – Producție alimentară/băuturi – Retail – Ho.Re.Ca., eveniment găzduit de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, sub cupola Leader Space. „Doresc să vă mulțumesc pentru invitația de a participa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum
Compania Colterm a decis ca în următoarea perioadă să oprească furnizarea energiei termice pentru încălzirea populației din sistemul de termoficare al orașului. Decizia a fost luată ca urmare a creșterii temperaturilor exterioare. Încălzirea va fi oprită cel târziu luni dimineața, dar parametrii de furnizare vor fi reduși progresiv în aceste zile. ”Având în vedere temperaturile...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se oprește furnizarea căldurii la Timișoara
Checea există ca şi comună doar fiindcă nişte minţi luminate au decis, în urmă cu ceva ani, să pulverizeze vechile UAT-uri, înfiinţându-se astfel, doar în Timiş câteva zeci de comune noi, unele dintre ele neavând bani nici pentru salariile angajaţilor. (Precum în povestea cu bolovanul aruncat în baltă, acum alte minţi luminate încearcă să comaseze...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Jurnal de campanie (5). Poveste din Checea, comuna în care naşul şi finul se bat pentru funcţia de primar. Şi nu e singura curiozitate de acolo
În urmă cu două decenii, un startup început în Timișoara a avut o altfel de abordare: să revoluționeze piața națională a imprimantelor, aducând inovație și eficiență în fiecare birou și în fiecare casă. Din 2004 și până acum, Sky Group s-a transformat într-un lider de necontestat în producție, import și distribuție. Astăzi, Sky Group nu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sky Group la 20 de ani: Povestea merge mai departe!
Învățământul dual a fost unul dinte cele mai discutate subiecte de pe ordinea de zi a întâlnirii membrilor guvernului veniți la Timișoara cu mediul de afaceri local. Această zonă e clar mai puternic dezvoltată decât Moldova, iar necesitatea de forță de muncă e mult mai mare, a spus premierul Marcel Ciolacu. Evoluția României este clar...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Premierul Ciolacu a discutat cu mediul de afaceri local: E nevoie de forță de muncă înalt calificată
Top